Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל הסבר לגבי עיקרון פעולת הרדיאטור ברכב? מה התהליך הקירור ? מה קורה אם מחליפים לרדיאטור יותר קטן\גדול? מהיכן הוא מקבל נתונים ברכב ממוחשב\נטול מחשב?

תודה ולילה טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

עקרון הפעולה הוא צלעות שלהן שטח פנים גדול עם אויר חיצוני שמקרר אותן.

הרדיאטור לא מקבל נתונים מהמחשב, הוא מכני.

ברדיאטור יש חיישנים שאמורים לספק למחשב נתוני טמפ', לחץ וכו'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

עיקרון מאוד פשוט של הגדלת שטח המגע עם האויר המקרר.

העיקרון דומה לזה שכשחותכים את השניצל החם לחתיכות קטנות הוא מתקרר מהר יותר.

נפח המים במקרן מתחלק להרבה צינורות דקים וכך שטח הפנים של הצינורות שבא במגע עם האוויר גדול.

צלעות הקרור שלוקחות חלק מהחום מגדילות עוד יותר את שטח המגע.

לרדיאטור עצמו אין כל בקרה. הבקרה היא דרך הטרמוסטט, שפעולתו הרבה פעמים היא מיכאנית גם במכוניות חדישות, שפותח או סוגר לפי הצורך את מעבר נוזל הקרור לרדיאטור, וגם דרך המאוורר שמופעל ומופסק ע"י חיישן טמפרטורה ("יוניט").

פורסם
מה קורה אם מחליפים לרדיאטור יותר קטן\גדול?תודה ולילה טוב רן.
בעיקרון יכולת הקירור היא ביחס ישר לגודל הרדיאטור:יותר גדול=מקרר יותר בקלות עקב קיבולת גדולה יותר של מים ושטח פנים גדול יותר.למים גם לוקח הרבה יותר זמן להתחמם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
למים גם לוקח הרבה יותר זמן להתחמם.
טרמוסטט תקין אמור לדאוג שזה לא יקרה. עד שהמים לא מספיק חמים הם לא אמורים לעבור בכלל דרך הרדיאטור.

המגבלה היא מקום בתא המנוע. אם הרדיאטור לא יושב היטב במקום עם תושבות גמישות כמו שצריך, סדקים הם רק עיניין של זמן.

פורסם

תודה על התיקון, אני לא מומחוי בתחום...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
טרמוסטט תקין אמור לדאוג שזה לא יקרה. עד שהמים לא מספיק חמים הם לא אמורים לעבור בכלל דרך הרדיאטור.

המגבלה היא מקום בתא המנוע. אם הרדיאטור לא יושב היטב במקום עם תושבות גמישות כמו שצריך, סדקים הם רק עיניין של זמן.

אני רק אוסיף, שחוץ ממגבלת מקום, שהיא ללא ספק גורם חשוב, יש את עניין גודל רדיאטור שמתאים להספק המנוע. אף יצרן לא ישים רדיאטור גדול מדי למנוע ספציפי משיקולי עלות. יתרה מזאת, מאחר ובדר"כ המנוע,לרוב, לא עובד בהספק מלא,לכן הרדיאטור יהיה מותאם להספק שהוא נמוך מהמוצהר למנוע מסויים (עוד פעם, משיקולי עלות).

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

גם בהיילקס, וגם בג'יפ CJ שהיה לי, הרדיאטור היה מחובר ישירות אל המרכב, בלי גומיות, ואלו רכבים שעובדים בשטח וסופגים התעוותויות ווויברציות רציניות מאוד.

פורסם

תודה על ההסברים,ממה שהבנתי , הרדיאטור מחולק לצינורות דקים שהמים רצים בתוכם והחום של המים עובר לצלעות קירור ומה שלא, מתקרר מהמאורר?

שאלה נוספת ברכב נוסעים האם החום עבודה אידיאלי למנוע משתנה מרכב לרכב?

במידה וכן מה החום האידיאלי בסובארו 88? ולשם השוואה בפיאט?

מה הטמפ' יחסית לחום עבודת מנוע שהמים יוצאים מהרדיאטור?

תודה שוב לכל מי שענה ואשמח לעוד תשובות.

יום טוב רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...