Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר עיון באתר TireRack המקצועי, ראיתי השוואה בין צמיגי ספורט לצמיג רגיל. ההשוואה היתה בין 3 צמיגים מקטגוריית "Extreme Performance" לבין צמיג אחד מסוג "High Performance", כלומר צמיג שהוא שלוש קטגוריות פחות ספורטיבי, כמו אלו שנמכרים עם משפחתיות. לא רק זה, הצמיגים הספורטיבים היו רחבים בהרבה: 225 במקום 205, בעלי חתך נמוך יותר: 45 במקום 50, ומיועדים לתנאי קיץ בלבד לעומת הצמיג המשפחתי שהיה מיועד לכל עונות השנה (ולכן הוא תוכנן להיות בטיחותי גם בגשם ובשלג קל- תכנון שבא כמובן על חשבון תכונות אחרות).

הצמיגים הספורטיבים:

BF Goodrich g-force T/A KD

KUMHO ECSTA MX

Yokohama Advan Neova AD07

הצמיג הרגיל:

Goodyear Eagle RS-A

כל הצמיגים נבחנו על BMW 330 באותו מסלול. הציפיה שלי כמובן שההבדלים בין השלישיה הספורטיבית לבין הצמיג הרגיל יהיו גדולים מאוד. ולכאורה הם היו: בסיכום המבחן הם מספרים שהצמיג המשפחתי לא היה מסוגל לעמוד עם שאר השלושה, הציוניים שהוא קיבל מבחינת תחושות היו נמוכים בצורה מאוד משמעותית:

יציבות בפניה- 6.1 לעומת כ 8.5 עד 8.8 בספורטיבים

תגובה להיגויים- 5.9 לעומת כ 8.7

בלימה- 5.9 לעומת כ 8.4

התנהגות ניתנת לצפיה- 5.8 לעומת כ 8.4

מסלול המבחן מכיל הרבה מאוד פניות ואורכו שליש מייל (540 מטר). אלא שפה הייתה הפתעה מסוימת: למרות שהמסלול מכיל המון פניות (שהרי הוא נבנה למטרת השוואה בין צמיגים), זמני ההקפה היו דומים מאוד. הצמיג המהיר ביותר היה רק 3.7% יותר מהיר מהצמיג המשפחתי, ואילו הצמיג הפחות מהיר (מבין השלישיה הספורטיבית) היה רק 2% יותר מהיר מהמשפחתי!

גם כוח ה G בפניות היה דומה למדי, והציג שיפור של כ 5% בלבד. (עפ"י חוקי הפיזיקה, שיפור של 5% מאפשר לקחת סיבוב ב 2.5% יותר מהירות).

בבלימה על כביש רטוב הצמיג המשפחתי היה זהה למדי בביצועיו לאחרים (הרי הוא תוכנן אפילו לשלג קל, והספורטיבים לקיץ בלבד).

וההבדל שציפיתי לו בין הצמיגים ניכר רק במבחן הבלימה על כביש יבש: שם הצמיג המשפחתי נזקק למרחק עצירה גדול יותר ב20% בערך מאשר הצמיגים הספורטיבים.

סיכום זמנים במסלול יבש:

Goodyear - 30.60

KUMHO - 29.98

BF Goodrich - 29.83

Yokohama - 29.53

בסך הכל השיפור בזמנים קטן מאוד, בהתחשב בכך שמדובר גם על צמיגים בחתך נמוך יותר ורוחב גדול יותר, נראה שהמעבר מצמיג רגיל לצמיג מהקטגוריה הכי ספורטיבית לא עשה כמעט כלום, למעט כנראה שיפור התחושות הסובייקטיביות של הנהג. אם יש מישהו שאכן ביצע החלפה כזו של צמיגים ויכול להגיב, שיספר מנסיונו.

קישור:

http://www.tirerack.com/tires/tests/yo_advan_neova_ad07.jsp

פורסם

הערה: ה"משפחתי" היה הטוב ביותר מבחינת נוחות נסיעה ושקט.

שאלה: האם הנסיינים ידעו בכל שלב אילו צמיגים מותקנים ברכב?

פורסם

1. אני חושב שהיה מעניין יותר לבדוק את הצמיגים והשפעתם על רכב צנוע יותר ביכולות בכדי להבין עד כמה ההשפעה של הצמיג על המכלול כולו גדולה, או לא,

2. אבל עדיין, לטעמי, כבעל רכב עילג משהו, שיפור התחושות שלי הם העיקר עליו אני חושב כשאני בוחר את הצמיג ובזה ההבדל עפ"י המבחן דיי גדול.

3. בתנאי מסלול: הפרש של כ- שנייה לקילומטר (בין מקום רביעי לשלישי) הוא הפרש משמעותי ויתקנו אותי אם אני טועה. המשמעות לגבי היא שאפשר לקום 20 שניות מאוחר יותר אם יש לי נסיעה של 20 ק"מ.

4. לא ברור לי מה זה " התנהגות ניתנת לצפיה" אבל זה נשמע מפחיד.

5. אם אינני טועה מוטי כתב פעם משהו על ההבדלים בין גומי איכותי ללא איכותי.

6. יחד עם זאת הנתון על רטוב מפתיע אותי. מנסיון אני יכול לספר שצמיגי קיץ לא עובדים על שלג כלל וכלל ויש לי תאונה מסומנת בחגורה כדי להוכיח את זה.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

בסך הכל השיפור בזמנים קטן מאוד, בהתחשב בכך שמדובר גם על צמיגים בחתך נמוך יותר ורוחב גדול יותר, נראה שהמעבר מצמיג רגיל לצמיג מהקטגוריה הכי ספורטיבית לא עשה כמעט כלום, למעט כנראה שיפור התחושות הסובייקטיביות של הנהג. אם יש מישהו שאכן ביצע החלפה כזו של צמיגים ויכול להגיב, שיספר מנסיונו.

1. אני לא בטוח שאתה מתייחס נכון לחתך (הוא לא רלוונטי פה). גובה הדופן בכל הצמיגים שנבחנו הייתה זהה (עד כדי 1%). 45 ב-225 זה 101.25 ו-50 ב-205 זה 102.5 (אל תשכח שהחתך זה ביחס לרוחב הצמיג). כך שההבדל האמיתי במידות הוא אך ורק ברוחב של הצמיג וזה פרמטר חשוב שמשפיע בעוד צורות, חלקן חיוביות וחלקן שליליות, על התוצאות (ההשוואה היא לא נקיה בין סוגים שונים של צמיג אלא הכניסו הבדל נוסף של מידות כדי לעשות השוואה של סטאפ משופר מול מקורי).

2. הבדל של שניה על מסלול של 30 שניות לא הולך ברגל. בדיוק בשביל השניות האלה אנשים משקיעים בצמיגים הסופר ספורטיביים האלה.

3. הבדל של 6 מטר במרחק הבלימה מ-80 קמ"ש (זה בערך התרגום) גם משמעותי מאוד כשמדובר בצמיגי ביצועים.

4. יש עוד פרמטרים של צמיג והמידע שהוא מעביר (כמו לפני איבוד אחיזה) שמאוד חשובים ואולי לא הספיקו לבוא לידי ביטוי במסלול הניסוי הקצר שלהם אבל על כל הדברים האלה יחד משלמים בצמיג ביצועים וברור שההבדלים לא יראו מטורפים בבדיקות האלה מול צמיג שגם הוא קצת יותר מ"משפחתי"...

ניר

פורסם
1. אני חושב שהיה מעניין יותר לבדוק את הצמיגים והשפעתם על רכב צנוע יותר ביכולות בכדי להבין עד כמה ההשפעה של הצמיג על המכלול כולו גדולה, או לא,

2. אבל עדיין, לטעמי, כבעל רכב עילג משהו, שיפור התחושות שלי הם העיקר עליו אני חושב כשאני בוחר את הצמיג ובזה ההבדל עפ"י המבחן דיי גדול.

3. בתנאי מסלול: הפרש של כ- שנייה לקילומטר (בין מקום רביעי לשלישי) הוא הפרש משמעותי ויתקנו אותי אם אני טועה. המשמעות לגבי היא שאפשר לקום 20 שניות מאוחר יותר אם יש לי נסיעה של 20 ק"מ.

4. לא ברור לי מה זה " התנהגות ניתנת לצפיה" אבל זה נשמע מפחיד.

5. אם אינני טועה מוטי כתב פעם משהו על ההבדלים בין גומי איכותי ללא איכותי.

6. יחד עם זאת הנתון על רטוב מפתיע אותי. מנסיון אני יכול לספר שצמיגי קיץ לא עובדים על שלג כלל וכלל ויש לי תאונה מסומנת בחגורה כדי להוכיח את זה.

חי

1. BMW 330 היא מכונית משפחתית ספורטיבית עם מספר הדלתות הנכון... לדעתי היא כשרה לחלוטין למבחן מסוג זה.

2. ההבדל אכן גדול, המשך ל-3 -

3. הפרש של שניה על מסלול של 30 שניות הוא גדול מאוד! נא לא לשכוח שהנהגים של TR הם נהגי מבחן ברמה הגבוהה ביותר, יש כמה מהם שמתחרים בג'ימקאנה ברמה הלאומית בארה"ב.

4. פידבק. כמה שיש יותר פידבק אתה מודע למצבם של הצמיגים.

5. מאמר או שניים.. :wink:

6. שלג וכביש רטוב הם שתי חיות שונות לגמרי. אבל ממש לגמרי.

מוטי

פורסם

Soli, לגבי השפעת על צמיגים על רכב צנוע יותר, לדעתי דווקא טוב שלקחו רכב עם פוטנציאל ובדקו עליו, מכיוון שעל רכב עם מתלים רכים ללא תגובות ספורטיביות, לא תוכל להרגיש כלכך את ההבדלים. כמו כן לרכב עם מנוע חלש אין כלכך בעיות של הורדת הכוח לכביש. מה שכן, חבל שלא בדקו את השפעת הצמיגים גם על רכב עם הנעה קדמית, אם כי אני לא בטוח אם התוצאות היו משתנות. (התוצאות היחסיות בין הצמיגים). אגב הבדל של 20 שניות בדרך לעבודה (נסיעה של 20 ק"מ) אתה תקבל רק אם כל הדרך מלאה בפיתולים. תחשוב שאם יש עשרים סיבובים בדרך, וכל אחד מהם לוקח שלוש שניות עם צמיג רגיל, הוא יקח 2.9 שניות עם צמיג ספורטיבי. אתה תחסוך רק שתי שניות בדרך לעבודה.

NMP, אני מסכים איתך שמי שהשקיע הרבה כסף בהכנת רכבו למירוצים ובהשתתפות עצמה, שווה לו מאוד להוציא אקסטרה כמה מאות דולרים ולקנות צמיג טוב יותר, אפילו אם הוא מהיר מהמתחרה שלו רק במאית שניה אחת. שהרי במירוצים winner takes it all ולכן מה שחשוב זה לנצח ולא משנה אם זו מאית אחת. אבל רוב חברי הפורום נוסעים רק בארץ על כבישים ציבוריים, והשאלה אם שיפור צמיגים אכן משפר את יכולות הרכב. נכון, ההבדלים בתחושה היו מאוד גדולים במבחן, ולכן חובב נהיגה אכן יבין מכך ששווה להשקיע בצמיגים ספורטיביים. אולם מי שמשפר את צמיגיו כדי להיות מהיר יותר בכביש כנראה יתאכזב ממהבדל הזעיר (חוץ ממרחק הבלימה המשופר והבטיחותי יותר. שאגב, בצמיג המשפחתי לא היה הבדל בין מרחק הבלימה ברטוב וביבש וזה מוזר לדעתי). הבדל שבוודאי יהיה זעיר יותר אם ישנה רק את סוג הצמיג ללא שינוי המידות.

ULY אני לא יודע אם הבוחנים ידעו מה מורכב לכל אחד על הרכב, אבל אני יודע ש Tirerack הוא מאוד מקצועי. אולי מוטי יכול לשפוך אור על אופן ביצוע המבחנים. כמו כן יש מבחנים לעוד צמיגים על אותו מסלול עם אותו רכב, רק שהם נערכו בימים אחרים ולכן אני לא בטוח שאפשר להשוות זמני הקפות בדיוק של מאיות. כמו כן מעניין אם שומרים על רמת האספלט ומחדשים אותה מדי זמן מה.

NMP אני לא יודע אם גובה דפנות הצמיג הוא שחשוב, או שהיחס בין רוחב הסוליה לגובה הדפנות הוא שחשוב. (הכוונה מבחינת עמידות הצמיג לקריסה שנובעת מכוח צד).

כמו כן High performance הם צמיגים רגילים, כמו למשל pirelli p6000 שהגיע בזמנו עם פיג'ו 406 .

פורסם

נהג רגוע, אני לא לגמרי מבין מה המסקנה שאתה רוצה להציג מהנתונים האלה.

אם מה שרצית להגיד זה שצמיגים זה לא ממש חשוב ואנשים סתם משקיעים בהם אז :roll:

רוב חברי הפורום נוסעים רק בארץ על כבישים ציבוריים, והשאלה אם שיפור צמיגים אכן משפר את יכולות הרכב[/Quote]כפי שאמרתי קודם, הצמיג "המשפחתי" שבחנו הוא אמנם לא סופר ספורטיבי ואכן מגיע כבסיס ברכבים רגילים אבל הוא עדיין צמיג טוב (ו-high זה ממש לא צמיג ממוצע שמייצג את מה שמסתובב על הכביש). כשמדברים בפורום על איכות צמיגים זה בדרך-כלל לשכנע אנשים שרוצים לשים צמיג סיני דפוק ב-100 שקל או להשקיע ולשים צמיג באיזור של ה"משפחתי" הזה (אני מקווה שברור לך שהצמיגים שהם בחנו הם מקטגורית extreme שזה לא בדיוק מה שאנשים פה בפורום קונים. למעשה הם גם כנראה לא יכולים לקנות כי אין אותם בארץ בכלל), וכאן אני בטוח שההבדלים הרבה יותר גדולים.

אם אתה רוצה להתדיין על ההבדלים בין קטגוריות קרובות אז זה מיותר. שכל אחד יעשה את השיקול שלו אם שווה לו את ההפרש אבל באופן כללי ברור שיש הבדל והוא גם מורגש מאוד. ההבדלים שנמצאו הם לא זניחים ואל תשכח שהנהגים מקצועיים מאוד ולכן הוציאו מהצמיג הפחות טוב את המקסימום מה שלא כל נהג היה מצליח לעשות (לדעתי בהפרש גדול יותר מהצמיג הטוב).

צמיגים טובים יותר זה לא רק עוד שניה במסלול, אלא שליטה טובה יותר ופחות איבוד אחיזה. בכלל, ממתי הנאה מנהיגה קשורה לעוד מאית, פחות מאית לסיבוב מסויים ?

ניר

פורסם

לכן אני אומר

"קנה את הצמיג היפה במחיר הזול שתימצא"

חרטא..מי כמוני חרש על סטים של 5K ועדיין לא מבים למה כש 1.5K לסט צמיגים יותר טוב (טוב למעשה עכשיו אני מבין)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אז מי כמוך לא ידע מה לחפש בצמיגים.

מצטער,

אבל לי עם רכב עם פלוס מינוס אותו הכח של אסטרה GSI היה הבדל מדהים בין צמיגים MAX PERFORMANCE לצמיגי ULTRA HIGH באותה מידה.

גם בתחושה וגם באחיזה.

ואכן מי שמפספס את זה שמרחק בלימה בהבדל של 20% זה שינוי עצום , אז מפספס גם את זה שעם בלימה והאצה יותר טובה ברמות הבדל כאלו - באים גם ביצועים טובים יותר ומהירים יותר.

חוץ מזה הנקודה הראשונה שקפצה לי בענין הזה הוא שיש הבדל בתחושה.

רוב השינויים שאני עושה ברכב נותנים לי הבדל בתחושה - וזה מה שעושה לי את זה.

לא בדקתי עם הבולמים אם סיבוב מסוים האוטו מחליק ב85 או 90 אחרי ששמתי את הבילשטיין (בדיעבד זה השתפר מאוד)

התחושה שלי השתפרה מאוד עם הרכב וזה מה שעשה לי את זה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

1. לדעתי בנהיגה שאינה מירוץ פרופר- שיפור של 5% באחיזה עצמה הוא זניח לחלוטין.

2. תחושה היא מרכיב (סובייקטיבי...) חשוב מאוד, ולדעתי זו הסיבה העיקרית שרוב האנשים כאן משקיעים בצמיגים איכותיים.

3. 20% קיצור מרחק בלימה זה שיפור מטורף לגמרי, רק בשביל זה לדעתי כל העסק שווה.

לפעמים ה-6 מטרים האלו יכולים להיות בדיוק המטרים בהם נמצא הילד שקפץ לכביש או האדיוט שהתפרץ לצומת. 6 מטרים הם אורך של בערך רכב וחצי!!!!

4. חבל שהם לא עושים מבחנים דומים עם השוואה בין צמיג משפחתי של 300 שקל ליחידה וצמיג סיני של 180 שקל ליחידה. (באותן מידות). יש לי הרגשה שההבדלים באחוזים יהיו משמעותיים ביותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אגב, מי שיעיין בלינק שנהג רגוע נתן בהודעה המקורית ויגיע לעמוד הזה שבו נמצאות כל התוצאות של המבחנים עצמם יימצא נתונים לא פחות מעניינים.

הגודייר הנבחן (שהוא צמיג רב עונתי!) לא רק שבלם במרחק הארוך ביותר על יבש כצפוי אלא שגם לא השיג את התוצאה הטובה ביותר ברטוב - היוקוהמה בלם במרחק הקצר ביותר באופן משמעותי (!) אחריו הגודייר וה-BFG במקום השני כשהגודייר בולם 10 ס"מ יותר קצר, לא משמעותי, ורק הקומהו בלם במרחק ארוך יותר בצורה קצת יותר משמעותית, בערך 1.30 מ' יותר ארוך.

נקודות נוספות -

רמת האחיזה של הגודייר בפניות על יבש הייתה כמובן הנמוכה ביותר, אבל שוב (!) במבחן על רטוב הגודייר השיג את התוצאה הנמוכה ביותר (ביחד עם ה-BFG)!

זמן ההקפה של הגודייר על יבש וגם על רטוב היה האיטי ביותר!

זמן הסלאלום של הגודייר היה האיטי ביותר על יבש והיה זהה לקומהו ול-BFG על רטוב כשהיוקוהמה משיג תוצאה טובה יותר מכולם.

והכי חשוב - בניתוח המבחן על המסלול הרטוב הגודייר ה"רב עונתי" השיג את התוצאות הגרועות ביותר בכל חמשת הקטגוריות מכל שאר הצמיגים כשרק הציון שלו בתחום הרגש בבלימה עולה על ה-BFG בחוט השערה.

אני לא יודע מה אתם מסיקים מזה, לדידי מדובר בהוכחה חותכת נוספת שתומכת בהמלצות שנתתי לחבר'ה כאן מאז ומעולם לגבי רכישת צמיגים ספורטיביים... ותחשבו על זה.

מוטי

• תוכן חדש...