Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם מורכב לי על הרכב אגזוז זרימה חופשית שקט יחסית אבל בעל באס עמוק וחלש, זה משנה למכשיר?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל ענייני התדירויות של הקול הם הרבה יותר מסובכים ומקושקשים ממה שכתבתם פה.

אכן, כל צליל, אפילו חיכוך של הצמיג באספלט, ישתנה, כאשר הרכב יחלוף על פני המקרופון.

מהירות הקול 330 מטר לשניה. מהירות רכב (108 קמ"ש) זה 30 מטר לשניה. לכן כאשר הרכב מתקרב למיקרופון הגלי קול מגיעים למיקרופון כאילו ב 360 מטר לשניה, וכאשר הרכב מתרחק רק ב 300 מטר לשניה. זהו הבדל של 20% שאותו אפשר למדוד בקלות ע"י עיבוד פשוט של גלי הקול (התמרת פוריה FFT לגילוי תדרים, משתמשים גם לגילוי אקורדים של מוזיקה, ולדחיסת MP3). מההבדל של 20% אפשר לחזור לחשב שהאוטו עבר ב 108 קמ"ש.

אלא ש אם האוטו חולף רחוק במסלול השמאלי, והמקרופון נמצא בשוליים מימין, אין שום מצב שהרכב מתקרב בדיוק למיקרופון, ולכן האפקט יהיה של פחות מ 20% למרות שהרכב גם על 108 קמ"ש. ותמדד פחות מהירות.

לעניין הסל"ד, נכון 3000 סלד זה 50 סיבובים לשניה , שזה 25 פעימות עבודה בשניה, אבל כפול 4 צילינדרים (שמי אמר שפועלים במרווחים קבועים בכלל?) ותקבלו 100 פיצוצים באגזוז בשניה.

אבל זה לא אומר שזה 100 הרץ !!

נניח אני דופק על השולחן 5 פעמים בשניה, אז זה צליל בתדר 5 הרץ ?

ממש לא. כל דפיקה יכולה להיות 200 הרץ למשך עשירית שניה, אח"כ שקט ושוב דפיקה נוספת וחוזר חלילה. ואגב לדפיקה כזו יש בליל שלם של תדרים. זה לא שריקה (עם הפה) שמוציאה תדר אחד בודד וברור.

פורסם

עוד לפני שמישהו חושב על שיבוש (שנראה לי די פשוט לייצור),

הנה כמה חסרונות / בעיות שיש למערכת שימנעו ממנה להפוך למבצעית :

1. ניתן למדוד רק רכב אחד ובתנאי שלא יהיה שום רכב אחר בטווח די גדול קדימה ואחורה (מחשש להפרעה בתדר ו/או כניסה של הרמוניות מהרכב האחר - למי שמבין בRF)

2. איך ימדדו רכב חשמלי כמו טויוטה פריוס ? הרי לא ייתכן שיהיו אזרחים שיהיו מעל לחוק, נכון ?

3. מי שמבין מעט בהגברה יודע שכל מגבר ניתן להכניס לרוויה. האם בעלי אגזוז גדול ומרעיש במיוחד אשר "יחנקו" את המגבר של המערכת יהיו חסינים ?

4. מנוע 3 צילינדרים ומנוע 8 צילינדרים מייצרים חתימת צליל שונה לגמרי וכל מחזור מדיד יראה אחרת לגמרי. האם המערת תהיה מסוגלת להבדיל בין מחזור הצילינדרים של כל מנוע ולאחר מכן לבודד את הסל"ד ? אני בספק. חוץ מזה, כיצד יתמודדו עם מכונית בעלת 4 אגזוזים ?

6. הם לחיצה על הקלאצ' ו/או כיבוי המנוע בעת המדידה (בהנחה והנהג יודע על המדידה) לא ישבשו אותה ? האם הנהג יואשם ב"הכשלת לשוטר במילוי תפקידו" (כמו בלייזר) ?

7. לכל מכשיר מדידה יש טעות מדידה. האם טעות זו לא תשופע מנקיון המיקרופונים / כמות הנתיבים בכביש / רוח / שטח פתוח או בנוי .... וכן הלאה.

בקיצור, לא נראה שמישהו כאן צריך להדיר שינה מעיניו.

דני G.

פורסם

מה עם רכב שמאיץ תוך כדי המדידה ?

התאוצה מעלה את התדר בלי קשר לאפקט דופלר (התקרבות והתרחקות מהמיקרופון). לכן רכב מאיץ יקלט כאילו הוא מאוד איטי, ורכב שמאיט תוך כדי המדידה יקלט כאילו הוא מאוד מהיר.

פורסם

בסוף לכל אחד פה יהיה גלאי לייזר, מבשב קרני אולטרה סגול, רמקול על הגג שפולט רעש של מנוע ושלל

פטנתים והכל כדי לרמות את משטרת ישראל שרק מנסה לשמור על בטחונכם.

חבורה של חולי נפש שנוסעת במהירויות מסחררות של מאה עשרים,

ועאפילו שמעתי על גדולי תעוזה שהגיעו למהירות האסטרונומית של מאה שלושים.

משוגעים!

זה בשבילכם, לטובתכם!

:roll:

(למי שלא מכיר אותי או סתם אידיוט, אז זה בצחוק...)

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

לא נראה לי שזה ממש יעזור , אבל יש אפשרות שאנני יודע אם היא ישימה ,(אני לא כל כך מבין במכניקה של הדברים) אם המפלט מוציא תדרים שניתנים לחישוב ניתן לשדר ע"י משהו את הצליל שלו בהיפוך פאזה ואז הצליל נעלם . ואין מה לדגום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...