Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במערכת הכוללת רדיו דיסק,מגבר 4 יציאות, קומפוננט קדמי ו 6*9 מאחורה

חשוב באיזה רכיבים מדובר?

הבנתי שהשיטה הפשוטה והנפוצה ביותר לכיוון המגבר היא לכוון תחילה את ה GAIN במגבר למינימום

ולהעלות את הרדיו דיסק ל 3\4 מהעוצמה שלו.

לאט לאט להתחיל להעלות את ה GAIN עד ששומעים עיוות ואז להוריד טיפה.

השיטה הזאת בסדר?

אם כן, באיזה דיסק אני אמור להשתמש בכדי לכוון?

כל דיסק של מוזיקה שאני שומע בדר"כ יהיה בסדר ?

תודה רבה.

פורסם

ה"כיוון" שרשמת הוא שיטה נכונה ובטוחה יחסית לכיוון עוצמות במערכת, לא כיוון אקוסטי.

אם תגיע למפגש אני בטוח שתמצא אחד או שניים שיסכימו לעזור לך בכיווני פאזות וחיתוכים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אז ככה:

לגבי הכיוון זה אכן מה שאמרת.

לגבי סוג המוסיקה- אך ורק סוג המוסיקה שאתה אוהב לשמוע ותשמע ברכב, אם יש לך כמה סגנונות אז תשמע איך כל אחד נישמע ותנסה להגיע לכיוון אופטימלי לכל הסוגים או לפחות לסוג המוסיקה שלה אתה מאזין הכי הרבה.

אריק

פורסם

קוראים לזה gain matching.

זה אחד הדברים החשובים שצריך לעשות כדי ליצור מערכת שתשמע מצויין, ומאידך כמובן יכולה לגרום להשמע למערכת להשמע .. ממש גרוע.

העלות של הכיוונים היא במקום השני אחרי העלות של ההתקנה , בגלל זה מתקינים מקצועיים גובים הרבה על כיוון מדוייק של מערכת וגם גורמים לאנשים לבוא מרחוק בשביל שיכוונו להם את המערכת.

בשביל לכוון את המערכת כמו שצריך אתה למעשה צריך שני דברים

sinewaves שמוקלטים ב 0דיבי , שניתן למצוא בכל מיני דיסקי תדרים ובדיקת מערכות [bass mekanik]למשל, ואוסילוסקופ http://en.wikipedia.org/wiki/Oscilloscope אם תהית מה זה.

התהליך הולך ככה

1) תכוון את האקולייזר ברדיו דיסק ל flat תבטל פיצ'רים כמו הבאס בוסט וloudness , אתה לא תצטרך אותם אחרי כיוון נכון.

2) תחבר את היציאות 'ארסיאיי' מהרדיו דיסק לאוסילוסקופ ותנגן את אותו טראק 'סיין' בריפיט, תתחיל להרים ווליום ברדיו דיסק עד שאתה רואה את המד מתעוות בקצוות העליונים והתחתונים, בנקודה זו תנמיך ווליום עד שהם יראו עגולים שוב. זה המקסימום ווליום שאתה אמור להרים ברדיו דיסק שלך .

3) אקולייזרים חיצוניים , קרוסאוברים חיצוניים ו'ליין דרייברים' למיניהם אתה תכוון באותה הצורה לפי סדר החיבור שלהם. וכמובן גם את המגברים.

4) כשהרדיו דיסק כבוי תחבר את החיבורי ארסיאיי לרדיו דיסק ותכוון את ה'גיין' במגברים למינימום, תוודא שהרמקולים מחוברים גם הם, תפעיל את הרדיו דיסק לווליום שקיבלת הכי גבוה באוסילוסקופ.

5) תחבר את האוסילוסקופ ליציאה של המגברים ותרים את ה'גיין' במגבר עד שאתה שוב רואה את הקו מתעוות, ותוריד חזרה את ה'גיין' עד שהקו נהיה מעוגל שוב.

אם אתה מפחד על הרמקולים שלך בכיוון גיין במגברים, תעשה זאת עם רמקולים מנותקים, ותוריד את הגיין בערך ל 90 אחוז ממה שקיבלת, כדי להיות בטווח בטחון.

מקווה שעזר.

אלי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה רבה לכולם, בקשר למכשיר לכוון איתו - אין בסביבה ואני מאמין שאני יסתדר בלעדיו.

אמנם קצת פחות טוב אבל בסדר...

תודה לכולם.

• תוכן חדש...