Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטעמי הדובלו עולה על הברלינגו ברוב הפרמטרים (והמנוע... :inlove:) ובטח שעדיף על פני משפתומטיות מסויימות,

אבל הוא כמובן לא רלוונטי מבחינת תקציב.

את הברלינגו די אהבתי, מלבד זווית ההגה (מתרגלים).

מצב טוב (זאת אומרת, טיפול ברמה הבסיסית) קריטי במקרה הזה,

יש המון מכוניות שנטחנו עד דק. חפש בסבלנות ובדקדקנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנתי שה c-15 לא אמינות ובמיוחד בשנתונים האלו יש איתם יותר בעיות מאשר תועלת.

בקיצור גרוטאות.

:smilecolr
פורסם

מנצל את השרשור...

גם אבי אשר משמש סופי שבוע כמדריך טיולים עצמאי (בשביל הנשמה :smile: מחפש מסחרית קלה בשביל הטילים (עד היום הוא השתמש בפיאט פונטו חבוטה בכדי שלא להתעלל ברכב מהעבודה). בשבילו אחד השיקולים הם מרווח גחון... הבעיה היא שמרווח הגחון הוא לא נתון מפורסם במסחריות קלות. הייתי שמח להפניה למקום עם המידע הנ"ל.

בזמנו אני זוכר הצעות של חברות ליסינג אשר הציעו לקנות את הרכב המשומש במחיר מחירון והציעו שנה אחריות טיפול וחלקים על רכבים אשר נרכשו מהן. אילו חברות אלו אינני זוכר .. אם מישהו מכיר שמע אני אשמח.

התקציב הוא פחות בעיתי כאן - לכיוון ה 50K עם תוספת של השאריות מהפונטו.

...Spead is nothing without Control

פורסם

יש לי קנגו מהעבודה, כבר כמעט שנתיים. היה לי פרייבט וביקשתי לקבל במקומו את הקנגו (עובד אחר וויתר עליו לטובת החלפה במולטיפלה) , ולא התחרטתי, למרות שאני יכול לקבל במקומו משפחתומטית.

הרכב מרווח ונוח. המנוע עלוב למדי, 65 כוחות סוס, אבל עדיין מספיק בשביל להעלות אותו כל יום לעבודה בירושליים בלי לרדת ממהירויות לא חוקיות. מרווח הגחון טוב, אם כי אין לי נתון מספרי על זה.

אבל... אני אוהב אותו כי הוא לא שלי ולא על חשבוני. אם אני הייתי צריך לממן את הביקור הדו-שבועי שלו במוסך, הייתי מדבר אחרת. הרכבים האחרים שלי, שזקנים בסדר גודל מהקנגו, גם מבחינת קילומטראז' וגם מבחינת שנים, וגם מבחינת כמות הסבל שהם עברו בשטח, לא חלמו מעולם לעשות עשירית מהתקלות שהקנגו עושה. הקנגו מטופל ברמה גבוהה, במוסך של רנו-ניסן, כך שאחזקה גרועה היא לא הגורם לכך.

פורסם

חנן בוקר,

כפי שזכור לי מהפורום הטכני הרכב המסחרי שברשותך (קנגו ?) ביקר הרבה במוסך וגם כמה פעמים נגרר למוסך.

מה התקלות של הפחון הזה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אצלנו במשפחה כבר פוצץ קארטר אחד של ברלינגו ומאז הורכב עליהן מגן גחון. אומנם הוא צמצם עוד יותר את המרווח אבל נותן ביטחון בנסיעה בשטח ומאז לא היו בעיות בתחום. האוטו היה המון (לפחות פעמיים בשבוע) על שבילים לא סלולים בערבה ובצפון

פורסם
מה התקלות של הפחון הזה ?
קיבלתי אותו עם 60K ק"מ , ועכשיו הוא עם 143K ק"מ.

הלכו (בלי להכניס מצבר, צמיגים וכו' ) : מראה חשמלית שמאלית, חיישן הצתה (דיזל, אין שם הצתה, אל תשאלו למה זה נקרא ככה) , מצתי חימום, ידית אורות ומאותתים, כפתורי דלתות דרשו טיפול כי הם נפלו לתוך הדלתות, חלקים רופפים בתא המנוע שהרעישו, בוסטר בלם הוחלף קומפלט לחדש (אלפי ש"ח) ועוד הרבה שאני לא זוכר.

פעמיים הוא עלה על גרר. פעם בגלל דפיקות איומות מהמנוע. בדיעבד המוסך טען שהוא ניקז קצת סולר והרעש נעלם, וזה כנראה מים בסולר (תדלקתי יום קודם בצורה חד-פעמית ב"פז" שליד גני התערוכה), ופעם אחת הרכב פשוט לא התניע עקב חיישן הצתה דפוק. כל זה רק בתקופה שהוא אצלי, 80K ק"מ. אני לא יודע אלו תקלות היו ב60 הראשונים, אבל אני יודע שהיו.

פורסם

מנסיון עם רב עם שני כלי הרכב

לדעתי הברלינגו נוחה בצורה משמעותית מהקנגו בכל קני מידה.

עם זה נוחות נסיעה מקום ברכב לאנשים וציוד, פריקה וטעינה של ציוד.

ששון.

m3forever

פורסם

חלק מהתקלות שהיו לחנן , הופיעו גם אצלי , (קנגו מודל 2000 , 170 אלף ק"מ) - ידית איתות , מצתי להט ( אבל זה מעין חלק מתכלה ), חלון חשמלי לא עולה עם נעילת הרכב , גם קצת בעיות עם נעילת דלתות , נורית כרית אוויר דלקה ללא סיבה ( תיקון קל מאוד במקרה שלי ). קלאץ , תושבות בולמים , קצוות הגה , קפיץ ידית הילוכים - חלקים שבדרך להחלפה . אה , ויש לפעמים רעשים שבאים ונעלמים (כנראה בגיר). הרבה תקלות , נכון ? - לא נכון , תראו מה היה לברלינגו ..

ברלינגו מס' 1 - מודל 97, הייתה אצלי מ115000 עד 195000 ק "מ

115000 - נקרעה רצועת אביזרים .

עוד לפני - סינכרון בהילוכים שלישי ורבעי דפוק. כלומר יש חריקות בשילוב ההילוכים האלו -

115000 - דלת אחורית לא נפתחת

125000 - נזילה ממשאבת הזרקה - בוצע שיפוץ עליון

130000- נורית חום מנוע דולקת ללא סיבה, מנוע לא מתחמם

בערך 140 אלף - מזגן לא עובד , כשהמנוע בסיבובי סרק - המדחס מתנתק .

150000 - החלפת מס' חלקים (לא זוכר בדיוק מהם ) במתלה קידמי בעקבות טסט .

165000 - ידית איתות

באיזשהו שלב כמעט כל הנוריות בלוח שעונים נשרפו - החלפתי לבד

180000 - קלאץ ושיפוץ גיר

182000- נזילה מיחידת חימום פנימית - פירוק דשבורד כמובן

190000 - שוב נזילה מיחידת חימום .

כבר לא אצלי אבל באיזור 210000 - ראש מנוע...

יש לציין שהרכב טופל במוסך ליטל , היד הראשונה היתה ליסינג ...

ברלינגו מס' 2 - גם מודל 97 , היתה אצלי מ 100000 עד 160000 אלף ,

100000 - משולשים קידמים , תושבת מנוע .

100000- נורית כריות אוויר דולקת קבוע

140000 - מצתי להט .

160000 - סוויץ'

זהו .

גם רכב זה טופל במוסך ליטל , היד הראשונה היתה חברה ממשלתית ...

לסיכום - ברלינגו יותר נוחה משמעותית מקנגו , יותר נעימה בנסיעות ארוכות, קרובה יותר למכונית פרטית . קנגו זריזה יותר , רועשת מאוד במהירות גבוהה בגלל גיר קצר , יש גם הרבה יותר רעשי רוח , יותר מתאימה לעבודה ופחות למשפחה . אגב , אין דלת צד בברלינגו עד מודל 99 . אמינות - ראו סיכום שלי - תלוי במזל

פורסם

חלק מהתקלות שהיו לחנן , הופיעו גם אצלי , (קנגו מודל 2000 , 170 אלף ק"מ) - ידית איתות , מצתי להט ( אבל זה מעין חלק מתכלה ), חלון חשמלי לא עולה עם נעילת הרכב , גם קצת בעיות עם נעילת דלתות , נורית כרית אוויר דלקה ללא סיבה ( תיקון קל מאוד במקרה שלי ). קלאץ , תושבות בולמים , קצוות הגה , קפיץ ידית הילוכים - חלקים שבדרך להחלפה . אה , ויש לפעמים רעשים שבאים ונעלמים (כנראה בגיר). הרבה תקלות , נכון ? - לא נכון , תראו מה היה לברלינגו ..

ברלינגו מס' 1 - מודל 97, הייתה אצלי מ115000 עד 195000 ק "מ

115000 - נקרעה רצועת אביזרים .

עוד לפני - סינכרון בהילוכים שלישי ורבעי דפוק. כלומר יש חריקות בשילוב ההילוכים האלו -

115000 - דלת אחורית לא נפתחת

125000 - נזילה ממשאבת הזרקה - בוצע שיפוץ עליון

130000- נורית חום מנוע דולקת ללא סיבה, מנוע לא מתחמם

בערך 140 אלף - מזגן לא עובד , כשהמנוע בסיבובי סרק - המדחס מתנתק .

150000 - החלפת מס' חלקים (לא זוכר בדיוק מהם ) במתלה קידמי בעקבות טסט .

165000 - ידית איתות

באיזשהו שלב כמעט כל הנוריות בלוח שעונים נשרפו - החלפתי לבד

180000 - קלאץ ושיפוץ גיר

182000- נזילה מיחידת חימום פנימית - פירוק דשבורד כמובן

190000 - שוב נזילה מיחידת חימום .

כבר לא אצלי אבל באיזור 210000 - ראש מנוע...

יש לציין שהרכב טופל במוסך ליטל , היד הראשונה היתה ליסינג ...

ברלינגו מס' 2 - גם מודל 97 , היתה אצלי מ 100000 עד 160000 אלף ,

100000 - משולשים קידמים , תושבת מנוע .

100000- נורית כריות אוויר דולקת קבוע

140000 - מצתי להט .

160000 - סוויץ'

זהו .

גם רכב זה טופל במוסך ליטל , היד הראשונה היתה חברה ממשלתית ...

לסיכום - ברלינגו יותר נוחה משמעותית מקנגו , יותר נעימה בנסיעות ארוכות, קרובה יותר למכונית פרטית . קנגו זריזה יותר , רועשת מאוד במהירות גבוהה בגלל גיר קצר , יש גם הרבה יותר רעשי רוח , יותר מתאימה לעבודה ופחות למשפחה . אגב , אין דלת צד בברלינגו עד מודל 99 . אמינות - ראו סיכום שלי - תלוי במזללפי מה שאתה מתאר גם הקנגו וגם הברלינגו לא היו בידיים "נחמדות" במיוחד,ליסינג וממשלתי, וסביר להניח שהתעללו בהם לא מעט.

אם הם היו בידיים פרטיות אני משוכנע שלא היתה רשימת תקלות ארוכה כזו.

:smilecolr
פורסם

לא הבנת אותי נכון , אני רציתי להמחיש , איזה הבדל יכול להיות בין שני רכבים עם אותו קילומטרז' ומאותה שנה , ראה ברלינגו מסי 1 ומס' 2.

לגבי ידיים פרטיות - רוב המכוניות האלו נקנו כמובו על ידי חברות , היד השניה והשלישית אולי יהיו פרטיות , זה לא ממש משנה .דווקא הברלינגו השניה שלי , שהיתה של חברה ממשלתית, היתה מצוינת , שמורה ואמינה בהחלט.

פורסם

היתה לי קנגו מודל 2000 עד לפני שנה, רכב חברה אשר הועדף על פני לנטיס.

הרכב הגיע אלי עם 90,000 ק"מ.

טיימינג נקרע תוך כדי נסיעה ב 112,000 ק"מ, עלות תיקון של קרוב ל 4500 שקל...

130,000 ק"מ נכשל הרכב בטסט , שיפוץ משאבת סולר...

160,000 ק"מ, שריפת אלטרנטור עקב טיפטוף סולר מהמשאבה מעליו..

מעבר לזאת, יוק רק לתדלק וסע, והרכב לא עבר חיים קלים. (העברת דירה , דשא מוכן ועוד כהנה וכהנה..)

• תוכן חדש...