Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 1.8 (1999) מומלץ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

?האם מנוע ה1.8 מומלץ

(בעיות, אמינות, דלק?),

האוטו היה מיוצר רק בשנת 99 אם מנוע ה1.8 (של אוודי איי-3 אם אני לא טועה)

האם הפסיקו לייצר אותו אחרי שנה כי הוא עשה בעיות ??

קצת נראה לי מוזר שהפסיקו לייצר אותו כול כך מהר,

בכל מקרה מצאתי אחת שאני שוקל לקנות ורציתי לדעת האם כדאי ללכת על ה- 1.8 (ידני),

מקווה שתעזרו לי תודה!

פורסם

אתה מדבר ודאי על מנוע 1.8 125 כ"ס שהוא מנוע לא רע בכלל והופיע גם בפאסאט וגם בסיאט טולדו.

המנוע כפי שאתה מבין יוצר בעוד שנים ויובא לארץ בגולף רק ב-99.

בשנים האחרות לא יובא משיקוליים מסחריים גרידא (כנראה)

קניה נעימה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום לך,

הדגם הנ"ל היה ברשותי כשנתיים [נקנה חדש מהיבואן] וכבר בתחילת הרומן החלו הבעיות לצוץ ללא רגע של מנוחה.

האמת היא , שהנתונים קצת הטעו אותי. אמרתי נו 125 כ"ס, ידני , 20 שסתומים.. בטח משהו מעניין יכול להתפתח פה. אז זהו.. שלא.

המנוע היה רופס בכל קשת הסל"ד, עייף ורועש על משקל כביר. תקלות אלקטרוניות בלי סוף בין אם אלו חלונות נופלים [כ 3 במספר, נחמד הא] או תקלות במערכת ה ABS. איכות הרכבה לא ברורה עם הופעת חורים בדש-בורד כבר בחודש הראשון, מחזיקי כוסות שנפלטו ממקומם כמו רקטה [ולא חזרו יותר] , תקלות מחשב SERVICE אקראיות ללא קשר למציאות... בקיצור.. אכלתי מרור.

בדיעבד , מסתבר כי הגיעו לא מעט חתיכות דפוקות מהזן הזה של ה 1.8. משלוחים ראשונים בין 30-40 שסבלו מתקלות דומות. אבל את כל זה ניתן להפריך בנקל משום שבעיות דומות צצו גם בדגמי ה 2.0 בגולף,ובדגמים שונים של אאודי, סיאט וסקודה [אם כי במידה פחותה יותר].

את "הדובדן" קיבלתי כשמכרתי את הרכב. נפילת ערך של 30 אלף ש"ח בכמעט שנתיים פלוס. נקנה ב 117 , ונמכר ב 85 בערך.

הגרויסע מציאה..

תתרחק..

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

כל אחד ונסיונו שלו, שלי למשל הפוך לחלוטין.

ברשותי גולף כזו בדיוק שמגלה נוסף לרמת אמינות כמעט מוגזמת ( מנגנוני חלון הוחלפו ע"י היבואן ביוזמתו למרות שלא גילו כל בעיה. ). מנוע מצוין וחזק, שככב עד להופעת הדגמים החדשים של הגולף/אודי/סיאט, בכל קשת הדגמים שלהם. גם בגולף סימן 4 הוא מצוי בכל שנות ייצורה, אלא שמשנת 2000, בגולף לבדה הוצמד לו טורבו בדגם

ה . GTI. בסיאט ואודי A3 המנוע הזה הופיע בכל שנות הייצור, עד להופעת הדגמים החדשים. מגרעתו היחידה לטעמי היא הרעש המופרז בטורים גבוהים. מכונית איכותי ומשובחת במחיר לא גבוה. להערכתי בחירה מצוינת.

פורסם

מה שאתה מציין לגופו- נכון. כל אחד וניסיונו הוא. למרות זאת , לא הייתי טורח ליידע אותו כלל אלמלא הייתי מודע לכמות התקלות הבלתי-מוסברת שהתגלתה ב ה-מ-ו-ן רכבים תוצרת פולקסוואגן מאותה תקופה. מבחינה סטטיסטית הוא עלול ליפול על אחת דפוקה , משום שכמות המכירות ב99 של אותו דגם הייתה זניחה , וודאי הידני שבהם. [שהוחלף כשנה לאחר מכן בדגם ה 2.0].

מעבר לזה - החרפה הייתה גדולה עוד יותר כשיצא היבואן בהצהרה רשמית שמנגנוני החלונות נפלו כתוצאה "מתנאי האקלים הקשים בארץ".. [שנתיים מאוחר יותר הודה בשטות המוחלטת שנפלטה לו ויצא במסע החזר כספים עבור החלונות הנופלים].

ז"א, אם ניקח את מכלול הדברים; הוא עלול לקבל רכב דפוק, לאבד מערכו בצורה דרסטית, להילחם ביבואן חירש , לשלם לא מעט על חלפים , ולסבול מצריכת דלק גבוהה.

לטעמי - טעות.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה..

ניר

ניר

פורסם

אני בניגוד לך איני מכיר ה-מ-ו-ן, אלא חמישה שישה כלי רכב זהים לשלי ולכולם למרבה ההפתעה, נסיון דומה לשלי. נכון הוא שאין רבים כאלו ידניים ולכן קשה לבנות סטטיסטיקה אמינה. אני חושש שנסיונך האכזרי קצת מערפל את כושר השיפוט. שאם לא כן, כיצד נא תסביר שגם אם יכול להיות ויכוח על רמת האמינות ( חלונות, חלונות ועוד פעם חלונות ), נדמה לי שלא תמצא שותפים רבים לדעתך על המנוע.

רועש? נכון. נרפה ועייף לאורך כל קשת הסל"ד? נהפוך הוא. שאל כל בעל A3 סיאט לאון/טולדו לאורך כל שנות ייצור הדגם הקודם, או לצורך הענין גם בעל גולף ש.י 99 ונראה לי, בכל הזהירות שלא תוכל לגבש מחנה תומכים גדול.

פורסם

שלום רועי..

אני מבטיח לך, כושרי לאבחן מחלות כרוניות לא נופל מכל אדם אחר , וזווית ההסתכלות שלי למרות הניסיון המר , היא די אוביקטיבית.

שוב אנחנו באים מכיוונים שונים. אני מכיר , ויודע על כמות לא מעטה של אנשים שסבלו מתקלות רבות [החלונות הנופלים בסך הכול מהווה סימפטום לרמת הרכבה מבישה]

ומשונות.

לא נעמוד מן הסתם על ההבדלים בינינו מבחינת ציפיות דינמיות כי לא על כך מדובר. מבחינתי היא הייתה מאוד מאכזבת וחלשה, גם מן האאודי A3 טורבו התאכזבתי והלאון טורבו אנמית לא פחות. אבל נניח לזה כרגע.

אני בהחלט מסכים איתך שבאופן יחסי בלבד היא מכונה לא רעה בהשוואה למה שקיים בחוץ. ואולי בנקודה הזו הצדק עימך.

הדיון הזה עוד ארוך ומורכב ואינו שייך כל כך לשאלתו המקורית כי אנו נוברים פה בפרטים שאולי אינם רלוונטים. אז סיפקנו לו חומר למחשבה ואני מקווה שהוא ייקח את כל הדברים שנאמרו על ידך ויצאו ממני , וישקול על פי ראות עיניו.

בהצלחה 360KPA..

ניר

ניר

פורסם

האמת היא ששמעתי גם מכמה מוסכניכים שלאוטו יש לפעמים בעיות שונות ומשונות,

אבל הרבה בעלים של אוטו כזה אמרו לי גם שהאוטו לא עושה בעיות בכלל (חוץ מהחלונות כמובן שהוחלפו על ידי היבוען...)

בגלל זה חשבתי שפשוט יש הרבה צעירים שקונים את האוטו ולא מטפלים בו כראוי ואז הוא מתחיל להתקלקל?

אבל בכל מקרה אחרי התשובות פה אני מתחיל קצת להתלבט יותר :???:,

תודה על התשובות בכל מקרה,

למרות שזה סיבך אותי עוד יותר...

י(:

פורסם

היכרות עם הרכב הזה יש לי, אבל עם הגירסה האוטומטית ולא הידנית. בכל אופן אם אתה רוצה לדעת אז לחבר טוב מאוד שלי היה את הרכב. האוטו אמנם שימש כרכב שלישי במשפחה אבל לעיתים נשאר הרבה בחניה יותר "בזכותו". המון בעיות היו לרכב, אם זה בגיר או במכלולי המנוע, מדי חודשים ספורים הם נאלצו לבקר במוסך עבור טיפול רציני והשיא היה כשמכרו את הרכב בקצת יותר מ-10K מתחת למחירון. שאני נהגתי על האוטו אגב, הוא הרגיש מאוד מאוד כבד. או שזה בגלל הבעיות שהיו לו, או שפשוט... ככה האוטו?

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

שלום לך

לי יש את האוטו הזה אני מבסוט עד השמיים שום בעיות שום תקלות חוץ מזה שאחת ל... חודש + נשרפת איזה מנורה באוטו (שזה ידוע שלכל הגולפים דור 4 יש בעיות חשמל)

שהאוטו מטופל כמו שצריך ומתיחסים לאוטו כמו שצריך אז הוא לא עושה בעיות ..

לפי דעתי אחלה אוטו עדיף בהרבה מהמנועים של ה 1.6 2.0

ה 1.8 20 V חזקה יותר. וטובה יותר ,

ול : נ. בנטובים יכול להיות שאתה נפלתה באוטו שלך באוטו גרוע אז אל תחליל את כל ה1.8 שהם גרועות

*ואם מצאתה אחת ידנית זה מאוד מאוד נדיר כי אני חיפשתי הרבה חודשים עד שמצאתי את שלי

*כך לבדיקה מקיפה כי הרכבים העלה נדירים והרבה צעירים שוברים אותם

בהצחלה בקניה:-)

GOLF 1.8 20V (ידנית) :-D

GOLF : SMOKE TIRES NOT DRUGS

פורסם

נעשה קצת סדר;מנוע ה 1.8 הוחלף במנוע 2.0 משיקולי עלות גרידא.

מנוע ה 2.0 הרבה פחות מתוחכם ממנוע ה 1.8(8 שסתומים לעומת 20,גל זיזים עליון בודד),חלש יותר ב 10 כ"ס אבל גמיש יותר,מה שנותן תחושת כוח עדיפה עד 4000 סל"ד לערך.

לגבי התקלות בחלונות החשמל-הבעייה היתה במחבר שלא עמד בעומס,וחבל שצ'מפיון היתנערו בכך,הנזק שניגרם לתדמית של מוצרי פולקסווגן היה עצום,וללא פרופורצייה.

לחמותי יש גולף 2.0 שנת 2000,עד היום 0 תקלות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בגולף 1.8 האוטומטית שמשרתת את המשפחה שלי מ-99 (היתה של אמא שלי והיום של אחותי) לא היו שום בעיות. מעבר לזה, לי היתה אאודי A3 ידנית עם אותו מנוע למשך 4 שנים. המנוע נחמד מאוד, קצת רועש אבל משתלב יפה עם הגיר הידני (פחות עם אוטומטי). גם באאודי לא היו שום בעיות של המנוע/גיר.

כנראה בקרב הגולפים של 99' הגיעו כמה חתיכות פגומות, לא נראה לי שזה מעיד על הכלל.

לפותח השרשור, פשוט תבדוק טוב את ההיסטוריה של הרכב הספציפי שאתה רוצה לקנות. אם הוא נכנס פעמיים בחודש למוסך, תמשיך הלאה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

חרא של דבר, היה לאבא שלי גם אחת כזו.

כפי שנאמר, בעיות אלקט' בלי סוף, חלקים נופלים, בעיות בסרביס ועוד ים הוצאות לא ברורות בכלל.

וגם כאן, נקנה מהיבואן ..

פורסם

אז כמו שהבנתי הכל תלוי במזל או שהאוטו יהיה ממש טוב, או ממש דפוק...

:neutral: ?!

אני גם שמעתי שלארץ יבאו גולפים שיוצרו בברזיל וגולפים שיוצרו בגרמיה, וכל הבורות שהיו מיובאות לארץ היו מורכבות בברזיל והרובן היו עושות בעיות, אז אולי הגולף שיוצרו בברזיל הן הבעיותיות ואלו מגרמניה הן האמינות שלא עושות בעיות?

נדמה לי שגם רשום ברשיון רכב ארץ יצור, אז אולי ככה אני אוכל לדעת אם הגולף שאני קונה בעיתית או לא?

פורסם

אז כמו שהבנתי הכל תלוי במזל או שהאוטו יהיה ממש טוב, או ממש דפוק...

:neutral: ?!

אני גם שמעתי שלארץ יבאו גולפים שיוצרו בברזיל וגולפים שיוצרו בגרמיה, וכל הבורות שהיו מיובאות לארץ היו מורכבות בברזיל והרובן היו עושות בעיות, אז אולי הגולף שיוצרו בברזיל הן הבעיותיות ואלו מגרמניה הן האמינות שלא עושות בעיות?

נדמה לי שגם רשום ברשיון רכב ארץ יצור, אז אולי ככה אני אוכל לדעת אם הגולף שאני קונה בעיתית או לא?

קצת להרגע. למיטב ידיעתי הבורות שנמכרו בארץ יוצרו בגרמניה. ולא רובן עשו/עושות בעיות. בכל מקרה אכן ארץ הייצור מצוינת ברשיון הרכב.
  • תוכן חדש...