רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 898 צפיות
סליחה על הכותרת המוזרה .. ליפני כשבוע / שבועים נהגתי ברגוע ובאתי לקחת פניה באין כניסה עברו שם בני אדם אשר חצו את הכביש . אני ניכנסתי באין כניסה ועצרתי להם עד שיסיימו לחצות . עצרתי אחרי כמה מטרים לשבת עם כמה חברים ליד . הבנאדם ניגש אלי ושאל אותי אם אני יודע מה עשיתי אמרתי לו שלא ושיסביר לי מה עשיתי, הוא אמר לי שלקחתי באין כניסה ושכמעט דרסתי אותו . אמרתי לו אוקי סליחה . אשתו התערבה ואמרה שהייתי יכול לדרוס אותם ובמיוחד את נכדם הקטן לטענתם, למרות שהם עלו למדרכה ואח"כ נסעתי . הבנאדם התחיל לצרוח במקצת ולנבל את פיו בטענה שאני אתחנן לרישיוני הרבה הרבה שנים , והם המשיכו והבאנדם המשיך לנבל את פיו . אני לא עניתי לו יותר מידי על כול דבר שהוא אמר אמרתי טוב, הבנתי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
הקדמה לפני כשנה וחצי הבנתי שהגיע הזמן שאקנה רכב ספורטיבי ומתנהג. לא היה לי שום ניסיון קודם בנהיגה ספורטיבית ולכן העדפתי להמנע מרכישות קיצוניות מדי. אחרי לא מעט לבטים (מותג, תקציב, ובעיקר הנאה מנהיגה), בחרתי בקליאו ספורט דור 3 ("197") חדשה מהסוכנות. אני אנסה להמנע מלקפוץ למסקנות והכללות בסקירה הזאת משום שאני לא כתב רכב, לא השחזתי צמיגים של המתחרות וגם אין לי כלים לשפוט מי יותר טוב ממי. אני אספר אך ורק על התחושות הסובייקטיביות שיש לי ולנהגים אחרים שנהגו על הרכב, איך זה לחיות איתו ביום יום וכמה עולה להחזיק אותו. הקנקן תודות לבחירת צבע סולידית ("ענן" או בפשטות: אפור) היא לא צעקנית ודורשת תשומת לב ואפשר להשאיר אותה לבדה בחניון חשוך מבלי להיות מודאגים שהונים ישרטו אותה…
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, הרבה פעמים אני שומע או קורא על ההשקות של BMW ובתור חולה BMW ממש מקנא באלה שנמצאים שם. למכר שלי יש BMW סדרה 5 הקודמת וכששאלתי אותו אם הוא ראה את ה-5 החדשה הוא אמר לי שההשקה ביום ראשון (היום) לשמחתי ומזלי הוא הציע לי לבוא איתו ואני כמובן לא סירבתי. הלוואי והייתי יכול להסביר איך התרגשתי ושמחתי לקראת זה. אני מרגיש כמו ילד בן 5, אבל אני אוהב את המכוניות האלה בצורה שלא מובנת אפילו לי. אפשר לקרוא לזה דפיקות, בעיה, הפרעה, אובססיה, תשוקה מה שאתם רוצים אבל כל פעם שאני מסתכל על המכוניות האלה (חוץ מהקומפקט, למען האמת) הלב שלי דופק ואני רק מתכנן ליום שאגיע לרכוש אחת כזו. חזרה להשקה... זה היה בגני התערוכה באולם בו BMW יציגו את רכביהם באוטומוטור. ה…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם,היום אני יוצא מהעבודה ברמת גן במגדלי BSR ומה אני רואה בחנייה?? למבורגיני כתומה ועוד עם הגג במצב פתוח מחנה שם באדום לבן. המון אנשים צילמו אותה מכל הכיוונים,היה אחד שכמעט עשה תאונה נתן בלימת פתע על מנת לצלם!!! הייתי בהלם שראיתי דבר כזה בארצנו,כמובן שהלוחית של שגריר. אני מחר אעלה תמונות שצילמתי... מישהו מכיר את המכונית ויכול לתת מידע על הדגם נםח מנוע עליות וכו?? מחר תמונות יעלו ויש הרבה יחסית טוב לא יכולתי להתאפק הנה התמונות תהנו
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אם אני מגלה מישהו מבצע וואנדליזם ברכב שלי במקרה ואתלונן במשטרה יש התייחסות למקרים כאלו ? או שהכי פשוט זה לקרוע לבן אדם תצורה *** תצורה = את הצורה ***במכות עד אובדן הכרה?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה בשביל חבר. אין לו כלל רשיון נהיגה והוא מתחיל ללמוד לרשיון ג' (12 טון). בזמנו כשלמדתי לרשיון היו בספר לימוד חלקים מכאניים, תוספת לאופנוע ואם אני לא טועה גם למשאית. היום אינני רואה לא חלק מכני ולא תוספות לכלי התחבורה השונים. השאלה בתכלס זה האם בין תאוריה לאופנוע ולמשאית אין שום הבדל ואין שום תוספת אלא זאת אותה התאוריה להכל? תודה! עמית.
הודעה אחרונה מאת snir55, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נסעתי במהירות של 118 קמ''ש וצומלתי ע''י מצלמת מהירות בכביש שמותר בו 90 ( 28 מעל המותר ) אני נהג חדש ורציתי לשאול אם אני מקבל פסילת רישיון או רק נקודות ( 8 נקודות! ) + קנס ( 750 שקל ) שאלה שניה שלי היא שיש לי לשלם את הקנס תוך 3 חודשים, שעוד שבוע כבר הנהג חדש נגמר לי, אני יקבל את הדוח כנהג צעיר ולא חדש. אני נהג כבר כמעט שנתיים, עוד שבוע, ללא עבירות לא על מהירות חניה ובכלל נקי מהכל, יש מצב לוויתור/הקלה ? כי אני גם חייל.
הודעה אחרונה מאת אביב 23, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי קנס על צילום מלצמה של מהירות, 112 קמ"ש במקום 90, כתוב על הדוח שצולמתי ב 9.8 ק"מ מבר לב, בכביש 85, לא שידוע לי שיש שם מצלמות. בכל אופן רציתי לדעת איפה אפשר לבקש את הטצלום של האירוע, ואיך ניתן להעביר את הדוח על שם מישהו אחר? פניתי לתחנת משטרה מקומית, והשוטר עשה טובה שהפנה אלי מהבט מה TV שלו באותו הרגע. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת אביב 23, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי פג'ו 307. כאשר אני נועל עם השלט (+אזעקה) את הרכב, כל חלונות הרכב החשמליים יורדים עד הסוף. אני יכול להכניס את היד לתוך בקרת שליטת החלונות של הנהג, ולהרים את כולם מהר כך שהם עולים והרכב נשאר נעול, אבל זה לא פתרון. הבעיה התחילה לפני יומיים, בתחילה ירד רק חלון אחד קצת, ועכשיו כולם יורדים. מה הבעיה ומה הפתרון? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת alpine, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות אזעקת ביפר לרכב מישהו יכול לעזור לי איזה היום היא הכי טובה שמעתי על רב בריח MPV650 ו- GUARD ALARM LS635 אם יש משהו יותר חדש או יותר טוב תגידי לו בבקשה תודה
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להציג בפניכם אתר חדש שנבנה על ידי במשך חצי שנה מטרת האתר להציג סרטונים פרוייקטים ותמונות של מכוניות או כל דבר אחר שיש לו מנוע. זה האתר : www.tunersplace.com כל תגובה תתקבל בברכה אשמח לראותכם בין חברי האתר ויאלה תעלו סרטונים...
הודעה אחרונה מאת sshh, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
קראתי בפרום כל מיני נושאים בקשר לג'נטים, אבל לא קיבלתי את התשובות לשאלות שלי, כך שהחלטתי לשאול פה. יש לי הונדה סיויק 2001 עם גלגל רגיל בגודל של 14 אינץ'. אני רוצה להחליף אותו לג'נט מגנזיום ב100% רק בשביל היופי של הרכב. שאלתי בכמה חניות שמתעסקות בזה, ואמרו לי שם שהחלפת ג'נט לגדול יותר (ל 15) גורמת לעלייה בצריכת הדלק של לא יותר מ5 עד 10%, ושהרכב יושב טוב יותר על הכביש, ושום תופעות לוואי אחרות. בנוסף בתיעצתי עם כמה חברים, חלקם אמרו שהגדלת ג'נט גורמת לשחיקה חזקה יותר של מכלולי הרכב. והשאלות שלי הן. 1) עד כמה באמת הגדלה של ג'נטים משפיע על צריכת הדלק של הרכב ? 2) מה הם ההבדלים בין הג'נטים הזולים ללא שם, במחירים של עד 2000 ש"ח, לג'נטים של חברות מוכרות כמו OZ במחי…
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה אביזרים לרכב אני צריך להוסיף לרישיון?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי לכולם , הזמנתי פולו חדשה, ועדיין האוניה לא נכנסה לנמל אשדוד :\ האוניה הייתה צריכה להכנס ב14.3 אבל אנחנו כבר ב21 והיא עדיין לא נכנסה לנמל.. האם לדעתכם יש סיכוי שהלך לי חג הפסח על הדבר הזה:\ ? שאני אאלץ להמתין עד אחרי החג בשביל לקבל את הרכב? או שיש סיכוי שממש מהראשונות שישתחררו מהמכס תיהיה אחת שלי ?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מעכשיו עם יהיו תמונות של המכוניות מכל סוג שהוא הם יתפרסמו פה ולא יפתח דף חדש כל הזמן הפעם זה רכבים של חברת קמור ביתן ב.מ.וו "][/url] "][/url] סדרה 5 החדשה מחכה בחוץ "][/url] X1 מחכה בחוץ "][/url] http://"]http://[/url] http://"]http://[/url] X6 מחכה בחוץ "][/url] http://"]http://[/url] GT ו-Z4 מחכות בחוץ "][/url] "][/url] Z4 מחכה בחוץ "][/url] "][/url] "][/url] זהו לבינתיים עד ליבואן הבא.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
ברשותי בומר E32 עם המנוע הצנוע ביותר שהיה זמין לדגם הזה. מדובר על יחידה בעלת שורשים לאמצע שנות ה-60', מנוע 6 צילינדר טורי בנפח 3 ליטר. למנוע יש שרשרת טיימינג, 2 שסתומים לצילינדר וקאמשפט אחד ארוך. בין השכלולים, יש ממיר קטליטי, כך שרכב ניזון מ-95 נטול עופרת, הזרקה רב נקודתית ועוד בדגם שלי מצערת חשמלית (בגלל בקרת שיוט). למנוע כשהיה עוד צעיר היה 185 סוסים. 18 שנים זו דרך ארוכה וכניראה ברכו להם כמה סוסים באמצע. הרכב עבר 240Kק"מ, מיתוכם כ-2K שלי. ראוי לציין שחלקים לרכב הזה יקרים מאוד, רובם צריך להזמין בחו"ל, דבר שגורר זמני המתנה בין שבועיים למשלוח אוירי לכמה חודשים ימי. הרכב שלי מטופל במוסך אחד בלבד, שם מתבצעת כל האחזקה שלו. מוסך נירקא י.ל. חלפים ונמצא בקרית חיים, ב…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים! יש לי מזדה 323F, שנת 93 ואני צריך לחדש ביטוח. נא המליצו לי על חברת ביטוח שתהיה זולה ואמינה. תודה!
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הציעו לי את הווקס הזה לרכב ,מישהו מכיר ויכול להביע דיעה על החברה\ווקס? תודה
הודעה אחרונה מאת sshh, -
- 0 תגובות
- 966 צפיות
שלום אני בתהליך החלפת הצבע ללוח השעונים שלי...רציתי לדעת היכן ניתן לקנות נורות בצבע (בעלות אותה עוצמה של הרגילות). או היכן ניתן להשיג את הקונדומים האלה שמלבישים עליהם באיזור נתניה?
הודעה אחרונה מאת vrtk, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
וואללה, לפעמים המחירים גם יורדים במדינה הזאת
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
- 23 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לפני 3 חודשים רכשתי רכב לראשונה בחיי. היום הגיע מכתב עם רישיון הרכב החדש על שמי ושם במקום יד 04 רשום יד 08. בהתחלה הייתי קצת בשוק, הלכתי לרישיון רכב הקודם והסתכלתי עליו טוב טוב ופתאום אני רואה שאיפה שרשום יד 03 ה-3 מודבק שם או משהו כזה אבל בצורה כזאת שהיה קשה מאוד לזהות את זה וכנראה רק עכשיו עם הזמן הוא קצת התקלף ואפשר היה לראות. בקיצור במקום להיות יד 5 עכשיו אני יד 9. יש משהו שאפשר לעשות משפטית כנגד הבעלים הקודמים שזייפו את רישיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת Krishi, -
מכיוון שב 160 יש את כל התוספות . אז ההטבות של ההזמנה הראשונה לא רלוונטיים. מתוך ההטבות מהזמנה ראשונה ,נשאר הקודנית וטיפול אחד בחינם. אני מתכוון לדרוש עוד טיפול ,או שנה אחריות בנוסף לשתיים. את הטיפול השני אני חושב שאני יכול להשיג. מה עם תוספת לעוד שנה אחריות ? אני יודיע שבAUDI אנשים השיגו עוד שנה ,האם בVW אפשר להשיג ?
הודעה אחרונה מאת RS, -
התמונות צולמו מהמתחם של UMI בבני עי"ש שתי תמונות של האבאו RS "][/url] "][/url] שברולט וולט http://"]http://[/url] שברולט קמארו כניראה של מנכ"ל U.M.I "][/url] הקדילאק המטריפה מחכה בחוץ http://"]http://[/url] המנוע של הקדילאק http://"]http://[/url] עם יהיו עוד מכוניות מיוחדות אני אפרסם.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם, לפני השירות הצבאי למדתי במכללה,תואר הנדסאי רכב עם התמחות למכונות.נאמר לי שבמידה והעסוק במקצוע לפחות 3 שנים, אני יוכל,לגשת לקורס של משרד העבודה (עלות 5000 שקל). ולהוציא תעודת מנהל מוסך. את התואר עברתי בממוצע של 90 .הייתי בשירות הצבאי מכונאי טנקים אמרו לי שזה גם תופס, (אלה אם כן מישהו יכול לתקן אותי ). השאלה שלי אם בכלל מישהו צריך כזה דבר מנהל מוסך ? אם כן מה סביב כמה נעה המשכורת של כזה דבר ? יש הרבה ביקוש לכזה מקצוע ? אני חייב לציין שאני לא חי את המכונאות אבל עם קצת שיפשוף אני בהחלט יכול להיות מכונאי טוב. בכל מקרה אני מאוד מקווה שזה מתאים לנושא הפורום.
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קודם כל אני רוצה להגיד שמידע לא רשמי, אבל יש לי סיבות להאמין שכן תהיה פרארי באוטומוטור. 1. היה כתוב בעיתון, למה שישקרו לנו? כמובן שלא נסתמך רק על זה אבל זה עוד משהו... 2."ביום ראשון נכריז על הפתעה עולמית של יצרן מהרציניים באירופה." - נכתב במבזקים החמים שלהם 3.בwall של הפייסבוק של רבמוטור נמצאת התמונה הזו, זו לא תמונה של הFANS או משהו זה הם העלו את זה http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs233.snc3/22070_315836640389_310791160389_5220119_6379424_n.jpg אני לא חושב שזאת הפרארי שתוצג, אבל אם זה פורסם יחד עם תמונות שלהם של בניית הביתנים והכל, כנראה שיש סיבה שהם שמו פרארי. 4. חבר שלי אמר לי שהוא ראה את הפרסומת של האוטומוטור והייתה שם פרארי, אני ס…
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
-
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש עם רישיון שנה ו 7 חודשים. לפני 3 שעות בערך יצאתי ממגרש חנייה גדול שנראה כמו משטח אספלט גדול וכל הנהגים מחנים לכל הכיוונים ובאמצע החניון וזו חנייה לא מסודרת עם סימונים אך מאושרת ואפשר להחנות שם. יצאתי מחנות סמוכה עשיתי רוורס ופתאום הגיע רכב נמוך (לא רוצה לומר את שמו כדי שלא יזהו את המקרה אנשים שמכירים ) ונכנסתי בו עם הצד האחורי של הרכב בתחילת צדו השמאלי של הרכב הנפגע. הנהג שנכנסתי בו הוא נהג חדש עם 8 חודשים רישיון והאוטו שלו במצב יחסית גרוע עם הרבה פגיעות פח (לא בצד הפגיעה). הפנס הקדמי השמאלי של הרכב שבור קלות והוא מודבק למקומו עם דבק ואטום ע"י סילקון. לאחר שפגעתי ברכב, הנהג יצא וטען שאני גרמתי לצאתו של הפנס ממקומו ולאחר מכן טען שהכנסתי לו את החלק …
הודעה אחרונה מאת avihai_r, -
המשטרה היקרה שלנו שוברת שיאים היום בנסיעה מנהלתית על כביש 5, עמדתי לעקוף סקודה אוקטביה, כשלפתע גיליתי שמדובר בניידת עם האורות המשטרתיים כבויים לגמרי. החלטתי שלא לעקוף אותה ולראות לאן העניניים מתפתחים עד צומת מורשה, השוטר שומר החוק נסע במסגרת המהירות המותרת. אבל ברגע שירד מגשר מורשה, איפה שאין הרבה מכוניות ויש מעט תאורה, השוטר החליט להזדרז לארוחת שישי. הוא לחץ על הגז, עקף כמה מכוניות מימין (בקטנה ) ועבר לנתיב השמאלי. החלטתי להצמד אליו ולראות, סתם מתוך עיניין אזרחי, לאיזו מהירות הוא יגיע. השוטר הממהר הגיע ל-140 קמ"ש על פי מד המהירות שלי, והמשיך לנסוע במהירות הזאת לאורך פרק זמן של לפחות מספר דקות. למרבה האירוניה, איבדתי איתו קשר עין כשנאלצתי לבלום בגלל ניידת…
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 0 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להציג בפניכם אתר חדש שנבנה על ידי במשך חצי שנה מטרת האתר להציג סרטונים פרוייקטים ותמונות של מכוניות או כל דבר אחר שיש לו מנוע. זה האתר : www.tunersplace.com כל תגובה תתקבל בברכה אשמח לראותכם בין חברי האתר ויאלה תעלו סרטונים... תודה.
הודעה אחרונה מאת sshh, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום אני חוזר מהבסיס מהביתה,נכנס לבית ורואה על השולחן מפתחות של יונדאי גטס וצ"ק על סך 7800:?::cry: ישר אני מבין שמשהו לא בסדר עם הרכב ונכנס להלם. אז ככה: יום ראישון אמא לקחה אותי לרכבת לבסיס וחזרה הביתה,רק שבדרך קרתה תאונת שרשרת בין 3 רכבים,כאשר היא הראישונה ביותר. אמא שלי עמדה לפנות שמאלה בכביש דו סיטרי,הנהג שמאחורייה עצר (שברולט מהשכרה) ואילו הנהג שמאחוריו לא שם לב(דודג" חדשה) ונכנס בכול הכוח בשברולט שעפה על האוטו שלי(מאזדה לנאטיס). נהג הדודג",סוכן ביטוח שמיהר,יוצא מהרכב משאיר פרטים וממשיך במהרה לדרכו,נהג השברולט המושכרת משאיר פרטים גם בלי שום וויכוחים וכולם מתפזרים. ע"פ התיאור של אמא אין שום נזק מלבד ניפוץ קל של הטמבון האחורי וזהו.(נחזור לזה בהמשך). לאחר …
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שבת שלום, הכשילו אותי בטסט על לוחית זיהוי בטענה שהמספרים קצת מחוקים.רציתי לדעת כמה עולה לוחית חדשה?ועם מה אני יכול לעבור על הספרות שהצבע לא ירד?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 368 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- `Infinity
- PASHUT
- פריג'י
- EliC25
- Pavlik
- santiago
- falou
- Night Driver
- Itzik-b
- DJI
- point of view