Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא מרגיז אף אחד -

אתה רק מפספס את "מר ישראלי" שעושה לו נעים לומר מסביב לארוחת החג "הזמנתי גולף" וכולם יודעים על מה הוא מדבר

ולא "הזמנתי סופרב" או "אוקטביה" וכולם ירימו גבה ויגידו לו "הזמנת מה?"

הגולף עבור הישראלי הממוצע היא כמו H&M, כמו נופש בתורכיה, כמו לאהוב את שלמה ארצי - צ'מפיון עשו עבודה מעולה במיתוג ומיצוב של האוטו ויצרו מותג חזק מאוד בשוק הישראלי.

מרכב איזוטרי מעפן ונשכח עד הדור השלישי שלה הם הצליחו למצב את הדור הרביעי והלאה באופן מעורר השתאות.

מזדה, עם כל מספרי המכירות שלהם יכולים לחלום על כזה מיצוב אצל "אדון ישראלי"

לכן אנשים ישלמו עוד פרמיה על השם, על הסמל בחזית, והעיקר שתהיה להם "גולף" בחניה.

הגולף 1.6 הבסיסת עולה 130K, היא לא נופלת לא מקורולה, מזדה או רנו שבאותה רמת מחירים, הקריעה בצ'מפיון מתחילה בדגמים המפוארים (20K על גג, מגנזיום ושליטה מההגה וTSI מתחילה מ145K), אבל מי שלא יודע ימשיך לצעוק על מחיר הגולף.

אולי תעשה קצת מחקר לפני שאתה זורק סטיגמות על אנשים? אני לא ממליץ לקנות גולף, אם אתה רוצה משפחתית עם ערך מוסף אתה משלם יותר על גולף, אבל אני נהגתי בגולף, ואת הנוחות ,השקט ואיכות הגימור שיש ברכב הזה לא היה באף רכב אחר בקטגוריה. יש אנשים שמשלמים הרבה על גולף, אבל הם גם מקבלים יותר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משעשע לקרוא את התגובות של חלק מהאנשים פה ולראות את הוויכוח על איזה דף נתונים נראה הכי טוב.

לאחר שכיסיתי כמה עשרות אלפי קילומטרים על גולפים 5 ו-6 עם כל סוגי המנועים, אני בהחלט יכול להבין את המשיכה של אייל, בר72 או שאר חברי הפורום שנשבעים שזה ה-אוטו. גם אני לא הייתי מתנגד לאחד כזה בחניה. ההבדל הוא ברלוונטיות שלו לשוק הישראלי מול השוק האירופאי.

קודם כל, עם כל הכבוד ל-TSI, הלחם והחמאה של קבוצת VAG באירופה הוא עדיין ה-TDI הוותיק, שהולך ומתחזק עם השנים. שנית, ה-DSG לא כזה פופולרי פה, הוא נחשב גיר אוטומטי לכל דבר וככזה גם עולה יותר מידני. למצוא כאן TSI אוטומטי זה לא עניין של מה בכך. לעומת זאת, למצוא TDI ידני זה בערך כמו למצוא מזדה 3 באוטודיל.

בקיצור, הערך והעלות-תועלת של VW באירופה ניתנים להבנה, אבל בישראל לקחו את זה לכיוון אחר לגמרי. את העלות הקפיצו לקטגוריית הפרימיום, ואת התועלת שחטו לעזאזל ע"י בחירה במנוע בנזין ותיבה אוטומטית. עכשיו יש להם גולף שמנסה להיות מזדה ועולה כמו מרצדס.

אני מכיר את מנועי ה-TSI ואת התיבה החדשה והמת(ו)חכמת שמשדכים להם. אחלה מנוע, אחלה תיבה, אחלה שילוב. עם זאת, אני מתקשה להאמין שרבים מקוני ה-DSG בארץ יעבירו אי פעם הילוכים באופן ידני. אם נחזור לדבריו של הנסיך לגבי ארוחת החג, סביר להניח שהתיבה עם השם המגניב תזכה שם לשלל מבטי הערצה, והקונה המאושר יחשב מאותו רגע ל"אחד שמבין" במשפחה.

מישהו בצ'מפיון קלט היטב איך עובד המח הישראלי, והשכיל לשווק את מוצרי VAG בהתאם. הרי רק בישראל יתכן מצב שבו אפשר לשלם על מכונית עממית קטנה עם מנוע מגודל את אותו כסף כמו על משפחתית פול-סייז, ועוד לצאת מהסוכנות עם חיוך מלא גאווה.

(נ.ב. לכל החוכמולוגים שהולכים לצטט עכשיו את המחירונים באירופה ולהראות לי שזה אותו דבר בכל העולם - אל תטרחו, אף אחד פה לא קונה מכוניות לפי המחירון הרשמי במילא.)

פורסם

אבל זה אוטו שלא נופל מ אודיA3 ו BMW סדרה 1

ועדיין עולה פחות מהם בעשרות אלפי שקלים ,לא?אז בעצם לקנות גולף אתה מרוויח.

בכלל לגבי מחירי מכוניות .

המחירים בארץ הם מוגזמים אבל לא רק לגבי סוג מסויים של רכב .

זה מוגזם לכל סוגי הרכבים?

וזה לא רק במכוניות ,זה במוצרי חשמל ועוד בהרבה דברים.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם

תבין אותי נכון, עשית קניה מוצלחת. לכיף שאתה הולך לקבל מהאוטו הזה על בסיס יומיומי אין תג מחיר.

ההערות שלי מתייחסות למדיניות של פולקסוואגן ושות' בישראל באופן כללי, לא למקרה שלך בפרט.

פורסם

בקטע הזה אתה צודק.

אתה חושב שאני מצדיק את המחיר ששילמתי תמורת הרכב?

בטח לא.

אבל כנראה במדינת ישראל אם תחקה לנס

אתה לא תקנה לעולם.

לצערי זה המצב.

היום העצה בחינם,מחר היא תעלה כסף

פורסם
משעשע לקרוא את התגובות של חלק מהאנשים פה ולראות את הוויכוח על איזה דף נתונים נראה הכי טוב.

לאחר שכיסיתי כמה עשרות אלפי קילומטרים על גולפים 5 ו-6 עם כל סוגי המנועים, אני בהחלט יכול להבין את המשיכה של אייל, בר72 או שאר חברי הפורום שנשבעים שזה ה-אוטו. גם אני לא הייתי מתנגד לאחד כזה בחניה. ההבדל הוא ברלוונטיות שלו לשוק הישראלי מול השוק האירופאי.

קודם כל, עם כל הכבוד ל-TSI, הלחם והחמאה של קבוצת VAG באירופה הוא עדיין ה-TDI הוותיק, שהולך ומתחזק עם השנים. שנית, ה-DSG לא כזה פופולרי פה, הוא נחשב גיר אוטומטי לכל דבר וככזה גם עולה יותר מידני. למצוא כאן TSI אוטומטי זה לא עניין של מה בכך. לעומת זאת, למצוא TDI ידני זה בערך כמו למצוא מזדה 3 באוטודיל.

בקיצור, הערך והעלות-תועלת של VW באירופה ניתנים להבנה, אבל בישראל לקחו את זה לכיוון אחר לגמרי. את העלות הקפיצו לקטגוריית הפרימיום, ואת התועלת שחטו לעזאזל ע"י בחירה במנוע בנזין ותיבה אוטומטית. עכשיו יש להם גולף שמנסה להיות מזדה ועולה כמו מרצדס.

אני מכיר את מנועי ה-TSI ואת התיבה החדשה והמת(ו)חכמת שמשדכים להם. אחלה מנוע, אחלה תיבה, אחלה שילוב. עם זאת, אני מתקשה להאמין שרבים מקוני ה-DSG בארץ יעבירו אי פעם הילוכים באופן ידני. אם נחזור לדבריו של הנסיך לגבי ארוחת החג, סביר להניח שהתיבה עם השם המגניב תזכה שם לשלל מבטי הערצה, והקונה המאושר יחשב מאותו רגע ל"אחד שמבין" במשפחה.

מישהו בצ'מפיון קלט היטב איך עובד המח הישראלי, והשכיל לשווק את מוצרי VAG בהתאם. הרי רק בישראל יתכן מצב שבו אפשר לשלם על מכונית עממית קטנה עם מנוע מגודל את אותו כסף כמו על משפחתית פול-סייז, ועוד לצאת מהסוכנות עם חיוך מלא גאווה.

(נ.ב. לכל החוכמולוגים שהולכים לצטט עכשיו את המחירונים באירופה ולהראות לי שזה אותו דבר בכל העולם - אל תטרחו, אף אחד פה לא קונה מכוניות לפי המחירון הרשמי במילא.)

בקיצור אני יכול לסכם במשפט קצר אחד : הרכב הוא לא רכב לקמצנים/ מאותגרים טכנולוגית / כאלה שמעדיפים כמות על איכות

כנראה שיש סוג מסויים של אנשים שפשוט לא מצליח להבין שלא כולם רוצים ו/או צריכים משפחתית פול סייז אבל כן מוכנים לשלם יותר על קומפקטית שכוללת את כל מה שבדרך כלל קיים בדגמים מפוארים יותר.

לכן במקרה הזה אני דווקא חושב שצ'מפיון הולכים נגד המחשבה הישראלית הממוצעת של בה הלקוח להוט לקבל כמה שיותר בשביל כמה שפחות ולמרות זאת הם מצליחים למכור יפה במחירים האלה.

זה כמו שחברים שלי שואלים אותי : למה קניתי דירה 3 חדרים בתל אביב במחיר של דירת 4 חדרים בפתח תקווה, או למה קניתי גולף GTI במחיר של מזדה 3 צעירה בכמה וכמה שנים.

למה? כי אני לא רוצה לגור בפתח תקווה וכי אני לא רוצה לנהוג במזדה 3 וזה לא מעניין אותי שעל הנייר זה נראה יותר משתלם כי אני לא מחפש יחס עלות/תועלת. אני מחפש את מה שטוב לי ומתאים לי ואני לא מוכן להתפשר על מה שאני רוצה. הכמות לא משחקת אצלי תפקיד מול האיכות.

ושלא תבינו אותי לא נכון:אני לא הייתי מזמין רכב כזה במחיר הזה,אבל אני כן מבין את אלה שכן, ובנוסף חושב שאם כבר מתקרבים ל200 אז קונים את הדבר האמיתי.(GTI)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ההסבר שלך, שהוא נכון בכל הנוגע לאירופה, מחטיא את הענין. המחיר של הגולף בארץ באופן כללי תואם את מחירה בחו"ל ביחס למכוניות אחרות. גם באירופה אם תתעקש על תיבת DSG, תווכח שהאוטו יעלה לך יותר נניח ממזדה או טויוטה אוטומטיות ( כן מחירון רשמי או לא ). ישנן מכוניות בארץ שתמחורן, בלשון המעטה מוזר, כמו המיני נניח, הגולף בפרוש לא שם. טענה אחרת שהיא בהחלט מוצדקת והנוגעת לצ'מפיון היא האחריות הפורמלית הקצרה שהמכוניות מקבלות וחבל, במיוחד בהתחשב בכך שתועלתו של היבואן, יוצאת במקרה הזה בהפסדו שכן אני מניח כי הנזק מאובדן קונים בשל כך, גדול מזה שניגרם לו בשל הוצאות על תיקון תקלות בשנה השלישית, שחלקן הגדול ממילא מכוסה על ידו בגין "אחריות רצון טוב". בקיצור, חלם זה לא רק מקום.

פורסם

עוד נקודה קטנה למחשבה שמעולם לא הועלתה כאן : במקרה של סקודה וסיאט, ירידת הערך יחסית חדה והביקוש אליהן כמשומשות נמוך יותר , כך שמה שנחסך בסוכנות ילך לאיבוד במכירת הרכב.

אייל, צא מזה.

את ההבדלים באיכויות אתה תרגיש ביחס לאודי ולא בדיוק מול פולקסווגן.

הייתה לי גולף MK6 (חדשה לחלוטין) לתקופה של כחודש ואין ספק שהחומרים יותר נעימים למגע, אך האיכות לא מרגישה טובה יותר משמעותית, אם בכלל.

היא זמזמה וקרקשה - והרבה (הורכבה בה רק קודנית של פוינטר).

אתה לא יכול להשוות בין הלאון/אוקטביה לגולף הנוכחית - היא צעירה ומודרנית מהן (למרות ההתבססות על MK5).

חכה שיושקו הלאון והאוקטביה המעודכנות (שנה הבאה כנראה) ואז תשווה.

אני אישית הייתי בוחר בגולף על פני האוקטביה. הגולף בטוחה יותר, מרווחת יותר ומתאימה לצרכים שלנו.

המחיר של הגולף הופך אותה לפחות אטרקטיבית משמעותית מול האוקטביה והלאון.

אפשרי לקנות אוקטביה 1.4TSI במחיר של גולף 1.6 ואפשרי לקנות לאון/אוקטביה 1.8TSI בפחות ממחירה של גולף 1.4TSI - והן יתנו תמורה טובה משמעותית למחיר (ובאוקטביה תקבל בונוס של תא מטען ענק).

ולגבי אותה נקודה: אתה טועה חלקית.

האוקטביה פחות טובה מהגולף בתחום הסחירות.

הפביה טובה מהפולו בתחום הסחירות - והיא מבוקשת למדי (ה-1.4 101 כ"ס).

בשני המקרים אתה מוכרח לקחת בחשבון את עלות הרכישה (כחדש) הנמוכה משמעותית בשקודה - לדוג', בשנת 02, היה פער של מעל 20K לטובת הפביה מול הפולו (מדובר בגרסאות 1.4 101 כ"ס) - לכן המחירון שלהם נמוך יותר משל פולו דומה.

אם תיקח את ירידת הערך הכללית של הפביה מול הירידת ערך הכללית של הפולו, תגלה שהפביה איבדה פחות מערכה ושמרה על ירידת ערך טובה יותר בכלליות.

צריך לקחת את כל פרמטרים בחשבון - לא רק הסמל, ואז לעשות את ההשוואה המתאימה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ידידי היקר, סלח לי אבל בקשר לסחירות של הפולו ספציפית - אין לך מושג על מה אתה מדבר.

לפני חודשיים גם מכרתי פולו (2003) וגם קניתי פולו (2008) עבור אחותי.

ראשית - לקח לי המון חודשים למצוא פולו [אוטומט] , ואנחנו מדברים על מודלים מתקדמים שמחיר המחירון שלהם הוא מעל ה 80K [ואנשים עוד דורשים ומקבלים מעל המחירון],כמעט כל הרכבים נחטפו מיידית וגם הרכב שנרכש בסוף, תפסתי אותו כי תיאמתי עם המוכרת לשעה 6:30 בבוקר למחרת פרסום המודעה.

וזה לא כי אין הרבה רכבים כאלה, יש ים רכבים כאלה וכולם נחטפים. עם זאת שמתי לב שהידניים שוהים הרבה יותר זמן בלוחות, אבל בדרך כלל מי שרוכש רכב כזה רוכש אוטומט.

מכירת הפולו 2003 היתה גם היא חווייה מעניינת, אין ספור טלפונים ובסוף הרכב נמכר בכמה אלפים יפים מעל המחירון,

אחרי ש3 אנשים ממש רבו עליו ביום המסירה.

ולא, אני לא חושב שהרכב הזה הוא איזשהו עילוי, זה פשוט מצב השוק.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, האמת היא שהתכוונתי בעיקר לידניות.

פביות ידניות (בעיקר הבכירות) נמכרות סביב 5K ומעלה - מעל המחירון, מניסיון (ולאו דווקא שלי).

חיפשתי בעבור חבר פביה שכזאת, מצאתי אחת ולפני שהספקנו לגשת ולראותה היא כבר נמכרה (7K מעל המחירון).

ואגב, גם האוט' מבוקשות (אומנם יותר נפוצות מהידניות) ונמכרות במחירון או מחירון ומעלה.

שאל את רמזל - הוא יגיד לך כמה מייאש למצוא פביה אוט' :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אייל, האמת היא שהתכוונתי בעיקר לידניות.

פביות ידניות (בעיקר הבכירות) נמכרות סביב 5K ומעלה - מעל המחירון, מניסיון (ולאו דווקא שלי).

חיפשתי בעבור חבר פביה שכזאת, מצאתי אחת ולפני שהספקנו לגשת ולראותה היא כבר נמכרה (7K מעל המחירון).

ואגב, גם האוט' מבוקשות (אומנם יותר נפוצות מהידניות) ונמכרות במחירון או מחירון ומעלה.

שאל את רמזל - הוא יגיד לך כמה מייאש למצוא פביה אוט' :wink:

תסלחו לי אבל מי שמשלם 7K מעל למחירון על פאביה הוא אדיוט מדופלם.

כאשר ניתן לרכוש פאביה החל מ 92K ש"ח, מה כבר ההבדל בין משומשת לחדשה ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
ידידי, לא מדובר בחדשות אלא בישנות (02 ו-03 בעיקר).

גם טירוף לא קטן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
גם טירוף לא קטן.

7K זה באמת הרבה מעל המחירון בשביל רכב רגיל ולא ספורטיבי, אבל מצד שני אם אין הרבה היצע, ויש הרבה ביקוש מעלה את המחיר

אוראל , שכחת לציין שאתה אוכל מרורים מהפאביה שלך,כך שלא הכל וורוד וגם שכחת לציין שהרכב שקיבלת היה רכב חלופי בזמן שהסקודה היתה במוסך תקופה ארוכה , ככה שאתה לא יודע מאיפה בא רכב הגולף הזה ולמה הוא מקרקש, אולי רכב לימון שחזר מלקוח, אולי רכב הדגמה שעבר התעללות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...