Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בפרום כל מיני נושאים בקשר לג'נטים, אבל לא קיבלתי את התשובות לשאלות שלי, כך שהחלטתי לשאול פה.

יש לי הונדה סיויק 2001 עם גלגל רגיל בגודל של 14 אינץ'. אני רוצה להחליף אותו לג'נט מגנזיום ב100% רק בשביל היופי של הרכב. שאלתי בכמה חניות שמתעסקות בזה, ואמרו לי שם שהחלפת ג'נט לגדול יותר (ל 15) גורמת לעלייה בצריכת הדלק של לא יותר מ5 עד 10%, ושהרכב יושב טוב יותר על הכביש, ושום תופעות לוואי אחרות.

בנוסף בתיעצתי עם כמה חברים, חלקם אמרו שהגדלת ג'נט גורמת לשחיקה חזקה יותר של מכלולי הרכב.

והשאלות שלי הן.

1) עד כמה באמת הגדלה של ג'נטים משפיע על צריכת הדלק של הרכב ?

2) מה הם ההבדלים בין הג'נטים הזולים ללא שם, במחירים של עד 2000 ש"ח, לג'נטים של חברות מוכרות כמו OZ במחירים של 4000-8000 ש"ח ?

3) האם כדי לי להחליף לג'נטים מגנזיום, אם אין לי 4000 ש"ח רק לג'נטים עצמם, ואני לא מעוניין להקריב מאמינותו של הרכב לטובת קצת יופי.

פורסם

תראה, בעיקרון אם הקוטר החיצוני של הגלגל (לא הג'אנט אלא הגלגל כולל הצמיג) לא משתנה, זאת אומרת שאתה מקטין את החתך של הצמיג במקביל לעליה בקוטר הג'אנט אין שום סיבה בעולם שתעלה הצריכת דלק, להפך ג'נטים נחשבים "חישוקים קלים" ולכן אתה אמור לצפות לירידה בתצרוכת דלק, בכל אופן זה משהו מאוד מאוד מינורי שתהיה בטוח שלא תרגיש אז שכח מזה פשוט.

לגבי שחיקה מוגברת של מכלולי הרכב? אם אתה מתכנן להרכיב גא'נט 22" של קאדילק אסקלייד אז תתכוננן להחליף מסרק הגה כל שבועיים, מכיוון שאני מניח שאתה מתכנן על ג'אנט 15-16" מקסימום, לא צפויה שום שחיקה מוגברת, בנוסף אתה יכול לראות בספר רכב עד איזה גודל של ג'אנט אתה יכול להרכיב על הרכב הספציפי שלך ושהכל ישאר תקין.

לגבי ההבדל בין ג'אנטים ממותגים לג'אנטים פשוטים ההבדל הראשון הוא שבג'אנט ממותג אתה מוסיף כסף על השם, בנוסף ישנם עוד הבדלים כמו רמות גימור וכו' אבל האמת היא שאני לא באמת יודע אז אני לא רוצה להטעות..

פורסם

בקשר להבדלים בין הג'אנטים, תראה... הג'אנט זה מה שמחזיק לך את הצמיג, אולי אתה לא חייב לשלם עוד 2000 שקל רק בגלל שחרטו עליו OZ, ואולי גם עברו על זה עם דיו, אבל תנסה לקבל המלצות על ג'אנטים טובים, אחרי הכל, ג'אנט לא דבר קוסמטי, אפילו אם הוא נראה רק יפה, יש לו חשיבות רבה מאוד עדיף להשקיע עוד כמה ג'ובות ולקנות ג'אנט איכותי וחזק מאשר לקנות משהו סיני זול שיתעקם לך ובסופו של דבר אולי גם ישבר באמצע נסיעה לא?

• תוכן חדש...