ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
B4 שנת 2000 מנוע 2000 עם 70,000 ק"מ יד ראשונה פרטית דורשים מיחרון 76,000 ש"ח ,או B4 שנת 2002 היתה שייכת לחברה עשתה 130000 ק"מ רוצים עליה במקום 92,000 ש"ח רק 74,000 ש"ח ,שניהם במצב חיצוני טוב וכן פנימי.אין פגיעות שאסי או מכות,שמורות,מה עדיף,אני מתקשה להחליט.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה מיניואן מומלץ לקנות למשפחה של זוג+שלושה ילדים (כסא תינוק+בוסטר) שלא אוכלת דלק בתקציב של 60-70 אלף בערך. משנת 99 ומעלה? תודה
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יכול לומר (או לתת קישור) מה בדיוק ההבדלים והנתונים של דגמי הגולף השונים ? ובנוסף מה ההבדל ברמת האבזור בין מה שנקרא ג'נריישן וקומפורטליין ? תודה מראש, יניב.
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר'ה רוצה לדעת פרטים על מאזדה לאנטיס 323 שנת 2002 מנוע 2.0!! והאם כדאי לקחת אותה במקום סיוויק 2002!!
הודעה אחרונה מאת semik, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב סטנדרטי קטן לא יקר ( 20 K +-) לנסיעות קצרות קראתי על הפיסטה ואשמח לקבל מידע (המלצות) על אופל קורסה ,רנו קליאו ,דיטסו אפלאוז אמינות ,תיקונים, תודה
הודעה אחרונה מאת semik, -
בחירת רכב משפחתי 1 2
מאת BMW_525_89-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ההורים מכרו את הרכב עכשיו יש דילמה איזה רכב לקנות התקציב הוא 40 עד 50 אלף תלוי ברכב (שנה ק''מ וכ''ו) יש אפשרות להתגמש טיפה יותר אבל הרכב צריך להיות ממש שווה את הכסף. הרכב צריך להיות קודם כל אמין נוח מרווח ויש אפשרות גם לגיר ידני. הרכבים שנבחרו הם: ניסאן אלמרה מאזדה לאנטיס סובארו אימפרזה מה דעתכם על הרכבים הנ''ל?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, בסתיו 2004 התחלתי מתעניין ברכישת רכב - הרכב הראשון שלי. חיש קל הגעתי ל-carsforum (ששמו בתחום הולך לפניו) ונרשמתי למערכת בכדי להיעזר בידע ובנסיון שרבים מחבריה התברכו בו. האקזמפלר הראשון ש"ננעלתי" עליו היה פיז'ו CTi חבוטה משנת 89' עם 250,000 ק"מ, 9 ידיים שונות בעברה וכתמי שמן מרוחים לרוב על אספלט הכביש השוכן מתחתיה. לאחר כמה זמן - ושני שירשורי ענק - ירדתי מהרעיון לחלוטין! התייעצות עם בני המשפחה הביאה אותי להגדיר תקציב כפול ואף משולש; אך כעת "נאלצתי" לבצע רכישה מהשכל ולא מהלב (כלומר רכישה הגיונית ולא ריגשית). לאחר סקר אינטרנטי מעמיק, כפי שאני מבצע לפני כל רכישת חלק חומרה חדש למחשב {מי כמוך יודע, RS? } ולא רק, הגעתי למסקנה שאם אני מחפש רכב "יעיל" (משמע אמי…
הודעה אחרונה מאת MustardMan32, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב שטח יד שניה , עד היום קניתי רק פרטיות שאותן בדקתי במכוני בדיקה כמו מ.מ.מ וכו, אני לא מחזיק מהבדיקות שלהם אפילו בבדיקות רכבים פרטיים-כל שכן בדיקת רכב שטח: בנוסף לבדיקה שלהם הסתמכתי עד היום על הנסיון שלי ברכבים. אבל ברכבי שטח אני בכלל לא מתמצא ויש להם לא מעט מכלולים מיוחדים ויקרים לתיקון. אז איך ניגשים לעסק? -מה אפשר לבדוק בעצמי לפני שהולכים למכון בדיקה? ולאיזה מומלץ ללכת? -כדאי בנוסף לבדוק גם במוסך שמכיר את הרכב? -במה להתחיל? במוסך או מכון?
הודעה אחרונה מאת MONTERO, -
- 1 תגובות
- 995 צפיות
למישהו יש מושג מתי היא מגיעה לארץ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אשמח לעצה בקניית אוטו בתקציב 35000 ש"ח פלוס מינוס שיהיה חסכוני מכל הבחינות ,אמין ויעיל לא ארוך רצוי מראה ספורטיבי עד כמה שאפשר
הודעה אחרונה מאת marksab, -
-
ב.מ.וו 320
מאת עומר ב- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בסוף השבוע אני הולך לראות ב.מ.וו 320 שנת 94, ידני, יד שנייה עם 170000 ק"מ. בעל הרכב רוצה 48000 ש"ח, שזה 4000 ש"ח מעל המחירון. אם הרכב במצב טוב, האם כדאי לקנות אותו? אם מישהו יודע על בעיות מיוחדות שיש לדגם, או נקודות לשים עליהן דגש ובכלל חוות דעת על הרכב. שמעתי המלצות על מ.מ.מ. במפרץ חיפה לבדיקת רכב משומש, מישהו מכיר או יכול להמליץ על מקום לבדיקת רכב בחיפה והצפון? תודה, עומר.
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום !! ברצוני לדעת מה חוות דעתכם על ניסאן אלמרה שנת 98 1600 סמ"ק אוטומט ?! מה יתרונתיו?! מה חסרונתיו ?! תודהה על התגובות ..
הודעה אחרונה מאת Guy, -
רנו מגאן ?
מאת ogal- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אודה מאד על המלצות או אזהרות בנוגע למגאן סדן 1600 אוטומטית 110 כ"ס שנת 2003
הודעה אחרונה מאת SUBARU LEGACY, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבחינת אמינות צריכת דלק ומחיר טיפולים וחלקים . סובארו אימפרזה 1600 שנת 99 מזדה לאנטיס 1600 שנת 99 אני גם מעוניין לדעת כמה כח יש לרכבים האלה בשנתון הנ"ל ומי מהם זריז יותר (תאוצה )
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מבקש המלצה לרכב משומש שיהיה נוח גם לנסיעות משפחתיות ארוכות (3 ילדים במושב האחורי), וכמובן בטיחותי, אמין וחסכוני. תקציב כ- 90K, שנים 2001 וצפונה, בנזין, אוטומטי. מעדיף סטיישן \ מיקרו\מיניואן. בכל הבדיקות שעשיתי לא הצלחתי למצוא רכב שיענה על הדרישות טוב יותר מהסניק. הבעיה היחידה שאני רואה בסניק היא תא מטען קטן יחסית. אשמח לשמוע המלצות לרכבים נוספים מתאימים.
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
-
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אז ככה, אבא של חבר שלי חושב לרכוש את הרכב והוא ביקש ממני לשאול אתכם חבריי המומחים,מה אתם אומרים על הרכב? ברור לכל הצדדים שהספורט המוצמד לשמו של הדגם הוא בגדר אשלייה בלבד, אבל הוא מחפש רכב משפחתי גדול והוא אהב את הצורה של הגאלאנט. מה אתם יודעים על הדגם בהשוואה למתחרות מאותן קטגוריה(הצעתי לו את המונדיאו,השיב בשלילה), האם הדגם הוא מ2001 או מ2002? כמו"כ אשמח לחוות דעת מצד אלו שהחזיקו באחת... הוא מחפש רכב די גדול שיהיה זול יחסית לאחזקה,אמין,נראה טוב,שיהיה די איכותי ולא מקרקש(אגב איפה היא עומדת בנושא הבטיחות?) תודה.
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מחפש כבר כמה שבועות אימפרזה GT ומצאתי אחת שאני די מתלבט לגביה.. האוטו שנת 99 צבע כחול יד ראשונה!!. הבעיה היא שהבעלים אחר לי שהאוטו עבר 160 אלף קילומטר, אבל יש לו מנוע חדש של WRX 03 שעבר רק 40 אלף.... שאלתי למה הוא החליף והוא אמר שהקודם גמר את חייו .לא שאלתי איך.. יום חמישי ניקח את את האוטו לבדיקה ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק במיוחד באוטו הנ"ל דרך אגב האוטו סטנדרטי לחלוטין אפילו שעוני גדישה אין ..ממש כלום!
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב, ובינתיים לא הגיעו דגמי 2006, יש רק 2005, הרכב המדובר הוא סיאט איביזה. עכשיו היבואן הציע לי 3000 שקל הנחה וסאן רוף (התקנה של גנות בשווי 6000 שקל) מתנה. האם לדעתם זה משתלם, או כדאי לחכות לדגמי 2006? או לנסות להתמקח על המחיר ? תודה לעונים. נ.ב. אל תציעו לי לקנות יד שנייה כי אני לא מעוניין בכך, אני מעוניין ברכב חדש בלבד.
הודעה אחרונה מאת Sefi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב זה לא רכישת רכב זה מכירת רכב אבל זה הכי קשור לפה... בכל מקרה רציתי לשאול כמה אני יכול לקבל על האוטו שלי- עד כמה כדאי לי לרדת במחיר? האוטו: volvo 850 glt שנת 95 יד שניה לא עבר שום תאונה- שום מכה- כלום! קילומטראז'- 160000
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
רכב עד 60-65 אלף 1 2
מאת Benz!- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
דבר ראשון שלום.. אני חדש כאן אני מחפש רכב בעל מראה ספורטיבי מהקטנות יותר סגנון איביזה ופולו, אמין, חזק בטיחותי ושלא יכנס לי למוסך כל שני וחמישי. ההתלבטות שלי היא אכן בין הסיאט לפיג'ו 206 לפולו או למשו בסגנון מודל רצוי בין 2000-2003 ושיהיה בטווח התקציב שלי אשמח לשמוע דעת מומחים + הצעות לגבי רכבים אחרים וכו'.. תודה
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות פיאט פונטו HGT מה אתם אומרים על האוטו ( יעזור מאוד אנשים שהיה להם את האוטו הנל ) הוא מחפש ביצועים , בלי הרבה טיפולים במוסך , שתיהיה בטוחה ואוטו שלא שותה הרבה דלק תודה
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה דעתכם על סוזוקי סוויפט מודל 91 ? האם זה רכב טוב ואמין ?
הודעה אחרונה מאת VVT, -
- 2 תגובות
- 891 צפיות
ההתלבטות היא בין פג'ו 106 XSI שנת 96... ו106 ראלי 1600 97 ובין פונטו GT TURBO 96 כל המחירים של אלה נעים בסביבות ה30 אלף... עכישו השיקולים הם- אמינות, מחיר מוסך כל פעם , מהירות (פתיחות), ויופי למרות שזה דעה אם יש לכם תמונות או משו תעלו... תודה =]
הודעה אחרונה מאת pincason, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב. בקרוב מאוד אני מתכנן לרכוש רכב חדש (מיד ראשונה) מעוניין לדעת אילו מכוני בדיקות לרכבים לפני קניה קיימים בראשון והסביבה. רצוי אם תרשמו את המיקום המדוייק שלהם (פחות או יותר). תודה מראש. נ.ב. סליחה אם רשמתי במקום הלא נכון נ.נ.ב. למנהלים: יהיה נחמד אם תהפכו את האשכול ל"דביק",כך כל אחד יוכל להוסיף את המידע שיש בידו,וזה יעזור להרבה קונים עתידיים.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 10 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב האם מישהו יכול להמליץ לי על רכב מסוג וולוו S40 מנוע 2000 טורבו רכב משנת 1999 ועבר 170000 ק"מ לדעתי זה הרבה קלומטרז' אבל אני לא מבין גדול ללא תאונות ונראה שמור במחירון הוא מופיע 58000 שקל באיזה סכום העיסקה תיהיה כדאית ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות רכב חדש הוא מוכן להשקיע כ130 אלף שקל על איזה אתם ממליצים וחשוב שיהיה לו שוק טוב ומתאים למשפחה.
הודעה אחרונה מאת SUBARU LEGACY, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אבי מחפש רכב עבודה בסכום הנל. [הוא מסגרעצמאי במקצוע] צריך רכב לנסיעה יומיומית בעיקר ערונית שיהיה בעל כושר העמסה , סביר בזלילת דלק[לא GMC] וזול לאחזקה ...עדיפות לטנדר דאבל קבינה בכללי חשבתי עבורו על איסוזו טנדר[שכחתי את הדגם] שנתון 94 פתוח להצעות. תודה
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי התלבטות בין שני הרכבים הנ"ל, רציתי לקבל דעה בנושא גם מבחינת אחזקה וחלפים וגם מבחינת בטיחות. הרכב מיועד לאשתי ולהובלת ביננו הפעוט. תודה אמיר
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה יש לבדוק כשקונים רכב כדי לדעת אם הוא לא משועבד? האם העברת הבעלות בבנק הדואר מספיקה? אם אני עושה אם המוכר זכרון דברים שעל הרכב לא רובצים משכונות - זה בעל תוקף משפטי?? תודות...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אשמח לקבל תגובות מאנשים שהיה להם נסיון עם האוטו הזה תודה
הודעה אחרונה מאת TEMPORARY, -
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 14 אנונימיים, 486 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- D_D
- this_is_me
- itaimoto
- לב טוב
- הדיין
- RBRB
- פריג'י
- Coresh
- samg
- רפי לין
- motior
- orsh99