Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בסתיו 2004 התחלתי מתעניין ברכישת רכב - הרכב הראשון שלי. חיש קל הגעתי ל-carsforum (ששמו בתחום הולך לפניו) ונרשמתי למערכת בכדי להיעזר בידע ובנסיון שרבים מחבריה התברכו בו. האקזמפלר הראשון ש"ננעלתי" עליו היה פיז'ו CTi חבוטה משנת 89' עם 250,000 ק"מ, 9 ידיים שונות בעברה וכתמי שמן מרוחים לרוב על אספלט הכביש השוכן מתחתיה. לאחר כמה זמן - ושני שירשורי ענק - ירדתי מהרעיון לחלוטין!

התייעצות עם בני המשפחה הביאה אותי להגדיר תקציב כפול ואף משולש; אך כעת "נאלצתי" לבצע רכישה מהשכל ולא מהלב (כלומר רכישה הגיונית ולא ריגשית). לאחר סקר אינטרנטי מעמיק, כפי שאני מבצע לפני כל רכישת חלק חומרה חדש למחשב {מי כמוך יודע, RS? :-)} ולא רק, הגעתי למסקנה שאם אני מחפש רכב "יעיל" (משמע אמין, חסכוני, בטיחותי וכו') בקטגוריית ה"קטנות", הרי ששתי המצטיינות הן הסקודה פאביה והטויוטה יאריס. הפאביה הינו רכב מוצלח מאד העונה על הקריטריונים במלואם; אישית, אין לי כל בעיה לנוע ברכב הנושא את סמל סקודה בחרטומו - נהפוכו, דווקא כמישהו שמודע לעברו המפואר של היצרן הצ'כי וחשיבותו בתעשייה המרכז אירופאית של טרום מלחמת העולם השנייה והקומוניזם לא היה לי מחסום כלשהו. ה"בעיה" לכאורה היא הסחירות אשר נפגמת בשל בורות וסטריאוטיפים של הישראלי הממוצע. נגזרת של כך היא ירידת ערך משמעותית יותר מהיאריס, כאשר היאריס היא זו שלמעשה מספקת את ההיפך הגמור מכך: סופר סחירה, סופר מבוקשת בקרב הציבור.

anyways, את שתיהן היה קשה למצוא והתכוננתי ללכת על אחת מהן לכשתקרה זו אל דרכי (למרות העדפה מסוימת ליאריס בשל אותו גורם כלכלי). חודשיים אחרי שירדתי מהפיז'ו הזדמן לי לרכוש יאריס 2000, "חצי-אוטומטית" עם 83,000 ק"מ מיד ראשונה פרטית. לצערי, מאחר ולא הייתי ער למידה שבה יאריס יכולה להיעלם משוק המשומשות, פיספסתי את המועד והתאכזבתי קשות. עוד אז אמרתי לעצמי שהזדמנות כזו כבר לא תחזור. מאז שקלתי לרדת משתיהן ולנסות לרכוש רכב שכיח בקטגורית המשפחתיות - חרף העובדה שלא הייתי זקוק ל"יתרונותיו" - ולו בכדי לסיים כבר את המסע המייגע.

והנה, לפני שבועיים, כאילו הגיעה הישר משמיים: יאריס 2000, ידנית עם 73,000 ק"מ מיד ראשונה פרטית. גם 10,000 ק"מ פחות וגם תיבה ידנית בעלת מוניטין אמינות רב יותר, לפחות בהקשר ליאריס. תוך יומיים בהולים (כבר הייתי למוד לקח מהעבר :-P) התבצעה בדיקה במכון והרכב נמצא במצב מצוין - זו גם התרשמותי האישית ממנו עוד לפני הבדיקה; מדובר באקזמפלר שמור ומלוקק, עם ספר טיפולים מלא, ללא תאונות - פשוט "מושלם". הבעלים דרש 50,000 ש"ח והוא לבסוף קיבל זאת: אם נתייחס למצבו המעולה של הרכב, לזוג צמיגים דנדשים בני שבועיים וטסט לחצי שנה, הרי ש-2,250 ש"ח מעל למחירון עבור רכב כה סחיר נראו לי הולמים למדי, אם כי בתחילה עלי להודות כי די נרתעתי מהעניין...

על כל פנים, כל דיבור נוסף בנושא הוא בלשון עבר. היאריס המתוקה כבר חונה למטה והיא בבעלותי. :-D

אני מעוניין להודות לכל מי שעיין, קרא, עזר וכתב תגובה. תודה ל-RS על התמיכה הממושכת; לא הייתי מגיע עד הלום בלעדיך! :-) ולכל מי שמחפש יאריס ולא מוצא, אני מציע להתאזר בסבלנות; היא תבוא.

:idea:
פורסם

מזל טוב

יש כמה מכשירים מכניים שמגבירים את הגירוי המיני, בעיקר אצל נשים

המרכזי ביניהם הוא המרצדס

פורסם

אם תתקל בעוד אחת כזו, או 1300 אוטומטית, אשמח אם תיידע אותי...

מה?! היאריס שלך הלכה טוטאל לוס בתאונה?

פורסם

מזל טוב!

:)

ואני אאחל לך שתשמור עליה יותר טוב מהבעלים הקודמים!

:wink:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...