ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אימי שהיא מבוגרת רוצה לקנות רכב יד שניה לנסיעות בתל אביב בלבד ( לא בנסיעות בינעירוניות ולא להרים ). בטווח שבין 1,300 - 1,600 סמ"ק. על הרכב להיות מאד אמין וזול בתחזוקה. אנא תמליצו מה לקנות. תודה
הודעה אחרונה מאת yosi05, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רכב בישבילי צעיר 23 אז חשוב עיצוב ספורטיבי חסכוני בדלק עם מזגן ושיהיה 3 דלתות מעדיף זה בעיקרון הדרישות שלי תודה לעוזרים חשבתי על סיאט איביזה שנתון 6\94 או סיריון שאני לא יודע אם ניכנס בתקציב אני לא מחפש רכב עם פתיחות של גולף אבל שלא יהיה חסר כוח
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב.אני מעוניין ברכב משפחתי אוטומט במחיר שצויין.העיצוב לא כל כך משנה ,העיקר שיהיה אמין,צריכת דלק נמוכה יחסית ושיצן תמורה לכסף.תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים על יוקון? שנת 2000+ יש חלקי חילוף?למישהו יש ניסיון איתו?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נכוותי קשות מרנו קליאו 94 (החלפת גיר, מחשב, מזגן ועוד- במהלך השנתיים שהיא ברשותי). אני מחפשת רכב "קצת" יותר אמין, עדיפות לרכב קומפקטי, אך לא על חשבון ביצועים. נדלקתי על פולו 98, ירוקה ומשובבת לב, אבל אני בכל זאת מתלבטת בינה ובין יפניות מומלצות ואמינות כגון טויוטה סטארלט/קורולה 96-97 , דהייטסו שרייד/גראנד מוב 15V וסוזוקי בלנו 98 . 1. הקליאו המצ'וקמקת שלי , לא סוחבת בעליות והיא בעלת 14V. האם יש לי בכלל מה לחפש ברכבים עד 13V כגון דייהטסו סריון/שרייד, טויוטה סטארלט/יאריס? 2. קיבלתי המלצות חמות על הטויוטה, אך בחירה בה תאלץ אותי להתפשר בשנה. האם להעדיף טויוטה 96 על פולו 98/ שרייד 2000 ? 3. למיטב ידיעתי, חלקי החילוף של הפולו יקרים. האם בצורה משמעותית לעומת האחרים? (מה עדיף…
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
- 7 תגובות
- 955 צפיות
יש למישהו המלצות למכון בדיקה אמין באזור נתניה - הרצליה? ואני זוכר שפירסמו פה פעם דוגמא להתחייבות על שאסי נקי ומנוע, אפשר לקבל דוגמא להמלצה כזאת?
הודעה אחרונה מאת batman, -
סיטרואן ZX 1 2
מאת AssafO- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני שוקל לקנות ZX אבל קיימת התלבטות לגבי נפח. איזה מנוע עדיף? 1.6 או 1.8? האם יש הבדל ניכר בביצועים? ובצריכה? חיפשתי בארכיון הפורום (גם על ZX וגם על 306) ולא מצאתי תשובה לשאלה. הסתכלתי גם ב CARFOLIO ו ב PARKERS. אני לא מחפש נתונים יבשים אלא המלצה על נפח עדיף. אסף
הודעה אחרונה מאת אורן, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח!!! יש לי אפשרות לרכוש קורסיקה(שברולט) רמה 2 נפח מנוע 3100(191 כ"ס) נקיה לגמרי מתאונות שנת 95... הכל טוב ויפה...מה שמפחיד אותי הוא הקילומטראז' והוא 200,000 ק"מ... מה המשמעות של המספר הזה ברכב אמריקאי? והאם "שיפוץ ראש מנוע" שנשמע לי כל כך מסובך אומר משהו? או לפחות אמור להגיד משהו? תודה לכל מי שיגדיש זמן לענות לי!!! חג שמח!
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אנחנו רוצים לקנות מכונית יד שניה ואיננו יודעים אם מותר וצריך או שאסור שיהיו כריות בטיחות כשנוסעים תינוקת ופעוט במושב האחורי ?
הודעה אחרונה מאת מלודי, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם, אמרתם לי להתרחק מאקספלורר אז מצאתי dodge durango v8 שנת 2001 מה אתם אומרים? יש למישהו ניסיון אם הרכב?ניתן לטפל בו בארץ?יש מוסך? תודה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם, אנחנו בודקים אפשרות של קניית רכב מבן אדם שמחזיק את הרכב בעסקת ליסינג. שאלנו אותו איך תתבצע העברת הבעלות ולפי דבריו הוא משלם את יתרת חובו לחברת הליסינג, מקבל מהם אישור להעביר בעלות ורק עם אישור זה ניתן להעביר את הרכב בדואר על שמנו. ולפי דבריו אנחנו נהיה יד שניה ובעצם הרכב לא יהיה בשום שלב רשום על שמו. האם כך הדבר נעשה וממה יש להזהר או לבדוק?
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
שלום מה אתם אומרים על השברולט קוואליר קופה או קווריולט קבריולט מנוע 2.4 קופה מנוע 2.2 איך הם מבחינת אחזקה, אמינות, ומחווית נהיגה. האם זה אוטו טוב לרכב ראשון? והאם אני יכול למצוא כאלה במחיר טוב ועם במקום השברולט אפשר להביא משהו אחר שיש לו קצת פוזה. חשבתי בכיוון האודי A4 או הוולוו S40 או רובר 620. מה אתם אומרים עליהם? יש לי תקציב של עד 50 אלף שקל ואני אוהב מכוניות כאלה מיוחדות...לא כמו מאזדה,טויוטה וכ'ו. אני רוצה או אוטו 3 דלתות או מכונית מנהלים בסגנון של אודי או וולבו בתקציב הנך. תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת nivabotbol, -
תא הנוסעים בפיז'ו 306 1 2
מאת ebari- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי וחג שמח. שאלותי מופנות לחובבי/בעלי פיז'ו 306 לשאלותי: 1. מהי רמת תא הנוסעים בפיז'ו 306 מהשנתונים 98 ואילך דגמי ה 5 דלתות, לא הספורטיביות? כוונתי: בעיקר מעניינת אותי רמת הגימור ואיכות ההרכבה. 2. הכי חשוב: האם הפלסטיקים מרעישים או מצקצקים? אני קצת פדאנט וחובב אודיו לרכב כך שרעשים מסוג זה ממש מפריעים לי. 3. האם פלסטיקים נשברים (או דוהים) עם הזמן באופן חריג ורק בגלל שמש או מזג האויר בארצנו? 4. אילו רמות גימור מגיע הרכב (XT,XR...), ובמה זה בא לכדי ביטוי בתא הנוסעים? 5. האם היו שינויים כלשהם (בפנים הרכב) בדגמי ה 306 בין 98 ועד שהגיע יורשתה? 6. שאלת רשות : האם מישהו יודע במקרה איזו מידת רמקולים ניתן להתקין בדלתות מקדימה? המון תוד…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כאמור בכותרת... אשמח לחוות דעת על הרכב - אמור לשמש בעיקר ליום יום ולעיתים לנסיעות כיף... (ידוע שהאוטו הוא לא איזה STI או EVO). האם ישנן בעיות מיוחדות? האם יש משהו ספציפי שכדאי לבדוק לפני רכישה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- 32 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ראשית, תודה על זמנכם. ברצוני לרכוש 406 (2001-2003), אך בשוק יש שם רע לצרפתיות מבחינת אמינות. כיום יש לי אקסנט 96 - הרכב מעולה מבחינת אמינות, אך ללא הנאה בנסיעה. השאלה: מה דעתכם על ה - 406 ומה הבעיות המוכרות של הרכב ? האם כדאי לרכוש 406 או שיש רכב אחר באותו קטגוריה שממולץ (לא אמריקאיות- בגלל הדלק) תודה,
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי שלום לכולם עשיתי "תותל לוסת" למיצובישי סופר לאנסר ואני צריך לקנות רכב בימים הקרובים. אני סטודנט לתואר שני � הרכב בעיקר לשימוש עירוני (כלומר רכב קטן) + נסיעות פעם בשבוע מתל אביב לירושלים. אני רווק ולכן מעוניין ברכב קטן. התקציב שלי הוא 50k ואני מעוניין ברכב חסכוני � כלומר אמין וצריכת דלק נמוכה. אני מעוניין ברכב אוטומטי � כל ממשפחתי והחברה שלי נוהגים ברכב אוטומטי ובנוסף קל יותר למחירה בעתיד. בנוסף הייתי מעוניין ברכב שישמור על ערכו ויהיה קל למחירה בעתיד הלא רחוק.... דגמים שחשבתי עליהם: סוזוקי יורו סוויפ 01-02 יונדאי אקסנט 00-01 פונטו ספייס 01-03 סיאט יביזה פולו פג'ו 206 אני ממש עובד עצות ופתוח לרעיונות חדשים והמלצות.....
הודעה אחרונה מאת beresford, -
עוד 3 חודשים אני מוציא רשיון ואני מתלבט בין : golf v5 מודל 2002 bmw 318 מודל 2001 מה יותר משתלם מבחינת אחזקה והכי חשוב ביצועים * שניהם בעלות גיר אוטומטי
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למתחילים בתחום, עד 30K.
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם ו..ברוכה הבאה לי.אני לא מומחית גדולה לרכבים ולא מתיימרת להיות אך לאחרונה בגלל שאני מחפשת רכב (הראשון שלי) אני מוצאת את עצמי די עמוק בעסק .ממה שראיתי אתם אחלה יועצים ורציתי להייעץ .אני סטודנטית ומחפשת רכב קטן בגודלו ובנפח המנוע שלו (1200-1400) אבל לא חלש מדי ..אני גרה בחיפה והוא צריך לשרוד את כל העליות לאוניברסיטה ובכלל.מחפשת רכב ח ס כ ו נ י במחיר ובטיפולים.אמין.(פחות בקטע של חווית נהיגה ומהירויות ..)ובתקציב של עד כ-20/21,000.כרגע מתלבטת בין פונטו שהדיונים עליה כבר התישו אותי ( יש הטוענים כי יש לה בעיות רבות בחשמל -עד כמה זה נכון/קריטי ?) עם העדפה ל75HSD.מאזדה 121 (הבימבה!!) שהבנתי האוטומט בא בלי הגה כוח -האם משתלם לרכוש רכב בלי הגה כוח ?. ואופל קורסה שקצת יקר…
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
להלן עיקרי הסיפור : גיסי אדם תמים החליט למכור את רכבו, הרכב מסוג פיג'ו 406, ST 1.8, שנת 2001 שמור בצורה היסטרית כפי שרק, יקה פוץ כמוהו יכול לשמור על הרכב את הרכב הוא אוהב יותר מאשתו, הרכב בצבע שמים וזוכה לטיפול מסור כילד קטן, אין סוף ציפויי טפלון למינהם, טיפולים תמיד לפני הזמן ורק במורשה, כל קונה פוטנציאלי ושפוי שראה את הרכב רצה לחטוף אותו ומהר לרכב אגב 60000 ק"מ, אך גיסי התמים, מכל הקונים מביני העניין נפל דווקא על קונה מסוכן שבלבל לו את המוח יותר משבועיים לאחר הבדיקה שאגב יצאה מעולה בכל קנ"מ, לאור בלבולי המוח הרבים החליט הגיס להוריד לו סך של כ- 6% מתחת למחירון, לי אין מושג למה ! היות וכבר הציעו לו מחירון מלא קוגם לכן בכל אופן לאחר שנסגרו הדברים בע"פ ביקש הקונה הנמרץ…
הודעה אחרונה מאת Citroen_Zx, -
-
סובארו אאוטבק
מאת Moshe_P-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! אבא שלי מתעניין ברכישת הרכב הנ"ל, שנת 98, יד שנייה... הייתי מעוניין במעט מידע על הרכב, לא מידע טכני, יותר בכיוון של עלות אחזקת הרכב, אמינות, ביצועים וצריכת דלק וכל מידע שישפוך קצת אור על הרכב היחסית נדיר הזה... תודה מראש, משה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני אוהב מאד שטח...ומכיוון שתקציבי מאד נמוך רציתי לקנות סוזוקי סמוראי שמעתי מאנשים שהוא אחלה אוטו בשביל התחלה. השנתון 85 ל94 רציתי לדעת מה אתם אומרים...התקציב עומד על 15K-25K
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האונו שנת 94,מנוע 1000,קילומטראז' 160 אלף. הוא טוען שהרכב מאוד מאוד שמור והוא רוצה עליו 6 אלף ואפשר עוד לרדת כי הטסט נגמר עוד שבועיים. ד"א...זה מנוע פייר או שזה לא בהכרח? ועוד משהו...קראתי באחד החיפושים שמישהו אמר שאונו זה זבל של אוטו חוץ ממנועי פייר שהם מנועים אמינים,ואם הם אמינים,עד כמה הם אמיניפ? ברמה של שרייד סוויפט וכאלה? מה? ויש אחד שיש לו ג'אסטי בלי טסט,קילומטראז' של 90 אלף,שנת 91 מנוע 1000. והוא אומר שהמחירון 10 אלף,ואומר שיש על מה לדבר במחיר,אני מניח שנתחיל מ9 אלף ומטה כי אין טסט. התקציב שלי בעיקרון 7000 גג,כולל טסט. על מה ללכת?
הודעה אחרונה מאת ebari, -
אני מדבר על השנים של 95-98 פחות או יותר. הדבר מתייחס לעלויות אחזקה\ביטוחים, איך המצב שלהם על הכביש, ז"א אמינות יחסית וכמה קל למצוא אחת שמורה, בעיקר. אם האוטו נוח, מהיר, חזק מספיק בשבילי אני כבר אחליט לבד (אני מנסה לצמצם לכמה שפחות שאלות שנטחנו כאן). מיפאניות ישנות אני יורד (הונדה, מיצובישי) הביטוחים לא בפרופורציות ומגיעים לסכומים שערורתיים, במיוחד לנהג חדש. מה לעשות, הונדה+נהג חדש מבחינת הביטוח המקיף זה לא ממש הולך. ואני מוכן לקנות רכב שיהיה לי לא קשה לבטח בלבד, ובמחיר הגיוני. אז ההגיון אומר, האצ'בק מהמודלים החדשים יותר. אז איזו עדיפה? אולי בכלל יש אחת שעדיפה על שלושתן? כמו שאמרתי, ביטוחים\אחזקה\ביקוש והצע. תודה לכולם. יוסי.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעקבות השאלה כאן בפורום יצא לי לראות את הביואיק החדשה. לטעמי, על אף התגובות של רובכם, הביואיק La-crosse רכב יפייפה, ממש מזכיר יגואר קטנה ובהחלט רכב מעניין. הדבר היחיד שאיני מבין כרגע הוא מדוע הגירסא הבסיסית מוצעת ב200,000 ש"ח? לא מוגזם? נניח וכן.. במידה וארצה להתפנק על הנוחות האמריקאית (ריפודי עור, מושבים חשמליים, חימום מושבים ושלל פינוקים) אאלץ לשלם 219,900 אלף ש"ח, כלומר, ארכוש רכב המוגר מבחינת קבוצת שווי בקבוצה 6. הגירסא הבסיסית מוגדרת קבוצה 5, בהחלט נחמדה אך שוב, אם כבר לקנות אמריקאית קונים גירסא מאובזרת. אך הגירסא האמצעית, המגשרת בין הגיסא היקרה לגרסא הזולה עולה 219,900 ומוגדרת כקבוצה 6. לא חבל לUMI להפסיד קהל לקוחות פוטנציאלי? לדעתי תג מחיר של 219,900 חוסם…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת guy17, -
שלום, אני מעוניין להחליף את המאזדה שלי(626 שנת 99). מכיוון שאין לי את הכוח והעצבים הדרושים בכדי לנסות למכור את האוטו אז החלטתי ללכת לכיוון של טרייד אין, אז נכנסתי היום לאוטוסנטר, שם הציעו לי לקנות פאסאט V5 שנת 02 היילין. האוטו עם 60 אלף קילומטר ומוצע במחיר מחירון, העומד על 122,000 ש"ח. מה אתם אומרים על ההצעה הזאת? האם יש אופציות טובות יותר(אני מעדיף שנתון יותר גבוה)? ד"א נסעתי על הפאסאט הזאת נסיעה קצרה והיא נוסעת טוב, המנוע טוב והמיתלים סיפקו אותי. בכל זאת אני קצת פוחד מאמינות\שמירת ערך וכו'. כל הצעה\הע(א)רה תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת subaru_4_ever, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי אפשרות לרכוש רנו מגאן 2 אוטומטי (בנזין) שנת 2004 12,000 ק"מ. האם מומלץ? מה חשוב לבדוק לפני הקנייה? האם ידוע על מכוני בדיקה מומלצים באזור הצק פוסט בחיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אודה לכם על המלצות לאתרים טובים ששם אוכל לפרסם את מכירת הרכב שיש לאימי למכירה, וששם אוכל לראות פירסומי מכוניות יד שניה ? וכן בקשת מכונית דרושה לקניה. די מפחידים הסיפורים שמתוארים כאן על סיוטי רכישת רכב מיד שניה. איך ניתן להימנע מזה ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה נידבקתי בחיידק של אופל טיגרה ורציתי לשאול את כל בעלי הטיגרה פרטים כלליים לגבי הרכב ....... אמינות רמת נסיעה אחזקה ......... איזה נפח וגיר עדיפים ....???? בתודה דודו
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- Camaro 92
- discoTD5
- shaymolcho
- פינדר
- פריג'י
- Loder
- gpro
- 3n
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- outnex