ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,554 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם. חבר שלי מעוניין לרכוש BMW 540 שנת 2000. מה אתם אומרים על האוטו הנ"ל ? יתרונות/חסרונות ? האם מישהו נהג / נסע ברכב ? אשמח לשמוע כל חוות דעת. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת LV2XLR8, -
סיטרואן קסנטיה 1 2
מאת AssafO-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מצאתי אקזמלפר די שמור: שנת 96 2000 סמ"ק 16V ידני (גרסת הVSX),הרכב יד שנייה ועבר 145000 ק"מ. המחיר מחירון די מגוחך וזה מה שהמוכר מבקש (יש ברכב מערכת סטריאו די מושקעת והבומבות הוחלפו לא מזמן). לרכב יש היסטורית טיפולים מיומו הראשון ברשת המוסכים של סיטרואן. כאשר שאלתי את הבעלים אם הרכב עבר תאונה אז הוא ענה שהרכב חטף מכה מאחורה וכתוצאה החליפו פגוש ואת "המוט " שמאחור. ביקשתי לראות דו"ח שמאי והוא ענה שהם סגרו את העניין ביניהם וכל הנזק עמד על סדר גודל של 900 ש"ח. האם הכוונה של המוט שהוחלף מאחור היא בעצם פגיעת שאסי? ואם כן אז האם זאת סיבה מספקת לעבור הלאה? האם מערכת ההידרו ב VSX עדיפה על המערכת הרגילה? בתודה , אסף
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום יש לי פיאט אונו מנוע 1108 הרכב יד ראשונה כלומר מהחנות במשפחה שלי. אני קיבלתי רישיון ליפני 2 וחצי. לפני שקיבלתי רישיון עבר הרכב 100000 אלף הוא היה נוסע ביום 5 קילומר אבא היה נוהג עליו ,בשנתיים האחרונות אני נוהג עליו למרות שאני נהג חדש לא קרעתי את האוטו היום הרכב עומד אל 135000 הרכב שמור ביותר פשוט חבל אל הזמן איך שהוא יצא מהחנות הוא ניראה בדיוק כחה פשוט חדש רק שתבינו שאפילו הקלץ משנת 92 לא הוחלף האוטו לא עשה אף פעם שום בעיות היכנסתי את האוטו ליפני חצי שנה לצבא לא מסיבת טעונה אלה בגלל שהצבע ניסרף הצבע של האוטו נדיר כחול בהיר מטאלי צבא נדיר ביותר בקיצור הרכב שמור מאוד צמיגים חדשים ועוד הרבה שטויות בקיצור אני מעוניין עכשיו למכור אותו כי אני הולך לצבא אני לא יודע מח…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב 5 דלתות. אוטומט. שיהיה יציב על הכביש חסכוני בדלק , הרבה נסיעות ערוניות וגם עליות.- ירושלים מנוע חזק 1600 - 1800 - 2000 בנוסף למשקל קבוע של כ170 קילו של נהג + מערכת. יהיה וו גרירה, אז להתחשב בזה. אמין הרכב יעשה כ 25K בשנה. תקציב כ 60K-70K לגולף תקציב כ 90K לראנקס. אופציות. גולף- גנרשיין/קומפורט ליין מנועים 1800-2000 טויוטה ראנקס (שנת 2003 מתחיל) צריכת דלק? מישהו יודע? מחיר לדגם בשנתון הזה.? איזה יהיה יותר אמין. ואיזה מחלות יש לכל אחד.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר כוויות קשות עם 2 רכבים ששניהם התחממו לי, אני מחפש רכב שלא יעלה אפילו את השורש ח.מ.מ... לא מעניין אותי גודל, צורה וחסכון מטורף בדלק.כמובן שצריכת הדלק צריכה להיות שפויה... אני רוצה אוטו שאם פתאום בא לי דודא לנסוע לאילת אני אסע ולא אפחד מכלום. אה-שיהייה ידני. מכל המכוניות שחשבתי עליהן הגעתי לסובארו לגאסי 1800 ידנית. רציתי לשמוע עוד הצעות,הערות... תודה שגיב.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני אחרי בדיקת קרינה 97' 160000 קילומטר יד-2. אשמח לקבל חוות דעת מקצועיות על תוצאות הבדיקה: *תושבות מנוע פגומות *רעש מערכת שסתומים *נזילות שמן *קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים *לתקן זוויות היגוי שילדה: תיקונים בעלי משמעות נמוכה - פגיעה בקצה אורך שילדה,חלודה. מכסה תא מטען הוחלף העברת כח: שמן כהה,בלאי דיסקיות הילוכים, נקישה בשילוב הילוכים, נזילת שמן תיבת הילוכים, חופש ונקישת ציריה. אחרי הבדיקה ניגשנו למוסך Toyota שבו הרכב מטופל מיומו הראשון (הספר חתום) והפחח (אחרי בדיקה)התעקש שהפגיעה בקצה אורך השילדה לא קיימת (משמעות נמוכה) ואת קצה אורך השילדה הקידמי יש אפשרות להחליף (חיבורים?) עלי לציין שהרכב מרגיש נפלא ב…
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, לפני מספר ימים כתבתי על השוואה בין מאזדה 3 ל- 323 שניהם שנת 2004. לאחר ניסיונות שכנוע כלפי ההורים שלי שיקנו מאזדה 3 הוחלט על 323, בגלל תקציב. ומכאן מתעוררת השאלה השנייה, מה ההבדל בין מאזדה לאנטיס 323 lx וה- glx. לי רק ידוע הבדל אחד בחלונות חשמל מאחורה, ב-lx אין וב-glx יש חלונות חשמל מאחורה, נראה לי שזה לא ההבדל היחידי, מהם ההבדלים האחרים? ראיתי שיש שירשור כבר על האוטו הזה, אבל שלי הוא שנת 2004, אז אני מנייח שיש בו שינויים משנת 2001-2003. וחוץ מהבדלים רציתי לדעת האם הוא בחירה נכונה לעשות, אם הרכב אמין, הוצאות, כל מידע שיש לכם לגביי האוטו. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי חבר שראה קורסה 98 "אוטומטית". הוא לא מבין במכונות ולא יודע מה הנפח, מה זה צורה ישנה או חדשה ושום דבר בסגנון. האם קורסה 98 זה כבר איזיטרוניק ? איזה מנועים יש ל"אוטומטית" בשנתון זה בישראל ? האם אחד מהם הוא ECOTEC ? בנוסף אשמח לשמוע דעות מנסיון לגבי הרכב הזה, למרות שאני אישית המלצתי לו ללכת עם העדר לכיוון שרייד/סיריון/121 וכו'.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מנוע ה1600 של הפליסיה שנת 96 .. שאלה אולי די ידועה אבל ראיתי הרבה דעות בענין יש שטענו שהמנוע הוא בכלל של סקודה יש שטענו שהוא של גולף.. ויש שטענו (לי זה נראה הכי הגיוני ) שהוא של פולו.. יש למישהו תשובה ברורה בענין?
הודעה אחרונה מאת batman, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים מה לדעתכם עדיף הבנתי שיש קצת בעיות לוולוו חשמל גיר וכו... לא רוצה להכנס למשהו שלא אוכל לצאת ממנו ,מאידך הגולף לא משעממת מוות? האם ניתן להחליף הגה בגולף להגה ספורט? תודה על העזרה שכחתי לציין הוולוו לא טורבו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 945 צפיות
שבת שלום לאנשי הפורום. איפה באזור המרכז (אני רמת גני) קיים מגרש שאנשים פרטיים באים בשישי-שבת להציג את הרכב? בדומה למגרש המוכר באשדוד. אודה לעזרתכם. (מחפש 106 98XS במצב סביר .)
הודעה אחרונה מאת oron123, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. ברצוני לקנות את האפלא 145. עכשיו, אני מודע לכך שאם יש תקלות לעיתים הן כפולות(כידוע באלפא יש הרבה רכיבים כפולים כמו שני קרבורטורים)ולכן גם מחיר הטיפול כפול, ובכל זאת אני מעוניין ברכב הזה. אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לתרום לי ולספר לי מה ידוע לכם על הרכב ואם יהיה שווה לקנות אותו. מה שבטוח מבחינת נהיגה הרכב מהנה מאוד (מניסיון)
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 14 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הנ"ל שנת 2001-2003 חסרונות ויתרונות בבקשה במיוחד מאנשים שיתנסו בנסיעה ברכב, הכוונה היא ל1600 סמ"ק אוטומטית משפחתית שרוב הנסיעות שלה בתוך העיר תודה ומחכה לתגובות
הודעה אחרונה מאת much, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך הרכב? מבחינת סחיבה -ספורטיביות נוחות וצריכת דלק - אני יודע שה 1600 שתיינים מה לגבי ה1800? והאם 9000ש"ח זה סכום הוגן לרכב הזה
הודעה אחרונה מאת Sago, -
-
- 1 תגובות
- 890 צפיות
וולוו שנת 1995 דגם 850 לא טורבו מה אתם אומרים? לא אכפת לי דלק...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , שבוע שעבר מכרתי את הפונטו והחלטתי לקנות אוטו חדש בתקציב של עד 35 אלף ש"ח . יש לי כמה מעומדים למרות שאין כול קשר בין אחד לשני אבקש התייחסות . תודה 1) רנו מגאן קופה 96 1600 גיר רגיל 2) פיז'ו 306 קבריולט 95 1800 גיר רגיל 3) אופל טיגרה 97 1400 אוטומט 4) הונדה האצ'בק 1400 לא חשוב הגיר מודל 96 עד 98 5) הונד האצ'בק 1600 גיר רגיל 94 6) סוזוקי ויטרה 1600 גיר רגיל ברזנט 94 7) דייהטסו טריוס 1300 גיר רגיל 97 פיאט בראבו 1400 גיר רגיל 98 זהו בכלליות אם יש לכם עוד רעיונות תציעו בבקשה . הקרטריונים לא חייבים להיות לפי הסדר 1) מודל גבוהה 2) אחזקה שפויה עד נמוכה (דלק , חלקים , טיפולים , טסט , ביטוח) 3) צורה יחודית ויפה אפשר טיפה פוזה 4) סחירות…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737 תנו כותרות שימושיות לנושאים חדשים שאתם מפרסמים, ע"מ שמשתמשים אחרים ידעו מה הנושא גם בלי לפתוח את ההודעה. "צריך עזרה דחוף", "שלום חברים צריך יעוץ", "כנסו לכאן עכשיו" וכיוצ"ב לא יתקבלו בהבנה.
הודעה אחרונה מאת DOCTOR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לדעת פרטים, והשוואה בין שני המכוניות הבאות: 1. מאזדה 3 , נפח מנוע 1600.- שנת 2004 , משפחתית 2. מאזדה לאנטיס 323 , נפח מנוע 1600. - שנת 2004 , משפחתית. אם אין את הדגמים האלו שציינתי, אז אם אתם יודעים על דגמים זהים בנפח מנוע, סה"כ זאת אמורה להיות מכונית משפחתית לא ספורט או משהו כזה, ולא סטיישן, אז אם המידע שלי שגוי, תנסו לתת לי השוואה על דגמים זהים, הנפח מנוע לא חשוב אם זה 1600 או 1800. ומה ההבדל בין מאזדה 3 active ל- comfort. אם אפשר בהשוואה להשוואת מבחינה מטורית, מבחינה מכנית, תקלות, בעיות, טיפולים, כל מה שקשור לעליות של דלק ומוסך, נוחות נסיעה, בקיצור כל מה שאפשר לדעת עליהם... תודה מראש עידן.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המלצות מיודעי דבר יתקבלו בברכה. רצוי ממודל 2000 והלאה.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אנחנו עומדים בפני בחירת רכב מקבוצה 2 (משפחתיות) בליסינג. יש לי שתי שאלות: 1 - האם רמת הגימור של הפוקוס ליסינג היא TREND או רמת גימור יחודית לליסינג? כמה כריות אויר יש בגרסא זו? 2 - האם בגרסאות הליסינג של הפוקוס יש בחירה בין ריפוד בהיר לכהה? 3 - המאזדה 3 נפסלה בגלל צפיפות במושב האחורי, האם המרווח בקורולה דומה ל-3 או שיכול להתחרות במרווח בפוקוס? אם כן, האם הקורולה הותיקה יכולה להתחרות בפוקוס הצעירה בשאר הפרמטרים (מלבד ביצועים, שם אני יודע שהקורולה מובילה)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, ההורים שלי מעוניינים לקנות אימפרזה חדשה, ממה שקראתי בעיתון שבשנת הדגם הנוכחית זאת השנה האחרונה של יורו-3 ומשנת הגדם הבאה יביאו איפרזות כבר עם יורו-4. מה ההבדלים בין שני התקנים? האם אולי כדאי להשהות את הרכישה לשנת הדגם הבאה? תודה מראש לכל העונים, דותן.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה ליקנות וולבו 940 2300 מודל 96 97 האם יש חוות דעת למשהו על הדגם הזה .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מכוניות אלו נמכרות במחירון, האוטו במצב טוב.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם, במז"ט, גיסי משתחרר משירות קבע ובתור קצין שרגיל ליסוע ברכבים צבאיים, כל רכב פרטי שיקנה עכשיו צריך להיות "כמו בצבא". ההמלצה שלי היתה על מגאן סדאן 2001, מנוע 1600 אוטומטית - חדשה יחסית, נוחה ובטוחה מאוד, מאובזרת ובמחיר נמוך - המחירון סביב 56,000 ש"ח בלבד! לאחר מעט חיפוש מצאתי אצל חבר טוב שאני סומך עליו ב-100% (זה תמיד ככה - המציאות "מתחת לאף") מגאן 2001 סדאן, כחולה כהה, 90,000 ק"מ. הרכב יד שניה בלא תאונות רציניות, שמור והבעלים הראשון היה ליסינג (למרות שברשיונות לא רשום - לכאורה פרטי). המחיר המבוקש הוא 44,000 ש"ח בלבד, בגלל שהבחור עוזב את הארץ ולחוץ. אז ככה - בהנחה שאני אקח את הרכב למוסך פחחות שאני סומך עליו בעינים עצומות, אבדוק סימני תאונה, נזילות ש…
הודעה אחרונה מאת primekart, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום חבר שלי נמצא לפני קנייה של האוטו האוטו שנת 94 112 אלף ק''מ צריך לדעת עליו פרטים כוח סוס,צריכת דלק,ביצועים וכל מה שאפשר לדעת עליו תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אודי 80 שנת 92 מנוע 1,600 ידנית 102i מה דעתכם? מישהו מכיר את מעלות וחסרונות הרכב? אמינות? סחיבה? ספורטיביות? נוחות? אחזקה? צריכת דלק? וכו'.......
הודעה אחרונה מאת חיים פ, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי את האוטו היום ונסעתי נסיעת מבחן.... היה מאוד מהנה לנהוג בה... האוטו שמור כאילו יצא מהחברה... מבחינה מכנית הוא טוען שטיפל בה במוסך המורשה כל הזמן שהאוטו ברשותו(הוא יד 1) האוטו נשמע טוב ונוסע טוב וכנראה אני לוקח לבדיקה מחר... קראתי את השרשורים שרשמו אבל זה היה נראה כאילו זה מלחמת יפניות נגד צרפתיות בבקשה אם אפשר לדעת מחלות... אמינות מנוע וגיר אוטו... ואם יש עוד דברים טובים או רעים אני מאוד אשמח לשמוע... תודה מראש לכל המגיבים איציק
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
פיאט פונטו
מאת kabra_s- 3 תגובות
- 873 צפיות
חיפשתי בשירשור ולא לא מצאתי תשובה לשאלה האם המזגן בפיאט פונטו בין השנים 1997-2000 הוא מקורי ( הדבר היחיד שמצאתי זה כנראה שיש בעיות איתו) השאלה וכמובן האם הוא מקרר טוב והאם הוא באמת בעייתי כל כך? ראיתי שיש דגם שם פונטו בשם : XTZ/16V ELX האם זה דגם טוב ( שנת 99-98)? תודה
הודעה אחרונה מאת kabra_s, -
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
הלכתי לראות היום את הרכב הנל אז ככה: האוטו שנת 91 102,000 ק"מ!! יש לאוטו טסט לשנה יד שניה! צבע כסוף.. הוא שמור מאוד מבפנים והמנוע נשמע טוב מאוד .. מחירון של הרכב הוא 11500 בעיה אחת היא ש2 דלתות בצד שמאל של האוטו עם מכה וצריך להחליף את 2 הדלתות בצד שמאל אני יכול לקנות את האוטו במחיר 6500 אלף השאלה אם לשווה לקנות ולתקן? ביררתי על כל דלת חדשה והמחיר 600 שקל לדלת בלי צבע ובלי הרכבה אולי אפשר למצוא ביותר זול אני לא יודע מה אתם אומרים ?!?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, קרוב משפחה מחר הולך לראות 3 528 E39 שעל הכוונת הוא צריך לדעת על מחלות שיש לדגם ובעיות נפוצות ומה יש לבדוק לעומק תודה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת t.e.s,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 776 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- לב טוב
- Johnathan
- D1winner
- כוכב השחר
- חד אופן
- arice
- MIHAEL
- yohai71
- גולדן191
- AmitGo
- stx