Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן קסנטיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי אקזמלפר די שמור: שנת 96 2000 סמ"ק 16V ידני (גרסת הVSX),הרכב יד שנייה ועבר 145000 ק"מ.

המחיר מחירון די מגוחך וזה מה שהמוכר מבקש (יש ברכב מערכת סטריאו די מושקעת והבומבות הוחלפו לא מזמן).

לרכב יש היסטורית טיפולים מיומו הראשון ברשת המוסכים של סיטרואן.

כאשר שאלתי את הבעלים אם הרכב עבר תאונה אז הוא ענה שהרכב חטף מכה מאחורה וכתוצאה החליפו פגוש ואת "המוט " שמאחור. ביקשתי לראות דו"ח שמאי והוא ענה שהם סגרו את העניין ביניהם וכל הנזק עמד על סדר גודל של 900 ש"ח.

האם הכוונה של המוט שהוחלף מאחור היא בעצם פגיעת שאסי? ואם כן אז האם זאת סיבה מספקת לעבור הלאה?

האם מערכת ההידרו ב VSX עדיפה על המערכת הרגילה?

בתודה ,

אסף

פורסם

באיזה מוט מדובר ? מוט מייצב ? מוט קישור ? או שמא הוא התכוון לקורה ? חוץ מזה אתה מוזמן לשאול את הבחור, האם הוא מוכן לשלם עבור הבדיקה באם תתגלה פגיעה בשילדה ?באם יאמר שלא תתקדם הלאה ובאם יאמר שכן יש יסוד סביר להניח שהוא דובר אמת מכל מקום, לעתים עלולה להיות פגיעה בשילדה גם מבלי שהבחור מודע לה, שאל אותו האם יש ברשותו קבלות על החלפת הפגוש וכ'ו ?

פורסם

לפי מה שהבנתי מהבחור הפגיעה היתה בקורה שמקבילה וצמודה לפגוש. ואת הקורה הזאת החליפו.

הוא הסביר גם שהנזק לא הגיע לאיזור של הצמיג הרזרבי והעריסה.

פורסם

קסנטיה לא קונים במחירון.

אני מכיר נכה שמכר קסנטיה מצב חדש עם כ 60000 ק"מ שנת 2000 מנוע 2000 כ 20000 פחות מהמחירון בלי סיבה מיוחדת רכב מטופל ללא תאונות.

אז למרות שמחירון נמוך עדיין קשה לקבל מחירון.

פורסם

אסף עפ"י תאורך ניתן להבין אולי,כי מדובר בקורת רוחב אך בכל זאת קח לבדיקה ותקבל תשובה רצינית יותר, לחלופין גש לפחח טוב המוכר לך ותקבל תשובה מספקת ותחליט האם כדאי לך להמשיך לבדיקה, נ"ב באם הקסנטיה המדוברת הינה מדגם מיוחד (ייחודי) אזי בנתונים שאתה מתאר הרכב מתאים למחיר הנדרש למעט הפחתה בעבור תיקונים נדרשים.

פורסם
קסנטיה לא קונים במחירון.

אני מכיר נכה שמכר קסנטיה מצב חדש עם כ 60000 ק"מ שנת 2000 מנוע 2000 כ 20000 פחות מהמחירון בלי סיבה מיוחדת רכב מטופל ללא תאונות.

אז למרות שמחירון נמוך עדיין קשה לקבל מחירון.

לא מדובר פה בדגם מאוד נפוץ של קסנטיה, ואם הוא מאד שמוא ומטופל בהחלט יכול שהוא שווה לקונה מחיר מחירון.

אם הוא ירד 20000 ש"ח מהמחיר, המכור יצטרך לתת לו את הרכב במתנה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברור שלו יוריד 20,000 ש"ח שזהו כמעט 90% מהרכב אני דיברתי על שנת 2000 .

אבל 10-20% גם לרכב תקין במצב מעולה אפשר להוריד בקלות.

לקסנטיה שתיארתי פשוט לא היו מתענינים, ולא התקשרו לקבל פרטים, לבסוף הרכב נמכר במחיר מציאה למכרים של בעל הרכב מהעבודה.

ולכן אני אומר שאים בעל הרכב באמת רוצה למכור את הרכב בזמן הקרוב הו חייב להיות גמיש כי אין הרבה קונים, ביקוש אפסי.

פורסם

ה VSX היא הגרסא המפוארת יותר של הקסנטיה,

ההבדל החשוב בין ה VSX לבין דגם ה SX הוא במערכת ההידראולית, בדגם ה VSX המערכת היא מסוג HydrActive 2, שזה אומר שהיא מערכת נשלטת מחשב. זאת לעומת הדגמים "הרגילים" שלהם מערכת מכנית "טפשה".

שחר

פורסם
האם בגלל שהמערכת לא "טפשה" אלא נשלטת מחשב גורמת לאחזקה יקרה יותר ?

מה מחיר החלפת חיישן?

בתאוריה התשובה לשאלתך היא חיובית, אבל מנסיוני וממה שאני קורה בפורומים בחו"ל, כמעט ולא קיימות תקלות מחשב / חיישנים. גם ברכבים ה"חכמים" רוב התקלות הן תקלות של החלקים המכניים של המערכת.

אם אתה רוצה לחפש קצת מידע, על תקלות, פשוט תריץ חיפוש בפורום הזה (תצטרך להרשם קודם):

http://autos.groups.yahoo.com/group/Xantia-L/

שחר

פורסם
יופי גאון של אמא.

תראה לי רכב בטוח שנבחן בשנים האלה.

רכב שתחילת יצורו בשנת 1994(מיושן כמו הקסנטיה)

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=14

בסדר היא יקרה יחסית אז יש את המונדיאו:

כנ"ל:

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=17

אפילו הבלאנו בטוחה יותר ממנה -כרכב היא יותר עלובה אבל יש את המונדיאו שהסחירות שלה על הפנים ואתה מקבל הרבה אוטו בלא הרבה כסף כמו הקסנטיה ובטוח יותר)

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=42

לא אמרתי שזה מה שימנע את הרכישה רק שיקח את זה לתשומת לבו שהוא מחליט,יש כאלה שזה גורם מכריע ויש כאלה שלא.

אז ילד תזהר בלשונך.

פורסם

המבחנים המדוברים אינם רלוונטיים כלל, מה שכן רלוונטי הם מבחני FOLKSAM, חב ' הביטוח הגדולה ביותר בשוודיה מבחנים שנעשו עפ"י ניתוח של תאונות אמיתיות, במבחנים אלו זכתה הקסנטיה בציונים גבוהים מאוד.

• תוכן חדש...