ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,553 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
האם הפולו הקטנות 1.4 75 כ"ס נמכרות היום במחיר מחירון או מתחת לו .האם שווה לקנות פולו שעברה תאונה קלה ברמה של החלפת מכסה מנוע וכנף וללא פגיעת שסי ובהנחה שהרכב במצב מצויין (שנת 2001 74000 ק"מ יד שניה) ובבדיקה לא נמצא דברים חרידגים במחיר מחירון?? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. היום העברתי טסט רכב של המשפחה-טויוטה קורולה שנת 99 שעבר מכה ראשונה בפעם ה 5 , ללא שום טיפול או תיקון מעבר לטיפול פעם בשנה ,אה חוץ ממצבר חדש וצמיגים חדשים -פשוט תענוג. אבל לא זאת השאלה, נתקלתי בטסט ברכב שלפי דעתי פשוט מדהים,מדובר בבלייזר שנת 90 במצב פשוט מעולה,נראה גבוהה מאוד עם גלגלים כמו של טרקטור (צמיגים חדשים), מנוע 5.7 הזרקת דלק רב נקודתית,אוטומטי, גיר 4 הילוכים, 4*4,חלונות חשמל + חלון אחורי חשמלי, מזגן, פשוט רכב באמת שמור ביותר. משיחה שלי עם הבחור, הרכב בבעלותו 9 שנים, היה של מאבטחים של דיפלומט בחו"ל, הרכב הוא ייבוא אישי, נשלח בעבר לחו"ל לשיפוץ וחזר לארץ, 4*4 חדש, בק"מ כתוב על השעון 240 אלף ק"מ, לפי דבריו שותה 1 ל 7-8, אני פשוט התלהבתי מהרכב בצורה בלתי …
הודעה אחרונה מאת subaru_4_ever, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי אחת כזאת בת"א רציתי לדעת מה אתם אומרים עליה מבחינת יופי ביצועים נוחיות ועוד תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת stiffler, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב.... האופציות שהוא חשב עליהם הם : פיאט בראבו3 דלתות (דגם ההאצ'בק) מנוע 1600 סיאט איביזה שנת 95 מנוע 1400 או 1600,3 דלתות. יונדאי אקסנט ( ) מנוע 1500.... כל הרכבים חייבים להיות ידנייים! הוא לא מחפש שום דבר ספורטיבי,אבל רצוי שיש לו קצת "פוזה". מחפש גם רכב שלא רואה מוסך ולא שותה דלק! ה 20 אלף שברשותו עומדים לרכישת הרכב,ביטוח לא קשור לסכום הנ"ל. כמו כן אם אתם חושבים על מכונית טובה אחרת,המליצו נא
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בהנחה שאין לה מכה בשילדה ויש לה שיפורים (לא יופי) יש לה בולמים של קוני, קפיצים של אייבך 5 שלבים, מחשב לא זוכר של איזה חברה וגם צ'יפ, גיר קוויקשיפט, סעפת הביא גם לא יודע של מה החליף צנרת לנירוסטה 2.5 אינצ' לכל האורך. שנת 94 יד 5 ו140 אלף קילומטר תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
חבר שלי מחפש לקנות רכב קטן שיהיה חסכוני ואמין (כמו כולם..). התקציב שלו הוא בין 35-40 אלף ש"ח.(יותר נוטה ל40..) ונפח מנוע 1,400 (אחרת על החיסכון נאלץ לוותר) חשוב לציין שהוא בחור צעיר אז המראה של הרכב חשוב אבל הוא לא מחפש רכב עם מגנזיום וסאן רוף (לא מבינה למה אבל...כול אחד וטעמו..) בקיצור רכב עם מראה צעיר אך לא ספורטיבי מידי... חשבנו על פיאט פונטו,טויוטה סטרלט,פולו.. תודה על העזרה...
הודעה אחרונה מאת Citroen_Zx, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום שאלה היום נסעתי עם חבר בסובארו אימפרזה טורבו גיטי, ההיתי המום כי לא ידעתי למה האוטו הזה מסוגל ולא ידעתי מה מחכה לי! הרכב הזה יש לו כוח מפחיד וחברה שלי כמעט התחילה לבכות זה נוסע כמו אופנוע! עכשיו כשאני רואה כאלה אני לא מתעלם כמו פעם כאילו זה עוד אוטו עם ספויילר. אני מאד שוקל לקנות כזה במקום הגולף שלי. למה אני מכניס את עצמי? יש כאלה שמורות? אמרו לי שכולם עים תאונות שאסי. מה לבדוק? זה אוטו אמין? כל מידע יעזור. תודה
הודעה אחרונה מאת manxral, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
צריך עזרה למי שמבין מבינכם איך האוטו מבחינת אמינות וסחירות בשוק של היום דווקא קיבלתי תגובות נמרצות לגבי הרכב אגב הרכב משנתון 1994 ועשה 130 אלףK
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר שראיתי חוו"דים רבים לגבי תוצאות של בדיקות רכבים שונים הגיעה תורי, אומנם כבר קניתי את הרכב אבל בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם. הרכב המדובר הוא: דייהו לאנוס (אני יודע שהרבה לא אוהבים אותו אבל תתעלמו לרגע שמדובר בלאנוס), שנת '99, 43,000 ק"מ אוטומטית. ואלו עיקר תוצאות הבדיקה: * מנוע - לחץ עוקה גבוה (מבלאי), סימני מעבר CO2 למערכת קירור (ראש מנוע). * מערכת היגוי - נקישה בתיבת היגה, לתקן זוית היגוי. * שילדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה - מעיכות בקורות תחתית + ברך קדמית, תיקונים במרכב. * העברת כח - החלפת הילוכים לקויה + השהייה ונקישות. לאחר הבדיקה דיברתי עם הבוחן והוא אמר לי כי לרכב אין פגיעה בשאסי אלא רק פגיעה שגרמה להחלפת מכסה מנוע ופגוש…
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חברה במהירות האפשרית אני חייב לדעת מפרט טכני של ה"חיה" הזאת איך היא בשוק המכוניות ואמינותמ כמובן ואם בכלל כדי לקנות?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, בשבוע הבא שיבוא עלינו לטובה אני מתכוון לקנות GOLF GTI שנת 2001. רציתי לשמוע מכם חוות דעת והמלצות על מכוני בדיקה באיזור ת"א. בתודה, לירון
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
323F כן או לא
מאת מקס555-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר אי הסכמה של המוסכניק שלי לסקסו אני נאלץ לשאול על 323F מה אתם חושבים עליה ולמי שיודע מה המחלות שלה חוץ מצבע אז שיגיד... תודה מראש מקס.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
שלום לאנשי הפורום לאחרונה החלטתי לרכוש 106 ( PSI here i come ) ואני רוצה לעשות קצת סדר בדגמים ובמחירים. הסכום שאני רוצה להוציא הוא בסביבות 25 אלף שקל - לכן חשבתי על XS 98 . 5 דל' או 3 לא כל כך משנה לי (לא מבין למה הרבה מעדיפים את ה-3 - מזומנים ?). איך (וסליחה על הכלליות) הולך הנושא של התוספות בדגמים\שנים (abs, ה"כ , ח"ח , נ"מ , כ"א וכו ) וכמה המחירון שלהם. בנוסף, באיזו שנה שינו את הצורה של האוטו ? (אני מעוניין בצורתה החדשה ) ואם כבר - מה ההבדלים בין הXR XS XSI ? (ישנם הרבה ת'רדים בנושא , קראתי את כולם אבל אין הרבה הסכמה בנושא ) בשאיפה ל- http://www.montigo.net/car/pictures/2004-08-27%20-%20Shiny%20Car/Shiny%2002.jpg (תתעלמו מזה שזה ראלי )
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם כדאי לקנות פיז'ו 605 92' יד ראשונה 65000 ק"מ! הרכב יבוא אישי מנוע 3.0 ליטר מזקן וכל המערכות ברכב עובדות. האם הרכב נחשב לאמין בצורה בסיסית? מישהו יודע על תקלות ספציפיות? מהי צריכת דלק? חשוב:אני לא הולך "לקרוע" אותו אלא לנסוע אתו מעט ק"מ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני עומד לקנות סובארו גראנד לאונה 94 1600 .... ההיתי רוצה לדעת פרטים כמו.. כמה כ"ס יש לה ... כמה דלק היא צורכת ? ... ואם מישהו יודע כמה המחירון שלה ? כמו כן אם זה חשוב הרכב עשה 150,000 ק"מ ...
הודעה אחרונה מאת subaru_4_ever, -
דיהטסו סיריון
מאת kabra_s-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ממה שקראתי בפורום הבנתי שהסיריון הוא רכב אמין וחסכוני אבל באף מקום אף אחד לא אמר איך הרכב הזה ( מנוע 1000) סוחב עם מזגן? ובכלל האם המזגן שלו מקרר? פשוט ,מניסיון שלי עם רכבים בעלי נפח כזה, עם מזגן הם לא זזים והמזגן שלהם גם לא מקרר משהו תודה
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא אזיין לכם את השכל... אני רק רוצה לדעת את ההבדלים ב: א) כ"ס ב) צריכת דלק ג) 0-100 ד) למי יש שוק יותר טוב והאם אני תריך לשלם עליה פחות מהמחירון? תודה מראש, עידן
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 872 צפיות
שלום. אני מעוניין להשקיע בסביבות ה-60-70 אלף ש"ח בקניית רכב מיני. אני די מתלבט בין פז'ו 206, רנו קליאו, פיאט פונטו, סוזוקי איגניס ועוד. כמובן שהם אינם באותו טווח מחירים. אם אלך על הפז'ו זה יהיה שנת 2002-2003, לעומת הפונטו שבמחיר הזה אפשר לקנות שנה יותר מתקדמת. אני מעוניין בגיר אוטומטי, אבל שיהיה חסכוני בדלק ככל האפשר. אני גם לא הולך לסוע על הרכב כל כך הרבה. חשוב גם שתא המטען יספיק לעגלת תינוק. הבנתי לדוגמא שביונדאי גטס הוא קטן מדי... איזה רכב כדאי? אולי משהו אחר שלא מופיע ברשימה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Vanquish, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
חבר שלי רוצה רכב התקציב שלו הוא כ10K, הוא מחפש רכב חסכוני ואמין עד כמה שאפשר לכן המלצתי לו על הג'אסטי. לפי מה שראינו יש שני דגמים, אחד עם מנוע 1000 ואחד עם מנוע 1200 ויש לנו כמה שאלות: 1. עד כמה ההבדלים בכוח מוחשיים 2. מי יותר אמין והאם זה באמת התבטא בטיפולים ובאחזקה בהפרש משמעותי. 3. צריכת הדלק: עד כמה מנוע ה1200 צורך יותר. ועוד שאלה האם ניתן למצוא פיג'ו 205 במצב טוב בתקציב הנ"ל.
-
שלום לכולם אני שוקל לרכוש VW POLO חדשה 2006 אוטומטית מנוע 1400 האם יש למישהו הערות לגבי הרכב הנ''ל? תודה
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
- 0 תגובות
- 838 צפיות
שלום לכולם! אשמח לקבל עזרה בכמה שאלות הקשורות לבירוקרטיה. בחיפושים שערכתי בפורום, מצאתי תשובות סותרות לכאן ולכאן ולכן אבקש מהבקיאים בתחום לסייע . 1. האם אפשר לבצע העברת בעלות על רכב שרשיונו מופקד במשרד הרישוי? 2. אם סעיף 1 אפשרי, האם אפשר להשאיר את הרשיונות מוקפאים לאחר העברת הבעלות או שמא צריך "להעלות את הרכב בחזרה לכביש"? 3. האם ניתן להפקיד רישיון של רכב שלא עבר טסט? 4. כמה עולה ובמה כרוכה הפקדת רשיונות? 5. האם אפשר להעביר בעלות על רכב ללא טסט, כאשר האגרה משולמת? תודה למשיבים. ברק.
הודעה אחרונה מאת barak4*4, -
רכב בסביבות ה 35K 1 2
מאת רק בן אדם- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רוצה לקנות את הרכב הראשון שלי מחפש ייעוץ והמלצות.... הדרישות: 1. שנתון טוב (98 צפונה) 2. גיר ידני 3. מנוע 1200-1400 ( ברור לי שזאת לא תהיה הוט האצ', אבל אני רוצה להרגיש תאוצה שאני לוחץ על הגז). 4. מכונית אמינה 5. שלא תאבד מהערך שלה אחרי יומיים (שוק טוב...) יש למישהו המלצות?
הודעה אחרונה מאת TheBamuOne, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניין ברכישת וולבו 940 שנת 1994. נראה כי האוטו במצב טוב, אך הוא עבר כבר 311 אלף ק"מ. רציתי לדעת האם מסיבה זו כדאי להמנע מרכישת הרכב ולחפש משהו אחר. האם העובדה כי האוטו עבר הרבה ק"מ מעלה את הסבירות כי התיקונים יהיו תכופים יותר והמנוע גמור ? אילו צעדים כדאי לנקוט על מנת לוודא כי לא אצטרך לבקר במוסך כל יום שני וחמישי. ולבסוף, כמה אפשר להוריד על ק"מ גבוה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Robert, -
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
אני מתתתת אבל ממש ממש מתת חושק בכל מאודי נפשי והיקר לי, לתפעל ברנדה. ממש ממש. אני חושב עליה הרבה מאוד... אבל יש פה 2 "אבל"ים.... 1.למרות ההנעה האחורית, אין לו מספיק כח, כי הבלוק הכי גדול שנכנס בו זה 1400 של פיאסטה... 2.חבר טוב שגם חולה אמריקאיות ושאר יקרות כבר נכווה בבשרו מספר פעמים בכך שהביא רכבים בעלי חוסר חלקים, הוא מזהיר אותי שזה סיפור מהתחת להביא כל חלק.... אנא מכם תגאלו אותי מייסוריי ותגידו לי מה לעשות.... תודה.
הודעה אחרונה מאת שובבון, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום שוב, מכיוון שהנושא הקודם (סיוויק או קסארה) הפך לוויכוח נוקב אודות יפניות וארופאיות, שהמשיך הרבה אחרי שהחלטתי כבר ללכת על קסארה אני פותח נושא חדש. מצאתי קסארה שנת 2000 אוטומטית מנוע 1800 עם 98K קילומטר. זה במגרש מסודר כזה (סטייל אוטו סנטר). בסה"כ הרכב נראה במצב טוב (כמובן שקשה לדעת את מצבו האמיתו לאחר ההברקה הציחצוח והחלפת השמנים שעשו לו). הדברים היחידים שראיתי: מראה בצד של הנהג - צריך להחליף. פנס ערפל אחד שבור. פגיעה ממש קלה בדלת האחורית. וככל הנראה יש בעיה באגזוז (כנראה חור או משהו) צריך לעשות ההערכה. בכל מקרה לקחתי לסיבוב נראה בסדר מלבד הרעש מהאגזוז ואני לא יודע אם האוטו פשוט חלש או שמשהו לא בסדר כי האוטו מאיץ כבר חלש (אני חושב שהוא פשוט ככה, חל…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נניח ואני מתכנן לקנות רכב בסביבות השנים 92-93-94-95 על כמה הקילומטראז של המכונית צריך לעמוד כדי להיות קניה נכונה?
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש אוטו כזה, חדש. מה יש לכם להגיד? תודה
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
- 0 תגובות
- 887 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737 תנו כותרות שימושיות לנושאים חדשים שאתם מפרסמים, ע"מ שמשתמשים אחרים ידעו מה הנושא גם בלי לפתוח את ההודעה. "צריך עזרה דחוף", "כנסו לכאן עכשיו" וכיוצ"ב לא יתקבלו בהבנה. גם כותרת "ייעוץ ברכישת רכב" בפורום ייעוץ ברכישת רכב היא לא ממש עניינית.
הודעה אחרונה מאת hadads, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מצעתי רכב במצב ממש טוב (עדיין לפי בדעקה שלי ולא של מכון עדיין) הרכב יד 2 עבר 92000 אלף קילומטר. מצב חיצוני שמור מאוד ומצב פנימי כמו חדש מהחברה.... לפי בדיקות כלליות שערכתי לרכב הוא נמצא במצב מכני טוב מאוד... מה גם שיש את כל ספר הטיפולים שהרכב עבר (במוסך המרכזי יש לציין) . המחירון של הרכב בסביבות ה 26500 אלף והוא דורש 29000 . עכשיו בהנחה שבבדיקה הרכב נמצא תקין האם זה מוגזם במה שהוא מבקש או שזה נורמלי? הבנתי גם שהדגם הזה די פופולארי אבל אני לא כזה מבין גדול.. ואם אפשר ככה על הדרך חוות דעת כללית על האוטו אני מאוד אודה לכם... בתודה מראש ושבת שלום איציק
וולוו S40\850 1 2
מאת ibiza-cupra-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
החלטתי שאני רוצה לרכוש וולוו סופית בתור רכב ראשון! יש לי חולשה לאוטו הזה אני מת עליו.... עכשיו אני מעוניין לקבל פרטים על שתי דגמים: S40 ו8500. יש לי תקציב של 40-50 אלף שקל. מה הכי מומלץ בישבילי לקנות מבין שתי הדגמים. המחירים של שתי הדגמים כמעט אותו דבר למרות שה850 יותר ישנה..למה זה? מה בקשר לעלויות אחזקה,דלק ביטוח וכ'ו. מישהו יכול לתת חוות דעת על המכוניות ועל מה אפשר להמליץ לי..... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 475 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikk
- גולדן191
- levy
- vigi
- shlomiko
- RedLabel
- itamar_by
- arice
- itaimoto
- פינדר
- RK
- דניאל1983