ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות התקציב גמיש קלות למעלה ולמטה כמובן הדרישות מהרכב שיהיה בעל 4 דלתות , מרווח בצורה סבירה , הרבה כוח , נוכחות מכובדת ,התנהגות טובה ועדיפות לידנית למרות שזה לא קריטי אם המנוע וההתנהות יכולה לפצות על זה(ראו ערך הבמוו) האופציות שעומדות כרגע על הפרק הם : במוו 328 סאלון אוטומט שנת 99 (אם שאיפה למצוא ידנית למרות שזה לא כל כך ריאלי) אלפא 156 2.5 ידנית שנת 00 סאאב 9-5 3.0 אוטומט שנת 00 מרצדס C מנוע 2.4 אוטומט שנת 99 כרגע הבמוו והסאאב בראש הרשימה אבל נראה מה אני ימצא אני עדיין בהתלטבות אם לא ללכת על משהו קצת יותר הארדקור כמו האימפרזה טורבו משנתון 01 למרות שהנוכחות מכובדת די חסרה לה (לא משהו שאי אפשר לפתור…
הודעה אחרונה מאת qkoman545, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני לא ממש מבין אז אני לא יודע איזה צרכים אני צריך לכתוב, אבל אני רוצה לקנות מכונית חדשה.... אני רוצה שיהיה לה מקום ל5 אנשים ושלא יהיה ממש צפוף, גודל של פונטו ומעלה, הכי חשוב זה צריכת דלק נמוכה (הדלק עכשיו יקר בטירוף), שהמכונית תהיה קלה (חלק משיקולי הדלק), שתהיה בסביבות ה1400 סמ"ק אני מתאר לעצמי, וזה אוטו שהולכים לסוע עליו הרבה, לא יודע כמה בשנה, אבל כל יום נוסעים בו כמה פעמים ויש די הרבה נסיעות ארוכות. לא משנה לי חדש או משומש, הכל בשיקולי המחיר, תקציב של סביבות ה75,000 משהו כמו (60 -90K) (90 אם ממש נסחפים). אני לא חושב על עוד מאפיינים, עוד משהו? תודה רבה לכל העונים המתתקתים! (פקאצה סטייל) סתם, באמת תודה לכל העונים. ולרכב נוסף אני רוצה המלצה לרכב בתקציב של…
הודעה אחרונה מאת ashkenazone, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, לאחר ירידה מכיוון המיאטה מסיבות רבות, החלטתי ללכת לכייון אופצייה ב : פגו 206 סי סי שנת 2002\2003 מדובר בגרסא1600 אוטומטית. איך הרכב מבחינת התנהגות? ביצועים? בעיות נפוצות,חיישני הגג? ובכלל מה חוות דעתכם האישית?(ללא קשר למראה) בברכה,
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מטופלת המוסך מרכזי נהג יחיד(מבוגר) מנוע +גיר מקוריים אין תאונות נראית טוב מאד לקנות או לא ?. (ובכמה אם המחירון 54000 ובבעלות חברה ) תציעו בבקשה. אבי-קריית מלאכי
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מצאתי סוזוקי סוויפט שנת 92 , מנוע 1300 , עברה 90 אלף ק"מ , אוטומטית..ב10000 ש"ח ואולי יש אפשרות להוריד את זה ל9000...היא במצב טוב... אין לי מושג בכל מה שקשור לרכישת רכב..אז אשמח אם מישהו פה יזרוק לי איזה ייעוץ אם שווה להביא אותה... ואם המכונית לא שווה..אז מה כן אני יכול להביא ב10000 ש"ח? אולי אפילו קצת יותר... אני מחפש מכונית קטנה...אם לא יותר מידיי הוצאות , בלי יותר ידיי מוסכים , וחסכונית בדלק... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Lushex, -
-
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום קיבלתי טופס בדיקה של רכב עם הפרוט הבא: - שלדת מרכב מרכב: תקוני מרכב, משמעות שולית = >, מעיכות/מעוך, נזק לפגושים, מעיכות בתחתית/רצפה. - שאר המערכות במצב תקין. האוטו הוא לאנטיס 2004 מליסיניג כמובן שאני יעשה לו בדיקה נוספת. שווה לחשוב עליו או לא? תודה לעונים ושנה טובה
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , היום חבר שלי לקח לבדיקה Punto HGT שנת 2001 המוכר דורש מחירון .. ואחרי הבדיקה הסכים לרדת עוד 4 אלף .. האוטו יד שניה .. 80 אלף ק"מ .. אלה התוצאות : רעש מערכת תזמון שסתומים סימני קורזיה במעברי מים וראש מנוע מנוע שורף שמן נשם מנוע פגום להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות יצרן ניקוי ותיקון מערכת קירור קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים צינורות מים פגומים סיבובי מנוע לא יציבים הזרקת דלק לקויה צינורות ווקום פגומים - חלקם לא מחוברים .!?!??!!?!? מערכת פליטה - דוד עמעם אחורי פגום , ממיר קטליטי חסר - יתם זיהום אוויר . סרן קדמי ומערכת היגוי - לתקן זוויות היגוי , שחיקת צמיגים חופש ונקישות במתלה . שילדת מרכב - פגיעות פח , תיקונים במרכב ,…
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע מה מצב השוק של גולף V5 שנת 2001 אוטומט גירסת ה 150 כ"ס חלק אומרים לי שיש שוק למכור וחלק אומרים שאין לו שוק תודה לעונים אני מקווה שזה מתאים לפורום פה אם לא,סליחה
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כדאי לי לקנות Seat Ibiza Spella ב75,000 שקל? (1400 סמ"ק, 5 דלתות) איזה מכוניות קומפקטיות משפחתיות אחרות יותר משתלמות בסביבות המחיר הזה? ולשאלה נוספת בתקתציב של 100,000 שקל מקסימום, איזה מכונית הכי כדאי לי לקנות? 10X ALL אה כן, דגש על תצרוכת דלק נמוכה!!! (חשוב מאוד!) 10Q
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
הונדה אודיסי
מאת yuvali- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הונדה אודיסי Odyssey אומנם לא מיובאת לישראל (למיטב ידיעתי) האם יש למי שהוא ידע או נסיון עם מכונית זו בעיקר הדגם החדש שיצא בתחילת השנה. תודה מראש לכל מידע רלבנטי יובל
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אשמח לקבל יעוץ לגבי הונדה האצ'בק 1.4 (3 דלתות) והונדה 4 דלתות 1.4 - שתיהן שנת 97 אוטומטי איך אמינות ותפקוד הגיר האוטומטי ? מה הצרכת דלק הממוצעת בעיר ומחוץ לעיר של כל רכב ? (מאוד חשוב לי ..) איך האמינות של הרכבים ? איך המחירים של חלקי חילוף וטיפולים ? האם יש נקודות מיוחדות לבדוק בקניית הרכב ? עם איזה אבזור מגיע הרכב ואלו דגמים יש ? ( מנוע 1.4 שנת 97) + דבר ראשון שבדקתי זה את תוצאות החיפוש - ולא מצאתי תשובות לשאלות שלי לגבי דגמים אלו + תודה (:
הודעה אחרונה מאת B-T, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי הזדמנות לקנות פורד פוקוס 2001 שכאמור עשתה 15K קמ בלבד. הרכב עבר בדיקה ונמצא נקי לגמרי חוץ מצמיגים יבשים ועוד איזה דבר זניח. לאחר מו"מ המוכר (פרטי) מבקש 1200 ש"ח מעל המכירון (כולל תוספת 10% לקמ נמוך) בגלל שהאוטו "כמו חדש". א. מה דעתכם? ב. האם ידוע למישהו משהו על הוראות יצרן לגבי החלפת רצועת טימינג אחרי כמה שנים גם עם לא הגיע לקלומטרז הנדרש? תודה לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת B-T, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך להחליט איזה רכב לרכוש לאישתי, היא תיסע בממוצע כ60 ק"מ ביום, נסיעה לעבודה מאזור המרכז למודיעין. האפשרויות: 1. דהייטסו שרייד מנוע 1000 גיר רגיל מודל 92. מחיר מחירון: 8800ש"ח מחיר מבוקש: 7500 ש"ח כולל טיפול 10,000. אוטו של אישה והיא לא תרד אפילו עוד שקל שחוק. 2. סוזוקי סוויפט מנוע 1000 גיר אוטומט מודל 90. אוטו מאובזר יפה, כולל רדיו דיסק מחיר מחירון: 12,500 ש"ח, מחיר שאני מנסה להוריד אותו: 6000 ש"ח. מדובר ברכב של חייל ושל אח שלו שגם צריך להתגייס. עשיתי סיבוב על שניהם (אני בכלל לא רגיל לנפח מנוע כזה קטן, לאישתי כנראה שזה יספיק), הדהייטסו סוחב טוב יותר כנראה בגלל שזה גיר רגיל, או שאני טועה? בזמן שהמנוע של הסוזוקי עבד פתחתי את המכסה שממלאי…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם : אני מבקש יעוץ לגבי רנו קליאו 92-95 ידנית 1.4 תצרוכת דלק,אמינות,ועוד..כדאיי בכלל להתעסק עם הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת מתן ג, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על מיציבושי כריזמה שנים 98-99 מבחינת אמינות , וצריכת דלק בלבד.
הודעה אחרונה מאת אבי 12, -
-
רכב לבן 22 עד 130000. 1 2
מאת cadi-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עוד מעט אני בן 22 ואני מחפש רכב חדש, אוטומטי, צעיר והכי חשוב שיהיה מרווח כי לפעמים אני נוסע עם חברים. אילו רכבים יש בתקציב הזה אם בכלל שעונים לדרישות שלי? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מומלץ לבדוק במכון רכב מליסינג שכנראה ארכוש - רכב שנמכר ישירות ע"י חברת הליסנג. בטופס הבדיקה של הרכב שבוצע ע"י המוכרת כתוב שיש פגיעות קלות במרכב. האם יש בכלל שילדה ברכבים חדישים ואיך צריך להתיחס לנתון כזה. ד"א מדובר במזדה לנטיס 2004 דגם 323. עד כמה שראיתי טופסי בדיקות של מכונים , יש רמות שונות של פירוט ונתונים .אולי תוכלו להמליץ על מכון רציני ואחראי בעדיפות לאזור ראשון לציון נס ציונה רחובות או במקום קרוב אחר.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
פיג'ו 206 2002
מאת e717- 1 תגובות
- 878 צפיות
שלום, מצאתי רכב פיג'ו 206 1400 סמ"ק 2002 יד ראשונה ידנית ועשה רק 24,000 ק"מ האם זה שווה את 3000 השקל שמבקש המוכר מעל המחירון? (65K במקום 62K) מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם.... אני מעוניין לרכוש אוטו מגרסת "הקטנות" ואני מתלבט בין פיאט אונו או 106 של פי"גו , כמובן אני עדיין לומד בתיכון ואתם יודעים שאני חייב לחסוך כל שקל מיותר. אשמח לקבלת עזרתכם.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת עם המנוע של המגאן דיזל יצליח לסחוב את הגוף הגדול בלי בעיות מדובר במנוע 1.5 טורבו דיזל מסילה משותפת בעל 80 כ"ס שמגיעים ב4000 סל"ד שיא המומנט מגיע ב2000 סל"ד ועומד על 19 קג"מ, המנוע משודך לגיר ידני יש לציין. משקל הרכב הוא כ1200 ק"ג בלי נוסעים. אני רוצה לדעת עד כמה היא תיהיה כבדה, אני לא שואף לזינוקים מרשימים אבל איפה התבטא המומנט הגבוה יחסית? תאוצות ביניים ועליות? היה לי וויכוח עם חבר הוא טען שזו עגלה שמנה שלא תסחב בעליה ובקושי בישורת.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , אני מעוניין לקנות סיאט איביזה קופרה .. שנת 2000 מנוע - 2000 ... הבנתי שייבאו את הרכב הזה רק ב99 .. וב2000 .. רציתי לדעת האם יש לו בעיות עם השגת חלפים ? אמינות ? אחזקה .. וכ'ו .. אך הרכב בכללי .... אני יודע שאלה שאלות שטחיות .. אבל מי שיכול לעזור לי ממש יציל אותי .. כי אין לי שום מושג על הרכב לא באמינות ולא בכלום .. תודה רבה רבה !
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ההתלבטות שלי ברכבים האלה: יונדאי אקסנט 2000-2002 פיאט פונטו ספייס 2000-2002 סיטרואן קסארה 2000-2001 פגו 206 1999-2000 סובארו אימפרזה 99 לאנטיס 99 * ואם יש עוד משהו טוב במחיר הזה תציעו לי הרכב צריך להיות ידני! עכשיו השאלה היא מי יותר טוב בשביל המחיר ומה יותר כדאי! בטיחות אמינות וכו...(ודלקקקקק)
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בדקנו הצעות טרייד אין של יבואנים ואת ההצעה הטובה ביותר קיבלנו אצל לובינסקי. באופציות שיש לנו זה רנו מגאן 1600 או ניסאן אלמרה טנקה(מסך בשקל על בקרת אקלים רדיו דיסק מקורי ועוד שטויות), שתי האופציות באותו המחיר. אני רוצה לדעת מה עדיף לדעתכם רנו מגאן או הניסאן 5 דלתות. מבחינת אמינות אני יודע מה מוניטין האמינות של הצרפתיות ומה של היפניות האם ההבדלים כול כך גדולים?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי חווות דעת על מרכז הטרייד אין של יונדאי במושב בצרה , איך הם מבחינת אמינות? אני יכול להיות שקט שאני קונה מהם רכב?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ישר נדלקתי על המיצובישי מגנום... אבל הרבה אומרים שהיא עושה בעיות... זה נכון ?? איזה עוד טנדרים..4על4 אפשר להשיג בתקציב כזה.. ולא פחות משנת 97-98... תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי! אז ככה, דוד שלי קיבל במז"ט דרגת אל"מ ואמור לבחור בין אימפרזה ללאנסר 2006. ד"א, הצעתי לו להישאר עם האסטרה הידנית של הסא"לים, אבל הוא מעדיף אוטומט. מכיוון ששתיהן עגלות, והתנהגות לא ממש מעניינת אותו (או לפחות כך ידוע לי, לא נראה לי שיש דברים שהוא מסתיר ) אז השיקולים: בטיחות, נוחות, מרווח. לדעתי האימפרזה עדיפה. מה דעתכם? אה, עריכה: רצוי בעלי ניסיון עם הרכבים האלה, ולא כאלה שנסעו איתם למכולת. הנסועה השנתית מאוד(!) גבוהה.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
רכב עד 8K. 1 2 3
מאת Sago- 35 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כמה שיותר אמין וחסכוני מבחינת דלק.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אחי מעוניין לרכוש מיאטה 2003 אוטומטית מהסיבה הפשוטה שהוא לא אוהב ידני,רוצה אוטו ספורט ושיראה כמו אוטו ספורט.206 סי סי אופצייה שנייה רציתי לדעת מה ההבדלים המשמעותים ביותר מלבד ההספק בין הגרסא הידנית לאוטומטית? מדוע רוב המיאטות הם אוטומטיות? ובכלל פרטים שצריך לדעת על הרכב הנ"ל לפני קנייה. את הרכב עצמו אני לא מכיר ולכן פרטים יעזרו לי מאוד. נ.ב קראתי מספר מאמרים שנוגעים רק לידנית האם האוטומטית שונה לחלוטין? בברכה,
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
עלויות אחזקה? סוג טיפולים? רק דגמי הקופה , ובאיזה עוד מנועים הקופה מצויידת בשנים הללו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
דבר ראשון שלום! אז ככה הציעו לי לקנות את האוטו הנ"ל שנת 97 אוטו' מנוע 1600 האוטו עבר 150000ק"מ+-. האוטו במרכב של 5 דלתות(בלי תא מטען) מבחינת תאונות,בעל הרכב טוען שהאוטו לא עבר תאונות,הבנאדם מוכר לי ואני די סומך עליו.יש לציין שאת כל הטיפולים האוטו עבר בזמן. השאלה שלי זה מה הם הדברים שאני יכול לבדוק בעצמי,דברים שכדאי לשים לב אליהם לפני שאני ניגש לבדיקה וזורק כסף. תודה מראש,מנחם.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce