ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
דבר ראשון שלום! אז ככה הציעו לי לקנות את האוטו הנ"ל שנת 97 אוטו' מנוע 1600 האוטו עבר 150000ק"מ+-. האוטו במרכב של 5 דלתות(בלי תא מטען) מבחינת תאונות,בעל הרכב טוען שהאוטו לא עבר תאונות,הבנאדם מוכר לי ואני די סומך עליו.יש לציין שאת כל הטיפולים האוטו עבר בזמן. השאלה שלי זה מה הם הדברים שאני יכול לבדוק בעצמי,דברים שכדאי לשים לב אליהם לפני שאני ניגש לבדיקה וזורק כסף. תודה מראש,מנחם.
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה חברים, תשכחו מהמיצובישי שסיפרתי לכם עליה (עם הבעיות והכל), עכשיו המצב הרבה יותר טוב . אבא שלי עומד לקבל רכב מהחברה, המכוניות שהוא יכול לקבל הן: יונדאי גסט 1.3, יונדאי אקסנט פמילי 1.5, יונדאי אלנטרה 1.6, סוברו אימפרזה 1.6, מאזדה 5 (היהלום שבכתר ). היונדאי עולה 1100 לחודש, ומשם המכירים קופצים ב100-150 ש"ח בחודש. אבא שלי מחפש רכב משפחתי, אמין, חזק. תגידו לי בבקשה מה ההבדלים בין הרכבים ומה הכי כדאי...
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב!!! האם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מה ההבדל בין פיג'ו 106 XS לבין XR אותו שנה אותו מנוע.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
(1)רצוי 6-7 מקומות. (2)אפשרי סטיישן. (3)מודל חדיש ככל שניתן. (4)לא אמריקאיות. (5)סוג דלק לא משנה. ידידתי שמחפשם את עזרתכם העלתה במחשבתה מס' אפשרויות: (1)שברולט ויואנט (2)וולוו V70, 2,400CC הצעותי בשבילה היו: (1)סניק - היא לא אוהבת את הצורה. (2)מולטיפלה - צחוק מתגלגל מכיוונה. פה אתם נכנסים לתמונה... עמית
הודעה אחרונה מאת Bartzy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, ניסיתי לחפש במחירון ובאתר של ניסאן ואני לא מוצא... למישהו יש מושג עם מוכרים אותו בכלל בארץ? כמה הוא עולה?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בתור אוטו משפחתי קטן. איך הוא מבחינת צריכת דלק? בטיחות? אמינות? וכיוצ"ב (כל דבר) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Vertigo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 995 צפיות
1000-1200 סמ"ק... מבחינת אמינות,ביצועים,חלקים וצריכת דלק. ואם אפשר השוואה לעוד קצת גרוטאות כמו ג'אסטי ואונו. מעניין אותי בעיקר השוואה שלה לג'אסטי שהוא רכב מגעיל חיצונית, אבל רק בגלל האמינות והחלקים הזולים... תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם יש לי מה לחשוש מאוודי אי 3 שנת 98 1800 אוטומטי עם 135000 קילומטרר? אמרו לי שיכול להיות שאני אצטרך להחליף גיר משום שהקילומטר כבר גבוה. האם יש לי מה לחשוש מקניית אוטו כזה ואם כן אז כמה להוריד?
הודעה אחרונה מאת tomitom, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מתלבט אם להיכנס להרפתקאה של רכישת סובארו SVX. 1. למה עליי לצפות מבחינת אמינוות המערכות? 2. האם יש דברים ספיציפיים אותם עליי לבדוק? 3. האם רכב שכזה שווה את ההשקעה?
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי לכולם, אני מוכר את היונדאי לנטרה סטיישן שלי (שנת 1997 GLS אבל לא ESTEEM) ובמהלך בדיקת רכב אמרו לי ולקונה הפוטנציאלי שהרכב במצב מעולה אבל הוא שורף קצת שמן בגלל "מובילי השסתומים" ... הבודק אמר שהחלפה עולה כ-900 ש"ח. שלחתי את ה"קונה" לבדוק באדרת (שם הרכב מטופל מיומו הראשון) ושם אמרו לו שזה משהו כמו 2500 ש"ח בגלל שבדגם הזה צריך לפרק את כל ראש המנוע כדי להחליף את מובילי השסתומים... כמובן שאני בהלם... הרכב כולו שווה 25,500 ש"ח... אני אומנם הדיוט בנושא רכב, אבל כל הסיפור הזה מוזר לי... ועכשיו לשאלה: האם זה נשמע לכם הגיוני? האם זו תקלה שמחייבת טיפול כה יקר (מעולם לא אמרו לפני כן באדרת במהלך טיפולים שקיימת בעיה כזו של שמן וגם אני בבדיקות שעשיתי מדי פעם …
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם. גיסי בשבלבים מתקדמים של רכישת משפחתומטית שנת 00-01 מהדגמים שהוזכרו לעיל בכותרת. כעיקרון את רוב הייעוץ הוא עורך בעזרתי ומשתמש בדעותיי ובידע שיש לי. לאחר שלילת רכבים, נשללו כבר הלאנטיס (ביטוחים יקרים, חוסר נוחות) והקורולה (יקרה מעט מהאחרות, במיוחד עם מנוע ה-VVTI) ונשארו האלמרה פרפקט (אצלו בעדיפות ראשונה) והאימפרזה (ניו אייג'). המלצתי לו שוב ושוב על הפוקוס, אך הוא מקובע על רכב יפני ומפוחד מעניין האמינות,טיפולים והאחזקה של הפוקוס. גם בתר'דים שחיפשתי :http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=434688 לא מצאתי ריג'קטים על אחזקה ואמינות של פוקוס. אני עדיין בדעה שהפוקוס טובה מהאימפרזה ואלמרה פרפקט, אך לצערי אני חסר ניסיון נהיגה בשניהם …
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום. אתמול אבא שלי דיבר איתי על החלפת הסוזוקי בלנו בגלל שאח שלי שקטן ממני בשנה עבר טסט. אז אמרתי לו שיש סיאט איביזה למכירה ברחוב והוא אמר לי לבדוק אבל אם זה טורבו אז אין מצב. איך אני ישכנע אותו שלמרות שזה טורבו זה עדיף מסיאט איביזה 1.6 פשוטה? תודה על העזרה...מקווה שאני בסוף ישכנע אותו תומר
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה מקור מכונית הפורשה : איטליה צרפת או גרמניה
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש ברשותי פיאט אונו מודל 95 מנוע 1.4, נכנסו לי קצת מזומנים ואני רוצה לשדרג. אני יהיה ריאלי, ולא יצא בדרישות של 15K, אמין, חסכוני, מרווח, קומפקטי, חזק, כייפי, יפה וכו... הכי חשוב לי זה אמינות וחיסכון בדלק. אם ניתן לשלב גם הנאה או מראה בעסק-מה טוב. אני מחפש משהו ידני, כמה שיותר מודרני, חסכוני ואמין כפי שכבר ציינתי. 20 זה הגבול העליון לחלוטין, אם יש דברים קצת יותר זולים שעונים לקריטריונים אפילו אם צריך איזה יישור קו מסיבי זה עדיף מרכב במצב לא משהו ב 20 K שלא יהיה לי כסף לטפל בו. אשמח להצעות רום.
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום וחג שמח! זקוק לעזרתכם בייעוץ. דודתי גרושה כבת 50 +בן אחד בן 24 רוצה לקנות רכב עד 40000 ש"ח. דרישות:אמין ובטיחותי ככל האפשר. עלו הרכבים הבאים:סוזוקי בלאנו,יונדאי אקסנט,פיאט פונטו. אשמח לחיזוק אחת האופציות או העלאת אופציות מנומקות אחרות. תודה מראש ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
התקציב שלי 60 אלף שקל מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת tomitom, -
אפילו כאן בפורום... להלן מודעה למכירה של פונטו שמתיימרת להיות יד ראשונה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=79029 על פניו נראה כרכב שמור, אך מהסתכלות על המס' רישוי נראה כי הוא עבר במסלול 1 במשרד הרישוי. ז"א הרכב היה בבעלות משרד הביטחון (בטח לא מונית לשעבר או ביבוא אישי). למה המוכר/ת לא ציין שמדובר ברכב בעל עבר של משרד הביטחון ? גם לקנות בזול, וגם למכור במחירון - הכל על חשבון קונה תמים - הדבר חורה לי באופן אישי. סתם ככה, אולי זו תחושה שלי, האם רוב סוחרי הרעב מנתניה ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין בקניית שלוש מכוניות לעסק המשפחתי שלנו. הרכב צריך להיות אמין וחסכוני ככל האפשר מאחר והמכוניות עושות כ-30K ק"מ בשנה. אני מניח שכחודש אחרי הקנייה כשנראה שהמכונית אכן לא היתה נפילה נעשה התקנה לגז. כדאי שיהיה אוטומט, נפח מנוע 1600 סמ"ק. דגש על אמינות. השאלה השנייה היא איפה לדעתכם המקום המתאים לעשות קנייה כזו? תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
עד היום נהגה (ונהנתה) אשתי בפיאט פונטו 2002. כאשר קיבלתי מהעבודה רנו מגאן סדאן (שגדולה מהפונטו בכמה מידות), והיא התחילה לנהוג עליה פה ושם, היא קיבלה פרספקטיבה חדשה, והחליטה שהפונטו כבר קטנה לה מדי. מצד שני, רכב משפחתי בגודל מלא קצת גדול עליה (מבחינת הצרכים - כשנוסעים עם המשפחה כולה, נוסעים ברכב שלי, מבחינת חניה - היא עובדת בתל אביב, ומבחינת צריכת דלק - הדלק על חשבוננו). לכן אני מחפש בשבילה משהו בגודל בינוני - רכב שיהיה "קצת" יותר מרווח מהפונטו, אבל לא משפחתי בגודל מלא, לנסיעות עירוניות בעיקר. מבחינת התקציב - ניתן כמובן למכור את הפונטו, וכן את השברולט קוואליר '96 שאני נהגתי בה עד שקיבלתי את המגאן (יש קונים?), וכמובן שאנו מוכנים להוסיף על כך 10-15K. דרישות נוספות חשוב…
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאבא שלי יש פ'גו 309 , 1600 סמק שנת 1991 . עכשיו .. יש לי תקציב של 6000 שקל . האם כדאי לשפר את הרכב או לקנות רכב ב- 6000 שקל ? ואני בן 17.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים אפשר בבקשה חוות דעת על 106 xs נפח 1600 גיר אוטו" תודה לעזרים
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לידע כללי - יש שמועות שבסוף שנת 2006 יושווה מחיר הגז לתדלוק רכבים למחיר הבנזין, סולר וכו'. מנגד, יש כאלו שאומרים שעד שנת 2008 המחיר יוותר זול משמעותית. יש למישהו מידע מוסמך?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
S-CLASS ידנית 1 2
מאת sti05-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו יודע על מרצדס S-CLASS ידנית בארץ?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אחותי רוצה לרכוש רכב מסוג זה והאמינות חשובה לה יותר מהכל, האם למישהו יש ניסיון עם הרכב הנ"ל או שהוא יכול לספר על בעיות שידועות לו מניסיון שלו או של חבר ברכב הזה. ומה בערך הביטוח של הרכב לנהגים מגיל 24 ומעלה בבקשה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
מידע כללי על הרכב כ"ס צריכת דלק וכו'
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי כשנה וחצי עם הקורולה, האיכותית אך האנמית, הוחלט על החלפה. המועמדות רשומות מעלה. הרכב מיועד למשפחה, נהיגה רבה (כ - 40K בשנה), וגם לכיף האישי המוגבל כמובן... הצעות? רפי
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יש לי אפשרות לקנות או 206CC יד שנייה שנת 2002 (אני אהיה יד שנייה) מנוע 1600 אוט' או איביזה חדשה מנוע 1400 אוט' , עכשיו הקטע של המהירות לא מעניין אותי אני לא הולך לסוע במהירויות מטורפות , חשוב לי יותר האמינות והבטיחות. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי היום רנו סניק ידנית 1600 שנת 2000 עם 95,000 קמ. נראת לא רע אבל התחושה היתה שהמנוע קצת חלש (נדרשתי ללחוץ הרבה על דוושת הגז בזינוק בעליה בכדי שהאוטו לא יכבה). האם 1600 זה באמת חלש? או שאני פשוט לא רגיל לאוטו? מה הבעיות/מחלות של רכבים אלה? מה דעתכם על אוטו כזה באופן כללי? תודה
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חבר שלי רוצה לקנות קבריולט והתקציב שלו הוא 60 k , השאלה היא מה?? חשבתי על 306 או גולף ... הצעות נוספות יתקבלו בברכה . תודה , ולד.
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב! בשעה טובה אחי הצעיר הוציא רישיון היום ועכשיו הגיע הזמן לקנות לו רכב. התקציב הוא בסביבות ה20K,מנוע 1000-1200,שנתון הכי גבוה שאפשר,חסכונית,די אמינה,בטוחה יחסית,ידנית. אני חשבתי על הסיריון 1.0 ועל הקליאו B 1.2 מודלים 99'(לא מעוניין בפונטו). היתרונות של הסיריון הם:מאובזרת יחסית לקליאו(לדגם הCX של הסיריון יש 4 חלונות חשמל והגה כח ,שלקליאו אין לפחות לפי לוי יצחק) לעומת זאת החסרונות שלה:די מכוערת לפי דעתי,לא שהקליאו יפיפייה,אבל לפי ראות עיניי יותר מהסיריון. כמו"כ לפי דעתי הקליאו היא הרבה יותר "רכב" מהסיריון. עכשיו הבמה שלכם,במה הייתם בוחרים? שנה טובה! בנצי.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 508 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RedLabel
- אהרן ג
- HybridBoy
- vigi
- SurfHigh
- discoTD5
- Shaike.Zam
- GTאי
- natco
- שחר 1
- T_A
- חוםואבק