ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- 17 תגובות
- 8 אלף צפיות
אני בבעיה רצינית יש כמה רובר 214 שמענינות אותי מאוד .ואני בדילמה קשה ...האם לרכוש רובר 214 או שלא להתקרב.... הסטיגמות שיש לרכב הזה דיי מפחידות אותי. לאחר התייעצות בפורום לא הצלחתי להגיע להחלטה חד משמעית לגבי הרכב הזה הדעות הן ממש מעורבות חלק בעד וחלק מאוד נגד.... רציתי לדעת ממכם בעלי רובר 214 איך הרכב מבחינה כללית,תצרוכת דלק,חלפים,אמינות...ועוד... ואם לרכוש איזה שנה מומלץ לרכוש (התקציב עומד על 22 אלף + - ) תודה על העזרה...
הודעה אחרונה מאת 1DO, -
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום אני חדש בפורום.... אני בן 17 וחצי לא מזמן הוצאתי רישיון ברשותי 13 אלף לקנית רכב+כמה אלפים לביטוח והשאר... בקיצור רציתי לשאול על האיביזה 3 דלתות איך האוטו מבחינת אחזקה אמינות וכו'? האם ניתן למצוא כזאת בכסף שיש לי במצב סביר? ואם יש אופצות לרכב דומה אם מראה ספורטיבי בתקציב אשמח לדעת... תודה ,סיימון
הודעה אחרונה מאת SIMONSS, -
- 0 תגובות
- 962 צפיות
שלום רב! לאחר ברור קל, הגעתי למסקנה שאינני מעוניין לרכוש רכב ולשפרו בשל עלויות גבוהות משום כך, שאלתי הפכה פשוטה יותר, פשוט איזה אוטו בסביבות 10-12 אלף יכול להיות הכי מהיר ובעל טכנולוגיה מתקדמת ( מבפנים- התצוגה וכל זה) יש לציין כי אינני מעוניין באוטו מהיר שיוכל להתחרות עם אימפרזות וכיוצב' אלא סהכ אוטו נחמד שאם נוסעים כמה חברה שיש להם פונטו סיוויק וכאלה שאפשר יהיה לעמוד איתם כמו כן מבחינת המהירות, שבתחילת הנסיעה לרכב יהיה תאוצה והוא יוכל לצבור מהירות מהר. בד בבד, אם בסכומים אלו אי אפשר לרכוש רכב כזה אז בעיה סכום מינימלי ואיזה רכב
הודעה אחרונה מאת Roey88, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בכל מקרה אני צריך דעה על דייהטסו שרייד. המטרה היא כמה שפחות דלק, מה עדיף 1.3 או 1.0 ל' ידני? אני שואל זאת בגלל שאני יודע שככל שהמנוע יותר קטן ופחות כוחני ככה הוא יותר חסוכני, אבל ידוע לי שבגולף לדוגמא מנועי ה 2.0 יותר חזקים ויותר חסכנים מה 1.6..ככה שרק מי שיודע שיגיב ולא תגובות כמו "ברור ש.." כמו כן בדקתי ולא מצאתי אז אם מישהו יודע כמה כ"ס יש לכל אחד מהגרסארות זה יעזור. בכל מקרה, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, בשעה טובה אני מקבל רכב חדש מהעבודה. לאחר צימצום של כל האפשרויות נותרו שתי מכוניות במרוץ, הקורולה והפוקוס. הפרמטרים החשובים לי הם בטיחות, גודל ונוחות נסיעה, ומשענת ליד (שיש בקורולה ואין בפוקוס). מה לדעתכם כדאי לקחת ?? תוגה מראש, יוני.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שהיתה לו אימפרזה עם קרוב ל400 כ"ס , משהו משוגע. הוא מעוניין להחליף למשהו אחר ואנחנו מתחבטים בקושייה מה... למה? כי תחשבו מה זה בן אדם שיורד מאימפרזה טורבו עם 400 כ"ס ... הוא צריך לשבת על מכונית אחרת שלא תבאס אותו, די קשה הא? התקציב הוא בסביבות 100 אלף שקל כרגע אבל גם משהו באזור ה10 אלף פלוס מינוס יתאים העיקר שזה יהיה משהו מהנה מאוד ומגיב בצורה חדה ... תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החלטתי לקנות סטיישן (מתעקש על סטיישן, זה פשוט הרבה יותר נוח ושימושי). הבחירה היתה בהתחלה מיצובישי סופר לנסר, אבל עכשיו מעדיף סובארו לגאסי. בעיקר גיליתי עד עכשיו שכמעט בלתי אפשרי למצוא סטיישן בכלל, ומהשנים האלו (91-93) בפרט. אלו שיש או שחוטים כי שימשו לעבודה (גננים/שרברבים וכו') או סתם שחוטים... והשאלות: קודם כל אשמח לדיון קצר ומעניין ברתיעה הבלתי מוסברת של השוק הישראלי מסטיישנים - אני לא מצליח להבין את זה. זה פשוט רכב נוח ויעיל יותר מכל בחינה, ועם זאת אולי 5% מהמבחר של הרכבים הם סטיישן ששימש משפחה או זוג צעיר (אני לא אומר שכולם צריכים לקנות, אבל לפחות חצי...). ושאלה יותר ספציפית - אחרי כל מה שכתבתי קודם - במחירון סטיישן יותר יקר, לא ברור למה... יש הצדקה לש…
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך מידע לגבי הרכב הזה. צריכת דלק ,אמינות,מחירי חלקים-האם סבירים? ועוד.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
שלום אני חדש בפורום. תוך חצי שנה כבר יש לי רישיון אני ממש רוצה לקנות מכונית עד הרישיון יש לי 10000 שקל לקניית אוטו אני מעוניין לקנות מיני משנת 1970-80 ולשפץ אותה קצת על איזה מכוניות אתם ממליצים בטווח מחירים שאני יכול להרשות לעצמי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר שהבנתי כי תקציבי לא יכול לשאת בעלויות של רכבים חדשים ומהירים ברצוני לברר איזה רכב שמחירו עד 10,000 הוא בעל פוטנציאל השיפורים הגדול ביותר, סיטרואן AX פיאט אונו מיצובישי או אולי רכב אחר הבנתי כי פיאט אונו הוא רכב שלא מתאים לשיפורים, לכן אמקד את שאלתי, ואשאל האם כל הרכבים בשנים האלה (90-94) עד המחיר הזה (10,000) הם לא ברי שיפורים?
הודעה אחרונה מאת Golf-Gti, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
1600, אוטומטית. 1. הספידומטר לא עובד אבל מד הסל"ד כן עובד מה יכולה להיות הבעיה? 2. אחרי שאני נותן גז על סרק האוטו עומד להיכבות כזה, אבל מיד מתאושש וממשיך לעבוד מה זה יכול להיות ? 3. רציתי לדעת גם אם זה מסובך לפרק לוח שעונים של סיויק כי מספר נוריות נשרפו בתוך הלוח שעונים ואינן מאירות את כולו, כמו כן 2 מהנוריות של ה D,P,R, שרופות כיצד ניתן להחליף אותן והאים זה אפשרי לפתוח את לוח השעונים מבלי לשרוף משהו ? 4. כמה עולה להחליף תושבות גיר לסיויק 92? בבקשה אני זקוק לתשובות בהקדם !!!! אותה שאלה גם בטכני לא ידעתי לאן זה מתאים יותר
הודעה אחרונה מאת רועי לוי, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
טוב אז ככה... היום הגדול הגיע ונפלה ההחלטה בליבי לקיים את הרצון הנכזב ולקנות רכב סוף כל סוף לאחר חיפושים ושיטוטים בבנק ומתחת לספה הצלחתי לגבש 10000 . וכעת הכדור עובר אליכם... הדרישות : רכב יפה (באנלי אבל נכון) אמין!!! חלקים וטיפולים סבירים בתודה מראש. אבי נ.ב - אשמח אם כל מגיב יוכל להזדהות מעט, רק לצורך נעימות ואמינות השיחה
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
שלום. אני רוצה לקנות לאימי מתנה ליומולדת סיירה 1.8 אוטומטית. אין לי שאלות בקשר לרכב עצמו, הענין שהוא שלא יצא לי "להתעסק" ברכבים אוטמטיים (אני חושב שהם מסורסים). האם תיבת ההילוכים האוטומטית בעלת מחלות כלשהן? אם כן, מה החולשות של התיבה הנ"ל? האם מבחינת רישויי אפשרי להסב את הרכב לידני? כמו כן, כיצד אפשר לזהות בעיות בגיר בזמן בדיקת הרכב?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 958 צפיות
שלום לכולם! בזמן האחרון אני מתעניין ברגב הנ"ל ויש לי מספר שאלות בנוגע אליו: דבר ראשון אני מבקש שאנשים אם ניסיון בעל רכב כזה בעבר או בהווה יכתבו איך הוא מבחינת אחזקה? האם החלקים שלו מאוד יקרים ואם ניתן להשיג אותם בזול בפרוקיות או משהו דומה לזה. התקציב הוא של 20K+-(לא כולל ישור קו,ביטוחים וכ'ו) *שאלה נוספת וכמעט הכי חשובה שרציתי לשאול זה האם לאלפא 33 יש הנעה אחורית? אשמח לכל מידע על הרכב הנ"ל כמו צריכת דלק בנסיעה משולבת,עירונית? אחיזה בכביש? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת בני ו., -
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה היות וביטוח לסיוויק של ההורים יצא לי יקר מאוד עדיף לי לקנות רכב משלי. יש לי 10 אלף ,הבעיה היא שזה אמור לכסות את העלות של הרכב+ביטוח+יישור קו ומערכת סבירה.. בוא נגיד אפשר לגלוש בעוד 2000 שקל גג.. אני נהג חדש+נהג צעיר...כנראה שאני יעשה רק ביטוח חובה וצד ג'. אז תנו לי בראש עם המלצות לרכב שיעמוד בקריטריונים. אני יודע שהנושא נטחן פה כבר עשרות פעמים..אבל שוב מבקש המלצות "חדשות"... ויש גם העדפה לרכב "ספורטיבי" משו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מגיע לי רכב מהעבודה,השבוע אני צריך ללכת לקחת רכב מחברת השכרה אני יכול לבחור כל רכב שיש שם בהשכרה עד מנוע 1600 ואפשר אוטומט. אשמח לקבל מכם המלצה... אני רוצה נוחות,כח וקצת פוזה אם אפשר(אני מבין שאי אפשר הכל...) תודה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, יש לי מיאטה 98 כבר כמעט שנה. כמו שרובכם יודעים,למיאטה אין מספיק כוח,ואני לא מתכוון לשפר אותה וסתם לזרוק כסף. לכן אחרי שנה שאני מרגיש שמיציתי אותה אני מתכוון להחליף אותה. עכשיו השאלה במה? הדרישות שלי הן,גג נפתח,שתי מקומות,התנהגות כביש טובה מאוד,וכוח(רצוי כמה שיותר). התקציב שלי בסביבות ה120-135. חשבתי על קורבט,אבל אין לי מושג איך היא נוסעת ואני יודע שהאחזקה מטורפת. S2000 תהיה מושלמת,השאלה אם יש סיכוי למצוא אחת כזאת בתקציב. למישהו יש עוד הצעות? מה אתם מציעים לי לעשות?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
קרייזלר סרטוגה 1 2
מאת KOKO-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
אנא מכם כל שביב מידע יתקבל בברכה על האוטו הזה
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מגאן קופה 96, יד 4 עם כמעט 190K ק"מ. הסאנרוף לא עובד (חלונות קטנים מאחורה עובדים) ויש בעיה באלקטרוניקה של המפתח. האוטו עבר תאונה בכנף השמאלית (לא שלדה). יש גיר חדש. (אוטומטי). כמה צריך להוריד מהמחירון על כל הרג'קטים האלה, ואם בכלל כדאי להתעסק עם האוטו? בניגוד אליו- מגאן 97, 1.6 ידני, קלאסיק. מה הסחירות של האוטו? אמינות? נוחות?צריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי רנו סניק חדשה מהיבואן בשנת 2002 לאחר כשבוע חשתי שמשהו לא בסדר סתם תחושה לקחתי את הרכב לבדיקה במכון בדיקה תוצאות הבדיקה הראו כי הרכב רובו עבר פחחות וצבע מסקנה גם אם קניתם רכב חדש תיקחו אותו לבדיקה
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה ההבדלים בין המכוניות מבחינת כל הקריטריונים כמו אמינות, אופי ספורטיבי ( קו ישר,סיבובים) ובכללי תחזוקה וכל שאר העיניינים..מבקש עזרה מכל המבינים בעלי הניסיון כי כמו שאומרים "אין חכם כבעל ניסיון".
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום, לאחר השרשור שפתחתי החלטתי שפולו זה הרכב בשבילי. היום לקחתי פולו שנת 2001 יד שנייה עם 60 אלף קילומטר(אוטומטית. לבדיקה ואלה התוצאות. מכוון שאני לא מבין גדול אני אשמח אם תפרטו לי מה קריטי מה חריג במה חייבים לטפל מהר וכדומה. 1:רעשים מגלגלים ואביזירי מנוע,קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים+משאבת מים,סיבובי מנוע לא יציבים. 2: לתקן זוויות היגוי. 3:צלחות שחוקות. 4:החלפת הילוכים לקויה+השהיה. אני יודע שאף אחד לא יכול לתת השערת מחיר לבעיות אך האם הנזק הוא נורא כמו שהוא נראה? בברכה יניב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני בן 22 ירושלמי. (אז הרכב יסע הרבה בעליות. *אני עד היום כ 5 שנים. על אוטומט. ואני מתלבט בין אוטומט לידני. אני מפחד מידני, עצבים בפקקים של ירושלים. מה ההבדל בצריכת דלק? ובבלאי? וכמובן בכוחות סוס? (לאיזה רכב יש שילוב בגיר?) *הרכב שיהיה 5 דלתות או 3 (פחות ממולץ) הכוונה. הצב'ק לא סדאן. *שלא יהיה עם ציפוי עץ ושטויות, אבל שיהיה עם איבזור נוח. (ידידותי למשתמש.) *אני מחפש אוטו עם כוח. ופוזה אני אוהב מהירות (אני לא מחפש לטוס 190) אבל 90-130 ברגוע , כך שזה המהירות של הרכב בממוצע. ולפי זה החישוב של הדלק. (היום 1.4 אוטומט מחרפן , רנו קליאו) משהוא ספורטיבי -לא חייב. * יציב על הכביש !!!!. (פחות עדיפות לרכב עם צמיגים חתך נמוך (עלויות) (אבל תציעו) *מנוע: בין 1.4 ל 2.0 תל…
הודעה אחרונה מאת יקירק, -
מתלבט בין לנטיס לבלנו 1 2
מאת TBH22-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי כרגע תקציב של 30K השאלה שלי היא בין השנתונים 95' ל97'. מה עדיף מכל הבחינות דלק ביטוחים גודל אמינות מהירות בטיחת וכו' וכו'... אני אשמח אם תעזרו לי בזה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם כדאי לקנות סיטרואן ברלינגו שנת 98 99 ? הרכב מיועד לאשתי ולילדים אין לי מושג אבל הבנתי שהטסט יקר האם נכון? איך היא מבחינת דלק ( סולר) תקלות ? האם הביטוחים יקרים ? תודה
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
באפשרותי לרכוש גאלאנט 1989 1800 סמ"ק גיר רגיל האם למישהו מחברי הפורום היה כזה רכב , יכול לתת לי קצת פרטים האם כדאי? האם זולל דלק? חלפים? אמינות?....
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב.. אשמח לקבל את העצה שלכם לגבי שתי המכוניות הנ'ל שתיהן משנת 98..ידניות. דגש עיקרי על בטיחות צריכת דלק.. אמינות ומחיר חלקים. אם ישנו רכב אחר שנראה לכם אשמח לשמוע. תודה.. פלויד.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
פורד פוקוס
מאת מייקי- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני מחפש פורד פוקוס משנתון 2000/2001. מישהו יודע מה היו ההבדלים בין דגם LX לדגם GLX באותם שנתונים (קיים פער של 5K ש"ח במחירון) ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
פאסאט 2003
מאת ari 66- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתעניין ברכישת פאסאט 2003 דיזל מבקש ממי שמכיר את הרכב רשמים כדאיות מחיר וכו בברכת יום מהנה.
הודעה אחרונה מאת soli, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב לילדים (טוב כבר בני 25) מנוע1.-1.3 מזגן חובה .ידני או אוטומטי. שנתון1994 ומעלה. הרכב יבלה רוב זמנו בגוש דן. קצת נסיעות לכפר סבא ומודיעין תקציב סביב 15K ה מומלץ?..
הודעה אחרונה מאת redroze,
-
מי מחובר 62 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יבגניפ
- Camaro 92
- discoTD5
- shaymolcho
- פינדר
- פריג'י
- Loder
- gpro
- 3n
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- outnex