ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני יודע שיש כבר כמה נושאים כאלו בפורום, אבל לא מצאתי משהו לגבי הסכום שאני מחפש. אני מחפש רכב ראשון. כבר טחנתי את האינטרנט לגבי ביקורות של הרכבים הבאים, וכל ביקורת אומרת משהו שונה. התקציב שלי הוא עד 60K (גמיש מעט יותר אם זה רכב ממש ממש שמור) ההתלבטות שלי היא בין הרכבים הבאים (הסכומים נעים בין 50K ל 60K וקצת): 1. פולו 16V שנת 2001 2. פיז'ו 206 XS שנת 2001 - הדגם של ה 110 כ"ס 3. סקודה פאביה שנת 2002, 2003 (כנראה לא אצליח למצוא 16V, אז זו עם 68 כ"ס) 5. טיוטה יאריס TS שנת 2002 (אני בטוח לא אמצא כזו) 6. סיאט איביזה שנת 2001 1.6 100 כ"ס סיגנו מה שחשוב לי הוא: (על סדר עדיפות) 1. רכב ידני קטן! 2. הנאה מנהיגה, עדיפות לרכב ספורטיבי 3. עלויות אחזק…
הודעה אחרונה מאת gk1980, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלוםם לכולםםם.. רציתי לקבל בבקשה המלצות ומה אתם יודעים על פג'ו 106 שנת 94 מנו 1400 שתי דלתות..איך היא?... מה היא שווה?.. אפשר לעשות מהאוטו הזה...קצת שיפורים?..בשביל לעשות אותו אוטו נחמד ספורטיוי כל מי שעונה שיבורך.. ושיהיה לכםם אחלה שבת תהנו ותנהגו בזהירותתת!!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי מושג לגבי מחיר של אלפא GTV שנת 85 ? הרכב במצב מצוין ,כולל חלונות חשמל ומזגן מקורי. תודה
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי לכולם. זה אני, אותו אחד שהיו לו מליון דרישות מהרכב שהוא רוצה לקנות וגם אני, כמו כולם, למדתי להתפשר ולאחר מחשבה ארוכה, חשבתי כל כמה מאפיינים: * התקציב שלי הוא גג 40 אלף ש"ח נטו למכונית. 1. מכונית בעלת גיר ידני 2. חלקים לא יקרים וביטוח לא שוחט - לא יודע לציין מספרים, אבל נקווה שהנקודה הובהרה 3. זריז - אני לא מעוניין באוטו ספורט, אני מעוניין במכונית שטיפה תרגש אותי, שיהיה לה קצת אופי ספורטיבי, משהו כמו 100 כ"ס או כמה שיותר קרוב - מקווה שאני לא נשמע כמו ילד קטן, אבל כך אני מתאר הכי טוב את המכונית שאני מעוניין. 4. אמינה 5. שנתון כמה שיותר גבוה - רצוי סביבות ה-00. *. אני לא מעוניין בחברות פיאט, רנו ובדגם פיאסטה - עוד הפעם, בלי שום קשר לגזענות, לא הטעם ש…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין שני המכוניות הנ"ל. האודי היא 225 כ"ס הנעה כפולה (?) על 1450 ק"ג הסובארו 219 הנעה כפולה על 1200 ק"ג האודי שנת 2001 הסובארו שנת 2000 אני יודע שאפשר לשפר ולהגיע הרבה יותר רחוק אך זה לא מעניין אותי מאחר ואני לא מתכוון לשפר. מבחינת ביצועים ואמינות מי העדיפה (התנהגות, תאוצות וכו'). בקיצור מי טובה יותר ומי עונה יותר להגדרה מכונית ספורט. לא מעניינים פרמטרים כמו פוזה וכו'. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת benny-t, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב... חיפשתי בפורומים השונים על הרכב והדעות דיי חלוקות אז החלטתי לשאול. (ורציתי גם עוד מידע) יש לי אפשרות לקנות שרייד 88 1000 אוטומטית (אני מחפש רכב בתקציב הזה ואת זה ראיתי וזה דיי מתאים לי) אישית, לא חיפשתי מכונית אוטומטית אבל המכונית הזאת עשתה סך הכל 135000 ק"מ. מבחינה חיצונית היא לא משהו, ויש כמה דפיקות אבל לא רציניות. אני רוצה לעשות מחר נסיעת מבחן, אולי בדיקה קצרה במוסך שאני מכיר (בחינם) ואם זה מתאים אז לקנות. האם כדאי? אני הולך לעשות פעם בשבועיים בערך נסיעות פ"ת-דימונה, לצפות לבעיות? מה בערך צריכת הדלק של הרכב? (מניסיון של אנשים.) איזה בעיות נפוצות במכונית הזאת? (מה כדאי לבדוק?) איך הרכב עובד עם מזגן דולק? (ברור שאני אבדוק גם בנסיעה…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני דיי מתעניין בסקודות 95/6 שעולות מחיר מצחיק של 5K בשוק ... יש איזה לינק לאיזה שרשור בנושא? אני רוצה לדעת איך האוטו מבחינת אמינות, צריכת דלק, בטיחות, ידוע שסקודה לא מהמכוניות המקובלות בארץ ובדר"כ גם מכוערות והסמל בכלל מפדח אבל אני רואה ניצוץ בסוף המנהרה ולכן אני חושב שזה דיי מסביר את עניין המחיר הנמוך, הביקוש הנמוך והתודעה כמכונית מעפנה של בני 90+ הורס לה אבל מה אכפת לי, אני צריך מכונית בתקציב נמוך ! שתסיע אותי מא' ל-ב' ואולי גם ל-ג' קיצר זרקו איזה לינק או פשוט שרשור פה כל מה שידוע לכם על הפייבוריט והפלישיה, ומי עדיפה מבין השתיין (רכב ידני כמובן)
הודעה אחרונה מאת little bear, -
-
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב חסכוני בדלק, אמין ושיראה כמה שפחות מוסך בתקציב 20-25K. כמו-כן אני רוצה שיהיה להם תא מטען שניתן להכניס בו עגלה אנא המליצו על אחד מרכבים או הוסיפו חדשים.
הודעה אחרונה מאת israelbartal, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 72 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
רכב ספורטיבי בתקציב דל - אלפא33/ספרינט/306 1.9/אופל קדט ... מה אתם אומרים? תקציב של עד 10 אלף בערך... קצת גמיש... תלוי ברכב.. אלפא 145/146 ? 33? ספרינט ? ALFA פיז'ו 309 1.9 ? אופל קדט - יש כזה רכב ספורטיבי 5 דלתות וראיתי גם GT .... OPEL KADET גולף GT\GTI דור ראשון.. מהישנות.. GOLF לנצ'יה אינטגרלה? הרכב שרד עד היום? LANCIA INTEGRELA אילו רכבים ספורטיביים יש בתקציב של 10 עד 15 גג... רכב שיתן הרבה פאן!!! משהו מהיר.. מפלצת... אשמח לקבל פרטים כגון צריכת דלק משוערת ? ביצועים? אמינות? מחיר הרכב ותחזוקה? ודברים שימושיים נוספים... אני מקווה שהנושא הזה ישמש עוד נהגים שמעוניינים ברכב ספורטיבי בתקציב דל... תודה רבה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת יקירק, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אנשים עזרה בבקשה ! אני בן 18 נהג חדש ואבא שלי נעול והוא רוצה לקנות לי איביזה 2001 איך אני משכנע אותו לרדת מזה ולקנות לי גולף 2000-2001 מנוע 2.0 בבקשה תנו לי את כל היתרונות על האיביזה ... (ברור שהאיביזה יותר זולה באיזה 12K אבל למה בכל זאת לקנות גולף) אולי עם תעזרו לי אני יוכל להביא גולף... תודה !!
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי בבקשה לדעת על תגובות על אופל קורסה שני דגמים אחד 1.2 16V והשני על 1.4 16V שנת 98 או 99 איך הצריכת דלק שלהם? הטיפולים ? וכל מה שעוד צריך לדעת תודה רבה לכל העונים איתי
הודעה אחרונה מאת fuchi, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. טב אז ככה, לאמא שלי יש הצעה מהעבודה לליסינג. האוטו שלנו (הפרטי) עושה מעט מאוד קילומטרז' ולכן אין לה שום סיבה ללכת על זה. בינתיים. הסיבה שאני אומר בינתיים, היא כי עבדכם הנאמן לומד נהיגה. שיעור 24 (כרגע אני תקוע כי אני חוהל אלב זה לא ממש רלוונטי לסיפור). בקרוב יגיע זמני לעלות על הכבישים, עכשיו השאלה הנשאלת על מה אני אנהג. אני כמובן לוחץ על אמא שתקנה לי אוטו משלי (אחרי מחשבה מסוימת ועזרה, הגעתי למסקנה שלא ממש משנה לי איזה, העיקר שיהיה ידני...), אבל היא טוענת שאין שום טעם בגלל האחזקה. ביטוח דלק וכו'.. פה נכנס הליסינג לתמונה. עכשיו השאלה היא ככה, האם באמת כדאי למכור את הרכב שלנו וללכת על ליסינג רק בגללי? או שעד…
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף רכב חדש ואני די בדילמה, האופציות הן: טויוטה קורולה רן איקס, פזו 307 סיטרואן סי 4 גולף 1600 מזדה 3 כל הרכבים במחיר של עד 140K אשמח לשמוע על המלצות מניסיון- ואולי על רכב שלא חשבתי, אביעד.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אחי הגדול צריך רכב שיהיה עם תא מטען גדול (לעגלה של תינוק) ומרווח, שיהיה חסכוני, עדיף ידני, מנוע טוב, שיהיה אמין ויחסית זול לתחזוקה. התקציב הוא 55 אלף ש"ח ההתלבטות שלו היא בין: טולדו 1.6 שנת 2001 גיר רגיל פורד פוקוס עדיפות לגיר רגיל שנת 2000 פולקסווגן בורה 99-00 גיר רגיל למי שיש עוד רעיונות מוזמן להציע. בתודה, איתמר ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב יד שניה מודל 2002-2004 דוגמת הסוזוקי איגניס - חסכוני, מחיר סביר (בהתאם למחירון של האיגניס 2004), אוטומטי ושישמור על ערכו (במידת האפשר) מאחר והרכב המבוקש לא קיים בשוק, או נחטף במהירות, הייתי מעוניין בהצעות דומות שיש יותר סיכוי שהן ריאליות, שיעמדו בדרישות הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חשבתי על כמה רכבים... ---------------------------- קורסיקה 2200 שנת 93-95 איביזה שנת 94-95 (לא מהישנות) סופר לנסר 93-94 1600 גיר רגיל. 309 1.6 גיר רגיל - קרבורטור. הונדה סיוויק 92 (לא מרובעת -שפיץ) 1600 ידני\אוטומט - אם נמצא בתקציב... אשמח לקבל איזה משפט או שניים על כל רכב... תודה.. צריכת דלק ? אחזקה ? אמינות ? התנהגות ונוחות ? ביצועים ?
הודעה אחרונה מאת 2pac_outlaw, -
-
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
לא ראיתי אף תשובה חד משמעית לשאלה שלי בהיסטורית הפורום: אני קונה מבן משפחה שלי מאזדה 323 שנת 1996 ואני מעוניין לדעת: 1. כמה כוח סוס יש לה בדיוק 2.מה ניתן לעשות כדי להוסיף לה מעט כוח ועדיין למזער את הנזק שעלול להיגרם למנוע 3.אשמח לראות תמונה של רכב, כמו העתידי שלי, עם מעט קוסמטיקה כדי לקבל רעיונות. אני מודה מראש ל-כ-ל מי שיוכל לענות על השאלות שלי, איתי.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעונין לקנות פג'ו 205 93 GR 1400 שעשתה 230,000 , השאלה שלי היא במידה והאוטו טופל טוב עוד כמה מנוע כזה יכול לסחוב?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
קבוצות רישוי
מאת illidian- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לגבי הבדלים (מבחינת תשלומים למניהם) בין קבוצות רישוי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב ראשון ע 40 אלף ש"ח מכל שנתון שהו עדיף רכב ספורטיבי עם מנוע די גדול וכמה שיותר כוח סוס בתמורה לכסף...
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
1600 כן כן לא 2000 !!! יש אחת למכירה רציתי לדעת לגבי המכלולים שלה האם הם כמו של הקורולה האמינה או שזה סתם רכב בלאי. אם מישהו מכיר את הרכב הזה מוזמן להגיב ועוד שאלה כמה שווה רכב כזה להערכתכם (אין במחירון) שנת 91 1600 גיר ידני.
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
אמינות ונוחות עד 25-30 1 2
מאת gura- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום דרוש לחבר טוב שלי אוטו ראשון. התקציב שלו מגיע עד 30 אבל אם אפשר בפחות ולהשאיר כסף לביטוח וטיפולים זה עדיף. הדברים הכי חשובים הם נוחות כי מדובר בבחור של 1.90, לכן קטנות לא באות בחשבון, אמינות הרכב, וצריכת דלק נמוכה. קיבלתי המלצה על מיצובישי מסויימת, אבל האמת שאני ממש לא מבין בזה. אשמח לקבל עזרה תודה
הודעה אחרונה מאת gura, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , אשמח לקבל חווד על פיאסה יוט' שנת 1997 מנוע 1300 האם היא אמינה ? מה הבעיות האופייניות לה ? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מקווה שזה הפורום הנכון. אני מעוניין לדעת באילו אתרים באינטרנט ניתן לפרסם מודעות למכירת רכב ברוסית (עדיף לוחות חינם). תודה.
הודעה אחרונה מאת ck750, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות לעסק רכב עם עד 7-9 מקומות שיהיה גם רכב עבודה אבל גם קצת משפחתי - בדיוק סיטרואן ג'אמפי... השאלות הם: *מה הדעה הכללית על האוטו הזה? *איך האמינות שלו ועלות חלקי החילוף לעומת הקנגו שהיום העסק משתמש? *האם יש מתחרות יותר טובות? או בכלל מי המתחרות שלו בשוק? תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 10 אלף צפיות
אני מחפש אוטו נוח שנכנס לתקציב של 55000K האם יונדאי סונטה נחשב כאוטו אמין ? נוח ? ומהיא הצריכת דלק שלו למנוע 2000 סמ"ק ? ביצעתי חיפוש ולא ממש מצאתי את התשובות אני אשמח לקבל תשובות. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת Cojones, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחרונה רציתי להחליף את הסובארו שלי, למכונית משנת יצור מתקדמת יותר ונדהמתי לראות את המחיר הזול של הרנו מגאן כמשומשת-רציתי לדעת מדוע מחירה זול, והאם יש בעיות מיוחדות שצריך לשים לב אליהם ברכישה, ובכלל האם ההרפתקאה כדאית? תודה-רן
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
אני מתלבט בין הונדה אקורד 02 לבין מאזדה 3 מה עדיף מבחינת ספורטיביות שמירת ערך ולזה שאני ימכור בעוד 3 שנים עם יהיה בעיה למכור את המאזדה (כמו לאנטיס) הדגם של האקורד 1850 LS איך הוא? מה עדיף אנגלי אירופי?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
הדרישות שלי : לצעיר, שיהיה רכב ספורט אמינות ואחזקה סבירה.. אממ זהו חח אני חשבתי על האודי A3, רובר MGVVC, מאזדה MX5 בין 97-98
הודעה אחרונה מאת zoby, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז הכותרת אומרת הכל.... יש מוסכים מומלצים? הרכב הוא סקודה פליסיה אם זה משנה.
הודעה אחרונה מאת Eviatar,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce