ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
שלום. אני מעוניין לקנות רכב מסויים.הבעייה היא,שרשום ברשיונות הרכב שהרכב מעוקל. בעל הרכב,מצהיר שהוא הסיר כבר את העיקול. איך אני יכול לבדוק זאת ולהיות רגוע שאני קונה רכב לא מעוקל? האם הפקידה בדואר בעת העברת הבעלות יכולה לבדוק זאת?
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך את המלצותיכם לגבי ג'יפונים וג'יפים קצרים במחיר של עד 50 אלף שקל עבור משפחה שנוסעת כ22 אלף קילומטר בשנה. חשוב שהג'יפון יהיה אמין וכיף לנסיעה בין אם זה בשטח או בדרכים עירוניות. בתודה איתמר
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב קטן ידני בסביבות ה 25 אלף.. בגדול אני נוסע כל יום לרכבת וחזרה (12 ק"מ סה"כ) ועוד קצת בסופי שבוע. לאחד שבחנתי דיי הרבה מכוניות האופציות הצטמצמו בעיקר לפיג'ו 106 ו 306, בייחוד לאחר 3 וחצי שנים עם 205 שהייתי מאוד מרוצה ממנה.. השאלה שלי היא איזו מהן יותר מהנה לנהיגה (הכי חשוב כי לצערי אני יורד מאופנוע... ), ויותר משתלמת בחישוב הכללי (חיסכון, טיפולים, נוחות...) יש לציין שהגודל ממש לא משנה לי כי ב 95 אחוז מהנסיעות לפחות נוסעים מקסימום 2 אנשים באוטו (זה אוטו שני במשפחה..) לאחר עיון במחירון לוי יצחק: 106 מנוע 1400 מודל 99 306 מנוע 1400 מודל 98 306 מנוע 1600 מודל 97 תודה לכולם....
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה, כיום אני נוהג על פיאט פונטו שנת 2000 של אמא שלי, באפשרותי לקנות רכב קטן לעצמי בתקציב של בערך 20-25 או שאמי תקנה לה רכב ואני אקבל את הפיאט פונטו שלה, אמי אהבה את הרכב קאיה שומה וחושבת לקנות אותו שנת 2000-2001 עכשיו רציתי לשמוע דעות ותגובות לגבי הרכב הנל. נ.ב מה הצעתכם כלפי, לקבל את הצעת אמי ולקבל את הפונטו, שאת האמת הרכב החומד אבל אין עליו את הלוק לנער בן 17, או לקנות רכב משלי.
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מודע לזה שהרכב הנבחר הקפיץ פה הרבה ראשים שמסובבים את הראש לשלילה. אבל הסיפור הוא כזה, האוטו המדובר הוא אוטו משפחתי בתכנון המקורי, שהוסב לאוטו לנסיעות עסקים, עכשיו אבא שלי מתכנן לקנות מאזדה 3 יד ראשונה (אותה הוא לא מצליח למצוא). ובגלל שהמחיר שמציעים לו על האוטו נמוך ב 17 אלף מהמחירון, הוא שוקל להשאיר את האוטו לי. הדילמה היא כזאת, כרגע בחודשים הקרובים אני לא אהיה זקוק לאוטו באופן יומיומי, ולאחר מכן רק לנסיעות קצרות. בעוד כחצי שנה, לנסיעות עירוניות-בינעירוניות בתל אביב. מה אני עושה, האוטו הוא במצב לא כל כך טוב, כל מערכת הגלגלים זקוקה להחלפה, ואני מדבר על צמיגים - אבל אני בונה על להחליף גם את החישוקים. מערכת החשמל באוטו קרסה לגמרי וזקוקה לתיקון רציני, ומל…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 30 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אחרי שעבדתי וקרעתי את התחת תקופה גירדתי 35 אלף (יש עוד כמה גרושים בצד לטיפולים) אני מעוניין לרכוש מכונית עם אופי ספורטיבי יש לי מספר בקשות 1. תיבת הילוכים ידנית 2.סאן רוף 3.צריכת דלת נורמלית 4.מכונית אמינה שלא נכנסת למוסך כול שני וחמישי כול המכוניות שחשבתי עליהם הם בין השנים 97-99 1.פיאט בראבו 1.6 2.מגאן קופה 1.6 3.רובר 216 1.6 4.מיצובישי קולט 1.6 עם יש עוד הצעות אני ישמח לקבל בתודה מראש אבי
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 0 תגובות
- 769 צפיות
אני התגייסתי ולכן אני עכשיו מוכר את הפולו 16V המתוקה שלי. עכשיו אח שלי בדיוק משתחרר, ולכן אנו קונים רכב משותף לי ולו. הנתונים: שנת 99+ לא שנה אחת פחות. רכב שיסע טוב על הכביש. אוטומט (בעסה). כמה שיותר פינוק. 4 דלתות. האצ'בק. נוח. רצוי מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד סאן רוף. תיקונים כמה שיותר זולים. התקציב כפי שציינתי הוא 60-65K. עם חריגה קלה לצדדים. ורכב שהידיים שלו לא מתחלפות כאילו אין מחר. הרכב הזה ישרת אותנו ב3-4 שנים הקרובות ולכן רצוי שיהיה אמין וטוב. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת תמיר אורן, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 5 אלף צפיות
אין חשיבות לעלויות אחזקה,חשיבות להנאה מנהיגה,ביצועים בקו ישר,נוחות. תודה
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
מקום בדיקה
מאת dxxx- 1 תגובות
- 649 צפיות
אני הולך מחר לבדיקה עם עוד יונדאי קופה מי מכיר מקום טוב לבדיקה באזור חדרה נתניה? עדיף עם הנחה מהעיתון...
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברצוני לדעת האם לרכב הנ"ל יש התנהגות ספורטיבית מיוחדת כלשהיא בשונה מהראלי ? ועוד, בדבר המנוע שלו האם הוא כמו בדגמים הרגילים (xs וכו' ...) או שהוא יותר חזק/ נבדל מהם בצורה כלשהיא ? כמו כן אודה אם תסבירו לי מה ההבדל בין הנ"ל לxs ? חיפשתי ולא מצאתי את מבוקשי בדיוק ...אם הנושאים כבר נידונו אודה אם תפנו אותי למילות חיפוש מתאימות . תודה מראש
- 7 תגובות
- 23.9 אלף צפיות
אני לא מחולון, ומעוניין לבדוק ביום שישי רכב, אני אצטרך לעשות זאת בחולון. איפה יש מכון בדיקה לפני קנייה אמין וזול? (אגב ... כמה זה עולה במכונים השונים?)... אני יודע שבדינמומטר זה עולה איזה 320 ש"ח. יש עוד מחירים לעוד מכוני בדיקה? תודה רבה לכל העוזרים. המעבדה לרכב חולון - בדיקות לפני קניה
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפשת רכב 45K,אוטומט,חסכוני,אמין. משנת 2000 ומעלה. השכרה ליסינג הכל הולך.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
חיפושית החדשה 1 2
מאת TAL1111-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום רציתי בבקשה מידע, חסרונות ויתרונות של החיפושית החדשה כי אני אולי רוצה לקנות אבל לפי מה שראיתי אין הרבה על הכביש וגם הרבה אנשים שמוכרים אותה אחרי קצת קילומטרז. תודה
הודעה אחרונה מאת Russian speed, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני צריך לבחור רכב ליסינג (מחליף את ה 307 הנוכחית שלי מליסינג, למעלה מ 3 שנים). הרשימה הרלבנטית: סי4, מאזדה 3, 307 (הפוקוס לא ברשימה של חברת הליסינג). בכולן מדובר על הדגם לציי רכב - 1600, אבזור מועט, תיבת הילוכים טיפטרוניקס. המאזדה 4 דלתות (ומבחינתי עדיפות לרכב הצ'בק). כרגע אני נוטה ל-סי4 (5 דלתות, חדשנית, אוהב את הניהוג של 307). מתכוון להזמין נסיעות מבחן במאזדה ובסיטרואן. מטרידה אותי אמינות הסיטרואן - לא רוצה להתקע עם מכונית חדשה יחסית (בפיז'ו המשמעות היתה תקלות יחסית רבות, שמעתי שבדגמים החדשים המצב שופר). אשמח לשמוע השוואות ורשמים על המכוניות. תודה, ירון.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם נאי צריך עזרה אני מחפש מכונית שתיהיה עם מראה יפה שמחירה תיהיה עד 15,000 ש"ח משנת 90 ומעלה קטנה וחסכונית חשוב מאוד שתיהיה אוטומטית ושהמצב מכני תיהיה בסדר שלא תיהיה כמו רנו קילו וכאלה שכל היום הן במוסך אז איזה סוג יתאים לפי כל הנתונים שכאן תודה רבה על העזרה ארבל
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
סובראו DL "קופה".. 1 2
מאת aa220788-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
איך האוטו הזה מבחינת אמינות וכל שאר ההיבטים..
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני עכשיו מחפש רכב חדש וברוך השם יש תקציב סבבה,אם מישהו יכול לתת לי המלצות על האלפא או על הA3 שאני רוצה יד שנייה או אוטו חדש פחות יוקרתי.כל עצה תתקבל בברכה.תודה
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חודש קניתי רכב אחרי שעשיתי לו בדיקה במכון, האוטו צריך לעבור טסט בספטמבר. חוץ מזה (כאמור) בזמן האחרון הרכב לפעמים ( לא באופן קבוע) חותך בעליות, ולפעמים ההתנעה לא הולכת בקלות וגם הצריכת דלק שלו גבוהה יחסי( 1:9.5 ) אז אולי קרבורטור צריך ניקוי, רציתי לשאול מה צריך לעשות עכשיו ומה סתם כסת"ח ומה יכול לחכות. בנוסף רציתי לדעת מה עבודה מורכבת, ומה אפשר לעשות אצל ערבי.http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=39174&stc=1לפני
הודעה אחרונה מאת sbrvr, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הוצעה לי איביזה GTI שנת 98 (לא קופרה, אבל האמת , מה זה משנה? ג'אנטים לבנים ועור במשענות הראש? באמת!!!) בצבע ירוק ליים. יד 2 ,140,000 ק"מ. המוכר רוצה מחירון ולא שקל אחד פחות. השאלה שלי היא האם הן באמת נסחרות במחירון או שפחות? או שיותר? בברכה,יניב
הודעה אחרונה מאת Ibizacupra, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו יכול לעשות שקלול של עלויות טיפולים/דלק/ביטוח/תיקונים/נוחות ולומר מה עדיף לשימוש לנשיאת חלקים לא כבדים עם נפח גדול יחסית,עד 6000 ק"מ לשנה: 1.וויאג'ר 95 2.סובארו טנדר 93 3.אקספרס דיזל 93 4.טנדר(מיצובישי/מאזדה/איסוזו) 96 בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי שחיפשתי קצת ברשת ובפורומים פה טיפים וכללים לקניית רכב משומש, מצאתי רשימה של כמה טיפים לא רעים בכלל: http://www.followme.co.il/?DirectLink=carTipsBuy.asp מקווה שהם יעזרו גם לכם. אמיר
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברה אנא עזרו לי לבחור את הרכב
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק לחוו"ד לגבי רובר 214 ידנית מהשנים 98-2000 בעיקר בקריטריונים הבאים: 1. אמינות 2. ביצועים / התנהגות 3. צריכת דלק 4. מחיר שוק מדובר על מנוע 1400, עד כמה שידוע לי מפיק 103 כ"ס. תודה רבה, דין.
הודעה אחרונה מאת elad, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם הנני שוקל לרכוש מכונית שניה למשפחה שאישתי תנהג בה רב הזמן. מדובר על רכב DAEWOO NUBIRA שנת 2000 אוטומטי, מנוע 1600. אני מודע לזה שהאותו בכלל לא משהו מבחינת השוואה למשפחתיות באותה קבוצה תוצרת יפן או אירופה, אולי אפילו בהשוואה לקוריאניות אחרות. המניע העיקרי אחרי הרכישה הוא שהרכב הספציפי עליו מדובר עבר רק 30,000 ק''מ בחמש שנים. בגדול מדובר על רכב משפחתי, אוטומטי בן 5 שנים במצב חדש עם ק''מ נמוך יחסית. הבן אדם (קרוב משפחה) מבקש מחירון, כ-40 אלף ש''ח ויש גם טסט לשנה. אני מודע שאין מצב שהמכוניות האלה נמכרות מחירון, אבל פה מדובר על רכב די חדש במצב מעולה. אני שוקל לקנות. תמליצו לי משהו בבקשה, האם זה כדאי? איך המכונית הזאת, תשרת את המשפחה? כדאי ללכת על רכב ברמה …
הודעה אחרונה מאת hans, -
אקורד קופה
מאת dxxx-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה דעתכם על הונדה אקורד קופה 96 מנוע 2200 ?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב משומש. אשמח אם תפרסמו פה לינקים לכתבות\מאמרים עם כללים וטיפים לקניית רכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
הונדה האצ'בק
מאת יניב921-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברצוני לרכוש הונדה האצ'בק 1600 אוטומט שנת 93. האם כדאי? מהם מחלותיה? מה צריך לבדוק לפני בדיקה? האם הגיר אמין וחזק? אקיצר תנו טיפים לגבי דגם זה.
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, זמן רב שאני מחפש רכב זול ואמין, לאחר מספר נסיונות קניה כושלים, נפגשתי הבוקר עם מוכר המכונית שעושה רושם של אדם אמין. הרכב עבר 150k קילומטר, מבפנים עושה רושם שהתיחסו אליו לא רע. חיצונית המכונית במצב טוב, פחחות פה ושם לא רציני בכלל,פגושים פגומים ופנס איתות ימני שבור. לקחתי את הרכב לבדיקה במכון קומפיוטסט בראשון, ומכוון שהבנתי בתחום אפסית, ואני לא יודע מה להחשיב ככסת"ח ומה לקחת ברצינות צרפתי את התוצאות למתמצאים שבינכם.(בקשר לבלמים הבודק ציין שהם תקינים) יצויין שהמוכר דורש מחיר נמוך בהרבה מהמחירון(כ-5k פחות) מה שמותיר מספיק כסף לתיקונים, אבקש חוות דעת, והשערת עלויות תיקונים. תודה רבה לעוזרים!
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, היתקשרתי לאיזה בחור שמוכר וולקן.אז הוא אומר לי שיש לו מנוע 2.0 ליטר 16V והוא רוצה עליו 34 אלף.אני שואל אותו,מה המחירון של הוולקן שלך לפי לוי יצחק...והוא עונה לי שאצלו זה לא וולקן אלא זה 16V. התחלתי להגיד לו שיש 2 סוגי וולקן,הראשון 1.9 והשני שיש לו 2.0 16V. אז הוא אומר לי אני לא יתווכח איתו ושאצלו הדגם לא ניראה וולקן אלא...16V. האם זה הגיוני??? אם כן תקנו אותי בבקשה והסבירו לי במה אני טועה כי לפי מה שאני יודע יש לוולקן 2 סוגים כפי שציינתי...ועל הסוג השלישי שלו לא שמעתי. תודה לעונים
גולף... מה כדאי 1 2
מאת Samiro- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם ! לגבי האוטו אני מעול על גולף... השאלה שלי היא מה כדאי. אני מדבר עם ג'נריישן אלה שמגיעים עם סאנרוף וכסאות ספורט וכאלה .. שאלתי היא באיזה מנוע כדאי לבחור כרגע ברשותי גולף שנת 2001 מנוע 2000 אוטומט . חשבתי להביא את אוטו הרכב בדיוק (אפילו מצאתי אותו צבע ) אבל בגיר רגיל. המחיר זול יותר (אחרי שאמכור את שלי) והאוטו אוכל פחות דלק והכל טוב ויפה השאלה הראשונה היא האם כדאי לי לקחת מנוע 1600 גיר רגיל - או 2000 גיר רגיל. הבנתי שמנוע הגיר רגיל ב 1600 הוא מחודש יותר... . הבעיה שמדאיגה שחשבתי עליה: כשארצה למכור את האוטו ! האם תהיה לי בעיה רצינית ?(כי הוא גיר רגיל)
הודעה אחרונה מאת onimrod,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo