ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה..... אני נהג חדש ואני מעוניין לקנות מכונית ראשונה לתקופת זמן קצרה.... והצלחתי לחסוך כ 15K למכונית אבל נפלתי עכשיו להזדמנות כזאת... קרובי משפחה שלי (זוג זקנים) מוכרים את המכונית שלהם שהיא פולקסוואגן גולף שנת 86 יד ראשונה עם 74K קילומטרז!! הם טיפלו במכונית בשקדנות וכזוג זקן לא נסעו בה כל כך עכשיו תמכונית הזאת אני יכול לקנות ב 5-6 K ... הרבה יותר זול ממה שתיכננתי להוציא ואני ישמח להישאר עם הכסף הנותר בכיס השאלה שלי היא...האם זה כדי? או שמכונית בסכום כזה תתן תמורה בסכום כזה? חוות דעת כללית על המכונית? והאם כמו שאני חושב .... המכונית הזאת למרות שהיא בת 20 תוכל לתת לי אמינות גבוהה יותר ממוכנית יד שנייה בת 8 או 9????? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
אני מחפש רכב ספורט והתקציב שלי נע בסביבות 50K ויש לי כמה דרישות : גיר רגיל חובה קופה אוטו יפה כמובן שלא ישתה לי דלק כמו אימפרזה ושלא יהיה אוטו בעייתי היו כמה אפשרויות כבר פסלתי אותם כי אמרו שהם עושים המון בעיות כמו מגאן 2.0 או פונטו HGT האם זה נכון ? תתנו לי דעות בבקשה על אוטו ... בתודה מיקי.
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! מאוד הייתי רוצה לקנות את הפולו שנת 2003 אך יש בה משהו קטן שמפריע לי בה...הפנסים!! צרפתי לכם תמונה שערכתי בפוטו שופ ורציתי לדעת האם זה אפשרי להיעשות ע"י שיפורים והאם זה מותר בכלל.. אני יודע שזו שאלה קצת מוזרה אבל בבקשה תענו לי הכל הרצינות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
-
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אני ואבא שלי מחפשים מעין "אתגר". לקנות מכונית זולה מאוד, שתהיה כמה שיותר אמינה וחסכונית, וללמוד לטפל בה בעצמנו עם הזמן. המכונית תהיה יום אצלי ויום אצלו, והיא צריכה להגיע פעם ביומיים מתל אביב לירושלים וחזרה. רציתי לדעת אם זה בכלל אפשרי לאוטו כזה. חשבתי על סובארו DL מ85-88. הגעתי למסקנה שקיימת גם אפשרות להיות הרפתקן ולקחת פג'ו 205 ישנה, אבל אני מניח שזה יעשה אך ורק צרות ? אשמח לקבל עוד דעות והצעות אחרות
הודעה אחרונה מאת fuchi, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים עליה מבחינת ביצועים ל100?? כמה כוח סוס? העם היא יציבה?העם יש לה פונטציל לשיפורים ועוד
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
ראיתי ב YAD2 מאזדה MX5 שנת 98.. ב 77 אלף האם זה נשמע לכם חשוד ?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב! חברה שלי רוצה להחליף את ה-C3 1.6 שלה ברכב קטן וחדש. הניסיון עם הצרפתיה הזאת לא היה נעים במיוחד - אז אני מחפש רכב יותר אמין שיהיה ראש שקט... אשמח להמלצה לרכב קטן חדש וטוב, כי אני שמעתי הרבה דעות סותרות בין הגטס, הג'אז וכו'. אין ממש צורך למקום למשפחה, אבל פעם אחרונה שהייתי ב-206 היה לי ממש לא נוח מאחורה... ? תודה, צביקה
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
השאלה היא האם היית מעדיף לקנות רכב (A3 1.8 טורבו) בעל 150 כ"ס, או באותו מחיר את אותו הרכב עם צ'יפ שמביא אותו לסביבות ה180 כ"ס, בהתחשב ב"בלאי" המואץ ובעובדה שמישהו "התעסק" לו במחשב. אני מבקש חוות דעת אינדיוידואלית של כל אחד שבא לו.. אין פה תשובה נכונה או לא.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה..אני די מתלבט כרגע בין 2 המכוניות אני יודע ששתיהן שונות בתכלית, קטגוריות שונות לגמרי.. אבל בכל זאת, אני פונה אליכם לעזרה 1.מבחינת בטיחות, למרות שקשה להשוות בינהן בגלל הבדלי הגודל והמשקל, איך הבטיחות של הפולו יחסית לאסטרה באופן כללי? 2.עד כמה שאני יודע (גם מקריאה של נושאים אחרים בפורום..) לפולו יש בעיות בחלונות ובפלסטיקים..חוץ מהבעיות האילו יש עוד משהו רציני? עד כמה שתי המכוניות אמינות? אם יש לכםן הערות או המלצות או סתם
הודעה אחרונה מאת Cojones, -
205 GTI 1.6
מאת orm7-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי בפיג'ו 205 GTI 1.6 גג זכוכית וכו' וכו'... שנת 1990 למכירה... השאלה היא בעצם האם יש פה המלצות לגביה.. מבחינת אמינות ? הרכב דורש השקעה לא קטנה ורציתי לדעת מהו המחירון?.. בכד לפתוח במשא ומתן בענין המחיר... בתודה אור..@
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אשמח לתשובות מהמבינים בעניין בתודה טל.
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה יש לכם לומר על הרכב הנ"ל גיר אוטומטי, 1800 נפח, שנתון 1994. מבחינת אמינות\חלקי חילוף\צריכת דלק תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן ח'ברה יש לי כרגע אמפרזה 98 אוטומט אני מתכנן למכור אותה ולקנות לעצמי איזה שהוא רכב קטן כל שהוא אבל אני מחפש אוטו לשיפורים כלומר שאוכל לשפר לא רק חיצונית אלא גם פנימית בנוסף אמור להיות לה כוח מכיוון שאני אוהב לנסוע יחסית מהר בכביש החוף כמובן..ועוד דבר הוא שאני מעוניין אולי לשלב לה טורבו בשלב אחר ...אז המלצות רציניות יתקבלו בברכה התקציב לקניה הוא 35K פלוס מינוס...כל ההמלצות חייבות להגיע לסכום הזה ...לא משהו שפתאום יקפוץ ל45 אלף תודה רבה...
הודעה אחרונה מאת Sago, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם לדעתכם 108K ק"מ לרכב כזה זה סביר - לא הרבה מדי? ומה דעתכם באופן כללי על סיויק ידנית מהשנים האלה?
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חברים אומנם השאלה דיי מפגרת... אני יודע איך זה נראה, איך הגעתי בכלל להתלבטות בין פיאסטה ל 205 GTI אני בטח מטורף? חחחחח לשיפותכם. אוקיי לאחרונה הייתי סגור על 205 GTI ואחר כך גם נכנסו לי כמה קרטריונים נוספים שבגללם מבטי הופנה לפיאסטה. אז 2 הרכבים בעיקר הם 205 GTI בין השנים 88 ל 91 (92 נראת לי יקרה וקשה להשגה) רובן בארץ בעלות מנוע מושתל והסיכוי למצוא אחת מקורית הוא כמו הסיכוי שלי לרקוד בלט (אני מתכוון לאחת במצב טוב, אני ובלט לא הולך טוב) מה שמשאיר אותי בשוק ה 1.6 המוסבות ל 1.9! נתקלתי בכמה, היו כמה שלא היה להם כסף לסיים את ההסבה בעיקר במתלים והחלק שמחוץ למנוע והרכבים נמכרו כחצי שנה לפני הטסט וטסט בצורה כזאת לא ניתן לעבור וצריך לסיים את ההסבה! …
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אלפא 156 מהשנים 98-00', גיר רגיל. איזה מהדגמים יותר מוצלח ? צריכת דלק לא הנושא. איזה מנוע יותר אמין, איזה יותר חי ? האם יש הבדלים נוספים בין הדגמים מלבד המנוע ? האם היה שנוי בין דגמי 98' לדגמי 2000 ?
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הרכב המדובר דייהטסו שרייד 98 5 דלתות מנוע 16 שסתומים דגם סי אס, עברה 90 אלף ק"מ. התוצאות: 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4.מערכת הצתה - לברר החלפת רצועת תזמון (בירננו במוסך מורשה, הוחלפה לפני שנה) 5. מערכת פליטה - תקין 6. סרן קדמי ומערכת היגוי - לתקן זוויות היגוי 7. קפיצים - תקין 8. שילדת מרכב - מכסה מנוע הוחלף, צבע פגום, פגיעות פח 9. מערכת בלמים - תקין 10. צמיגים - צמיגים פגומים 11. מערכת תאורה כולל מצבר - תקין 12. העברת כוח - רעש מתיבת ההילוכים 13. מחוונים - תקין 14. הערות כלליות - מחשב כרית אוויר פגום הבדיקה נערכה במ.מ.מ בני ברק. המחירון של הרכב הוא 21000..כמה לדעתכם א…
הודעה אחרונה מאת באגסבאני, -
-
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מה קורה אנשים אז ככה נכון להיום יש לי מאזדה 3 2.0 2004 אחרי כמעט שנתיים אני חושב להחליף את הרכב ולעבור למשהו יותר גדול ומפנק הכיוון נכון לעכשיו הוא איסוזו רודיאו מנוע 3.0 ברמת האיבזור הגבוהה ביותר הכיוון הוא 2001-2003 ורציתי לשמוע תגובות מכם על הרכב הזה השימוש לא יהיה לשטח מקסימום לים השיקולים הם נוחות ואחזקה{כמה יעלה ביטוח אגרה שנתית צריכת דלק } מחכה לתגובות מיקי תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות מאזדה 626 שנת 99 איזה האוטו בכלליות??
הודעה אחרונה מאת igrinber, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
אודה לחוות דעת מבינים שתוכל לעזור לי בהתלבטות לגבי רכישת רכב משומש שעבר תאונה כלשהי בחזית: הרכב הנבדק- פורד פוקוס שנת 2000. דו"ח הבדיקה אומר (תמצית הסעיף): --------------------------- תיקוני תאונה בחזית. הוחלפו חלקי מרכב - מחוברים בברגים. מעיכות בקורות תחתית (הבוחן טוען: כנראה ממדרכה ללא קשר לתאונה, משמעות נמוכה). פלט המוסך המורשה מראה תיקון לפני שנתיים וחצי: ---------------------------------------- עבודה- (העתקתי מחירים רלבנטיים בחשבונית מ- 2003) פחחות - לפי הערכת שמאי : 1,300 ש"ח צבעות - לפי הערכת שמאי : 880 ש"ח פ"ה מצנן פ"ה מעבה מזגן פ"ה פנסים + כיוון אורות פ"ה צמיג+וולף(??)+איזון צמיג משומש(...) כיוון פרונט+מרחק סרנים+כיוון…
הודעה אחרונה מאת dror_r, -
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מבחינת: 1. נהיגה 2. אמינות 3. כוח 4. חסכוניות 5. בטיחות וכ'ו וכ'ו הביעו את דעתכם ביחס למשומשות מן הדגמים האלה בשנתון 01' 1300 סמ"ק, בקשה.
הודעה אחרונה מאת yanushka, -
- 5 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שנת 2006, חדש מהחברה, 2.7L. האם זה אוטו גדול מידי מאוד? כי אמא שלי מחפשת ג'יפ שלא יהיה כל כך גדול ויהיה באורך של אוטו פרטי פלוס מינוס. האם זה באורך של אוטו פרטי? תודה רבה. אם לא, אפשר הצעות של ג'יפים אחרים שבאורך של אוטו פרטי? מחירים בסביבות ה-180,000-200,000 ש"ח (לא סוזוקי ג'ימני תודה רבה רבה לכם!
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 1 תגובות
- 948 צפיות
מה קורה אנשים אז ככה נכון להיום יש לי מאזדה 3 2.0 2004 אחרי כמעט שנתיים אני חושב להחליף את הרכב ולעבור למשהו יותר גדול ומפנק הכיוון נכון לעכשיו הוא איסוזו רודיאו מנוע 3.0 ברמת האיבזור הגבוהה ביותר הכיוון הוא 2001-2003 ורציתי לשמוע תגובות מכם על הרכב הזה השימוש לא יהיה לשטח מקסימום לים השיקולים הם נוחות ואחזקה{כמה יעלה ביטוח אגרה שנתית צריכת דלק } מחכה לתגובות מיקי תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Guy, -
רכב קטן חדש
מאת מתלבט-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 998 צפיות
אני מתלבט בין קניית פיז'ו 206, טויוטה יאריס והונדה ג'אז. המחיר פחות בעייתי, בעיקר חשובה צריכת הדלק, טיפולים, אמינות ובטיחות (יש ילדים ברכב).
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 45 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אני נפגש הרבה עם כיתובים במודעות מכירת רכב ואני לא מבין אותם... את חלקם למשל: ח''ח=חלונות חשמל ה''כ=הגה כח ועוד הרבה... תוסיפו בבקשה עם פירושים רמי.
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
רציתי לדעת איך הרכב מבחינת אמינות, ביצועים (גם ידני וגם אוטומט), צריכת דלק... ולמה הוא יחסית זול במחירון ? אשמח לשמוע כל תגובה הקשורה לרכב הזה ...
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי עשיתי בדיקה היום לפז'ו 206 XS שנת 2003 (3 שנים על הכביש) אנא עזרו לי להפריד בין העיקר לטפל (בבקשה כמה שיותר מהר) אני יודע בוודאות שאני צריך להחליף צמיגים קדמיים ו ברקסים (יש מצב שזה רפידות + דיסקים) מה עם שאר הדברים? מה מהם זה "אופייני"? (ומה עושים עם זה?) מה מזה זה כסת"ח של המכון? שאלה של לקנות או לא לקנות.... (אישית נראה לי קצת הרבה דברים לרגב בן 3....) תודה רבה!!!!!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אוקי אני ביום ראשון הולך לעשות בדיקה לרכב, אני חם על האוטו הזה כי הוא במצב חדש לגמרי!!! האוטו יד 12... אני שואל אותכם. במידה ותמצא שילדה לאוטו...והכל תקין כולל מנוע וגיר. האם כדאי לקחת את הרכב בכל זאת ולהוסיף לו מוטות ייצוב (STRATS) ולהנמיך אותו על מנת להקשיח קצת ואולי לחפות איך שהוא על העיניין?... תודה.
הודעה אחרונה מאת Golf-Gti, -
-
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז ככה..זה רק בשביל ידע כללי כי בזמן הקרבו אני לא אגור בארה"ב אבל שוטטתי לי באיביי ומצאתי כמה אפשרויות מעניינות מאוד למכונית ספורט. ברצוני לדעת מה מכל המכוניות האלה תהיה נגיד הכי טובה בשביל סטודנט שמצד אחד מעדיף כמה שפחות מוסך ודלק ומצד שני כוח ומהירות ופוזה...לא פשוט..אבל בציון משוקלל מי תיקח מבין אלו: טויוטה סליקה שנים 98-2001 פונטיאק פיירבירד ושלל דגמיה החל משנת 97 ועד שנת 2000 יונדאי טיבורן(קופה) שנת 2000-2002 כמובן v6 מיצובישי אקליפס מ98 עד 2001 מרכיורי cougar שנת 2002 בערך אפילו במוו 328I שנת 96 קבריולט.. וכמובן אחרונה וחביבה פורד מוסטנג שנים 99-2001 אשמח לתגובות..
הודעה אחרונה מאת 2fast, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום ברצוני להאיר את עיני . מה ההבדל בין 1600 ל1500? מדוע הונדה הוציאה שתי דגמים עם נפח שונה ב100 סמ"ק ? האם יש שוני בדגם עצמו מכנית חיצונית או רמת איבזור? האם יש 1600 הצבק אוטומט? האם אפשר להשיג את הvti 1600 ? איזה דגם עדיף? חפרתי בכל הפורום אך לא מצאתי תשובות וכאן נדמה לי הצתברות מביני ענין.....
הודעה אחרונה מאת רועי לוי,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo