ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתוך כתבה ב- YNET (עזרה למתלבט) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3097029,00.html#n
הודעה אחרונה מאת ultra, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה, הגיע הזמן להחליף את המאזדה 3, חושבים על רכב בסביבות ה80 אלף, צריך להיות יפני כדי שיהיה אמין וזול לאחזקה, צריך להיות נוח כמה שאפשר מיפנית רצוי שלא יהיה פורד פוקוס, ולא מאזדה לאנטיס איף חשוב שיהיה 5 דלתות, ויכול להיות ג'יפון סטייל קיא ספורטג' (רק בסטייל, לא קיא, לא תודה). אז תודה לכל מי שיעלה רעיונות. אהה, והכי רצוי שלא יהיה שם רדיו בילטאין
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אני מתלבט לגבי רכישת גולף 1600 שנת 2001, יד ראשונה - 50000 קילומטר. אשמח אם אוכל לקבל אינפורמציה על הנושאים הבאים: האם עלות האחזקה השוטפת של רכב זה גבוה ביחס לרכבים לא אירופאים (מאזדה, סובארו) ? תקלות נפוצות או דברים שכדאי לשים אליהם לב בזמן בדיקת הרכב. המלצות בעד ונגד. תודה מראש אמיר
הודעה אחרונה מאת Guy, -
מחפש לקנות!!!
מאת satlan7- 1 תגובות
- 775 צפיות
שלום לכולם אני חדש פה אז נעים מאוד אילן(: והשאלה שלי להיום כי כזאת אני מתעניין ביונדאי קופה או ב MX3 אני יודע שזה שני רכבים עם סטיטיסטיקות שונות הייתי רוצה לשמוע פרטים על מה כדאי יותר להשקיע מבחינת מחירים צריכת דלק של שני הרכבים מה אני מקבל יותר מה אני מקבל פחות... ובגדול מה אני מקבל בתמורה למחיר של שני הרכבים תודה מראש אילן שלכם
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אנו מחפשים משפחתית אוטומטית אמינה וחסכונית במחירון ובשנתון הכתוב בכותרת. חשבנו על לאנטיס, פוקוס ואימפרזה. כמו כן, מומלץ שתהיה זריזה, נעימה ונוחה לנסיעה (ככל האפשר ממכוניות כאלו). המון תודה
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה הדגם הכי מומלץ של פיאסטה דור שני? יש לה הרבה מנועים מה מהם הכי חזק וניתן להשגה יחסית פשוטה בארץ? (פה לא נכנסת ה XR2) בקיצור מה הדגם הכי מאובזר והכי חזק בהתחשב רק ב 3 דלתות?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך צריכת הדלק שלו? מגיע רק עם מנוע 1600? אמין? בכלליות מומלץ או לא?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
**נערך הפונט בגודל שגם סטיבי וונדר מצליח לקרוא, אין בזה צורך, תודה** מישהו יודע מה המחיר של ניסאן SX200
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 6 תגובות
- 942 צפיות
שלום, היום לקחתי לנסיעת מבחן דייטסו שרד 98..מאד נהנתי, ועל פניו שנראה שהאוטו במצב טוב. (כולל ספר טיפולים וכו). עכשיו כל מה שנשאר זה לקחת את הרכב לבדיקה במכון מוסמך..לאן אתם ממליצים לקחת אותה שיעלה כמה שפחות ועדיין הבדיקה תהיה סבירה ומקיפה באזור רמת - גן? כמו כן אני עכשיו קופץ אליהם שוב לראות את האוטו, בבקשה תגידו לי מה לבדוק..מה התורפות ברכב הזה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת רובוקופ, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, ביום ראשון אני לוקח דייהטסו שרייד 98 5 דל' דגם סי אס לבדיקה. מה ההבדלים בין דגם הסי אס לסי אס איי? במחירון אני רואה רק סי אס איי.. מה אני אמור לבדוק ברכב הזה בצורה דקדקנית? האם יש בעיות חוזרות ונשנות ברכב הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Sago, -
האוטו שנת 96 עבר 250000 ק"מ שלדה נקייה. הבוחן אמר להתרחק מהאוטו הזה אמרו שהאוטו לא עובד עגול אבל בעל הראלי טוען שעוד מכונאי שמע שהאוטו עובד ככה ומסתבר שככה אמור לעבוד המנוע. האם זה הגיוני? הרכב עבר לפני כחודשיים טיפול ראש מנוע כולל רצועת טיימינג מוסכניק שאני מכיר אמר שיכול להיחות שהבעיה בטיימנג נובעת מירידת גובה הראש אחרי השיפוץ האם זה הגיוני שבמהלך שיפוץ ראש מורידים מהגובה של הראש על מנת ליישר או בכלל? הראש עבר שיפוץ עקב רתיחה של המנוע, האם נגרם נזק משמעותי למנוע עקב הרתיחה ע"פ הדוח? בעל הראלי מוכן למכור ב 18000 ש"ח אנא רק מי שמבין באמת הסתכלו להביט בדו"ח התוצאות ותגידו לי אם שווה לקנות את האוטו. http://img301.imageshack.us/img301/3209/rally25jk.png…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז כמו שציינתי בכותרת איזה סוג דלק למלא בסיאט איביזה (נראה לי 96),וגם מה אתם אומרים על הרכב הזה,איך המנוע שלו,וכ'ד!!! תודה מראש דני
הודעה אחרונה מאת RoElRay, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לרכוש את הדגם הנ"ל שנת 97 ידני , במחירון של יצחק לוי המחיר הוא 27K. יש לי הרבה שאלות בקשר לענין (זאת מכיוון שמעולם לא היא ברשותי רכב, 7 שנים שאני נוסע על אופנועים ), מה אתם אומרים על הרכב ? שווה ? יש אפשרות למצוא אחד כזה במצב טוב ?, יש לרכב סחירות ? כמה יעלה הביטוח לנהג צעיר (אני בן 23) ? מה שווה לבדוק שקונים ? ואם יש לכם עוד איזה שהם עצות אני מאוד ישמח לשמוע... בתודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
שלום, דודים שלי צריכים לקבל רכב חדש מליסינג, בתקציב של עד 170K. הם משפחה גדולה - 8 נפשות ולכן צריכים רכב בעל 7/8 מקומות. הם ביקשו שאנסה לבדוק מהן האפשרויות בתקציב זה עבורם - רוב הרכבים שמצאו בגודל זה עולים מעל 200K. לפי מה שהם אומרים הם יכולים לקבל כל רכב שיבחרו בתקציב של עד 170K מהליסינג. מהם הדגמים המומלצים שנכנסים בתקציב?
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! ברשותי לנטיס אף 97 אוטו` שמכירה כ 40000 ש"ח. רציתי להחליף את האוטו לרכב קטן יותר גם בגודל וגם בנפח (הלנטיס 1800 סמ"ק), וכך לחסוך כסף בדלק בטיפולים ביטוח וכו`.... הרכב שאני רוצה הוא 206 1.4 שנת 99 שמחירו כ 50000 ש"ח השאלה היא עם ההחלפה כדאית מכל הבחינות? מבחינת תצרוכת דלק? מבחינת ביטוח? מבחינת עלות החזקה? טסט? מה דעתכם?... תודה לכל העוזרים...
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום! לפני יומיים לקח אבא שלי טויוטה ראב4 לבדיקה במכון אלישע בנתניה. הבדיקה יצאה ממש בסדר, ואבי סגר עם בעל הרכב, שילם ולקח את האוטו אתמול. כשבאתי הביתה לבדוק את הרכש החדש שאמור להחליף את הרכב של אימי פתחתי מכסה מנוע לפני כל דבר- ומהר מאוד ראיתי כי הרדיאטור של המזגן קיבל בטן, כלומר יש לו צורה קשתית והוא נוגע ברדיאטור הרגיל... מבט כלפי פנים הפגוש הראה מיון פרופיל ברזל -פס די קטן, שקיבל גם כן מכה... והוא עקום. הפגוש עצמו ישר ותקין. הבעלים הקודמים (שניראה כהגון מאוד) לא זוכר אם אישתו שנהגה ברכב בכל השנים מאז שהיה חדש עשתה תאונה -אבל זה גם לא רלוונטי. אבי חזר אל מכון הבדיקה היום עם הבעלים הקודמים... והם (אולי במפתיע) הודו בטעות. עכשיו יש שתי בעיות: 1.…
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש רכב קטן אוטומט, ואמין עד סכום של 25K. לא צריך להיות חזק במיוחד. יש למישהו המלצה ?
הודעה אחרונה מאת alexbak, -
-
- 14 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
שלום זה שוב ניב רציתי לדעת מה ההבדל מבחינת גודל מנוע ביצועים וכ'ו בין הפיג'ו 106 ל205.... תודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת Dark_Style, -
- 1 תגובות
- 702 צפיות
איך הסיאט איביזה 2000? יש גרסה אוטו'? הרכב אמין? חסכוני? כדאי? אם יש תמונה בבקשה תעלו זה יעזור תודה...
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
אחות של אשתי מחפשת רכב חדש (אחרי 5 שנים עם קיה ספורטא'ז) לפי הקריטריונים הבאים: 1. 4X4 - למרות שהשטח הקשה ביותר שהרכב יראה זה לעלות על המדרכה ליד הספר. 2. מפנק - הן מבחינת אבזור והן מבחינת נוחות 3. דרוג מס - 5 או 6 4. מס' דלתות - 4 דלתות 5. מחיר קנייה - בין 170K-230K ש"ח בדקתי קצת איתה והרכבים שבאים בחשבון מבחינתה הם: 1. הונדה CRV 2. טויוטה ראב 4 3. יונדאי טוסון 4. ינדאי סנטה פה 5. לנדרובר פרילנדר 6. ניסאן X טרייל 7. סוזוקי גרנד ויטארה XL7 8. סניונג רקסטון אני באופן אישי מתלבט בין הטויוטה, סוזוקי והסניונג. מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת oferneu, -
-
Peugeot 206 GTi - 2006 1 2
מאת p0p-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מחירו - 150,000 ש"ח .. והתמורה נראה לי סבירה בהחלט - סאן רוף .. מגנז 15" .. מושבי עור .. מחשב דרך .. בקרת אקלים אלקטרונית .. וכ'ו .. האם יש רכב ספורט חדש באותו מחיר ואותה תמורה (טכנולוגית) .. ?
הודעה אחרונה מאת try me in 3rd, -
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
שלום חברים. היום נפגשתי עם אדם מאוד רציני שמעוניין באוטו. עשה סיבוב בדק הכל והחליט שאין צורך בבדיקת מכון אלא בדיקה במוסך אצל חבר. אני הסכמתי רק הבעיה שהמוסך ברחובות ואני מפתח תקווה!! מה דעתכם, הייתם נוסעים או מתעקשים לבדוק בסביבת המגורים?? אורן
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתעניין כרגע בהונדה סיוויק, בדגם שבא אחרי ההונדה "שפיץ", בדגם סטנדרטי לא מיוחד כ"כ. בסביבות שנת 92. בדקתי במחירון, המחירון לשנת 92 הוא כ19 אלף ש"ח. באילו מחירים היא נסחרת? מה הסיכוי למצוא אחת שמורה (אני מבין שהאוטו הזה לא כ"כ נדיר, אבל כמה הוא נפוץ במצב טוב?). מישהו שאני מכיר אמר שהביטוח הוא כ-3 אלף ש"ח. הוא בגילי (18 ) , נהג חדש . בקיצור איך האוטו הזה, בכמה הוא פחות או יותר נסחר, איך האמינות שלו (עלויות אחזקה) והכי חשוב, אם אפשר למצוא בקלות ובמחיר טוב, הונדה כזאת במצב טוב. יוסי.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
האם זה נכון שהדגם הנ"ל בא בגרסאות של 75 כ"ס ו-100 כ"ס? אם כן, אז בעזרת אילו פרטים אפשר להבדיל ביניהם (כדוג' דגם מנוע או משהו בסגנון או משהו ויזואלי)? תודה מראש =]
הודעה אחרונה מאת boyo, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יוצא כמעט(אם אני לא טועה) אותו מחיר ויש שוק הרבה יותר גדול ומעניין.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מבקש חוות דעת והמלצות על 205 GTI. האם שווה להתחיל לנהוג ברכב כזה? ועוד המלצות לרכב ספורט עד 15-20 אלף יענו בשמחה...
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, דייהו אספרו 2000 שנת 96, 120,000 ק"מ יד ראשונה (בדוק) , אוטומט, כרכב שני . 20,000 ש"ח מה דעתכם ? בהשוואה לשאר האסיאתייתיות ? תודה ניר
הודעה אחרונה מאת nirco, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם. במהלך חיפושי אחרי A3 מצאתי אחת ממש שמורה עם ק"מ נמוך יד ראשונה 1.8 ידני(לא טורבו) שנת 2002 הרכב נמצא לאחר בדיקה עם קצה שלדה אבל חוץ מזה הרכב חדש הכל פיקס, היה של נהגת יחידה. המחירון 107 אני יכול להוציא אותו ב80. רציתי לדעת אם שווה לקנות? האם אני יתקע עם הרכב בעת המכירה? תודה רועי.
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי להתעייץ איתכם לגבי הפיינליסטים לרכב הראשון שלי. ובכן, המועמדים: סיאט איביזה (99-01) רנו מגאן קופה 306 קבריולט פונטו קבריולט פורד אסקורט קבריולט (מישהו מככיר??) כל אלה נכנסות בערך לתקציב של 30K. אני רוצה את חוות דעתכם בקשר לרכבים הנ"ל..וגם ועם יש לכם הערות וכ'ו (במיוחד על ה306 והאיביזה) אגב אני מעוניין ברכב עם גיר ידני במרכב 3 דלתות\קבריולה\קופה בתקציב של עד 30k/ סליחה שאני משגע אותכם. ניב
הודעה אחרונה מאת mazda_323, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הלכתי לראות היום רכב - דייהטסו שרייד ידנית שנת 2000. הרכב במצב טוב עם 70,000 ק"מ. הוא עבר תאונה ויש לי את דף פירוט התיקונים שבוצעו. מה יש כמה חלקים שאינני מבין מהם לכן אני מבקש מכם עזרה כדי שאפשר יהיה להבין אם יש פגיעת שלדה (בעל הרכב לא יודע ) מכסה מנוע פגוש קדמי תומך מרכזי - 566 ש"ח סורג חזית לבן מש' מקורי 655 ש"ח פח ניצב מקורי - 98 ש"ח ציר L +R עזרו להבין כי הרכב במצב מצוין. כמו כן יש ירידת ערך 2.5% ע"י השמאי.
הודעה אחרונה מאת גל1,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Erel
- איציק נ.
- David32
- SlowRide
- BoazB11
- yuvk
- גולדן191
- PASHUT
- quizlette85117701
- MarkoJ
- amosbmw