ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,550 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
משהו שנע בסביבות מודל 95, מעדיף אוטומט רצוי שיהיה חזק לנסיעות בין עירוניות ומספיק מרווח ונוח להסעת 2-3 איש תקציב בסביבות 25K-30K
הודעה אחרונה מאת Triple-H, -
- 3 תגובות
- 979 צפיות
איזה סוג מנוע יש לדגמים הבאים של הפונטו? 1. פונטו xtz75 שנת 98 2. פונטו hsd75 שנת 98 האם הפונטו נחשבת אמינה מבחינה מכאנית?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אמא של חבר רוצה לקנות רכב, היא ראתה סובארו גראנד משהו [אפילו לא אמרה לי איזה...] מודל 94 אמרו לה שהרכב הזה בעייתי בשנים האלו מבחינת הציריות.. אני בחיים לא שמעתי על זה כי יש לי מלא חברים עם סובארו במודלים האלו שאין לכם חצי בעיה... כמו כן, הרכב כבר עבר 200,000, זה לא קצת הרבה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
פיאט מריה..
מאת רובוקופ- 12 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
חבר'ה מה אתם אומרים על פיאט מריה 98 5 דלתות 1600? יש לי אפשרות להביא אותה במצב טוב ומחיר סביר.. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי בעייה במציעת 2 דגמים: 1. גולף שכתוב אליו V5 איזה מנוע זה? 2. טויוטה קורולה שנת 2001 כתוב אליה LXI מנוע 1.6 אבל אני לא מוצאה את הדגם הזה בשנה הזאות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת orenp, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקחתי היום 106 לבדיקה ואלו הממצאים (מצורף טופס הבדיקה) האם הממצאים גרועים מדי ל 106 שנת 97? או שהם בגדר הסביר? האוטו רק 96k ק"מ ונסעו בו מרחקים קצרים בלבד. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה עדיף? הדרישות: חסכונית ואמינה. אלא האופציות: 1. פורד פיאסטה דינמיק v16 - מודל 98, 123 אלף ק"מ, יד שניה (בעלות נוכחית פרטית, והראשונה מהשכרה) 2. פיאט פונטו xtz75 - מודל 98, 125 אלף ק"מ, יד שנייה (שני העליות פרטיות) 3. פיאט פונטו xtz75 - מודל 98, 143 אלף ק"מ, יד שניה מפרטי.
הודעה אחרונה מאת semik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הבנתי שמכוני הבדיקה בד"ך מוסיפים תקלות של בלאי נורמלי גם אם לפעמים זה לא כלכך נכון בשביל לכסות את עצמם, כגון נזילות שמן (קלות), קלאץ' מפריד גבוה, כיוון פרונט וכו'. השאלה היא איך באמת אפשר לדעת מה רלוונטי ומה לא ? מתי לשים דגש על תקלה כזאת או אחרת ומתי לדעת שזה כסת"ח של מכון הבדיקה ?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
אמפרזה 1.6 שנת 2000 1 2
מאת kobai-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי כמה פרטים על רכב זה בכל השירשורים מדברים על טורבו STI DCCD ואבואלי,אני דווקא רציתי כמה פרטים על ה1.6 האוטומטית מבחינת אמינות, כמה כוחות סוס, וכו (סומך עליכם ד"א אין בCARFOLIO את הדגם הזה ) ועוד שאלה כמה אחוזים מורידים על רכב שרשום ברישיונו "מדינת ישראל" ?
הודעה אחרונה מאת NEON, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תגידו לי אם המחיר והכל נשמע לך בסדר עקב תוצאות הבדיקה ואם כדי בכלל להתקרב לרכב כזה, אז ככה כל מה שאמרו כאו בקשר לחלונות החשמליים ולסנרוף, הם עובדים, וגם הלוח שעונים עובד מצויין, הרכב עבר תאונה, מאחור בצד ימין-שאסי, בעל הרכב אומר שבוצעה מתיחה בשלדה מאוחר בצד ימין ולא הלחמה, המחירון של הרכב הוא 34 הוא מוכן לרדת ל27 מה דעתכם? להתרחק ולחפש משהו נורמלי שלא עבר תאונה....?
הודעה אחרונה מאת moshikop, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. החלטתי לאחר מחשבה לקנות אוטו חדש בתקציב של עד 33K ש"ח אני צריך אוטו עם מנוע 1600 שיסחוב בעליות טוב (אני גר במקום עם עליות). יהיה מהיר נוח מרווח ושקט. ואם האבזור כמו נעילה ח"ח הגא כוח וכדו'... אין לי העדפה בין גיר רגיל לאוטו'. ההתבלטות שלי כרגע היא בין סוברו איפרזה מאזדה לאנטיס יונדאי לנטרה/ אקסנט סוזוקי בלנו כמובן שבטווח המחירים האלו ישנם עוד רכבים, ואם אתם חושבים שיש משהו עדיף יותר ממה שפירטתי אני אשמח לשמוע. העיקר שיהיה למשפחה אמין נוח שקט ומאובזר תודה
הודעה אחרונה מאת TBH22, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום... אבא שלי עכשיו מוכר את האוטו שלו אחרי 4 שנים (מיצובישי סופר לאנסר) אוטו תותח ושירת אותנו ואנחנו אותו מצויין! טיפלנו בו והשקענו בו והכל ועכשיו הגיעה הזמן למכור ולעלות רמה...! עכשיו אנחנו לא יודעים בדיוק איזה אוטו כדאי לנו, שלא יהיה לו החזקה כל כך יקרה... שלא ישחוט בדלק... משהו טוב, שנים מתקדמות, מנוע 1600 עד 1800 לא יותר... אבא שלי חובב מאוד יפניות אבל אמרתי לו שכדאי לעבור כבר לרמה יותר - גרמניות! אני חשבתי על הכיוון של גולף או פאסט, אפשר אולי גם את הסקודה או ללכת בכיוון של היפניות שוב ולקנות טויוטה קורולה או הונדה סיווק אבל אני לא הכי מבין בדברים האלו אז בשביל זה אני צריך את העזרה שלכם פה! למשל על ההונדה סיוויק שאני מת על האוטו הזה אמרו לי…
הודעה אחרונה מאת neo19, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי B4 אוטומטית שנת 2000. אני מאוד מרוצה מאחיזת הכביש, מהמרווח הפנימי, מעלויות הטיפולים ועוד. ברם, קשה לי לעמוד בצריכת הדלק הגבוהה שלה, ואני שוקל להחליפה למונדיאו בחדשה ( לאחר שהורדתם אותי מהאוונסיס...). הפחד שלי הוא מהאמינות של המונדיאו. לחבר טוב שלי יש מונדיאו שנת 95, והוא לא מפסיק לצאת ולהכנס מהמוסכים ( כשבכל כניסה כזו הוא משאיר במוסך סכומים לא מבוטלים ...). מישהו יכול לחוות דעה על המונדיאו החדשה ביחס לסובארו? אודה אם תוכלו לתת את דעתכם לעניין צריכת הדלק, המרווח הפנימי, אחיזת הכביש ובעיקר, לאמינות. אם מישהו יודע גם מה מצב השוק של הרכב, והאם ניתן להחליף למונדיאו בתקציב המכירה של הסובארו, אודה לו שבעתיים. תודה.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! ברצוני לקנות מיצובישי גאלאנט שנת 2001,הרכב עבר 100.000 ק"מ וכרגע נמצא בבעלות חברת השכרה,האם שווה לקנות את הרכב הנ"ל??? מהם הנ"ק החלשות של הרכב? איפה לשים דגש באת הקנייה?
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
פיגו 306
מאת itzik-m111- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מעניין לקנות פיגו 306 1400 גיר רגיל שנת 94-96 דגמים XR או XN מה דעתכם על האותו? מומלץ?
הודעה אחרונה מאת itzik-m111, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב ובוקר טוב, הפניה היא עבורי, נהג בן 19 וחצי. לאחר בדיקה של כמה רכבים, (כמה יצרנים) . בינהם טויוטה יאריס, יונדאי גטס, פיאט פונטו, 206. ההחלטה נפלה על 206 1.4 ידנית, שאלתי היא. האם ניתן למצוא 1.4 ידנית עם הסאן - רוף המפורסם שלה (הגדול הכוונה) במדיקה שבצעתי, מצאתי שרק בדגמי 1.6 XS ישנו הסאן רוף הגדול... אך אין לי עניין וצורך במנוע שיצרוך יותר דלק, ויתן לי את אותם הביצועים כמעט. מי ישמע גם איזה ביצועים אני מחפש... אז ככה, האם קיימת חיה כזאת : 206 ידנית 1.4 (אפשר להתפשר גם על אוטו') עם הסאן-רוף העצום שלה...? ואם אפשר גם אחת... מה הוא ההבדל , אם מישהו יודע, בין רמת הגימור XT לXS הדגש הוא על הסאן רוף העצום... על תשאלו למה... …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי התיקונים האחרונים לאוטו שלי (דייהו רייסר) אימי רוצה לקנות לי רכב עם תקציב של 80-100 אלף ש"ח. הדרישות שלי מרכב הן: ידני, לא חלש , כמה שיותר בטיחותי וחסכני בדלק יחסית... א... וכן הוא צריך להיות או חדש או משומש עם אחריות לפחות לעוד שנה וחצי... חשבתי ובדקתי איזה רכבים עונים על דרישותי ולא מצאתי הרבה אופציות, מה שכן מצאתי הוא: יאריס ספורט - או בת שנה או שאגרד עוד עשירייה. סיאט איביזה 1.4 100כ"ס - אותו מקרה כמו עם היאריס. קליאו ספורט - אני לא יודע אם יש כאלה שנת 2003 ? גטס 1.6 - נהגתי הרבה על 1.35 אוטומט בצבא והאוטו פשוט שותה דלק יותר מהפאסאט של אימא שלי - האם 1.6 חסכוני וחזק יחסית ? אשמח לשמוע עוד רעיונות או תגובות על מה שכתבתי פה אבל חשוב שיהיה ידני וחזק י…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש רכב. צמצמתי את האפשרויות שעמדו בפניי ל-3, אשמח לחוות דעת על כל אחת מהן וכן, אל מול האחרות. 1. פורד מונדאו שנת 2003, 53K ק"מ, מנוע 2000 סמ"ק,יד ראשונה, השכרה לשעבר - 90,000 שקל. 2. סקודה אוקטביה שנת 2003, 70K ק"מ, מנוע 1600 סמ"ק, יד ראשונה, פרטית. 85,000 שקל. 3. סיטרואן C5 שנת 2003, 70k ק"מ, מנוע 2000 סמ"ק, יד ראשונה- מליסינג דרך אלבר, 97,000 שקל. אשמח אם תוכלו להתייחס בתגובותיכם לקריטריונים כמו- סחירות, ירידת ערך של הרכב, צריכת דלק, נוחות. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 768 צפיות
שלום לכם, אבקש לקבל את הלינק לשירשור של צריכת דלק של רכבים. תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אם אני חושב על קנית ג'יפ אז איזה גיר עדיף לו ולמה?
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 2 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אמרו לי היום בדואר שאפשר להוריד מהאינטרנט טופס ליפוי כח להעברת בעלות. מישהו יודע איפה יש טופס כזה או לחלופין מה צריך לעשות
הודעה אחרונה מאת sbrvr, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מבקש עזרה במציאת מבחן בעברית או אנגלית
הודעה אחרונה מאת oferneu, -
- 2 תגובות
- 954 צפיות
שלום לחברי הפורום. הסיפור שלי הוא כזה. אני מחפש רכב כבר תקופה, שבוע שעבר התקשרתי למשהו שמוכר סובארו DL. לא משנה כל הסיפורים העניין הוא שחשוד בעיני שהבן אדם רוצא 13K על אוטו מלוקק יפה ושמור עם קילומטרז' נמוך יחסית כאשר המחירון הוא 17K ועוד הוא אומר שיש על מה לדבר( נכון שהואטו צריך לעבור טסט עוד חודשיים אבל בכל זאת). השאלה היא איך ומה צריך לבדוק כדי לא לקנות חתול בשק. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת SuBaRu_MaN, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קודם כל אני באמת רוצה חוות דעת שלכם על האוטו! חשוב לי לפני שאני קונה אותו.. 1) שמעתי שיש לה בעיות בצריכת דלק..(שמעתי שאפילו זה 1 ל7 !) קודם כל האם זה באמת 1 ל 7?? ואם יש דרך להוריד את הצריכה ??? 2) הבעיה האמיתית היא ,שלפי המחירון של יצחק לוי האוו שווה 31,000 שקל ,אבל שאני עושה חיפושים בלוחות באינטרנט על גולף שנת 94 1800 אוטומטית ,אני רואה שיש כאלה שמוחרים אותם בסביבות 31,000 שקל ,ויש כאלה שמוחרים אותם בסביבות ב20,000 ( ב2 המיקרים המכוניות בטופלות ,והבעלים מוכנים לחתום בבדיקה שאין שילדה) מה אני מפספס?
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ההבדלים בין התת דגמים של הפיאסטה? 1. דינמיק 2. דינמיק v16 3. clx החדשות - מודל 2000
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני נהג די חדש ומחפש רכב ראשון. ראיתי היום סיריון 99, ידני, עם 175,000 קילומטר, הרכב יד 2 ועושה רושם שמטופל היטב. אני כמובן אקח לבדיקה לפני הרכישה במידה ואני אחליט שזה מתאים לי. שאלתי היא האם לקילומטרז' יש חשיבות גדולה כאשר הרכב מטופל בצורה טובה? האם בכלל כדאי להסתכל על כזה דבר או שכל כך הרבה קילומטר זה צרות ודאיות? תודה מראש עריכה: אני לא יודע אם זה משמעותי אבל הוחלף קלאצ' לפני חודש.
הודעה אחרונה מאת semik, -
- 0 תגובות
- 754 צפיות
אז ככה, חבר שלי מחפש את הרכב הנ"ל, האם לרכב הנ"ל מוצהר שיש 5 מושבים ברישיון או 4? (כדי לדעת כמה בלונדיניות יכנסו ) האם הרכב מהנה לנהיגה כמו ה306 1.8 הסטנדרטית או ששילדת הקבריולט,מסרסת אותו? האם המנוע לא מעט קטן על הרכב? (מנוע ה2000 יקר משמעותית מה1.8 והוא לא בתקציב שלו) אשמח לשמוע תגובות,מבעלים בהווה ובעבר וגם מכאלה שמכירים את הרכב. תודה, בנצי.
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים האם מישהו יכוללנדב פרטים על האוטו הזה אני עומד ככל הנראה לפני קניה שלו אשמח גם לקבל פרטים על הקאפה הרגילה הדגם הוא 2 ליטר טורבו ידני תודה
הודעה אחרונה מאת volcane21, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום ! כרגע אני עם רנו קליאו מתוקה שנת 96 אבל רוצה להתפנק על משהו חדש יותר - ככה משנת 2000 . אני רוצה לקנות אוטו קטן , בתקציב של עד 55,000 ש"ח ולא יותר (תקציב של סטודנטית). אוטומט, קטן ונראה נחמד ואוטומט. ולא יודעת מה , הרי לכל אוטו יש את "המחלה" שלו . . מסקר , ידוע לי כמה דגמים אופציונליים כמו: סיאט איביזה, דייהטסו סיריון, דייהטסו משהו YRV (שאני כלל לא מכירה),פיאט פונטו , ופולסווגן פולו שאני לא כ"כ יודעת על איזה דגם מדובר. אז חייבת המלצות....אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מהן המחלות של הרנו מגאן קופה אני מדבר על גירסת ה-1600, לצערי ידני זה לא יהיה כיוון שאמי חושבת שעם ידני עושים שטויות ועדיף אוטומט,-ההורים שלי עוזרים לי קצת בקטע של הכסף כך שיש להם השפעה על בחירת הרכב, עכשיו מהם הדברים העיקרים שצריך לבדוק לפני קניה, ולפני לקיחה לבדיקה,-בדיקה במקום שיכולה לחסוך לי 400 שקל על מכון בדיקה,
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)