Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו לי אם המחיר והכל נשמע לך בסדר עקב תוצאות הבדיקה ואם כדי בכלל להתקרב לרכב כזה,

אז ככה כל מה שאמרו כאו בקשר לחלונות החשמליים ולסנרוף, הם עובדים, וגם הלוח שעונים עובד מצויין,

הרכב עבר תאונה, מאחור בצד ימין-שאסי, בעל הרכב אומר שבוצעה מתיחה בשלדה מאוחר בצד ימין ולא הלחמה,

המחירון של הרכב הוא 34 הוא מוכן לרדת ל27 מה דעתכם?

להתרחק ולחפש משהו נורמלי שלא עבר תאונה....?

פורסם

תאונה עם שאסי לא מצדיקה שלילת רכב לגמרי.

הרכב שלי עם שאסי וקניתי אותו!.

אם המכה תוקנה בצורה ראויה ולא מורידה את רמת הבטיחות של הרכב וכדומה אז למה ישר לפסול, כן יש להוריד קצת במחיר אבל לשלול את האוטו לגמרי בגלל מכה?.

תבין מכניות עושות תאונות, זה בדיוק אותו דבר כמו לשבור רגל, בסופו של דבר אתה תתפקד רגיל ואותו דבר האוטו במידה והתיקון בוצע באופן מיקצועי.

שלילת רכב בגלל שאסי= בורות ואי הבנה.

פורסם

מרבית תאונות השלדה שאנו מוצאים בבדיקות הן אך ורק קצה שלדה ואלו אינן מסוכנות לבטיחות הרכב, ומשפיעות אך מעט על ההתנהגות (מכיוון שרוב תאונות השלדה הקשות משביתות את הרכב והוא בד"כ אינו לכביש בחזרה, אלא מפורק לחלקי חילוף).

לא פעם אלו תאונות שטותיות כמו שפשוף קטן שבכלל לא תוקן עקב עלייה על מדרכה גבוה שאפילו בעל הרכב לא יודע עליהן.

הבעיה הכי גדולה במכת שלדה היא שאנשים ששומעים את המילה הזאת נבהלים (כמובן שזה אמור להדליק נורה אדומה, אבל...) ובורחים מהרכב כמו מאש, ולכן הפקטור שהכי נפגע הוא סחירות הרכב.

מן הסתם עדיף לרכוש רכב שמור ללא תאונות, אבל מה לעשות ובחיים לא תמיד מה שרוצים (או ליתר דיוק - תמיד מוצאים מה שלא רוצים) והזמן לוחץ והחשק דוחף אותך כבר ללכת ולקנות.

בקיצור היו המון דיונים כאן, ואם לסכם אותם בצרה:

1. בגדול - מכת שלדה קטנה (קצה שלדה) אינה בהכרח סיבה לברוח כמו מאש מרכב.

2. למרות האמור לעיל, יש לבדוק רכב כזה ב-7 עיניים, האם תוקן כהלכה? (לדוג' אם המכה היא מקדימה, האם ישנה בעיה בזוויות ההיגוי? האם הגלגלים יושבים בזוית הנכונה? - ניתן לבדוק זאת ע"י הצורה בה נאכלו הצמיגים).

3. כמובן, יש להוריד מהמחיר כמה שתוכל, אל תשכח שבעת המכירה גם אתה תצטרך להוריד סכום לא מבוטל.

הסתייגויות בנוגע לרכב הספציפי הנ"ל:

1. מדובר ברכב שחושבים אותו לבעל אופי ספורטיבי ולכן חלק גדול מהאקזמפלרים עברו "חיים קשים" - הן בתאונות והן בבלאי מואץ למכלולים - אני לא יודע מה הבדיקה שביצעת - אך האם הרכב במצב שמור מבחינה מכנית? האם יש תיקונים שצריך לבצע? אם טרם בדקת זאת וכעת אתה מתכוון ללכת למכון - תחתים את בעל הרכב שהוא משלם אם היו תאונות נוספות פרט למכה מאחורה (וכדאי לך לבדוק אותה גם אצל פחח לבדוק פחות או יותר מה איכות התיקון ועד כמה רצינית הייתה המכה) וגם לסגור איתו על זה שאם ישנן תקלות מכניות רציניות נוספות (רדיאטור או צמיגים שצריך להחליף בקרוב וכו') אז יש עוד מאיפה להוריד במחיר.

2. האם בעל הרכב סיפר לך על המכה מיוזמתו, או שגילית לבד בבדיקה? אם גילית את המכה לבד והוא לא סיפר לך עליה - תתרחק מהרכב. ההיכרות שלנו עם המוכר היא קצרה ומלאה באינטרסים שלו, לכן הזמן לבדוק אותו ואת הגינותו היא קצרה. כל סטייה מדרך הישר היא מייד סיבה לבטל עסקה. אם הוא שיקר פעם אחת...

3. הזמן קצת לוחץ ואני ממהר - אז אני רק יאחל לך בהצלחה.

פורסם

הרכב עבר תאונה, מאחור בצד ימין-שאסי, בעל הרכב אומר שבוצעה מתיחה בשלדה מאוחר בצד ימין ולא הלחמה,

להתרחק ולחפש משהו נורמלי שלא עבר תאונה....?

יש הרבה פעמים כל מיני מכות שבעל האוטו לא מודע להן אפילו, אבל לא זה המקרה כאן, פה הייתה מתיחה של השילדה, וזה בלבד גורם לי להמליץ לך לא לקנות.

גם אם המתיחה בוצעה כראוי ואין שם השפעה בטיחותית על הרכב, יהיה לך מאוד קשה למכור אותו.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היום מכרתי את רכבי, לאחר פגיעת שילדה מאחור בצד ימין....לקח לא מעט זמן למכור, למרות שבבדיקה לא נתגלתה שום בעיה בטיחותית. פשוט מאוד, אנשים מעדיפים לא להתעסק. מה שאני מציע לבדוק:

1. האם הפגיעה בקורת האורך הגיעה לציר הגלגלים האחורי? אם כן, תברח מהר...

2. סימני מתיחה הם הכרח לאחר תאונת שילדה, לא להיבהל. השאלה היא עד כמה השתנתה גאומטריית הרכב, ואת זה תוכל לאמת ע"י השוואת סוליות הצמיגים האחוריים - האם הם אכולים במידה שווה?

3. מה ירידת הערך שקבע השמאי?

4. עבור רכב שמחירו 34K, קח בחשבון שעוד 3 שנים הוא יהיה שווה כ20K, ואז לא משנה כמה תוריד מהמחירון, תמיד יוכלו למצוא רכב ללא פגיעת שילדה במחיר קרוב. לכן נסה להוריד כמה שיותר, אני מניח שתוכל לקנות את האוטו ב20-22K, ואז להחזיק אותו עד שיהפוך לרכב בתקציב סטודנטים.

5. חפש סימני חלודה באיזור התיקונים. ברר האם הולחמו/הוחלפו חלקים נוספים.

הכי טוב FSI!

• תוכן חדש...