Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לרכוש רכב.

צמצמתי את האפשרויות שעמדו בפניי ל-3, אשמח לחוות דעת על כל אחת מהן וכן, אל מול האחרות.

1. פורד מונדאו שנת 2003, 53K ק"מ, מנוע 2000 סמ"ק,יד ראשונה, השכרה לשעבר - 90,000 שקל.

2. סקודה אוקטביה שנת 2003, 70K ק"מ, מנוע 1600 סמ"ק, יד ראשונה, פרטית. 85,000 שקל.

3. סיטרואן C5 שנת 2003, 70k ק"מ, מנוע 2000 סמ"ק, יד ראשונה- מליסינג דרך אלבר, 97,000 שקל.

אשמח אם תוכלו להתייחס בתגובותיכם לקריטריונים כמו- סחירות, ירידת ערך של הרכב, צריכת דלק, נוחות.

תודה מראש!

פורסם

אוקטביה 1.6 מול C5 ומונדיאו 2 ליטר? נו באמת...

בוא נוריד מהרשימה את האוקטביה.

עכשיו זה כבר טעם אישי.

המונדיאו היא מכונית לנהג, עם מנוע חזק וגיר טוב.

ה-C5 היא מכונית לאנשים שמחפשים נוחות, אבזור ומרווח.

החלטה שלך.

פורסם

ברוך הבא לפורום.

סחירות של רכב מהשכרה לא תהיה מבריקה לרוב, גם ליסינג לא יהיה קל למכור. למה לא לרכוש מונדיאו פרטית? אין בעיה למצוא אחת כזו למכירה. כנ"ל C5.

אוקטביה - רד ממנה. תא מטען ענק, מעבר לזה לא מומלצת במיוחד בגרסת בנזין, אם היה לך צורך בדיזל, המשוואה היתה שונה.

השאלה מה חשוב לך ברכב מעבר למה שרשמת. מה עם הנאה מנהיגה? אמינות, מרחב פנימי, וכו'. ככל שתפרט יותר נוכל לעזור לך יותר.

הC5 היא הנוחה ביותר, אבל פחות מהנה לנהג שאוהב נהיגה, המונדיאו נוחה (אם כי פחות מC5) אבל מהנה לנהיגה.

מונדיאו היתה הבחירה שלי מהשלישיה הזו.

תריץ חיפוש ותמצא הרבה מאוד מידע על כל הרכבים הללו. בנוסף מומלץ לקרוא את השירשורים הדביקים בנושא ייעוץ ברכישה.

גיא

פורסם

אז ככה.

בלי הרבה ברירות, אני רוכש מהשכרה/ליסינג, משום שהם היחידים שמאפשרים לי טרייד אין על הרכב שברשותי, מבלי להיות מחוייב לקנות רכב חדש .

למכור את הרכב שברשותי התגלתה כמשימה קשה, כמעט בלתי אפשרית,

שכן המקוריות שלו היא ליסינג של קיבוץ, 4 ידיים לפניי ו-360K ק"מ.

כמובן שהרצתי חיפושים והמידע שקיבלתי מהפורום הוא עצום, אולם הייתי רוצה לדעת יותר לגבי צריכת הדלק של הסי 5 לעומת הפורד.

האמינות הינה פרמטר חשוב מאוד מאחר והידע הטכני שלי שואף לאפס, וכל ביקור במוסך נגמר בהוצאות בלי נדלות .

תודה שוב.

פורסם

לדעתי שגיאה עיסקית!!אתה מתקשה למכור רכב מליסינג...ורץ לקנות שוב מליסינג...

צריך לחלק את העיניין לשתי עסקאות נפרדות:

* קנה- מה שאתה מעדיף (C5) לא פשוטה ןלא זולה באחזקה

* מכור את הישנה- תמיד אפשר למכור אם מתפשרים על מחיר (ומה חברת הליסינג שתקנה ממך מפסידה??)

וקצת חשבון:

במכונית שתקנה מליסינג (תקנה בחיר הגבוה כי עושים לך טובה טרייד אין) ויהי קושי מכירה עתידי

נניח תפסיד 15% זה כ10000ש""ח.

הרכב הישן שלך שווה נאמר 35000 אם תוריד מחיר ב15% תפסיד רק3800ש"ח

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אפילו חברות מליסינג לא מוכנות לקחת את הרכב.

וכל קונה פוטנציאלי נבהל ממד האוץ.

כך שזו בעיה למכור, ונשאלת השאלה- עד כמה להתפשר?

Subaru Legacy AWD שנת 1997,מנוע 2000, 4 בעלים קודמים, ביניהם קיבוץ , עם 360K ?

פורסם

לא הבנתי.. כן מאפשרים לך טרייד אין או לא?

כמה כסף הציעו לך חברות הליסינג \ השכרה? האם ניסית למכור את הרכב בסכום דומה בשוק הפרטי?

גיא

פורסם

ברוב המקומות, לא רצו לאפשר לי טרייד אין על האוטו

המקומות שאפשרו לי היו-אוטו סנטר-20 אלף, אלבר- 28 אלף.

במכירה באופן פרטי לעומת זאת לא הייתה שום התעניינות, ואפילו כשהייתה כזו- נרתעו הקונים ממד האוץ, יד 4 וכ"ו.

פורסם

למה שלא תדרוש עליו 20 אלף...?

אני מוכן להתערב, קח חצי יום חופש, סיבוב מוסכים, ייקנו ממך את הרכב בסכום הנ"ל.

המוסכניקים יסדרו מה שצריך לסדר, יורידו קילומטראג וימכרו במחיר מחירון (עצוב,מקומם...אני יודע, אך זאת המציאות רבותיי)..

מה שאתה הולך לקנות מאוטו סנטר,על פניו נראה יפה, נראה עיסקה טובה, אך למעשה אתה נופל בפח.

תעשה חיפוש בפורום למילה אוטו סנטר ותראה למה אני מתכוון.

יום טוב.

"האמינות הינה פרמטר חשוב מאוד מאחר והידע הטכני שלי שואף לאפס, וכל ביקור במוסך נגמר בהוצאות בלי נדלות ."

לפי דעתי אין לך מה לחפש בC5 ולא במונדאו.

פורסם

נתחיל מעניין הרכבים עצמם. כמו שאמרו כאן, תעיף את הסקודה מהרשימה. השוואה ישירה בין ה- c5 שלי לסקודה של חבר העלתה שהסקודה לא מזדקנת יפה, והיא נחותה בכל פרמטר אפשרי. ממש לא ברת השוואה.

את המונדאו אני לא מכיר כנהג. גם אני קראתי על הנאה מנהיגה, אבל אני חושש שזה מונח שהמציאו כתבי רכב. יש לי גם סקסו שהיא מאד מהנה לנהיגה, כלומר מגניבה בעקומות חדות, אבל מה לעשות שחיי אינם נראים כמו מבחן דרכים. לנהיגה מציאותית בפקקים, בורות וכבישים ארוכים, ה- c5 זה הדבר האמיתי. ואפשר להרביץ איתה מהירות מדהימה בעקומות, ורק לא להרגיש כלום, כי היא מאד עמומה. אבל מהירה, בניגוד לתחושה. וזה בדוק מול הרבה "ספורטיביות-אלק" שנשארות מאחור פעורות פה. ככל שלוחצים על הגז בעקומה, המכונית רק משתפרת.

ולגבי הליסינג - לא להיבהל. אם אתה דוגל בטרייד-אין, אין בעיה. אני נוקט כך, כי זמן זה כסף, ורמאים לא חסר. אז הליסינג חוסך לך זמן והיתקלות בנוכלים. כל כמה שנים תתעדכן, ואת ההוצאה תוכל לחשב לבד ולראות שהיא לא בהכרח גבוהה מכל פעלול אחר.

ולגבי צריכת הדלק - אני עושה עם ה- 1800 בערך 11.5 לליטר, אבל נוסע בעיקר מחוץ לעיר. זה שנסע לפני עשה בערך 9 לליטר, ושהה הרבה בפקקים בעיר.

פורסם

קודם כל, תודה לכל מי שהגיב.

m&m- אני נופל בפח? אפשר הסבר?, בנוסף- מוסכים קונים רכבים?

JLAVI2002- אוטוסנטר מתחייבים לקנות ממני את המכונית במספר תנאים במחיר מחירון כך שבכל מקרה, יש דרך להיפטר מהאוטו במידה וארצה.

פורסם

מבחינתי, המונדיאו לוקחת בנוק אאוט. בניגוד למה שeyalzo כתב, אני לא מאמין שהנאה מנהיגה היא מונח שטבעו כתבי רכב.

לרוב זה הסך של הגה-שלדה-מנוע-בלמים, ואם חייבים אז מתפשרים על השניים הראשונים.

המונדיאו - מדגם 2005 - עליה נהגתי אי אלו אלפי קילומטרים, היא מכונית נהדרת. מאוד מהנה, ההגה מעולה, השלדה מעולה, הבלמים מעולים. הכל A+, מלבד הגיר האוטומטי הפרמיטיבי.

בC5 רק נסעתי, ולא אהבתי אותה - לא את הכסאות, לא את העיצוב, ולא את ההרגשה (וזה בא ממישהו שכל חייו היו בביתו סיטרואנים, גם כאלו הידרופניאומטיים כמו הC5 - אני לא אוהב אותן).

הרשמים של אחרים מנהיגה הם שהיא מעורפלת לגמרי, ויש לה בעיות אמינות (קלות, אבל מעצבנות).

ובשביל לסכם את העניין, המונדיאו אמנם הייתה פחות רכה מהC5 בכל הקשור למתלים, אבל נוחה מאוד כשלעצמה וכחבילה - מהנה הרבה, הרבה יותר.

מכאן תעשה את החשבון שלך. בשבילי, כאמור, זה מאוד פשוט :)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מודה לך על התגובה.

בנוסף, רציתי לדעת/לשאול/לברר על ההוצאות השוטפות של המונדאו.

האם הם באמת תכופים ויקרים?

פורסם

תכופים ויקרים? לא.

אמנם, סיטרואן כבר ממזמן מורים על טיפולים מדי 30K, ויתרת שוק הרכב אימצה זאת באיחור ניכר (וכמדומני, דלק מוטורס - פורד ומאזדה, עד עצם היום הזה מטפלים כל 15K, או לפחות כך זה במאזדה 3 ליסינג שלי).

אבל אין שום סיבה שמשהו יהיה יקר באוטו הזה. הוא לא מבוקש במיוחד (כלומר, לא גניב), אין לו בעיות אמינות כרוניות כלשהן, רשת המוסכים, והיבואן, זהים לאלו של מאזדה.

אם היית מוכן לקנות מאזדה משומשת בלב שקט, אין כל סיבה שלא תהיה מוכן לרכוש מונדיאו בשלווה דומה.

ואם קצת נעמיק, יש למונדיאו שלוש נקודות טובות במיוחד:

1. המרחב, ללא תחרות בקטיגוריה כמדומני, ותא הנוסעים החביב בכלל (נותן הרגשה טובה)

2. הניהוג, מכל בחינה שהיא

3. המנוע החזק, אם כי הוא אינו מאוד גמיש ודורש סל"ד לצורך משיכה רצינית

המינוסים:

1. מיכל דלק קטן למדי (51 ליטר, אם אני לא טועה)

2. צריכת דלק לא נמוכה, אם אתה נוהג בה חזק (המנוע והסל"ד, זוכר?), אבל אני באמת לא חושב שזה חריג לקטיגוריה, כנראה שאני פשוט חוליגן

3. רדיו מקורי עם קליטת תחנות בינונית-משהו (יתכן שזו בעיה ספציפית לרכב שהיה ברשותי)

4. גיר אוטומטי פשוט מדי, ללא טיפטרוניק ועם יחסי העברה ארוכים-משהו

כאמור ובהתחשב בכל הנקודות שציינתי, לא הייתי מהסס לרגע לקנות אחת בשביל עצמי.

מקווה שעזרתי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...