ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
אונו 95.
מאת Citroen_Zx-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 808 צפיות
חברה תגידו מה אתם אומרים על אונו שנת 95,עברה 150K,יד שלישית,מצב מצויין. אני יודע על המצב שלה מפני שהאוטו של חבר,ניקנתה מאדם מבוגר שהרכב היה אצלו 6 שנים. המחירון הוא 11,הוא עושה לי אותה ב6....בגלל שאני חבר.. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת 2fast, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך חוות דעת שלכם על 2 מכוניות (אחת לי אחת לאבא שלי) הראשונה היא : גולף שנת 99 1.8 אוטומטית -בעיכר על הנסיעה שלה,האמינות שלה וכל מה שיכל להוסיף (זה שהחלקים יקרים אני יודע ..) השני הוא: מצובישי 1.6 שנת 94 אוטומטית אותו דבר כמו על הגולף (בעיכר על הנסיעה שלה,האמינות שלה וכל מה שיכל להוסיף ) תודה מראש ! מתן.
הודעה אחרונה מאת הראל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב מיועד לנסיעות בין עירוניות כ 40 - 50 ק"מ פעמיים שלוש בשבוע הרכב בעיקרון לא מיועד למשפחה ככה שלמרווח יש פחות חשיבות האם סאני נחשב לדגם אמין?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ראיתי אותה באיזה לוח מכירות ורציתי לדעת יותר פרטים טכנאים על אוטו מנוע 1.6 שנה 97 תמונה
הודעה אחרונה מאת Shahaf, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בשעה טובה מכרנו את הרנו אקספרס שלנו, הוספנו עוד וכרגע התקציב עומד על 18-20 איזה רכב כדאי לקנות בסכום הזה? מאוד מעדיף הגה כח, נמאס לי כבר מהרגיל חובה גיר ידני, לא אוהב אוטומט ומחפש חיסכון בדלק. בעיקרון זה רכב משפחתי(2 הורים ונער) כש99% מהזמן הרכב אצלי(בן 17 וחצי) ז"א פעם בשבוע לוקחים לי אותו לנסיעה לסופר\לרופא\לדודים\ארוע וכו' מקווה שהבנתם את המצב, כמעט כל הזמן הוא אצלי... לא אכפת להורים איזה רכב נקנה, העיקר שלא יהיה 3 דלתות ושיהיה אמין אני הוספתי עוד דרישה של חיסכון בדלק כי הכסף לדלק יוצא מהכיס שלי, אז בעדינות :{ חשבתי על: סופר לנסר(קשה מאוד למצוא גיר ידני והבנתי שהאוטומט זולל דלק) פיאט פונטו(מנוע 1300 ידני דגם 75SX מכיוון ששם יש לי חלונו…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הדגם ידני משנת 91'. אשמח אם תתנו את חוות דעתכם הכללית על האוטו.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
פיאט פונטו שנת 96 דגם 75SX מנוע 1250 גיר ידני, יד 2 ו114 אלף קילומטר. או פיג'ו 306 שנת 96 דגם XR מנוע 1600 גיר ידני, יד 2 ו134 אלף קילומטר. שאלתי את המוסכניק שלי ואמר לי שלא כדאי להתקרב לפיג'ו הצרפתיות לא שיא האמינות מה לעשות? מייאש שבקושי יש מבחר בתקציב של 20K זה בעיקרון רכב למשפחה(2 הורים ובן) אבל רוב הזמן יהיה רק אצלי לנסיעות יום-יומיות.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אנשים, רציתי שתתנו לי רעיונות (אני מחפש בשביל קרוב משפחה) ג'יפ עירוני עד 20אלף שקל, אני לא מאמין שיש הרבה כאלה, אז אין לי קריטריונים חוץ מאלה, כי אני לא שולל כלום. אם יש למישהו הצעות עם חריגה קלה (לא ראב4 ב50אלף) הודה לכל מי שיעזור!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי טויוטה קורולה משפחתית שנת 2003 גרסה הכי מפוארת (רכב טוב והכל טוב ויפה) , ראיתי שבאמצע החודש בסוכנויות סובארו מתחילים לעשות טרייד אין . אם במידה ויתאימו לי התנאים שלהם וירצה להליף את רכבי , האם כדאי לעשות זאת ? או שעדיף להשאר בטויוטה ,כלומר להביא דגם גם חדש שלהם רק 5 דלתות (RUNX). מה עדיף ? איפה יש יותר חסרונות ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 883 צפיות
שללום. ידידה (פנויה אגב, וניראת די טוב) מחפשת רכב קטן עם מזגן, ה"כ הילוכים - לא משנה. בסכום 10-18K שישמש לנסיעות קצרות (סטודנטית) חשבנו על פיאסטה או 121 או ג'סטי מבחינת אמינות, עלות חלקים וטיפולים- מה יש לכם לומר? הצעות ותגובות יתקבלו בברכה! רכבים אחרי שלא חשבנו עליהם- גם כן! עמרי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סיוויק קופה
מאת dxxx- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לקחתי אתמול סיוויק קופה 96 לבדיקה הבודק היה לטובת המוכר... בטופס רשום: דליפת לחץ בינונית בצילנדרים והחלפת הילוכים לקויה חופש בתמסורת והעברת כוח הוא אמר גם שהכוח של הרכב 85% מה זה אומר בגרף: read power hp 56 אגב יש לי עוד הונדה גם אותה שנה והמוכר אומר שיש לו טופס בדיקה ואין שם שום בעיות אבל הכוח של הרכב עומד על 80. זה אומר בקרוב מנוע ??
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז ככה, דבר ראשון חסכונית, אוטומטית (סיבות של אמא שלי) אחזקה סבירה.. ביטוח, יש לנו חינם, ככה שאם יש רכב מסויים בעל ביטוח יקר, לא משנה לנו.. אני פשוט מחפש רכב בעל תיצרוכת של 1:10 + בערוני.. חשבתי על פיאט פונטו.. אין לי מושג כמה היא שותה..אבל אני חושב שהיא לא שתיינית.. כרגע יש לנו מאזדה 1800 (שנת 96) אוטומטית, בזבזנית דלק לא קטנה, אני מדבר על נהיגה בערוני, אךך שותה כמו מפלצת זאת.. הרכב הזה פשוט מבאס אותי מהכמות דלק שהוא שותה, לא בא לי להשקיע עליו בכלל.. למרות שבבין ערוני הוא ממש סבבה, אבל יוצא לי יותר לסעת בערוני (מן הסתם) תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת LiRacer, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אשמח לקבל עצות עבור רכב משפחתי. הדרישות הם: חסכוני בדלק, אמין,זול לאחזקה ובנוי גם לנסיעות ארוכות. התקציב הוא עד 15K תודה, דניאל
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם. אלפא רומאו 164L. שנת 1993. 3000 סמ"ק. 12V V6 אוטומט רציתי לדעת מה ההבדל בינה לבין הסופר. ובכלל חוות דעת על הרכב הנ"ל. תודה רבה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחר אני לוקח לבדיקה פיג'ו 206, 1600 יד רביעית, 80K שנת 02 הוא טוען שהרכב עם יד גבוהה מפני שעבר במשפחה, עושה בדר"כ רק נסיעות משוהם לפ"ת זתומרת ארוכות בעל האוטו בנאדם דיי מבוגר אני משער בסביבות גיל ה40+ והוא בעל מוסך ואמר שטיפולים בסיסיים עשה במוסך שלו ואת הטיפולים של פיג'ו במוסך המרכזי האוטו נקי מתאונות ומשיעבודים ע"פ בדיקה בגלל הקילומטרג' והיד הוא דורש 63 מחיר התחלתי אני משער מה דעתכם? לעומת פיג'ו 206 51K שנת 01 גם 1600 יד שניה מאישה שהיית מכניסה את האוטו למוסך המרכזי פעם השנה לבטיפול תקופתי לפי הבדיקה בגלל הנסיעות הקצרות מרמת אביב לת"א המנוע קיבל בלאי גבוהה וגם הגיר וכמו כן הייתה נזילה מהמנוע, במוסך תקנו לפני כמה ימים את האוט…
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
אשמח לקבל את חוות דעתכם על הרכב הנ"ל, אמינות, נוחות, סחירות וכו' תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 0 תגובות
- 890 צפיות
אהלן חבר'ה! אני מחפש מכונית קטנה חסכונית ואמינה, אך עם זאת בעלת יכולת לעמוד בעליות כדוגמת העליות של ירושלים. ההתלבטות שלי היא בין: 1. סיטרואן סאקסו 1.1 - שבתקציב הזה ניתן להשיג שנתון גבוה (00-01), אך שמעתי דיעות שגרמו לי להטיל ספק באמינות שלה. 2. פורד פיסטה, דינמיק או יוטה - שמעתי דיעות חיוביות לגבי היכולת שלה להתאים, אבל בתקציב הזה אני אאלץ להסתפק בשנתון נמוך יחסית 97-98 ובמנוע בעל נפח גבוה יותר שאומנם יתן עדיפות מבחינת כוח אך יפגע בחסכוניות מול הסיטרואן. 3. פיאט פונטו - אותה לא חקרתי לעומק, אבל שמעתי דיעות טובות לגבי הביצועים שלה וחסכוניות, למרות שנתון נמוך יחסית, ודיעות מנוגדות לגבי האמינות שלה. אני אשמח לגבי חוות דעתכם בנושא, אם מישהו מבין ממש בזה …
הודעה אחרונה מאת Cristal, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם אני נהג טרי שמעוניין לקנות רכב בסכום של 15000-20000 ש"ח.הייתי רוצה את המלצת המומחים בנדון. יש לציין שהדרישות שלי הם: 1-אמינות 2-שוק טוב. 3-צריכת בנזין ממוצעת. 4-התייחסות גם לגיר אוטמטי וגם לגיר ידני. 5-נפח סמ"ק..אני מעריך 1600 סמ"ק..אבל מצד שני אני יכול להסתפק גם בפחות. בתודה מראש לכל המייעצים שי נ.ב-לחבר לי יש מיצובישי לנסר שנת 90 .אוטומטית .הוא מאוד ממליץ לי לקנות רכב כזה.הכל שם חשמלי. האמינות טובה.וצריכת הבנזין לדגמים האלה עד שנת 90 די סבירה.הוא אמר שלי שמשנת 91 הדגם שונה עם 16 שסתומים והרכב אוכל יותר בנזין. אבקש את חוות דעתכם גם בעניין זה. אגב התקציב שהצעתי לקוח מהלוואה מהבנק (-: ככה שאם יש רכבים במחיר…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כדאי לרכוש אחת כזאת בסביבות 150 אלף עם כל הפינוקים,או לרכוש רכב מנהלים עד 180 אלף חדש. אחזקת הרכב תבוצע ע"י החברה כולל הכל,ככה שעלות אחזקה לא משנה כאן.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום אשמח אם תוכלו לתת לי קצת פרטים על האוטו הנ"ל 1.8 ליטר אבא הבטיח קבריולט אז אני הולך איתו .... אני עוד שנה מקבל רישיון בס"ד. ועכשיו אני לא רוצה להפיל על אבא שלי הוצאה עכשיו בגלל זה מישהו יודע אולי מהי ירידת הערך שלו ? לדעתי זה בהחלט אותו מתאים לי בגלל שאני אוהב נוחות ובזכות זה שעבדתי במוסך בחודשיים -שלוש האחרונים יצא לי לראות 306 רבות. מתלים רכים ונוחים! מישהו יודע אולי כמה כ"ס יש ל1.8 וכמה יש ל2.0.... ואם למישהו יש ניסיון אז אם אפשר גם בבקשה צריכת דלק, ביטוח צד ג' וחובה. תודה לכל המשיבים !
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 1 תגובות
- 9 אלף צפיות
היי, הייתי רוצה שתחוו דעה על הרכ הנ"ל. בנחה שמחיר הקנייה עומד על 85K שקלים. אילו רמות איבזור יש (כי אני לא יודע באיזו רמה הרכב הספציפי הזה), בעיות אופייניות, אמינות כללית וכל העולה בדעתכם. הבירור הוא עבור אבי. תודה
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7 אלף צפיות
מחר אני הולך לבדיקה (עוזר לחבר) עם סיטרואן C5. שנת 2002, 2.0. האם יש דברים מיוחדים שכדאי לבדוק? אשמח לשמוע מידע ספציפי אם יש למישהו, הערות בסגנון הרכב חולה באופן כללי, סיטרואן זה זבל וכו' לא ממש יוסיפו. תודה! גיא
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
שלום רב! חבר מחפש רכב ספורט אמיתי בסביבות ה300K. האופציות שהוא חשב: 1)הונדה S2000 2)מיצובישי איוו 8 3)סובארו אימפרזה STI 4)אודי TT הרבה זמן הוא היה בטוח שS2000 זה הרכב בשבילו,אך שנסענו לראות אותה הוא גילה שזה רק שני מקומות,מה שהוריד אותה כמעט מהפרק,ומעלה את צמד היפניות החמות. בקיצור,הדרישות הם: 1)ספורטיוי כמה שיותר 2)כוח 3)נוח לטיפה יותר משני אנשים מה אתם הייתם קונים?,ואם יש רכב שלא חשבתי עליו ,אתם מוזמנים.... בתודה מראש לירון
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקבל ביקורת, מידע והערות על הרכב של סיטרואן, כמו כן אשמח לקבל הצעות מחיר פה או באימייל [email protected] . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת pfeffer, -
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
איך מחליטים איזו מכונית לרכוש, מה צריך לבדוק אצל היבואן, מה לחפש בעת קבלת הרכב, איך שומרים על הזכויות ועוד, במדריך הגדול לרכישת מכונית חדשה (מתוך ynet) אז הגיע הרגע, וההחלטה על רכישת מכונית חדשה נפלה. בתחילה חשבתם שאולי זו תהיה משומשת, כי בכל זאת, המחירים הפכו לגבוהים מאי פעם. אבל איכשהו, עם הרבה רצון, מקוריות והתאמת סדרי עדיפויות, הצלחתם לגייס את הממון הנדרש. עכשיו נותר רק העניין ה"פעוט" הזה, של הרכישה עצמה. מה קונים, איך קונים, מה לבדוק, ממה להזהר, מה בכלל צריך לדעת לפני, ומה אחרי. לקריאת הכתבה המלאה היכנסו לקישור הבא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3097027,00.html
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
המלצות לרכב בסגנון ביואיק רנדוו, איסוזו רודיאו. דרישות: נוחות איבזור, פינוק, פאר התנהגות סדר גודל של עלות עד 250-280 אלף ש"ח
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום אנשים הבוקר לקחתי לבדיקה פג'ו XR106 ידנית , שנת 95 , בשביל בת זוגתי. סרקתי את הרשימה השחורה שיצאה , והייתי רוצה לשמוע ממכם {ממכם=מי שמבין} מה דעתכם על הליקויים שנמצאו. אגב המכון הוא מכון "מבדק" בהרצליה והוא מומלץ בחום.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק *** קרא את כללי הפורום ותן כותרת עניינית להודעות שלך. לאלו שלא מכירים את בן דוד שלך (ויש לפחות 2 כאלו) קשה להבין מה תוכן ההודעה מהכותרת.
הודעה אחרונה מאת bar_20vt, -
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. לאבי יש אפשרות לקחת דרך מקום עבודתו רכב בליסינג. האופציות שלו הן מאזדה 3 או פוקוס חדשה... אשמח לשמוע את דעותיכם על שתי המכוניות ומי עדיפה משתיהן. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת CooperS, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר טוב שלי מחפש אוטו קטן וחסכוני בתקציב של 25K-30K על האוטו ינהג נהג חדש שקיבל את רשיונו מלפניי שנה הדרישות מהאוטו לא צרפתי או איטלקי (ניסיתי להסביר לו שהוא עושה טעות ואפשר לרכוש בתקציב שלו סקסו או פונטו) חסכוני מבחינת דלק ביטוחים ועלות אחזקה גיר רגיל או אוטומט לא משנה שנתון גבוה יחסית שיהיה קטן אני חשבתי על טיוטה סטארלט עונה לדרישות נכון? מה דעתכם איזה עוד מכוניות אפשר לקנות בתקציב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת mazda_323,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Erel
- איציק נ.
- David32
- SlowRide
- BoazB11
- yuvk
- גולדן191
- PASHUT
- quizlette85117701
- MarkoJ
- amosbmw