ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מהן המחלות של הרנו מגאן קופה אני מדבר על גירסת ה-1600, לצערי ידני זה לא יהיה כיוון שאמי חושבת שעם ידני עושים שטויות ועדיף אוטומט,-ההורים שלי עוזרים לי קצת בקטע של הכסף כך שיש להם השפעה על בחירת הרכב, עכשיו מהם הדברים העיקרים שצריך לבדוק לפני קניה, ולפני לקיחה לבדיקה,-בדיקה במקום שיכולה לחסוך לי 400 שקל על מכון בדיקה,
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
carfloio או משהו כזה?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
מישהו מכיר את האיביזה 1.8 T החדשה? מומלץ לקנות חדשה? אך הדגם הזה? אך התנהגות הכביש? האם הדגם הנוכחי עומד להיות מוחלף גם הוא יחד עם הלאון?
הודעה אחרונה מאת yon10, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ידני בלבד. קיים עוד משהו חוץ מהסובארו?
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב אז, עקב המלצות חברי הפורום ירדתי מעניין הקורסה מה שמשאיר אותי עם יונדאי אקסנט ורנו קליאו שתי שאלות: 1. האם יש הבדל משמעותי בין יונדאי אקסנט 1500 ל 1350 מבחינת כח וצריכת דלק? 2. מה ההבדלים בין דגמי הקליאו, ראיתי שיש B, אליזה,RT. הקליאו שאני מתכוון לראות היא RT שנת 97, האם הדגם מומלץ? תזכורת: הרכב לנסיעות בינעירוניות חדרה תל אביב לא על בסיס יומי ולנהג יחיד.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חבר'ה הלנסר שלי שווה 24,000 ש"ח לפי מחירון , יד ראשונה , 135,000 ק"מ, שמורה ומטופחת - פרטים מלאים ראו בחתימתי מטה. 1. האם אני יכול להתעקש על מחיר מחירון? - שמעתי שהיום המחיורן הוא רק נ.צ לפני הנחה נוספת של 1000 ש"ח לפחות. 2. אם אני אעשה טרייד אין בסוכנות מיצובישי ואקנה לנסר 2006 - האם יתנו לי מחירון? תודה מראש. ערן.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת הרכב עבור אמא שלי. האם האפלאוס מומלץ? - אשמח לחו"ד כללית לגני הרכב. האם יש למישהו מושג אם 140K נחשב להרבה לשנתון 97. מה נחשב לאורך חיי מנוע בדגם הזה? תודה, רון. נ.ב. אגב אם מישהו מעוניין אני מוכר את האופל קורסה שנת 90, מנוע 1400, 180K, יד שלישית, רכב של אשתי. ברשותינו כבר 7 שנים. 054-4636735
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
- 2 תגובות
- 998 צפיות
אני מחפש סיטרואן סקסו מודל 97 או לחילופין פיג'ו 106 גם מודל 97. הבעייה היא שיצא לי לראות כמה רכבים וכולם לא היו משביעי רצון. חלק עם בעיות חשמל במזגן או בעיות צבע (קילופים או דהיות). השאלה שלי היא כזו: יכול להיות שאני מפספס רכבים טובים בגלל שאני מייחס לחיצוניות חשיבות גדולה מידי? הרי בסופו של דבר גם החיצוניות חשובה... מנסיון שלכם מהן הבעיות הזניחות? ממה כדאי לי להתעלם (מבחינה חיצונית) ברכב בזמן קנייה? פשוט חבר שלי אמר לי שאם אני לא אתפשר קמת, אני בחיים לא אמצא מכונית אז ממה כדאי להעלים עין כשאני הולך לראות רכב שמוצע למכירה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 11 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
באפשרותי לקבל רכב מליסינג ואני מתלבט בין פורד פוקוס החדשה לבין רנו מגאן (שתיהן 4 דלתות). איזה רכב עדף מבחינת בטיחות,נוחות נסיעה,איבזור?
הודעה אחרונה מאת taliat, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם הפורד פוקוס החדשה דגםTrend בגרסת הליסינג שונה במפרט הטכני מהגרסה המוצעת למכירה?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם. אני מחפש מחירון נורמאלי באינטרנט כבר הרבה זמן ואני לא מוצא. בכל מקרה.... אני ישאל פה... אולי מישהו יודע. אני צריך 2 מחירונים רובר 620 שנת 95 אוטומטית. רובר 620 טורבו שנת 97 ידנית. אני חייב דחוף את המחירונים. אז בבקשה ממכם. מי שיודע שיעזור. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם מאד חשוב לי לקבל אינפורמצייה ממכם כי היום מגיע סוחר לראות את הרכב שלי, הונדה 93 קצת היסטוריה קצרה על הרכב : יד שנייה, נקייה בשאסי,מנוע 200,100 ק"מ,פרטית. יד ראשונה טופלה במוסך מרכזי,אני לא. הרכב ברשותי משהו כמו 4 - 5 שנים. טופלה ולדעתי היא נוסעת היטב,לא 125 כ"ס אבל די חזקה למרות גילה והק"מ שיש לה. ממה אני צריך להזהר כאשר מגיע אליי סוחר? אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע מנסיון שלכם,אשמח לקבל עיצות. תודה, תומר.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 28 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
המטרה : מציאת רכב ב5-6 אלף ש"ח. הדרישות : צריכת דלק מינימלית, אמינות וצורה נורמלית. המתמודדות : פיאט אונו, חיפושית, פיאסטה ועוד מה שאתם תוסיפו. איזה רכב עדיף מבין הנ"ל ? בתודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תנו המלצות בבקשה על רכב לצעירים משהו כיפי בסביבות ה65,000 70,000 לא כל כך עקרוני היד אבל משהו אמין ונוח עדיף ידני...תודה
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 873 צפיות
קודם כל, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורומים, אז אני אשמח אם מישהו יגיב... מצאתי קורסה 1.2 שנת 2002 מחברה עם תיבת הילוכים איזיטרוניק. הרכב עשה 165,000 ק"מ ע"י נהגת מבוגרת. פעם עבדתי בחברה ואני יודע שהם מקפידים על הטיפולים, כמו כן גם נסעתי ברכב והוא עשה רושם טוב. אני יודע שבסדרה הספציפית של הרכב הזה החליפו גיר בעייתי אחרי 50,000 ומאז אין בעיות. הם מציעים אותו למכירה ב- 30% מתחת למחירון (40,000 במקום 58,000). כדאי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם כדאי לקנות מיצובישי לנסר החדשה שנת 2005 במחיר של 95 אלף במקום 109 , הרכב עשה 30 אלף קילומטר מהשכרה!! הרכב נראה חדש ומוצא חן בעיני! השאלה היא האם יש המלצות לרכבים יותר טובים? ובכלליות אייך הרכב מבחינת הנאה במהירויות שיוט וגם אייך הוא בעיר? האם הרכב אמין או שנותה להיתקלקל ,במידה והרכב עובר את הטיפולים בזמן? תודה מראש שמעון
הודעה אחרונה מאת nitch, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר על קורסה סווינג 97 עם 140000 ק"מ... הרכב אמור לשמש לנסיעות בינעירוניות בעיקר כ - 50-60 ק"מ שלוש ארבע פעמים בשבוע האם הרכב מתאים לנסיעות כאלה? זה הדגם עם ה - 60 כ"ס.. האם יש לו בעיה להסתדר בעליות של ירושלים למשל כאשר המזגן דלוק והרכב עמוס?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי ניסן סאני שנת 93' מנוע 1600 ידני, יד שניה והרכב עבר 115 אלף ק"מ לפי מה שנאמר לי בטלפון ומה שנכתב במודעה. אני חושש שהנתון של הקילומטרז' קצת לא אמין, נראה לי נמוך מידי לשנת 93 אם אני לוקח את הרכב לבדיקה יוכלו לעלות על זה? עוד שאלה, כדאי לקחת מיצובישי סופר לנסר שנת 93 יד ראשונה אבל עם 205 אלף קילומטר? המנוע לא גמור כבר? הבנתי שהמיצובישי מזדקנות טוב ויש להם מנוע חזק אבל לא יהיו בעיות רציניות אחרי 205 אלף קילומטר? כדאי לקנות בכלל? פשוט קשה למצוא גיר ידני בדגם הזה אז אני חושב אם לקנות או לא. מצטער על כל השאלות שפרסמתי ביומיים האחרונים פשוט אני חייב לקנות משהו ואני כבר כולי לא יודע מה לעשות
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב (ניסן אלמרה 2001) ,שבעברה הייתה החלפה לפגוש הקידמי עקב מכה בחניה (כך נאמר לי ע"י המוכר) ושמלבד החלפת הפגוש לא היה צורך בתיקון נוסף ברכב . המוכר גם אומר כי אין ירידת ערך כלשהי לאוטו עקב הפגיעה, אך יחד עם זאת הוא לא מוכן להתחייב בבדיקה על פגיעות שאסי . שאלותיי הן: - איך ניתן לברר אם יש על הרכב ירידת ערך כלשהי ? - והאם בכל פגיעת שילדה ( תיקון/הלחמה/שריטה וכו' ... ) ישנה ירידת ערך ? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת elia888, -
שוב מכון בדיקה
מאת עומר ב-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למישהו יש ניסיון חיובי או שלילי עם איזשהו מכון באיזור נצרת\עמק יזרעאל?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
יעוץ ברכישת Z3 1 2
מאת אלכס ב.-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, כבר זמן רב אני מחפש רכב שיראה טוב ומהנה לנהיגה. לא מזמן נתקלתי במודעה הזו: http://yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=18567 רציתי לקבל את דעתכם בכמה נושאים,מה דעתכם הרכב? מה צריכת הדלק שלו ? כמה עולה הביטוח שלו? וכמה עולה לעשות לו טיפול? אני מודע לזה שיצא כבר הZ4 אבל הוא קצת מעבר לקתציב שלי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Turbo HKS, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
תראו יוצא לי לראות דיי הרבה saxo לאחרונה ואני מחפש לקנות saxo vts 1997-1998 .. איך אני יכול לזהות שזאת saxo vts ולא saxo אחרת ? לא כתוב vts בשום חלק באוטו ... תודה וסליחה על השאלה הדיי מפגרת
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לחבר לרכבי וו גרירה. הרכב הנוכחי שלי חלש מדי (ג'סטי) וקל מדי (הבנתי שאסור לגרור לשקול יותר מ 60% מהרכב הגורר ...) ואני רוצה להחליף לרכב 1600. הדרישות הן: חסכונית, אמינה, ידנית ורצוי 5 דלתות. התקציב כ 17K. אני מתלבט בין טויוטה קורולה 91-92 וניסן סאני 93. לטויוטה קרבורטור לניסן הזרקה ונדיר מאוד למצוא 5 דלתות בשני המיקרים. לשתיהן יש מוניטין טוב. השאלות שלי הן מה נתוני צריכת דלק - לא מצאתי ב prkers או carfolio. של שתיהן? מה עדיף מבחינת מחירי חלפים ותדירות טיפולים? ההבדל בין הזרקה לקרבורטור הוא משמעותי? האם יש אופציות אחרות שלא חשבתי עליהן?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
אני מעוניין לקבל פרטים על אימפרזה GT שנת 99-00 ...עכשיו אתם בטח אומרים הנה עוד אחד שמתעצל לעשות חיפוש. את האמת עשיתי חיפוש, אבל משום מה כול הדיונים על האימפרזה הופכים אחרי כמה הודעות לוויכוחים . האימפרזה לעומת מכוניות אחרות. ומתחילים בהתנצחויות כמה האוטו שלי טוב ושלך עגלה זוללת דלק ושוברת גירים. ומכאן מתחילים כל המיתוסים של אנשים שמעולם לא היה להם את האוטו אבל מדברים כאילו הם מהנדסים בסוברו... אני מבקש מבעלי GT בהווה או בעבר לעזור לי לקבל תמונה ריאליט ומציותית לגבי האוטו. אז נתחיל התקציב הוא בסביבות 80-85K יש אפילו קלה יעודית (לבנה מבציר 99 עם 70K קילומטרים יד ראשונה בלי שיפורים). האוטו יסע כ 1200 קילומטר בחודש מקסימום. רוב הנסיעות יהיו רגועות בסביבות ה 8…
הודעה אחרונה מאת ender v, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין 3 דגמי הרכב החדשים הנ"ל: 1. לנסר פרמיום. 2. מאזדה 3. 3. טויוטה קורולה. על מה אתם ממליצים? תודה מראש על תשומת הלב. ערן.
הודעה אחרונה מאת Russian speed, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב לקנייה הייתי נעול כמעט סופית על גאלאנט 1996 וכמעט קניתי אותה היום עד שעברה רובר 620 במצב חדש לגמרי במחיר יחסית מצחיק מה שבטוח שלא נשארתי אדיש לנוכח הפאר של הרכב ולכן רציתי לרתום את מומחי הפורום לפתרון השאלה היא מה דעתכם על הרכב הנ"ל ועל מקבילתו ב 2300 סמק אודה אם תתנו תשובות מפורטות בתודה רון
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט לגבי החלפת הרכב המשפחתי בין משפתית עם מנוע 2L לעומת מכונית מנהלים 2L. שמתי לב שההפרש במחיר הקנייה בין למשל 307 2L לעומת מונידאו הוא ממש זניח. מה לגבי ההוצאות השוטפות כגון צריכת דלק, ביטוחים? במידה וההבדל זניח אז בכלל לא כדאי לשקול מכונית משפחתית עם מנוע 2L אלה לעבור ישירות לרכב מנהלים.
הודעה אחרונה מאת zvih, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מתכוון לרכוש טויוטה קורולה 2004. ראיתי אותה היום, ק"מ 30,000 הרכב ניראה מצויין, בלי שום דברים מחשידים, עבר שני טיפולים בחברה. יד פרטית, בלי סיפורים (מכיר את המוכר בעקיפין) דגם GLI שאלתי אליכם: דגשים לפני בדיקה? בעיות אופייניות לרכב הנ"ל? מחירון 107000...? האם המחירון באמת משקף את המחיר? (שלא כמו באמריקאיות למשל) ואם יש משהו להוסיף בעניין באמת שאשמח לדעת. ביום ה' האוטו ילקח לבדיקה. תודה!
הודעה אחרונה מאת volvo144GL, -
- 2 תגובות
- 881 צפיות
ביצעתי חיפוש כבר חצי שעה אני לא מוצא את זה... מישהו יכול להפנות אותי לת'רד הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
והסביבה ? - אם אפשר רחוב או מספר טל' , אני אשמח. שאלה נוספת: -- האם אפשר לבדוק קודם את שילדת המכונית (בעבור סכום מסויים) ולאחר שמתברר שהשילדה נקייה להמשיך ולבדוק את שאר חלקי המכונית (כמובן, שבתוסת תשלום) ? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 288 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- Erel
- איציק נ.
- David32
- SlowRide
- BoazB11
- yuvk
- גולדן191
- PASHUT
- quizlette85117701
- MarkoJ
- amosbmw