Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתלבט בין 3 דגמי הרכב החדשים הנ"ל:

1. לנסר פרמיום.

2. מאזדה 3.

3. טויוטה קורולה.

על מה אתם ממליצים?

תודה מראש על תשומת הלב.

ערן.

Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

פורסם

1. מהי צורת הרכישה (פרטית, ליסינג)?

2. רכב ראשון או שני בבית?

3. מהו הרכב הנוכחי? לאילו סטנדרטים הרכב החדש צריך להגיע?

4. מהם הדרישות מן הרכב? דהיינו:

4.1 האם יש ילדים?

4.2 מה המרחק הממוצע שייסע כל יום? האם יהיה תוך עירוני או בין עירוני? באזור שטוח (ת"א) או תלול (י"ם)?

4.3 מהן הדרישות מתא המטען?

5. מהם סדרי העדיפויות שלך (בטיחות, נוחות, שקט, אבזור (למעט בטיחותי), הנאה מנהיגה, תדמית...)

בקיצור, עזור לנו לעזור לך.

נ.ב: למה פוקוס לא ברשימה?

בברכה,

אלדד

-----

שורת החתימה נמצאת בעריכה. נודיעכם כשתשוב.

פורסם

אומרים שהלנסר קרבית ומהירה.

מזגה 3 יש בשפע, אי אפשר להסתכל עליה :roll:

טויוטה קורולה אוטו מפנק יפה ומעודן, אני הייתי הולך על הקורולה!! :lol:

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

הלנסר מיושנת.

המאזדה 3 מעולה, חוץ מצפיפות קלה במושב האחורי (מקדימה היא מצויינת) ומזגן בינוני-משהו.

הקורולה אמורה להציע חבילה טובה מכל בחינה, בלי להצטיין בדבר.

אולי כדאי שבאמת תרחיב קצת על הרקע - פרטי, ליסינג? וכל דבר אחר שGoRide כבר כתב לפני.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למה מאזדה 3?

האוטו הכי פחות אמין של מאזדה, ללא שום דבר שמיחד אותו משאר המכוניות.

והמכונית הזאתי מאוד צפופה יחסית למשפחתית, אל תצפה נגיד להכניס שלושה מבוגרים גדולים מאחורה.

חוץ מהעובדה שלכל אחד כבר יש אותה.

טויוטה קורולה, מבין ה 3 הללו הכי עדיפה, אבל אני היתי מכניס לרשימה עוד מכוניות כגון פוקוס חדשה או אימפרזה שהן לא נופלות מהמכוניות שציינת.

פורסם

למה מאזדה 3? התנהגות, עיצוב (גם עיצוב הפנים נאה לטעמי), תיבה עם טיפטרוניק, הגה טוב, ואפילו נוחה (בגרסת הליסינג שאצלי). אם הייתי קונה משהו מהקבוצה, זה בוודאי היה אותה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני הייתי קונה 1.קורולה 2. מאזדה 3.לנסר - לא הייתי קונה בכלל אין לה אף יחוד לעומת זאת שוק חלש מאוד.

ביחס קורולה או מאזדה טעם אישי שלך אני אישית הייתי קונה קורולה ראנקס ואם לא מאזדה 5 דלתות.

פורסם
אבל אני היתי מכניס לרשימה עוד מכוניות כגון פוקוס חדשה או אימפרזה שהן לא נופלות מהמכוניות שציינת.

עד כה נאמר על הפוקוס שהיא מאכזבת.

ב-2 מבחנים שקראתי הכריזו פה אחד שהיא נחותה מהדגם המוחלף...

האימפרזה מיושנת, עיצוב הפנים אפרורי ומשעמם, נחות בהרבה מהתמתחרות שרשמו כאן!

ה-3 היא הפשרה הטובה מכולן.

היא דינמית ומהנה לנהיגה, עיצוב הפנים נאה והיא מאובזרת היטב(בעיקר בגרסאות המפוארות).

הקורולה לעומתה, עם 2 כריות אויר בלבד, לא עברה שינוי משמעותי (למעט מתיחה חיצונית) ובהשוואה ללאנסר ולמאזדה הדגם כבר מיושן (יחסית למתחרות כמובן).

תבצע נסיעת מבחן על שלושתן, תתאים את צריכך וצרכיי משפחתך (תא מטען, מרווח מאחור, נוחות נהיגה/ביצועים)

בשלושתן (קורולה,3,לאנסר) לא צפויה נפילה- סך הכל הקונספט זהה!

אמיר.

פורסם

אני עדיין דבק בעמדתי.

עד שפותח הת'רד לא יגדיר צרכיו ומטרותיו, יהיה קשה מאוד לעזור לו. עד שהוא יגדיר זאת, כל אחד יפריח לאוויר את המעט (או ההרבה) שהוא יודע על המכוניות הללו.

ומאחר וכך המצב, אתרום בחדווה את חלקי הצנוע:

בחירתי התאורטית מבין השלוש: את השלוש...

למה? עיצוב חיצוני ופנימי, אבזור בטיחותי, אבזור "פינוקי", הנאה מנהיגה.

במקום השני, הלאנסר שנותנת תמורה יפה למחיר, כולל טיפטרוניק ו6 כריות אוויר, אך ללא העיצוב ומבחר הצבעים של המאזדה (מאוד אוהב את הצבעים שלהם. לא יודע למה...:smilecolr).

את המקום האחרון קוטפת הטויוטה. מיושנת, בלתי מאובזרת, יקרה וללא ייחוד (אם כי בעלת המנוע החזק פה, אך לא ברמה שתשחק תפקיד רציני בקבוצה הזאת).

ולמה בחירתי תאורטית?

כי בפועל, לא הייתי לוקח אף אחת מהן.

במחיר של מאזדה 3 מפוארת, או קורולה GLI, כבר אפשר לעלות בקלות לאימפרזה GX.

ואם הייתי בוחר להישאר מתחת לרף ה140K ש"ח, הייתי בוחר ללא היסוס בפוקוס החדשה. מאובזרת, נעימה לעין ולמגע, ובהחלט עדיפה.

נחותה מהקודמת? אולי בהיבט של הנאה מנהיגה. היא טובה מהאחרות המוזכרות כאן.

פורסם
במחיר של מאזדה 3 מפוארת, או קורולה GLI, כבר אפשר לעלות בקלות לאימפרזה GX.

ואם הייתי בוחר להישאר מתחת לרף ה140K ש"ח, הייתי בוחר ללא היסוס בפוקוס החדשה. מאובזרת, נעימה לעין ולמגע, ובהחלט עדיפה.

נחותה מהקודמת? אולי בהיבט של הנאה מנהיגה. היא טובה מהאחרות המוזכרות כאן.

א) תסביר מהם ההיתרונות של ה-GX ע"פ מאזדה 3 מפוארת או קורולה GLI?!?

ב)על-סמך מה אתה קובע שהפוקוס החדשה טובה מהאחרות המוזכרות כאן? או עדיפה על פניהן?

נהגת בכולן?

(הפוקוס החדשה יצאה נחותה מאוד ומאכזבת במבחן השוואתי מול ה-3, הקרולה, ה-C4 והמגאן!!)

פורסם
א) תסביר מהם ההיתרונות של ה-GX ע"פ מאזדה 3 מפוארת או קורולה GLI?!?

ב)על-סמך מה אתה קובע שהפוקוס החדשה טובה מהאחרות המוזכרות כאן? או עדיפה על פניהן?

נהגת בכולן?

(הפוקוס החדשה יצאה נחותה מאוד ומאכזבת במבחן השוואתי מול ה-3, הקרולה, ה-C4 והמגאן!!)

1. הGX: בטוחה יותר אקטיבית (ואגב גם פאסיבית, למרות רק 2 כ"א), מהנה יותר לנהיגה, חזקה יותר, יש לה מושבים ה-ר-ב-ה יותר תומכים, לטעמי האישי יפה יותר, הרבה ותר נדירה על הכביש, אינדיבדואלית ומיוחדת, ויש לה אופציה לגרסת 5 דלתות (מן סטיישן קטן, מוזר ונאה). כל זה נכון לגבי ה3, בוודאי ובוודאי נכון לגבי הקורולה.

2.נהגתי ב: GX, פוקוס ו3. קובע על סמך מבחני דרכים וטעם אישי. יש תחומים בהם הפוקוס עדיפה (אבזור, בטיחות, מראה, תא מטען) ויש שלא (שדה ראיה, נוחות, שקט איכות חומרים).

3. אמת. ישנם מבחני דרכים בהם היא הפסידה. ישנם גם כאלה בהם היא ניצחה. חשוב מאוד לבדוק באילו רמות אבזור מדובר. יכול להיות שבגרסת ציי הרכב באמת כך הדבר. בכל מבחן מה שקובע אם רכב מפסיד או מנצח או שקלול כל הנקודות. אך לא לכל אחד כל הפרמטרים חשובים באותה מידה. מבחני דרכים, אפילו של הבריטים, עדיין לא ניתנו בהר סיני.

4. הC4 והמגאן בכלל לא דוסקסו. אני מסכים ששתיהם מכוניות טובות וצוברות נק' זכות רבות.

פורסם
1. הGX: בטוחה יותר אקטיבית (ואגב גם פאסיבית, למרות רק 2 כ"א), מהנה יותר לנהיגה, חזקה יותר, יש לה מושבים ה-ר-ב-ה יותר תומכים, לטעמי האישי יפה יותר, הרבה ותר נדירה על הכביש, אינדיבדואלית ומיוחדת, ויש לה אופציה לגרסת 5 דלתות (מן סטיישן קטן, מוזר ונאה). כל זה נכון לגבי ה3, בוודאי ובוודאי נכון לגבי הקורולה.ל-4X4 יש יתרון מסוים, אבל הוא עדיין זניח לעומת הכוח המבוזבז שבהנעה כפולה, ובעיקר בשל העובדה שבנסיעה יומיומית נורמלית, אף אחד לא זקוק להנעה כפולה כדאי להישאר על הכביש ולא לאבד שליטה.

יופי? בעיני המתבונן... סך-הכל מתיחת פנים לדגמים הקודמים, לי היא נראית למשל כמו כל טימפרזה 1.6 רגילה.

נדירה?מיוחדת? שוב, תצורה חיצונית זהה לכל אימפרזה רגילה (ויש כאלה המון על הכביש)

2.נהגתי ב: GX, פוקוס ו3. קובע על סמך מבחני דרכים וטעם אישי. יש תחומים בהם הפוקוס עדיפה (אבזור, בטיחות, מראה, תא מטען) ויש שלא (שדה ראיה, נוחות, שקט איכות חומרים).

זאת לא עילה לעדיפות ע"פ מתחרות כפי שציינת..

בטיחות,איבזור, מראה ותא מטען יש גם למתחרות... אני לא רואה עדיפות כלשהי למעט עיצוב פנים ואיכות הרכבה (זניח לעומת הפרמטרים הראשונים)

3. אמת. ישנם מבחני דרכים בהם היא הפסידה. ישנם גם כאלה בהם היא ניצחה. חשוב מאוד לבדוק באילו רמות אבזור מדובר. יכול להיות שבגרסת ציי הרכב באמת כך הדבר. בכל מבחן מה שקובע אם רכב מפסיד או מנצח או שקלול כל הנקודות. אך לא לכל אחד כל הפרמטרים חשובים באותה מידה. מבחני דרכים, אפילו של הבריטים, עדיין לא ניתנו בהר סיני.

ההשואה היא כמובן באותם רמות.. מאובזר מול מאובזר, בסיסי מול בסיסי..

4. הC4 והמגאן בכלל לא דוסקסו. אני מסכים ששתיהם מכוניות טובות וצוברות נק' זכות רבות.

טוב, אבל הם צרפתיות אז נעזוב אותן..:wink:

5 תווים
פורסם

1. לדעתי הלנסר נופלת ואינה עומדת בקו עם ה3 והקורולה.

2. מבחינת במי משתי האחרונות לבחור? בגדול שתיהן מוצלחות ואין מקום ליפול בבחירת מי מהן.

לכן המלצתי לכם היא לערוך נסיעת מבחן ולבחור באחת שהכי נוחה ומתאימה לכם.

פורסם

ל BMW:

1. לפיכך, כל מע' בקרת האחיזה, יציבות ומשיכה מיותרות ופוגעות כי הן מאיצות את בלאי הבלמים, ואינן תורמות דבר בנסיעה עירונית רגילה. מכיוון שאלו מע' בטיחות אקטיבית, בדיוק כמו הAWD, תרומתן גדולה מפגיעתן. מעבר לכך, אני לא רואה את המכונית כקופסת פח המעבירה אותי מA לB. אני רוצה להנות בדרך, ורכב עם הנעה כפולה מספק את כל הסחורה.

2. יופי הוא תמיד בעיני המתבונן. הלי ברי מדהימה בעיני. ומה דעתך?

3. דווקא בעיצוב פנים ובחירת חומרים הפוקוס בנחיתות. בתחומים אחרים, כמו בטיחות, הפוקוס זוכה ל5 כוכבים, והיא היחידה מבין השלוש עם הציון הזה.

4. ברמות האבזור המפוארות, דווקא הפוקוס מאובזרת יותר מהאחרות, במיוחד לאור פער המחיר בינה לבין המאזדה 3 באותה רמת אבזור. לדעתי בכל מבחני הדרכים בחנו את גרסאות הבסיס.

5. אני דווקא לא מוותר עליהן, ונהנה מהZX שלי כמעט כל יום...(למרות שהייתי מוותר עליה מיידית למען רכיבה הגונה על איזו הונדה וורדרו סקסית :-D )

והערה כללית: נסיעת מבחן היא כלי בלתי יסולא בפז!

פורסם
שאלה אמיתית ואולי אני טועה אז תתקן אותי

איך אתה יודע שלרכב שיצא לפני חצי שנה אין שוק?

קודם כל חצי שנה זה הרבה זמן לחדירת רכב לשוק וכמעט ורכב זה לא נמכר.

מיציבושי זה כבר לא רכב סחיר כבר הרבה זמן מהכריזמה אפשר לומר.

ו 99.9 שגם הדגם החדש לא יהיה שוק, ובנוסף לא חדר טוב לשוק.

• תוכן חדש...