ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הלכתי לראות היום רכב - דייהטסו שרייד ידנית שנת 2000. הרכב במצב טוב עם 70,000 ק"מ. הוא עבר תאונה ויש לי את דף פירוט התיקונים שבוצעו. מה יש כמה חלקים שאינני מבין מהם לכן אני מבקש מכם עזרה כדי שאפשר יהיה להבין אם יש פגיעת שלדה (בעל הרכב לא יודע ) מכסה מנוע פגוש קדמי תומך מרכזי - 566 ש"ח סורג חזית לבן מש' מקורי 655 ש"ח פח ניצב מקורי - 98 ש"ח ציר L +R עזרו להבין כי הרכב במצב מצוין. כמו כן יש ירידת ערך 2.5% ע"י השמאי.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ערב טוב! רציתי לדעת מה ההבדל בין הדגמים,בעיקר מבחינת אבזור וכד'.(ההבדל במנוע ידוע-25 כ"ס יותר ל623) שני הדגמים כוללים מושבי עור וסנרופ(מדובר על הגרסאות האוטומטיות ולא על הטורבו). השאלה היא האם ל623 למרות שיש לה מנוע של הונדה אבל אין אקורד בנפח 2300,לכן שמשהו מסתבך אז התיקון יהיה יקר יותר מאשר של ה620?(מנוע ה2000 של ה620 מורכב גם על האקורדים,לכן החלקים יותר זמינים ואפשר למצוא בפירוקיה וכד' ולא מקורי וחדש מהחברה.) דוגמה למחיר הזוי לראש מנוע ל623: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=65699&highlight=%F8%E5%E1%F8+623 בנצי.
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אני ככל הנראה מבצע עסקת טרייד אין עם אלבר, סובארו לגאסי על מאזדה 3 חדשה, כמובן עם תוספת תשלום נכבדת. - האם יש עדיפות לקנות את הרכב מהסוכנות באופן ישיר? ולמה? - האם לאחריות שאקבל על הרכב ערבה הסוכנות של מאזדה? אשמח לכל חוות דעת רלוונטית.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
החלטתי לרדת ברמה ולקנות סיוויק 91 או 92 מקסימום רציתי לשאול מהם ההבדלים בין השנים האלה פרט למראה החיצוני והגימור שכן יש הבדלים גדולים. אמינות (האם יש שוני במכלולים כמו הגיר וכו), ביצועים (כמה כוחות סוס המנוע של ה92), מחירי חלקים ועוד בתודה
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה נמצא המספר מנוע של פג'ו 306? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת spritz, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יכול להיות שזה מתחת למושב שליד הנהג? צריך להרים איזה מכסה קטנטן או משהו כזה.. ככה בכל אופן ראיתי שעשו כשלקחתי פונטי 95 אחרת לבדיקה... או שפשוט צריך להרים את מכזה המנוע?! תודה, שי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדרג חברות הביטוח עפ"י מספר התלונות החוזרות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3122025,00.html
הודעה אחרונה מאת Dark_Style, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב לדודים שלי באנגליה, כדי לקנות לכשהם בארץ. כשהם יהיו באנגליה, כנראה אני אצטרך לטפל ברכב, ולכן גם איכפת איזה רכב יהיה. אני חושב לערוך רשימה של מה אפשר ומה לא, וכשהם יגיעו לארץ בעוד כשבוע, אוכל להצטרף אליהם בבחירה. אחד השיקולים שלי הם שעדיף שיהיה מעל שנת 95, כדי שאם ארצה, אוכל להסב אותו לגז, אבל לא מכריע. נדמה לי שעדיף אוטומט,לצערי. אז מחיפוש בפורום ערכתי רשימה חלקית, ואודה לכל מי שיוכל להוסיף רכב חסר או ידע/תיקון. רוב הזמן צריך 5 מקומות, חלק מהזמן 6, ונניח שבוע בשנה 7. מדובר ב4 ילדים, כך שלא יהיה צפוף בספסל, אבל הם יגדלו.. אז כך לבינתיים: אפשר- מיצובישי ספייסואגון? הונדה שאטל מאזדה MPV לא- (מולטיפלה-שנתון גבוה מידי לתקציב,וחבל.) מרצדס ארוך…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
סאנרוף ב106 xsi
מאת elad- 1 תגובות
- 973 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם כל ה106 xsi1400 באו עם סאנרוף מקורי מהחברה?
הודעה אחרונה מאת רועי לוי, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות אוטו. יש לי תקציב של 50 אלף שקלים, עכשיו נוטה לכיוון הונדה סיויק הבעיה היא שאני רוצה אוטו שיחזיק לי לכמה שנים טובות. עכשיו אם ככה איזה אוטו אתם מציעים לי לחפש? מפני שרשמתי הודעה בפורום של קניה ומכירה שאני מחפש הונדה האצ'בק שנת 97 עם 120000 קילומטר ויד 2 שזה לא כל-כך נפוץ.. וגם די לא הגיוני (ככה אמרו לי). אני לא כל-כך מבין במכוניות אני נהג חדש בסך הכל ואני צריך עצה אם יד 3 זה גם בסדר ואם 150000 קילומטר זה יותר מידי או שזה גם טוב בשביל אוטו שנת 97. ובכלל סתם עצות בנושא קניית רכב. תודה יוסי.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
Do we have these cars in Israel?...picture
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב שקיים הרשותי היום הוא 306 1.8L 16V (בעל 112 כ"ס) גיר רגיל. אחרי הרבה מאוד שהרכב ברשותי הגיע הזמן להחליף אותו והדרישות כדלקמן: 1. מנוע חזק יותר מה-306 2. התנהגות שוות ערך ל-306 3. פינוק, הדר וחוסן פנימי 4. גודל פיזי - לא יותר קטן ממשפחתי. 5. עדיפות לגיר רגיל איזה אפשרויות קיימות עבורי בשוק הרכב הישראלי, ובכלל על מה אתם ממליצים? הרבה תודה.
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, ברצוננו לקנות רכב חדש בתקציב של עד 130,000 ש"ח. (1.6 ליטר ומעלה) חשוב לנו (לפי הסדר): בטיחות עלות זולה של טיפולים / חלקי חילוף ודלק רכב לא ידני (אוטומטי, טיפטרוניק וכו') גודל (קטן/קומפקטי) איבזור נוחות + נעים לנהיגה מרווח פנים אני נוטה ללכת על צרפתיות (C3, 206) אבל אולי אני לא אובייקטיבי. מה דעתכם על שאר ההיצע (פוקוס, קורולה, יאריס וכו'). הרכב יהיה בעיקר בתל אביב, לכן חשוב שיהיה קטן עד כמה שאפשר. אפשר להתעלם מסקודה, גולף ופולו. לפי דעתי ה- C3 הכי מתאימה, מבחינת איבזור, גודל, צריכת דלק והיא גם חזקה יחסית (110 כ"ס) אתם מוזמנים להאיר את עיני. תודה, גלעד
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה אבא שלי אמר לי לבחור מה אני רוצה ויש לי 2 אופציות 1)206 1.4 שנת 01 2)יאריס 1.3 שנת 03 בנוסף אבא שלי (שיותר רוצה שאני יקח את היאריס) מנסה לשחד אותי בזה שעם אני לוקח את היאריס הוא ישר לי אותה (רק חיצונית) עם אני ירצה. האוטו ישמש רק לנסיעות של 15-20 דקות פעמיים ביום. ובסופי שבוע לתל אביב או צפון. בנוסף אני לא רוצה משהו שישתה דלק כמו רוסי על וודקא. מה עדיף לי? תודה רבה רבה.
הודעה אחרונה מאת slamdog, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
עוד רכב שעלה בראשי, פיאט טיפו מנוע 2000 סמ''ק עד עכשיו ראיתי בלוחות מכירה רק אוטומט (ואני צריך ידני) סה''כ שאלות רגילות מה דעתכם על הרכב? צריכת דלק? רמת איבזור? ביצועים? רמי.
הודעה אחרונה מאת Dark_Style, -
-
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני צריך רכב משפחתי גדול ואין לי יותר מידי תקציב ( טווח של 35000-45000). חשבתי ללכת על פאסאט 98 מנוע 1600 ידנית. אני לא מחפש ביצועים מרשימים, חשוב לי האמינות והבטיחות של הרכב. אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב , ואם מישהו יוכל לתת לי פרטים טכניים כמו כ"ס, תאוצה ותצרוכת דלק. האם אתם יודעים על בעיות נפוצות בדגם הנ"ל שכדאי לי לבדוק. תודה מראש, אבי
הודעה אחרונה מאת aviko3, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הגיוני? לא תהייה עבודה חאפרית? אני מבקש לענות כמה שיותר מהר כי אני עושה בדיקה מחר לרכב. 106 ראלי!!!
הודעה אחרונה מאת yosle, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה מה אתם חושבים על טיוטה פריוויה ?? איך האוטו ? איך הדלק ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מחפש המלצה לרכב ראשון לנהג צעיר יחסית. תקציב - עד 15K ק"מ - יצטרך לעשות הרבה , לפחות 24-25K בשנה. שיקולים עיקריים - אמינות וחיסכון (סטודנט) בינתיים חשבתי על הסקודה פליסיה 1.9 דיזל 98. יש עוד המלצות או הערות?
הודעה אחרונה מאת zx12r, -
- 28 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פיג'ו 206 CC ככל הנראה שנת 2002-04 מי שיש לו ניסיון עם האוטו שיישתף אותי בבקשה איך הביצועים,איכויות ובעיקר אמינות כל עזרה תתקבל בברכה...תודה
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מדובר על אופל אסטרה מודל 1999 מנוע 1600 גיר אוטומט דגם CD בנזין. חוות דעתכם לגבי : אמינות המנוע, הגיר ויתר המכלולים עלות חלפים וטיפולים בטיחות - אני מבין שזה דגם ללא ABS אך עם שתי כריות אויר צריכת דלק ביצועים - תאוצה, מהירות וכו' נוחות נסיעה תודה.
הודעה אחרונה מאת honda91, -
- 9 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום, מדובר על הדגם 1.8 אוט' רמת גימור CDX הדרישות מהאוטו (לפי סדר החשיבות): 1. מהנה לנהיגה- הגה ושילדה מתקשרים?, יציבות בסיבובים? 2. זריזות (0-100 והאצות ביניים)? 3. אמינות ומחירי חלפים יחסית למתחרות? נ.ב.: אם יש לכם הצעות אחרות העונות על הדרישות הנ"ל ובמחיר דומה (60-70K) אתם מוזמנים לפרט (לא מכוניות של 3 דלתות). תודה
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי האוטו שרשום בחתימה למעלה משנה. האוטו נבחר ע"י אבא שלי מאחר והוא ענה על הקיטריונים הבאים: ירד מתחת ל-50K(האוטו מהשכרה), שנתון גבוה כמה שיותר (03), ומחירי אחזקה נמוכים (ביטוח, דלק, חלפים). אבל האוטו הזה הוא חתיכת סבל אמיתי לנהיגה. אני לא מהרומנטיקנים של הנהיגה, שצריכים שהאוטו שלהם ייקח סיבובים באדיקות של בוקסטר, ולא צריך שהאוטו יאיץ ל-100 כמו איביזה טורבו. אבל אני יכול להגיד שלאחר שנהגתי על המכוניות המשפחתיות שברשותינו (הוחלפו הרבה בשנה האחרונה) - לאנטיס, אוקטביה, וקורולה, שאף אחת מהם הוא לא אוטו "מהנה לנהיגה", עדיין אין מה להשוות לפונטו, שגם עם הדוושה מוצמדת לרצפה האוטו לא זז בכלל (עוד פעם לא ביקשתי איביזה רק קצת כוח), שכל סיבוב של יותר מ-20 אתה מפחד שהאוטו התהפ…
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הלן לכולם. אני רוצה לעשות טרייד אין ולקחת גולף דיזל שנת 1999 ואני רוצה לדעת מה המחיר של הטסט שלו האוטו הזה?רק היודעים על בטוח לענות בבקשה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי הפאסאט 1600, אבקש את המלצכם ברכישת משפחתית גדולה , אמינה ובטוחה בטווח מחירים 35000-45000 ש"ח .הביצועים לא חייבים להיות מדהימים והתיבה יכולה להיות ידנית. על מה הייתם הולכים? תודה, אבי
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אז ככה. אבא שלי רוצה לקנות רכב לעצמו (לא חדש) אבל סופר מיני וחסכוני בדלק הוא מחפש נוחות ושלה ישתה הרבה דלק. הוא לא אחד שמתלהב יותר מידי ממכוניות אז הוא חושב על היאריס או קליאוB שתי המכוניות בין השנתונים של 02-03. ואוטומטיות. אז השאלות שלי הם: 1)מי מהשתיים יותר אמינה? 2)מי שותה פחות דלק? 3)מי נוחה יותר לנסיעה? 4)מי בטיחותית יותר? תודה רבה רבה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחרונה מבטי הופנה לעבר פורד פיאסטה... ראיתי היום אחת בפ''ט ונראה רכב חמוד 3 דלתות, גג נפתח מן סאן-רוף מישהו יכול להגיב איך הרכב? שנת 95 רמת איבזור? זריכת דלק אני מאמין קטנה עם מנוע 1.3, איך האחיזה של האוטו? אמינות? טיפולים? תודה מראש! רמי. תמונות מלוח מכירה: http://yad2.co.il/Pic/1_1_20050424130407.jpg http://yad2.co.il/Pic/1_1_20050424130408.jpg
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
רכב ראשון
מאת nivabotbol-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לגולשי הפורום! אחרי החלטות קשות וחשובות הגעתי להחלטה אחת > אני קונה אוטו בגיר ידני. בגלל שעם אחרי שאני יוציא רישיון אני יתחיל על אוטומט ואז אני ישכח תידני...בלה בלה בלה..ועוד כל מיני סיבות כאלה. עכשיו >> יש לי 30k כמו שהזכרתי בפורום....ואני רוצה חוות דעת על המכוניות הבאות : פיג'ו 106 XSI או ראלי.... רנו קליאו RSI.... פיאט בראבו פיג'ו 306 קבריולט (קצת יקר לי) ואחרונה חביבה שבה אני ממש מתעניין > הפיאט פונטו קבריולט (ראיתי שנת 97 ב33k שווה?) אני מחפש בעיקר מכונית בעלת 3 דלתות\קופה שנכנסת בתקציב.... והכי חשוב שתיהיה ספורטיבית וזריזה ברוחה ושגם לא תיהיה יותר מידי ישנה.... המצלצות נוספות יתקבלו בברכה תודה מראש …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עומד לרכוש טויוטה קורולה שנת 93 ורציתי לשאול: 1) בעל הרכב החליף מנוע לפני 3 שנים, האם ישנה השפעה על מחיר הרכב במקרה כזה (כרגע הקילומטרז' שלו 180K אבל זה כולל גם את המנוע השני) 2) כיצד לעשות סדר בין המחירונים השונים, יש פער של 3K שלגבי זה לא מעט כסף בין הגה ליצחק לוי, כמו כן רציתי לדעת עד כמה הרכב מבוקש בשוק והאם יש טעם, בהנחה שמצבו תקין, לשלם עליו מחירון 3) האם מישהו יודע על אילו בעיות ששייכות לדגם זה XLI, למרות שיש לי GLI שנת 97 והיא באמת עם 0 תקלות רציתי לדעת אם בשנתון 93 היה משהו חריג תודה לכל מי שיענה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עשיתי בדיקה לרכב (בדיקת קניה) היום, ועלתה שם בעיה בבולמים קדמיים. הבוחן אמר שהבולמים חלשים ברמה כזו שהאוטו אפילו לא יעבור טסט. אם כך, איך יכול להיות שהאוטו עבר טסט לפני חודש בדיוק ? האם יכול להיות שבחודש הזה הבולמים נחלשו ברמה כזאת ? או שמדובר בכיסתו"ח של המכון ? יש לציין שהרכב לא עבר שום טראומה של מדרגות או נסיעה קשה בחודש האחרון..
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce