ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
אוסטין מטרו
מאת Honda-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהורים טובים לכולם אני חושב לקנות אוסטין מטרו לשימוש יומיומי עד אשר התקציב יאפשר לרכוש אוסטין מיני ואז המטרו תלך לחלקים רציתי לשאול אנשים שהיו בעלים של מטרו, איך המכונית מבחינת אמינות ?
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי רוצה לקנות רכב משפחתי יד שניה ויש לו 80,000 ש"ח לא אכפת לו אם זה מליסינג או לא, בעיקרון הוא מתלבט בין הונדה סיויק 2003 לבין סובארו אימפרזה 2004 אבל הצעות נוספות גם כן מתקבלות. הוא רוצה אוטו אמין חזק נוח ושלא שותה דלק על מה אתם אומרים כדאי לו ללכת? תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לא קצת מוזר וחשוד שבן אדם ייתחייב על מנוע ,גיר ושאסי(אוקיי שאסי אפשר להבין) אבל עם כל ההשחרות של הבדיקות היום בקשר למנוע והגיר, איך הוא יכול להתחייב? הנושא לא מחשיד שמדובר בסוחר שיש לו קומבינות עם מכוני הבדיקה? מצד שני- כל מכון שייכתוב לי כביכול שהכל תקין ואני אגלה שלא אז אני יכול לתבוע אותו. מה שמביא אותי לשאלה נוספת- למה לא ללכת עם המוכר למכון בדיקה שהוא מכיר ואם הכל ייצא תקין אז אני יכול לתבוע את המכון, לא?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נפח מנוע,שנות ייצור,הספק כוח סוס והלאה. http://www.joautonet.com/seat/cordaba_black.GIF ראיתי כמה כאלה בארץ ומאוד אהבתי אותן...אשמח לדעת מה הטווח מחירים שלהן גם. בתודה מראש...עמית.
הודעה אחרונה מאת Vertigo, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תקציב: בסביבות 15,000 אמין, חסכוני בדלק, תיקונים ואחזקה, כמובן קילומטראז נמוך כמה שיותר (לא יותר מ140), כנ"ל ידיים (עד 3), שנת ייצור מ-1993 וחשוב מאד מזגן טוב. כמובן שאני חושבת על סוזוקי סוויפט, דיאטסו שרייד והייתי רוצה לדעת מה אומרים על פורד פיאסטה, האם יש דגמים בעייתיים בשנים 93-96? הציעו לי 93 שנראת טוב לפי הקריטריונים שלמעלה, אז מה אתם אומרים? תודה, מיכל.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אנא עזרו לי להחליט ופרטו אם אפשר
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב המשפחתי ירוענן בקרוב , ואלה האפשרויות שעלו : הונדה סיויק 2003 , LS . מזדה 323 , 1.6 או 2.0 , 2003 . סיאט לאון , 1.8 , 2003 . כל הרכבים נעים סביב תקציב של 80K . והשיקולים הם סחירות עתידית , אמינות , נוחות , צריכת דלק , וביצועים . או בקיצור - יחס תמורה למחיר . אם ישנן אפשרויות נוספות שעולות באיזור תקציב של 80K , נשמח לשמוע .
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רואה הרבה מודעות על סיויק האצ'בק ואף אחד לא רושם ק"מ כנראה בגלל שהוא נורא גבוה.. כמה ק"מ זה נקרא שהוא כבר ממש גבוה ועדיף לוותר..? לפי החישוב של 15 אלף ק"מ בשנה אז הקילומטראג' של הסיויק 93 אמור להיות 195.
הודעה אחרונה מאת ילדון ה-GT, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 930 צפיות
עדיף שנתון גבוה תמליצו בבקשה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 878 צפיות
שלום לכולם , יש ברשותי אסטרה 1.6 מודל 2000 . אני מאוד נהנה מהרכב ורוצה להתקדם בשנתון ובנפח מנוע. אני רוצה הפעם לנסות את המנוע 1.8 ליטר שכבר מגיע עם 125 כ"ס לעומת 100 שיש לי כרגע. רציתי לדעת האם התחושה בסחיבה תהיה באמת דרסטית או שאין לי מה לצפות ? אני פשוט גר בחיפה ויש באזור שלי המון עליות. בקיץ עם מזגן 1600 חלש מדי לרכב הזה. למי שיש ניסיון עם 1800 אשמח לשמוע. עוד דבר לגבי הצריכת דלק , האם 1.8 תזלול הרבה יותר או שאני לא ממש ירגיש את ההבדל ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Vast_27, -
תקלה ב-volvo 940
מאת dov-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש מי שנתקל בבעיה שלאחר בערך שעה וחצי נסיעה המנוע כבה ולאחר בערך עשר דקות ניתן להמשיך בנסיעה יש למשהו כוון תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 1 תגובות
- 870 צפיות
שלום, רציתי לשאול, איך אני יכול לבדוק אם אוטו משועבד או מהשכרה לשעבר. בתודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני בן 20 ואני לא אוהב את המכוניות הקטנות (אונו 205 וכו') אני מחפש רכב כמו הסופר לנסר למשל או כמו הלנטרה או הלנטיס אני מחפש אוטו אמין, מהיר יחסית (לא טיל בליסטי), ושלא יקרע לי ת'כיס מצאתי סופר לנסר 94 גיר רגיל שחורה ממש יפייפיה יד שלישית הוא אומר שבמשפחה האוטו עבר ראש מנוע וככה ניראה שהאוטו טוב הוא רוצה מחירון 19,000 שווה לתת על האוטו הזה מחירון? מה אתם אומרים? תודה מראש... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=83221
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש אחת ממש נדלקתי עליה חיצונית ופנימי היא ניראת טוב עשיתי עליה סיבוב היא ממש ניראת לי הקטע הוא אני רוצה לדעת לגבי בעיות טיפולים אחזקה וצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, בעקבות תאונה שעברתי עם האופנוע הוא מושבת (אני בסדר) אני לא יודע אם ניתן יהיה לתקן אותו בכמה ומתי.... התוצר הוא שאני חסר תחבורה -דבר קריטי לי לעבודה(מקום ללא נגישות תחבורה ציבורית) כרגע אני לווה רכב, אבל לא אוכל למשוך את זה לזמן רב. יש לי הזדמנות לקנות סקודה פורמן מקרובת משפחה שנשאר אצלה מודל כזה משנת 1994-1995 והם מוכנים לתת לי אותו ב2500-3000 ש"ח רק שיפטרו ממנו. אני לא מחפש רכב לשום מהירות טיולים וכו'. סך הכל כלי הכי זול שיסע50 ק"מ ביום (הלוך ושוב) 5 פעמים בשבוע. העניין שהכלי ללא טסט וביטוח (שאצרך לעשות). אין לי כוונה להשקיע בנושא אלא לקנות כלי שיסחוב עד שאוכל(אם בכלל לתקן את האופנוע) או לרכוש חדש ...כנראה עניין של חודשיים שלושה (תלוי בקבלת הכסף …
הודעה אחרונה מאת eldar052, -
-
- 5 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכל החברים אני מעוניין לקנות את סוג הרכב הנ"ל משהו יכול לכתוב חוות דעת עליו מבחינת 1. נוחות 2. האם מנוע מסוג זה לא חלש לרכב הנ"ל 3. אבזור 4. נקודות חשובות שעליי לשים לב ברכישה . 5. עלות אחזקה . בברכת שבת שלום מיכאל
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אמא שלי נוהגת על קאיה קרניבל 2004, ואנחנו מחזיקים אותה מכיוון שאנחנו משפחה גדולה (שש נפשות). האוטו היה הכרחי, עד שעבדכם הנאמן הוציא רישיון - ומאז הוא מסרב לשבת במקום שאין מולו הגה, ולפיכך - אין הצדקה לאחזקת רכב גדול שכזה. בעקבות הנתון הזה, ובעקבות העובדה שמחיר הסולר עקף את הבנזין - אנחנו מחפשים רכב שיחליף את מקום הקרניבל הנאמנה. הוא צריך להיות משפחתי "רגיל" (חמש מקומות ישיבה). הגיר, כנראה - לא משנה (אמא'לה נהגת שודים. ). והרכב צריך להיות במחיר של 140K עד 170K בערך. אני עדיין מפנטז על מאזדה 3 האצ'בק שחורה, אבל אני מניח שלכם יש דברים יותר טובים להציע... תודה. סנופקין.
הודעה אחרונה מאת סנופקין, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! שאלה לחברי הפורום: האם אתם מכירים מכוני בדיקה מומלצים,אמינים ומקצועיים בת"א? אם כן,ספרו לי עליהם. תודה.
הודעה אחרונה מאת VW RaCiNg, -
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי 316 למכירה המוכר אמר לי שזה 1800 אז אמרתי לו שאז זה 318 הוא אמר לי לא, זה 316 עם מנוע 1800 רציתי לשאול אתכם מה ההבדלים בין 318 ל 316 עם 1800 ולמה זה ככה
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב עד ה15K,אוטומט,חסכוני,אמין וקטן. משנת 1990 ומעלה. נוח ומתאים לנהג חדש...
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מודל 06 או אולי סיריון שנראית חביבת הפורום פה? הכסף משנה מאוד וזה אחד הפרמטרים החשובים עבורי. מה בקשר לתוספות שמגיעות עם הרכב? האיביזה נראית לי יותר חזקה בתחום הזה גיא.
הודעה אחרונה מאת Sago, -
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת נתונים על הרכב הזה בשנים 95. איך האוטו מבחינת צריכת דלק טיפולים והאם יש עוד מכוניות בסגנון הזה בסביבות ה50000 . תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 2 תגובות
- 800 צפיות
שלום, אני מחפש רכב אוטומטי, משנתון כמה שיותר גבוה. תקציב 27K. מנוע 1.4 לפחות (עליות של חיפה) עדיפות לרב אמין עד כמה שאפשר (ואם כבר מגיע למוסך - אז חלקים זולים) תודה מראש, פבל
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
בימים הקרובים, אני עומד לקבל את הרכב הנ"ל - חדש מהעבודה. אז אני זונח את ה 205CTI1.9 שלי בצד לטובת רכב העבודה. עכשיו, בעוד שברור לי שהרכב הנ"ל הוא לא האריה של פז'ו מבחינת התנהגות כביש - אינני מכיר את הדגם בכלל. אשמח לקבל פרטים הבאים: 1. הספק/מומנט. 2. איבזור. 3. קבוצת רישוי הרכב (3? או 4?). 4. התנהגות הרכב - רק ממי שנהג עליו. 5. בטיחות הרכב. תודתי הכנה, מראש... אלון נ.ב. ולא... עד כמה שזה תלוי בי, ה - 205CTI1.9 לא למכירה - אבל הנושא יסגר בעוד מספר ימים בשיחה עם אישתי. הקסארה 1.8 16V של אישתי לעומת זאת - תעמוד למכירה בימים הקרובים - פרטים בנפרד בפורום מכירה - מכוניות. אלון
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי סופר לנסר 94 גיר רגיל שחורה ממש יפייפיה יד שלישית הוא אומר שבמשפחה האוטו עבר ראש מנוע וככה ניראה שהאוטו טוב הוא רוצה מחירון 19,000 מה איתם אומרים? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מכון בדיקה בחיפה
מאת Sago- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התבלבלתי לגמרי בחיפוש. יש שם כל מיני המלצות.
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מבקש את עזרתכם בהתלבטות לגביי שני רכבים שמצאתי לגאסי 91 1600, 170 אלף ק"מ החליפו מנוע לפני כשנה, המנוע החדש רץ כבר 10 אלף ק'"מ ,האוטו ידני המוכר רוצה עבורה 12 אלף מחירון 15,200 יש לי תחושה שאפשר להוריד יותר לסביבות ה 10-12 אלף טסט בעוד שנה אפלאוז 92 1600, 200 אלף ק"מ הדגם המאובזר החליפו מנוע לפני חצי שנה ,המנוע החדש רץ כבר חצי שנה וגמע כ 7 אלף ק"מ,ידני גם כן המוכר רוצה 12 אלף המחירון הוא 14 אלף לא נראה לי שיהיה אפשר להוריד מתחת ל 11,500 טסט עוד חודשיים יש מכה בדלת (נראה לי שצריך להחליף אותה, יש מכה גם בכנף שנראה לי צריכה החלפה שתי המכוניות לא הכי מטופלות אבל לא הכי מוזנחות בלגאסי שצבעה אדום הצבע מאוד מאוד מתקלף וגם מצב בדשבורד לא משהו.... …
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לאחרונה איבדתי את רכבי האהוב בתאונה,ואני מעוניין לדעת מה האופציות שלי לרכב אחר.אני מחפש בנזין אוטומטי ואמין.יש חיה כזו?בעד? נגד?תודה.אגב-כמה עולה מאזדה שנת 96?הכוונה למאזדה F ספורטיבית.
הודעה אחרונה מאת K-f-i-r, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם אני מוכר את הרכב שלי בחור רוצה לעשות לה בדיקה והוא מבקש ממני להגיע אליו לבדיקה עכשיו איך זה נהוג... אני חושב שהוא צריך להגיע אלי "מי שרוצה את האוטו יבוא יקנה" הוא רוצה לטענתו לבדוק לא זוכר איפה "בגלל שזה המקום היחידי שהוא סומך עליו" יכול להיות שהבן אדם מכיר את הבוחן והוא פשוט יוציא את האוטו שחור בכוונה כי אני מצפה מהאוטו לתוצאות מעולות. אני מפחד שסתם אצא "אהבל" בגלל איזה תכנון בין השניים אולי הם חברים אולי קרובים !!!
הודעה אחרונה מאת Sago, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, זקוק לחוות דעתכם, איזה רכב עדיף. מדובר על גרסאות לציי רכב, עבור רכב צמוד (ירידת ערך וסחירות לא מעניינים). השיקולים החשובים: בטיחות (אקטיבית ופסיבית), התנהגות כביש, אמינות ונוחות. האם יש בעלי C4 ? אשמח לשמוע את דעתכם על המכונית. תודה, ירון.
הודעה אחרונה מאת ירון10,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- elibaba
- צוק
- this_is_me
- hans
- Gosser1860
- mikyl
- גולדן191
- pooh-bear
- Derish
- zvit
- carsgo