ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,552 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש אוטו לאח שלי, התקציב שלו הוא 15 אלף, לא משנה אוטו', ידני. הוא צריך אוטו אמין וטוב. הוא לא רוצה רכב קטן כמו 205, AX. אני חשבתי על 2 רכבים: דייהטסו אפלאוז, סובארו לאונה. מה אתם אומרים על 2 הרכבים. יש ברשותי 2 הצעות: דייהטסו אפלאוז, 92, 160 אלף, יד 2 מפרטי והוא רוצה עליה 14 אלף ויש על מה לדבר. ההצעה השניה: סובארו לאונה 90, 120 אלף, יד 3, אוטו', והוא רוצה עליה 15 אלף. מה אתם אומרים? תודה לכל מי שיענה, בן.
הודעה אחרונה מאת fuchi, -
-
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מתעניין במיצובישי סופר לנסר משנים 93\94. השאלות שלי הן: כל הדגמים מאובזרים? ז"א 4 ח"ח, אזעקה (כנראה), ה"כ, נ"מ וכו'. איך המכונית מבחינת אחזקה. האם זו מכונית שקל למצוא במצב טוב, והאם יש מחלות מיוחדות (אודה לכם מאוד אם תסבירו לי את כל העניין של הרדיאטור לגיר האוטומטי). מה הסבירות למצוא ידנית במצב טוב והאם שווה לקנות ידנית (קל למצוא אחת או לא \ סחירות היום או בעתיד). בכל מקרה איך הרכב הזה בכללי. אפשרי למצוא במצב טוב, הרבה מוצעות למכירה, יפאניות ואמינות מאובזרות (בשבילי מאובזר זה מה שרשמתי מעל) ונפוצות כמו שעם ישראל אוהב אותם? או שעדיף ללכת על רכב אחר (חשבתי גם על סיאט איביזה דור שני). הבנתי שאין ABS. יש עוד פרטים שאני…
הודעה אחרונה מאת puma, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אחרי 7 שנים של קשר חם ואוהב עם האופל פרונטרה שלי,הבנתי שצריך להתקדם (וגם הגב לא מה שהיה פעם...). אז מספיק עם נסיעות השטח וסיבובי הדאווין על הג'יפ הכי יפה בעיר וקדימה אל רכב חדש, חזק, מהיר, צעיר (אני עדיין רווק..) ושייתן את כל מה שהפרונטרה שלי מנעה ממני בשנים האחרונות (אך נתנה באהבה את כל מה שיש בה). לאחר לילות ארוכים של שיטוט באינטרנט וקריאת הודעות בפורומים התחלתי להתכנס סביב מספר אופציות : 1. מאזדה 3 2000 (עם גג שמש בשביל הבחורות בשינקיין) 2. מאזדה 3 1600 (עם חשש שהיא חלשה מדיי) 3. טויוטא Runx 4. סוברו אימפרזה 2000 4Wd 5. רנו מגאן II בתקווה שאוכל לקבל קצת יותר מהמחירון על הפרונטרה, התקציב שלי עומד על 140,000 ש"ח. נטיית ליבי עומדת כרגע על ה…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות כב חדש והזוכה המאושר הוא במוו 318 שנת 92 ידנית. לפני שאני מתחיל בכל התהליך של הקניה מישהו יכול לשתף אותי בדברים שכדאי לדעת על האוטו, מה לבדוק בקניה, מחלות, עלות תחזוקה שוטפת וכו.. האוטו עבר 125,000 ק"מ? נשמע קצת חשוד לא?
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה רכב חדש הוא כיום הכי חסכוני לאחזקה שוטפת? אני מתכוון בעיקר לצריכת דלק, אבל גם לטיפולים וביטוח; ובלי להתייחס לדברים כמו מחיר הרכב עצמו או ירידת הערך שלו, רק התחזוקה השוטפת. ברור שאין תשובה אחת שנכונה לכולם- תלוי כמה נוסעים וכו'; נאמר, למישהו שנוסע בערך 20,000 ק"מ בשנה, כך שדיזל לא משתלם; ובואו נניח שמחירי הדלק עוד יעלו, ככה שצריכת הדלק היא המרכיב הכי חשוב. אני יודע שגז יותר זול, אבל אני רוצה לדעת על מכוניות שמונעות בבנזין.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם.. רציתי לדעת קצת מידע על ה-106 מנוע 1.6 או 1.4 שנת -99 עד שנה הכי גבוהה (לא יודע עד איזה שנה יש אותם). עשיתי חיפוש על האוטו אבל לא מצאתי ממש מה שחיפשתי כמו האם האוטו אמין, איך הוא מבחינת נסיעה, אם יש לו שוק טוב בכלל כל מידע שתוכלו לתת לי אני אשמח פשוט אף פעם לא התעסקתי עם רכב צרפתי אז אין לי מושג..(למי שלא יודע אני בעל איביזה)
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
פיג'ו 306 xsi
מאת רוניר-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הי, בחיפושיי אחר רכב מצאתי פיג'ו 306 xsi, מנוע 2000, שנת 95. האוטו נראה ממש טוב, ונוסע יפה מאוד. רציתי לשמוע את חוות דעתכם על האוטו- איך הוא על הכביש, באחזקה, ובכלל... אגב, הבחור רוצה עליו 25,000 (נראה לי שווה...) תודה! רוני.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני נשוי עם 2 ילדים ורציתי לקנות רכב קטן, בשנתון 96-00 שיהיה זול לתחזוקה, חסכוני בדלק עד כמה שניתן, כמובן אמין ובנוסף עם תא מטען שניתן להכניס בו עגלה מתקפלת. חשבתי על אופציות כמו רנו קליאו RT, פורד פיאסטה 1.3 ופיג'ו 306 1.4. אנא תנו דעתכם על הבחירה ותציעו אם ישנם רכבים טובים יותר שעונים על הקריטריון.
הודעה אחרונה מאת יאירון, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רכב ראשון שאנחנו קונים בעיקר נסיעות בין עירוניות - גרים במקום מרוחק חשוב שיהיה מרווח (אני 1.90), בטוח, אוטומטי, מעל שנת 2001 תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני חושב לרכוש לעצמי מגאן קופה 1.6 ידנית וראיתי שיש שני דורות או בשפת רנו, PAHSE, הבנתי שהדור הראשון מיוצר עד 99. על פי מראה חיצוני לא ממש רואים הבדל אבל אולי זה רק אני, בכל אופן אשמח אם מישהו יסביר לי מה ההבדלים בין הדורות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שיש כבר הרבה דיונים בנושא אבל בכל זאת. יש לי כמה כיוונים בנתיים: פורד פיאסטה CLX 1.4 ידנית שנת 95, 5 ד', מחירון (לפי מוטוקאר): 13,900. אין לי בעיה גם לקנות 1.3 פורד אסקורט 1.6 CL ידנית שנת 95, מחירון (לפי מוטוקאר): 13,800. פג'ו 205 FOREVER, מנוע 1.4 ידנית, 5 ד', שנת 96, מחירון (לפי מוטוקאר): 13,900. העדיפות העליונה שלי היא כמובן אמינות וצריכה נמוכה של דלק. הבנתי שב205 אין הגה כח, שזה חסרון די גדול אני חושב. לגבי השאר אני לא בטוח. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זה GT או GTI ? או שיש רק 1.9 קרבורטור כפול? ומה זה אומר בעצם? אפשר פרטים? הבן אדם אומר שהמנוע מקורי ברישיון, כולל סנרוף. מה אתם אומרים? איך האוטו? הייתה לי 309 1.6 שנת 89 גיר רגיל כמובן! ופשוט אהבתי את האוטו !!! היו צרות אבל בכל זאת! מה מחינת צריכת הדלק שלו? 1.9? ולא עדיף כבר אלפא 33 1.7 ? אשמח לקבל תגובות!! כלשהן !! תודה וסופ"ש נעים!!
הודעה אחרונה מאת Sago, -
-
- 8 תגובות
- 21.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפושים רבים אחרי רכב יד שניה אני חושב שמצאתי מוכר אחד נורמלי לישועה. למה נורמלי? במשך 5 דקות ששוחחנו בטלפון הוא התעקש שאני שואל שאלות של סוחרים והוא לא מוכן בשום פנים ואופן למכור את הרכב לסוחרים כי הגיס שלו אכל אותה בעסקה כזו.. בכל אופן, מדובר במיצובישי סופר לאנסר 97, יד שניה שעשתה 95 אלף ק"מ. ראיתי את הרכב ודי התלהבתי - הרכב נראה שמור (פרט לכמה שריטות שטחיות - בכל זאת הרכב לא חדש), הרמנו מכסה מנוע והכל נראה בדיוק כמו שצריך - לא נקי מדי ולא נוזלי מדי. קבענו לעשות בדיקה מחר, הבן אדם הסכים ללכת איתי לאיזה מכון שאני רוצה. ועכשיו לשאלות (במידה והבדיקה תצא בסדר ואני אהיה מעוניין ברכב): איך מבררים היסטוריית טיפולים של רכב? איך יודעים…
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה בייגון ובכאב אני מוכר את הפולו שלי ומחליף לגולף 1.6 אוט. עכשיו רציתי קצת חוות דעת על הרכב הנ"K: תאוצה, נוחות, יציבות וכ'ו. כמו כן אשמח לקבל מיידע ב60K איזה שנה אני יכול לקנות וחשוב לי לקנות ג'נריישן מאז לקבל מיידע על הרמת איבזור הזאת. תודה מראש תמיר.
הודעה אחרונה מאת תמיר אורן, -
סקודה פליסיה
מאת RBRB-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם זה נכון שמנוע ה-1300 שנמצא בפליסיה זה מנוע זהה למנוע שנמצא בפיבוריט? אם זה אכן נכון, האם כדאי לחפש אך ורק מנועי 1600? (שלפי הבנתי יוצרו בגרמניה ע"י פולקסווגן?)
הודעה אחרונה מאת bub, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב אני דיי חדש בעסק אבל יש לי שאלה !! אני עולה קצת במדרגת הסמ"ק ואני מתלבט בין שניים בעיקר ג'ילרה runner 200 או קימקו b&w 250 . אני אישית מעדיף את התנוחת רכיבה ה"ספורטיבית" כשאני יושב דיי זקוף על הקטנוע ואני גם דיי קטן פיזית אז אמרתי שאלו השניים שבאים בחשבון. בלי קשר ההתלבטות היא כזאת .. לא משנה איזה runner אני רואה יש תמיד חלודה מטורפת באגזוז וזה קצת מלחיץ אותי ובלי קשר אני מת לדעת מה יותר טוב מה יחזיק יותר זמן כי אני בקטע של להתניע ולנסוע... להנות גם חשוב אבל עדיין... אני ממש אשמח אם משהו מבין ויוכל לייעץ לי...
הודעה אחרונה מאת 2pac_outlaw, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר שהסובארו לאונה שנת 91 יד שניה עם 100K ק'מ החלטנו להיפרד לאחר כ 10 שנים שבשנים אלה עשיתי סה'כ כ40K ק'מ אני רוצה לקנות רכב אך אין לי מושג בתחום ואין לי עם מי להתיעץ הדרישות רכב קטן אוטומט יסע כחצי שעה ליום ת'א חולון וזהו התקציב עד 40 אלף שח (אם יהיה צריך להוסיף עוד 5 נסתדר) הכי חשוב צבע אדום (כן על איכות לא מתפשרים ) הציעו לי כמה המלצות פיז'ו 206 יונדאי אטוס אבל ראיתי היום דיהטסו סיריון רכב שנראה נחמד (מה דעתכם?) זהו נואשת מחכה לעזרה והמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת יקירק, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
משהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב!, דבר ראשון שלום!, שנים שלא כתבתי בפורום.... מה שהצבא יכול לעשות לך!... בתקווה עוד מעט קבע ויהיה הרבה יותר טוב... הקיצר לענינו... אחי מחפש לקנות רכב, הוא יכול לגרד עד 55K... כרגע יש התלבטויות בין 206 לסיאט איביזה... מה דעתכם ? כמובן שעלתה מחשבה על היאריס... אבל כרגע התקציב לא מאפשר ! בכל מקרה, מה אתם אומרים?... יש עוד אופציות מענינות ? סה"כ הוא מחפש רכב אמין, שנחמד לנהוג בו, נראה סבבה... ואתה יודעים... עונה על הדרישות של ילד בן 28 ... תודה רבה רבה!, ניר.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב, אז ככה: נמאס לנו מהפונטו בעבודה, נמאס טוטאלית, הוחלט למכור אותה, ולקנות משהו אחר הכיון: משהו בסביבות 35 אלפי שקלים רצוי מאוד שיהיה יפני, סגנון שרייד או סריון אפשרי שיהיה אוטומט, ואפשרי גיר רגיל מה נכנס בתקציב ? תודה, ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף רכב חדש ואני די בדילמה, האופציות הן: טויוטה קורולה רן איקס, פזו 307 סיטרואן סי 4 גולף 1600 מזדה 3 כל הרכבים במחיר של עד 140K אשמח לשמוע על המלצות מניסיון- ואולי על רכב שלא חשבתי, אביעד.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני כרגע נוהגת בפיז'ו 206xs ואני מחפשת משהו יותר ספורטיבי. אני רוצה לשאול את דעתכם לגבי שתי המכוניות הבאות: Clio Sport vs Peugeot 206 GTI אני לא רוצה פרטים בסיסים כמו הספק מנוע וכוחות סוס, אלא איך הם מתנהגים בכביש, ההבדלים בגיר, שילדה, תקלות וכו' וגם ניסיון אישי עם המכוניות. אני מחפשת נהיגה מהירה אבל גם מרגשת בסיבובים (לדוגמה בנס הרים איפה שאני נוסעת כל יום). אם מישהו מכיר איזה 206GTI או רנו ספורט משנת 2002 ומעלה למכירה - אני מאוד אשמח. יעל
הודעה אחרונה מאת לSheDevil206, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פיאט בראבו שנת 97 ידני יד שניה הקילומיטראז' 120 אלף מנוע 1.6 שמורה גיר חדש פילטר פתוח.. הוא רוצה עליה 25 אלף אז תעזרו לי בבקשה אם שווה את הכסף האוטו הזה??
הודעה אחרונה מאת ebari, -
היי. חבר טוב שלי בקרוב מתחתן ולכן מהדק קצת את החגורה (הכלכלית ושל המכנסיים...). ברשותו רכב שמחירו כ 35,000 ש"ח וברצונו לרכוש רכב זול הרבה יותר. הוא שקל אלפא 33. למיטב ידיעתי הרכב מאוד פרובלמטי (שמעתי לא מעט על בעיות גיר וכו') אך הייתי רוצה שתחכימו אותי, בבקשה, ותנדבו מידיעותכם. מאיזו שנה עד איזו שנה הגיע הרכב לארץ, אמינות - אני מניח שמרכבים ישנים אין מה לדרוש אמינות יפנית אך אולי "מחלות" ידועות, חוות דעת ורשמים כלליים על הרכב כמו כח,מנוע וכו' וכו'. וכל מידע אחר שעולה בדעתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם משהו מכיר/נהג ברכב? הרכב לא אמור לספק ריגושים מוטוריים כמובן, אך האם הוא בעל נוחות והתנהגות סבירה? האם זה אותו מנוע כמו באיגניס? וכן אני ראיתי אותו ואני דווקא אוהב את העיצוב שלו- מעין קופסא ביזארית..
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו הרבה אנשים שמתלהבים מהונדה EX שנת 92-94 משופרת גם אני החלטתי שאני רוצה אחת כזאת פשוטה ולשפר אותה לבד (טמבונים,פילטר,מגנזיום,חצאיות,בקליות וכו'...) עכשיו אחרי שחסכתי דיי כסף כדי לקנות את האוטו הנכסף רציתי לדעת על מה הכי צריך לשם לב כשקונים הונדה, כלומר ממה צריך להיזהר במיוחד לפני קניית הונדה כזאת עם ותק של 12-14 שנים על הכביש.. אגב שאלה נוספת, האם פילטר פתוח הוא דבר חוקי בארצנו או שהוא אסור? ואם הוא חוקי באיזה מקומות אפשר לקבל עליו רישיונות?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי תקציב של עד 40K, ואני מחפש רכב טוב, אמין, בטיחותי, חסכוני בדלק בעיקר לנסיעות בין עירוניות (25K בשנה בערך). יש לי נטיה לגיר ידני, והעדפה של רכב קטן יחסית (אבל שיושב יציב על הכביש). הציעו לי לקנות פולו קלאסיק 1600 שנת 2000. האם כדי ללכת לכיוון הזה? (מה בכלל ההבדל בין פולו קלאסיק לפולו רגילה?) מה היתרונות/ חסרונות שלו (צריכת דלק, אמינות וכד')? האם יש סוגי רכבים אחרים שמתאימים לדרישות ולתקציב? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם (גם מי שזוכר וגם מי שלא) ! בניגוד לפעם הקודמת, הפעם אני אשתדל פחות לחפור. אני מנסה לאט לאט להכנס יותר ויותר לענייני הרכב ונתקלתי במכונית שנישקלת מאוד ברצינות מצידי והיא אופל קורסה 1400 ידנית 98-00. אשמח לשמוע: 1. אמינות 2. האם האוטו הוא אוטו זריז? 3. כמה כוחות סוס יש לדגם הנ"ל? 4. האם הרכב חסכוני ? הערות קטנות: * אני יותר מתכוון לדגם בשנים 98-99, עם הרבה הרבה מזל אז אולי 00. *הבנתי שהדגם ה "חצי אוטומאטי" הוא צרה ולכן אשמור ממנו מרחק. תודה לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ראיתי היום בירושלים פיאסטה SI למישהו יש פרטים על הרכב (שנות יצור,מנוע,כ"ס,וכדומה ) תודה ..
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, הייתה לי הצעשה של רנו קליאו מנוע 1400 עם הצתה אלק' שנת 94 ידנית ב17K ש"ח מה אתם אומרים על האוטו אני צריך אותו בעיקר כדי להסיע את הילדים לגן בכל בוקר משהו כמו 10 ק"מ הלוך ושוב..וכמובן גם לקניות וכאלה קיצר אוטו משפחתי...האם זה שווה?! נ.ב האוטו יהייה באילת לא יודע אם זה קשור אבל היא גם צריכה לעמוד בחום
הודעה אחרונה מאת rafi_h,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce