ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
פורד פוקוס
מאת מייקי- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, אני מחפש פורד פוקוס משנתון 2000/2001. מישהו יודע מה היו ההבדלים בין דגם LX לדגם GLX באותם שנתונים (קיים פער של 5K ש"ח במחירון) ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
פאסאט 2003
מאת ari 66- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתעניין ברכישת פאסאט 2003 דיזל מבקש ממי שמכיר את הרכב רשמים כדאיות מחיר וכו בברכת יום מהנה.
הודעה אחרונה מאת soli, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב לילדים (טוב כבר בני 25) מנוע1.-1.3 מזגן חובה .ידני או אוטומטי. שנתון1994 ומעלה. הרכב יבלה רוב זמנו בגוש דן. קצת נסיעות לכפר סבא ומודיעין תקציב סביב 15K ה מומלץ?..
הודעה אחרונה מאת redroze, -
לנטיס F
מאת <<MaZaFaKa>>-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני חושב לקנות לאנטיס F (הצורה עם הפנסים הקטנים) תוכלו לעזור לי טיפה להתמצא? הכוונה היא איזה שנתונים קיימים, נפח מנוע וכד' כמו כן מחיר (אני יודע שכאן זה לא מחירון אבל בכל זאת..) אני גם מעוניין בידנית, האם זה קשה למצוא אחת ידנית או שיש הרבה? תודה רבה מראש (:
הודעה אחרונה מאת Lynx, -
-
טעות של החיים
מאת joker- 0 תגובות
- 988 צפיות
*** כותרת לא עניינית היא גם טעות. ההודעה נמחקה ***
הודעה אחרונה מאת joker, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לאחרונה החלטתי סוף סוף על רכישת רכב מסוג פולו 2001 או 2002 אוטומטית. רציתי לדעת את חוות דעתכם האישית על הרכב באופן כללי ובכלל על דברים ספציפים שכדי לבדוק לפני הקנייה. האם ההבדלים בין האוטומטית לידנית משמעותיים כל כך? האם האוטו זריז יחסית? מדוברת בגרסא 1.4 בברכה,
הודעה אחרונה מאת fuchi, -
-
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים. ברצוני לקנות קוואליר מהשנים 95-96 ורציתי לקבל מכם נתונים על הרכב. מהם נקודות התורפה ? ומהם ההבדלים בין דגמי המשנה? בתודה קוקו.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 0 תגובות
- 847 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק. קרא את כללי הפורום ותן כותרת עניינית להודעותיך *** http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת yahavono28, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 941 צפיות
רבותיי וחברי הפורום הנכבדים. ברשותי אאודי 80 שנת 86 אוטומט. ברגע זה אני נמצא בפרשת דרכים רצינית ביותר, והייתי רוצה את חוות דעתכם מלאת שנות הניסיון. ישנן שתי אפשרויות לפני, האחת-קניית אוטו מהדגם של האוטו שלי במצב טוב יותר ולהשתמש בו לחלקים (הרכב מבחינת פנים ומנוע הרבה יותר טוב משלי, מבחינת מרכב-הוא עבר תאונה). או שמא לקנות אוטו אחר לגמרי. אנה עיזרו לי בשאלה מעיקה זו.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רכב ספציפי וקצת פרטים עליו מהמוכר: יד 2 , שנת 96, הוחלף מנוע לפני שנה, אין לו טסט לשנתיים (לא מסתדר לי שהוחלף לפני שנה וטסט אין לשנתיים) טוען שלא עברו תאונות ושהוא במצב טוב, רק צריך להחליף משאבת מים... מה אתם אומרים על רכב כזה? בכל מקרה שלא יהיה אני מתכוון לקחת את הרכב לבדיקה... הוא דורש בערך חצי מהמחירון... אם מישהו יודע מה המחיר לפי לוי יצחק, אשמח לדעת... *** עריכה - רוצה לשמוח - כנס לאתר שלו ותשלם *** של motocar זה בערך 25K מה אתם אומרים ? האם כדאי לקחת לבדיקה ? אשמח לקבל תגובות בעניין בהקדם האפשרי, אני מעוניין לקחת את הרכב מחר או מחרותיים (אם יצא) תודה מראש והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המגאן קופה שנת 99, 1600 האוטומט, הגולף זה גולף CL שנת 97 ידני 1600 מה הבעיות/יתרונות/מחלות/חסרונות של כל אחד מהרכבים הנ"ל אם אפשר גם איפה אני יכול למצוא מפרט של כל אחד מהרכבים. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת infinty, -
חשש לקצה שלדה
מאת יניב921-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לאחר חיפושים נרחבים בפורום עדיין לא קיבלתי תשובה משמעית ברצוני לקנות הונדה הצבק 99 אך המוכר מסר לי ברגע האחרון שהוחלפה לרכב כנף ימנית קדמית. המוסכניק שלו אמר שהוא רואה שהוחלפו מכסה מנוע או שתוקן וכנף ימנית אך הוא אינו יכול לומר בודאות אם ישנו קצה שלדה אך בכל אופן מה זה אומר קצה שלדה? אם השלדה קבלה מכה אז זה מכה בשלדה או שמא ישנו ריתוך בין השלדה לכנף (זוהי האופציה היחידה להחליף כנף כמדומני) מדוע ריתוך בשלדה נקרא קצה שלדה וכיצד אפשר לבדוק האם זה מפריע להיגוי חוזק... כמה צריך להוריד על קצה שלדה וכמה לקורת רוחב ? והאם זה משמעותי פגיעה בקורת רוחב?
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי לכולם יש לי שאלה אני בחור גבוה 195 רציתי לדעת אם יש פה גם בחורים גבוהים ואם הם מצליחים לנהוג במזדה 3 ,אני ישבתי ברכב ולא ממש הרגשתי (לא נסעתי נסיעת מבחן) ,אולי ההרגשה תיהיה שונה. יש למישהו פה הצעה או עזרה אם כדאי לי ללכת על הרכב הזה או לעבור למזדה לנטיס או יונדאי אילנטרה תודה רבההה זה נורא חשוב לי
הודעה אחרונה מאת logit, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חבר'ה - לאחר כמה חודשים חודשים של חיפוש, הגעתי למסקנה שכ-80% ממפרסמי הרכב למכירה הם סוחרים, או כאלה שמסתירים פגמים רציניים. אני רוצה לפנות לסוכנויות למכירת רכב יד שנייה, כמו אלבר, אויס וכו'. על מי אתם ממליצים, מבחינת אמינות, אחריות וכו'? מה עדיף? מהשכרה או מליסינג?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
האם לדעתכם זה אפשרי לקנות ולתפעל רכב (חייב לפעול מדי פעם...) בפחות מ5000 שקל? רצוי הילוכים. לא חובה שום דבר אחר... אה כן צריך שהסכום יכסה גם את הביטוח...
הודעה אחרונה מאת X plane, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכם אני מחפש רכב אמריקאי נדיר. הדרישות הם: כמובן שאוטומט מנוע גדול ובזבזני שיהיה נדיר משומש והתקציב 100 אלף + - שנתון 2000 + - אשמח לקבל הצעות. נ.ב ג'ימי ואקספלורר זה לא מתאים.
הודעה אחרונה מאת Big Chevy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום יש לי הזדמנות לקנות דייהו מטיז שנת 2000 במחיר מצחיק מה אתם אומרים על האוטו? אני נהג חדש הדרישות שלי מהרכב: שיהיה ידני, להגיע איתו לבית ספר, לחברים ולחזור הביתה. בשביל נסיעות אחרות יש לי את האוטו של אמא.. בקיצור דעות כלליות על האוטו יעזרו לי. תודה מראש! אוהד.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מישהו יכול להגיד לי תכונות של הרכב הבא: אלפא ג'ולייטה שנת 85 נפח 1800 הרכב נמצא עם מעט רקבונות, ומבחינה מכאנית לא ידוע. שאלות: 1. חיסכון 2. הנאת נהיגה (ספורט?) 3. חלקים בעל הרכב רוצה עליה מעל 9000 שח לטענתו עקב היותה נדירה. מוזר ומפתה באותה מידה... בתודה מראש אבי
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, איזה רכב למשפחה (גיר אוטומט) אתם ממליצים במחיר בין 100 ל-120K ? הכוונה לרכב חדש מהחברה תודה.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , יש לי התלבטות ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי . ברשותי פונטו קבריולט 1600 צהובה מודל 95 ואני יד 4 ברשיונות האוטו שמור ואפילו יש בו גג חדש חשמלי . עוד מעט מתקרב החורף ואחרי שנה עם הפונטו חשבתי להחליף אוטו . אני יודע שקשה למצוא את הפונטו במיוחד בדגמי ה1600 ועוד בצבע צהוב ויש בו סוג של פוזה ופאן כאשר הגג פתוח במיוחד בשעות הערב . לפני הפונטו הייתה לי מגאן קופה אבל אוטומטית שלא יכולתי לסבול לנהוג בה ואמרתי לעצמי רק גיר רגיל מה עוד שמחירי הדלק התייקרו . מה אתם אומרים להישאר עם הפונטו לעבור למגאן או בכלל שיש לכם אפשרות אחרת בתקציב של 30 אלף ש"ח. יש לי גם רעיון של בכלל לעבור לג'יפ קטן בדוגמת הפרוזה של דייטסו או האחים למשפחת סוזוקי הסמוראי והויטרה…
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בעוד חודשיים וחצי (1-12-05) עתידים לצנוח מחירי הרכבים החדשים בשישה אחוזים (שלושה אחוזים בשביל 2005 ושלושה אחוזים בשביל 2006). משנת 2007 ואילך עתידים לרדת מחירי הרכב בהתמדה כל ראשון לינואר בשלושה אחוזים נוספים. מה לדעתכם תהיה ההשלכה של ההפחתה הזו על שוק המשומשות בכלל, ועל מחירי הרכב המשומש בזמן הקרוב. האם הפחתה זהה או שמא מפולת מחירים? האם כדאי לקנות רכב משומש בזמן הקרוב או שעדיף לחכות עוד חודשיים וחצי על מנת לראות את ההשלכה על השוק? ירידה של כמה אחוזים מתחת המחירון כדאי לדרוש אם קונים רכב משומש עכשיו? תודה ויום טוב. יושי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 843 צפיות
שלום לכם ... לאחרונה נתקלתי בקרוב משפחה שמעוניין למכור את הרכב שלו הרכב שלו נקנה בשנת 95 בליסינג ומאז הוא אצלו השאלה שלי היא כזאת : האם ערך הרכב יורד בגלל שהוא קנה בליסינג ? ברישיונות כתוב שהוא יד 2 בגלל הליסינג תודה מראש
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שנתון 2001 או 2002 האם הרכב שווה ? או שמא יש לכם המלצה אחרת לתקציב מקסימלי של 40000 תודה
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
רנו 5
מאת MINI MATAN- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, ברצוני לקנות רכב ראשון משלי (הגיע הזמן) המטרה של הרכב זה נסיעה יומית לבית ספר וחזרה (15 דקות לכל כיוון) ואז בצהריים לאימון (כל יום וחזרה) נסיעה של 30 דקות לכל צד..וזהו בערך חקרתי מעט את הנושא (מבחינת מחירים) וראיתי שרנו 5 זה רכב שיכול להתאים לי מבחינת תקציב (תלמיד..מה לעשות).. רנו 5 תקינה יכולה להמכר סביב ה 5-7 אלף ידנית כמובן.. השאלה שלי זה מה קורה מסביב, האם הרכב נחשב אמין, מהי צריכת הדלק (1.4/1.1) האם ניתן להשיג 3 דל' "רגילה" או שזה רק דגמי הטורבו והGT היקרות והנדירות מהם. האחזקה שאני בונה עליה היא 400 שקל לחודש (לא כולל ביטוחים) שיכלול דלק ואחזקה כללית..הרכב עומד להיות אצלי שנה פלוס מינוס. אם עומד לכם בראש רכב אחר אשר לדעתכם יכנס בתקצי…
הודעה אחרונה מאת danila, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קודם כל אני חדש פה...אז מקווה שאני מפרסם במקום הנכון דבר שני אני רוצה לקנות הונדה האצבק ESI רציתי לדעת כמה דברים על הרכב...לפני שאני בכלל מתחיל לקנות אם אפשר לדעת מחירון של הרכב (אם מותר לרשום פה) ועוד שאלה...אם אפשר לדעת אם הוא שותה דלק או לא תודה רבה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת yosi_1985, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה יבורך כל מי שיעזור לי יש לי תקציב לאוטו בערך 20 אלף שקל ואני מת לקנות אוטו אבל אני עוד מעט מתגייס עוד מעט זה בערך 8 חודש אני לא יספיק להנות עם ההשקעות על האוטו..וכבר יצטרך למכור כי אין לי מה לחפש אם האוטו בזמן שאני מתגייס ויש לי אוטו של ההורים שאני נוהג עליו בנתיים..זה לא שאני בלי אוטו בכלל ואפשרות שנייה יש לי.. לשמור תתקציב..ולהוסיף עוד מפה עוד משם..ולהביא אחרי הצב"א רכב משהו מפלצת כמו vr6 או סובארו אימפרזה טורבו...וכ' ואם אני יקנה עכשיו..לא יהיה לי כסף לאחרי הצב"א להביא ת'אוטו "המפלצת".. עכשיו אני צריך את עזרתם תעזרו לי מכל הלב למה התגובות שלכם..עלולות להכריע את מה שאני הולך לעשות תודה מראש שיהיה לכם המשך שבוע רגוע אייל.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
שלום אני צריך יעוץ בקשר לקניית רכב במחיר בין 40 ל 50 אלף שקל אוטומט אמין ביטוח זול משפחתי עדיף עם הגה כוח וחסכוני בדלק
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן. זה לא עוד שרשור סרק על איזה אוטו כדאי לי ללכת. אלא אני ממש הולך על הסופר לנסר. כמעט בטוח שיש את המשאבים הנדרשים. והאוטו שלי כבר עומד למכירה. גם התחרטות מטעמי "אידיולוגיה" לא תיהיה כאן. יש לי רק כמה שאלות, הסופר לנסר מתישהו עברה מתיחת פנים? או שאין ממש הבדל בין שנת הדגם הראשונה לאחרונה? טיפולים ואחזקה רגילים ליפאנית מהשנים הללו או יקרה במיוחד? מחלות מיוחדות חוץ ממה שנאמר על הרדיאטור קירור לגיר? והכי חשוב לי, בכמה המכונית הזאת נסחרת? מעל או מתחת למחירון? שמתי לב שיש המון מלוקקות מסתובבות בכבישים. בכמה נסחרת אחת במצב טוב? משהו כמו 2000 מתחת למחירון זה סביר? אני מעוניין ויש לי עדיפות לגיר ידני בלבד בכמה הן נסחרות? כמה הן נפוצות? מה הסבירות…
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
פיגו' 206.
מאת Barak_RR- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אחותי הגדולה מעוניינת ברכישת פיגו' 206 עם מנוע 1.4 ליטר ניראה לי מודל 2002 2003. עכשיו שאלתי אילכם היא איך המכונית מבחינת אמינות ואם היא רואה מוסכים הרבה? מה תדירות הטיפולים בה?ואם יש כל בעיה ספציפית או משהו מיוחד אז מי שיודע מניסיון בבקשה לומר לי. תודה רבה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Barak_RR, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז לפני שמישהו יעיר את ההערה המתבקשת: עשיתי חיפוש בפורום. הבנתי ומיציתי את העניין שאין שום קשר בין יונדאי קופה לאוטו ספורט. אני לא מחפש אוטו ספורט. לשאלות- מנוע 2000 אוטומט, הבנתי שלקוח מהלנטרה, מכאן אפשר להסיק שהאוטו אמין/לא אמין? (לא שמעתי דעות שליליות לגבי אמינות של הלנטרה, להיפך). מבחינת פנים הרכב- כמה אנשים (אם בכלל) יכולים לשבת מאחורה? כמה כסאות יש שם ותכל'ס כמה אנשים נכנסים (לא ילדים בני 3). בתור רכב, עם עיצוב יפה, ולא מעבר לכך, האם כדאי לקנות אותו בסכום של 30K בערך? (אני לא מחפש ספורטיביות אלא צורה יפה, או נוחות - בגלל זה המועמדת השניה היא קסנטיה). תודה.
הודעה אחרונה מאת -באבי-,