ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
אני לא מאמין שהגעתי עד הלום, אך כנראה הייאוש אוכל אותי. שלום לכולם, אני, ניר סבירסקי, מחפש רכב קטן עם מזגן שיעלה יום ביומו לכרמיאל מהקריות וחזרה. התקציב הוא עד 20,000 שקלים והדרישות לא גבוהות במיוחד. חשבתי על סיטרואן סקסו 1.4 ידנית אך אז גיליתי שיש לה רק 70 כ"ס, וזה די איכזב אותי. מספר הערות: אפשר גם רכב ישן. (למשל אלפאסוד וכד'). אי-אפשר קופסאות שימורים יפאניות, ולא אכפת לי כמה הן אמינות. נדרש רכב עם ערך מוסף כל שהוא (אם בדמות מנוע טוב, סמל נדיר, מספר שסתומים אימתני או שלדה מ-ט-ו-ר-פ-ת). הרכב יקנה ליד אחרונה, אז תהיו ראלים. בבקשה, רק תגובות רציניות ולא שתי מילים (פיאט פונטו ), ניר. (אני בן 18, עם רשיון 7 חודשים, אין לי פחד מהנ…
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. אתמול ראיתי כזו למכירה שנראית ממש טוב. 1300 עם מזגן אבל נוסעת ממש אחלה. עם כמה לירות אפשר להביא אותה לרמה הרבה יותר גבוהה, יש לה פוטנציאל. איך האוטו הזה? מנסיעה עליו ראיתי שמדובר באוטו חזק שיושב ממש טוב על הכביש. מה דעתכם? המחירון שלה 16 + אפשר להוציא אותה בסביבות 12000 . תודה
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
שלום לכולם עברתי ליד "אתר לסילוק גרוטאות" עם מספר רב של רכבים ישנים השאלה היא איך ניתן למצוא את בעל הרכב כאשר המקום סגור שם רוב הזמן יש למישהו מושג ??? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת כרמל טוכמן, -
- 1 תגובות
- 966 צפיות
שלום אני בן 17, הוצאתי רשיון לאוטו ואני מחפש טרקטורון - בגלל החיסכון בדלק, בגלל שלא צריך מלווה, כדי לקפוץ מהבית לבצפר ולחברים. אני מחפש טרקטורון אמין וזול, אני לא צריך משהו שמגיע ל120 קמ"ש אבל אני לא רוצה גם שהוא יהיה גרוטאה... כלומר לא משו שסוגר 70 בשיא.. אני רוצה לשאול : 1. האם מותר לי להעלות את הטרקטורון על הכביש בהגבלת מהירות של 40? או שזה סתם המצאה של אנשים? 2. איזה טיפים יש לכם בנוגע לקניית הטרקטורון, בחירתו, מבחינת בטיחות וגם אמינות (אני לא רוצה להתחתן עם המוסך ..) התקציב שלי 12 אלף שקלים, אבל זה חסכון חיי.. אז אני מעדיף לא לבזבז יותר מדי ממנו. תודה, סימבה
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חבר מהעבודה שאל אותי, אבל מאחר ואין לי שום מושג ברכב הנתון, חוץ מזה שהוא נחשב אמין אני מפנה את השאלה אליכם, בעלי ניסיון קודם, או נוכחי. הדרישות מהרכב : שיעשה את העבודה, יביא ויחזיר אותו מהעבודה. בלי שום הנאה מיוחדת. שיהיה זול לאחזקה ולטיפול. שיהיה אוטומטי. מאחר ואני זוכר גם שגיר אוטומטי בג'סטי אינו גיר רגיל אלה גיר רציף (אם אני לא טועה), האים גיר כזה הוא אמין? מה זה בכלל אומר גיר רציף? בקיצור, האים שווה לקנות כזה רכב, במיוחד אם אותו אדם אינו חובב נהיגה מושבע (כמונו) אם לא, אז אלו הצעות נוספות יש לכם לרכבים דומים. (עשיתי חיפוש בפרום אבל לא מצאתי הרבה)
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
אני עומד לקנות היום או מחר סיוויק 96 SR אוטמטית ... רציתי לשאול אם יש פה מישהו שיש לו את האוטו הזה ויכול לתת חוות דעת ?? תודה!
הודעה אחרונה מאת 2fast, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סוף סוף מכרתי את הקוואליר. עכשיו אני מתכוון לקנות אותו חדש. אני נוטה לכיוון הראנקס והייתי רוצה לשאול האם תהיה לי בעיה למכור אותה בגלל השוק הישראלי השמרני שאוהב רק משפחתית-סדאן-1600-אוטומט והראנקס היא 5 דלתות? ועוד שאלה. איך היא ביחס למתחרות שלה? שללתי את האפשרות של מאזדה 3 בגלל מחיר הביטוח (11340) יש עוד אוטו יפני שהייתם ממליצים שהתקציב שלו בסביבות ה120 ומשהו? הדרישות הן נוחות, חסכון דלק, התנהגות והנאה מנהיגה- יתרון. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי אפשרות לקנות רכב שנת 92 עם רשיונות מוקפאים. (הרשיונות הוקפאו לפני כשנה). מה הדרך שצריך לעשות לאחר הקנייה בשביל להחזיר את הרשיונות? רק ללכת למכון טסטים? או שזה מצריך ביקור במכון התקנים? מה לגבי השנה שעברה ללא טסט, צריך לשלם את הטסט הזה? בגדול, איך זה עובד כל הקטע הזה? תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת wollmann, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב לאשתי הנסיעות שלה הם ברדיוס של 20 ק"מ לא יותר מכיוון שזה יהיה רכב שני. והתקציב שלי עומד על 30000 וההתלבטות שלי היא בין אקסנט לקאיה מנטור או ספיה. העניין הוא שאני רוצה רכב עם שנה כמה שיותר גבוהה שיהיה יחסית אמין וחסכוני ונפח 1500. העדפה שלי היא אקסנט אבל הן קצת יקרות מידי עבורי. השאלה שלי היא האם מישהו מכיר את המכוניות קאיה מנטור או ספיה האם הם כדאיות ? בגלל שהם קצת יותר זולות מהאקסנט. ראיתי שגם הלאנוס זולה האם כדאי ? האם היא חסכונית בדלק ? כי אפשר לקנות שנה גבוהה עם כל התוספות. אשמח לקבל תשובות למייל שלי [email protected]
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
טויוטה פריוויה
מאת yf2- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחי מחפש מידע על הרכב על מנת לקנותו, למישהו יש מידע עליו? (אני יודע שהרכב נפלא, אני מדבר ברמה של: עלות חלפים, אחזקה וכד'...)
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
עוד חודש וחצי אני מתכנן לקנות רכב. אני בכיוון של קופה,שתהיה ספורטיבית,ביצועים טובים,אמינות ונוחות. חשוב שהמכונית תנקר עיניים התקציב הוא עד 50 אלף. יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מכל הבחינות רשות הדיבור לכם ידידיי
הודעה אחרונה מאת מרון, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רוצה לקבל קצת פרטים מבעלי ניסיון עם האוטו, תחזוקה שוטפת, דלק, בלאי, מרווח טיפולים אמינות, ביטוח ועוד.... (יש ברשותי רכב ספורטיבי כך שאני מודע לפערי האחזקה בין רכב רגיל לספורטיבי מבקש מידע על הרכב הנ"ל ולא של תחזוקת רכב ספורטיבי באופן כללי) האקזמפלר הנ"ל עבר 65000 ק"מ מתי טיימינג? ועוד דברים ספציפים שכדאי לשים לב. תודה אריק
הודעה אחרונה מאת Golf-Gti, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אלה המכוניות שהגיעו אצלנו לקו הסיום, עכשיו רק נותר לבחור ביניהן. אשמח אם תוכלו להמליץ על איזו מן המכוניות, לתת לי חסרונות ו/או יתרונות, ובכלל דברים שיעזרו לי להחליט בצורה ברורה במי אבחר. אם תוכלו, גם לתת קריטריונים ברורים בהן אחת המכוניות מובילה או להפך- כמו נוחות, נהיגה, וכו'- וכל מה שיש לכם להגיד ! תודה רבה, אדם.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
אני חדש אבל זה לא מונע ממני לבקש ייעוץ לגבי רכב ב-40K, על הפרק פונטו ספייס או בלנו
מאת Guest moshe1x-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעונין לקנות רכב משומש, אני לא ממש יודע על מה ללכת, בעיקרון רכב קטן וחסכוני. התקציב הוא 40000 . המליצו לי על הפונטו ספיס והסוזוקי בלנו. אני כבר מחפש הרבה מאוד זמן ולא יודע מה לעשות , צריך עזרה?????
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
שלום חברים אני רציתי לישמוע את הצעתכם ועם כידי ליקנות קאיה ספיה או מצובישי סופר לנסר
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני כרגע משכיר דירה, אם אני קונה רכב, ומעביר בעלות אני רוצה לתת את הכתובות של הדירה השכורה, אבל השאלה האם משרד הרישוי יעביר את הכתובת החדשה למשרד הפנים, ואז אצטרך לשלם אגרה.... בעקרון הדירה השכורה היא רק לכמה חודשים...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, ראשית מחמאות על האתר והפורום אני מעוניין לרכוש רכב קטן, אוטומט במחיר של עד 40,000 , לאחר בירורים הגעתי למסקנה שרכישת דיהטסו סיריון תהיה החלטה טובה ( מודל 2001 או 2002 ) . אני קצת מוטרד מנפח המנוע (1000) , הרכב אמור לשמש נסיעות בתוך ירושלים ולא אמור לצאת מתחום העיר, ירושלים ידועה בעליות שלה, לכן אני לא יודע אם הרכב יהיה מספיק טוב. דרך אגב, היום מכרתי דיהטסו שרייד שנת 92 , נפח מנוע 1300 , והוא די ענה על הדרישות מבחינת כח מנוע, האם עליי לצפות לירידה בביצועי המנוע במידה וארכוש סיריון שנת 2001 ? אשמח גם לקבל הצעות לרכבים נוספים, אני די מבולבל מכל כך הרבה הצעות לדגמים שונים. נ.ב. דיברתי היום עם סוכנות למכירת רכב בראשון לציון, שם נאמר לי שהם מוכרים דיהסטו ס…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי בעיונת בפיג'ו 205 top xri מצאתי במחיר של 15K המחירון שלה בכלל 12,600 ובגלל היותה יד ראשונה אז מיחרון שלה 13,230 המוזר שהיא אוטומטית הגיוני שהמוכר מוסיף 1770 שקל לאוטומט ובכלל כדיי לי לקנות מכונית שהוחלף לה הגיר לאוטומט? בתודה arbelia:???:
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
אופל פרונטרה
מאת joker- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם , מה אתם אומרים על האופל פרונטרה ? ג'יפ בין היפים על הכביש במחיר מצחיק . אמרו לי רק שהחלפים יקרים . יש לכם מושג ? תודה.
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש פיג'ו 205 GTI והייתי מעוניין לדעת כמה דברים מאיזה שנה עד איזה שנה הכי מוצלחות כי שמעתי שיש עם 120 כחות סוס ויש עם 130 ומה בערך המחיר ואם יש איזה דברים שאני צריך לשים לב לפני הקנייה.. תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם , הרכב המדובר הוא יונדאי אקסנט שנת 96 3 דלתות , 1300. בנוגע לנוחות נסיעה אני יודע שהרכב הזה הוא לא להיט , הדבר היחיד שמעניין כרגע זה אמינות וחסכון בדלק עד כמה שאפשר. * כריות אוויר , ABS וכל שאר ירקות גם לא מראש העדיפויות - מדובר ברכב לשינוע יום יומי בלבד. האם הרכב הזה אמין? ומה הבעיות האופייניות לו? מה לבדוק ספציפית ברכב זה? אודה לכל מי שיוכל לנדב מידע נוסף.
הודעה אחרונה מאת TAHAR, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב, אני הולך לבדוק היום פיאט בראבה 97 אוטו' מחירון 20K, המוכר מוכן לרדת ל- 17K (יש קצת מכות פח) הרכב עבר 88K ק"מ. מהן נקודות החולשה של הרכב? איך הוא מבחינת צריכת דלק? אם בבדיקה יוצאים רק דברים קטנים (תיקונים של 1.5 - 2) אלף, האם כדאי לקחת את האוטו? הערות: אני מחפש רכב אוטומטי משנתון כמה שיותר גבוה במחיר 20K. לכן לא יעזרו לי הערות בסגנון: עדיף תקח רנו מגאן 99. (החלטתי לא ללכת על דייהו לאנוס 98, אלא להתמקד בפיאט בראבה) תודה מראש, פאשה
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 858 צפיות
קראתי את כל מה שנכתב בפורום על הפורד פוקוס ונראה לי בסך הכל אוטו סביר ראיתי אתמול את דגם ה-TrendX ורציתי לשמוע התייחסות לכמה פרטים מאוד שוליים (על העיקריים, כאמור קראתי): * האם רק אני חושב שצבע הבז' הוא מאוד ביזארי בשביל הריפודים, הפלסטיקים וכד'? * לגבי תא אכסון בין המושבים הקדמיים (שיכול לשמש גם משענת יד) ואין אותו בפוקוס - אפשר לקנות כזה ולהרכיב? * פתיחת מכסה המנוע החדשנית - (עם מפתח מאחורי הסמל) - עד כמה זה מפריע? * עד כמה בקרת השיוט שימושית (מעולם לא היה חסר לי) לגבי המאזדה הכל נראה טוב, ויש רק שאלה אחת - איך אפשר לחבר לרדיו דיסק משהו שמנגן MP3 (קראתי על משדרי ה-FM, אבל זה נראה לא רציני)? למה היצרן/יבואן לא מאפשר את זה כאופציה?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי תקציב של 22 אלף ואני מתלבטת בין שני רכבים פונטו או רובר 214..מה כדי? והאם הרובר מצדיקה את התדמית הנוראית שהדביקו לה או שלא? נאמר על הרובר כול כך הרבה דברים בפורום אבל לא הצלחתי ממש להחליט לטובה או לרעתה...ומה צריכת הדלק שלה? ואם כבר פונטו איזה דגם הכי מוצלח? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ! בדקתי היום את האוטו והתוצאות: פגיעה קלה בקצה שילדה (חשיבות נמוכה) יחס דחיסה במנוע לא שווה האוטו עשה 19000 ק"מ כמה אחוז יורד מהמחירון על הקצה שילדה? אשמח לתגובות!!!
הודעה אחרונה מאת fuchi, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מקבל את הרישיון שלי עוד חודשיים ורציתי לראות מה אתם ממליצים לי לקנות. התקציב שלי יהיה בערך אני מאמין 75K +-. אני רוצה אוטו ידני. שיהיה ספורטיבי. כמובן שיתאים לי כי אני נהג חדש. האפשרויות שעלו בראשי תגידו מה דעתכם- רנו קליאו ספורט. גולף\ פולו ג'י טי אי. הונדה פרלוד. פיג'ו 106 ראלי. במוו 328. אלפא רומיאו. תנו דעתכם על האפשרויות. תודה יום טוב.
-
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לדוד שלי היתה אלפא רומיאו 156 והוא עשה איתה תאונה ופירק אותה עכשיו הוא נוהג על אופנוע ומחפש אוטו חדש. אין לו שם בעיית תקציב ברוך השם אבל הוא בן אדם צנוע הוא רוצה מכונית שלא יסתכלו עליו בצומת ולא לנקר עיניים. התנאים שלו הם כאלה- ידנית, לא קבריולט, לא גרמנית, לא מנקרת עיניים. אני המלצתי לו על ההונדה סיוויק טייפ אר שלדעתי מושלמת בשבילו אבל הוא אמר שהוא דואג מזה שמכרו רק 10 כאלה בארץ והוא חושב לפי התמונות שהגיר ממש לא נוח... עוד אפשרויות הן האיבו 8 אבל הוא אומר שהיא ערסית מדי והאלפא ג'י טי החדשה שמדהימה לדעתי... על מה אתם ממליצים?
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתקלתי בנושא כבר כמה פעמים. רציתי לדעת עוד דעות. במחירון לוי יצחק, יש את המחירון הבסיסי ואופציה לשקלול המחיר על סמך חבילת אבזור טובה יותר, מספר ידיים, ק"מ נמוך וכו'. האם משלמים תוספות אלו בשוק המשומשות? כלומר, אני יכול להבין תוספת של אבזור (בעיקר אם זה אבטוח בטחותי), אבל להוסיף למחיר על סמך ק"מ וידיים. אני לא מדבר על רכבים שנת 95, יד ראשונה, שעשה 50K ק"מ. מדובר על רכבים משנות 01,02 שהעבודה שהם יד ראשונה זה לא פרס גדול כל כך ועם ק"מ סביר, אלא מצופה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני יודע שיש כבר כמה נושאים כאלו בפורום, אבל לא מצאתי משהו לגבי הסכום שאני מחפש. אני מחפש רכב ראשון. כבר טחנתי את האינטרנט לגבי ביקורות של הרכבים הבאים, וכל ביקורת אומרת משהו שונה. התקציב שלי הוא עד 60K (גמיש מעט יותר אם זה רכב ממש ממש שמור) ההתלבטות שלי היא בין הרכבים הבאים (הסכומים נעים בין 50K ל 60K וקצת): 1. פולו 16V שנת 2001 2. פיז'ו 206 XS שנת 2001 - הדגם של ה 110 כ"ס 3. סקודה פאביה שנת 2002, 2003 (כנראה לא אצליח למצוא 16V, אז זו עם 68 כ"ס) 5. טיוטה יאריס TS שנת 2002 (אני בטוח לא אמצא כזו) 6. סיאט איביזה שנת 2001 1.6 100 כ"ס סיגנו מה שחשוב לי הוא: (על סדר עדיפות) 1. רכב ידני קטן! 2. הנאה מנהיגה, עדיפות לרכב ספורטיבי 3. עלויות אחזק…
הודעה אחרונה מאת gk1980,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 468 אורחים (הצג רשימה מלאה)