ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,553 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, לאחר שירדתי מנושא הפולו החלטתי ללכת לכיוון הגולף אך לפני החיפוש יש לי מספר שאלות שיעזרו לי לדעת במה אני מעוניין. מדובר בגולף שנת 2002 אוטומטית גרסאת גנרשיין: האם גרסאת נפח מנוע 2000 שותה דלק בצורה משמעותית? מה ההבדלים בנתונים בינה לבין גרסאת ה1600 סמק? האם ה2000 קשה יותר למכירה מסיבה כלשהי? האם יש משהו שצריך לדעת על שני הדגמים הללו? איך הם נחשבות מבחינת ביצועים אמינות וכדומה. תודה רבה יניב,
הודעה אחרונה מאת yaniv69, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מכונית קטנה במחיר 35K ש"ח. חשבתי על פג'ו 306 99 או גולף 97 או רובר 216 99. אני מחפש אוטו עם מנוע 1600 (שיהיה לו קצת כח) אבל לא יותר גדול מזה (חבל על הדלק). יש לכם המלצות? או עוד רעיונות? תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת talgil, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם! בקרוב אנו רוצים להחליף את האוטו השני שלנו (הראשון הוא מהעבודה) שהוא Mazada Lantis 1998 1800 סמ"ק (לא F). האוטו די בזבזן ומשנתיים שהוא אצלנו הייתי מסכם שאין לנו צורך במנוע 1800 ועכשיו המטרה שלנו להתרכז באוטו חסכוני יותר ובעל שנתון גבוה יותר למען שמירת הערך. האוטו היעודי צריך להיות אוטומט (משמש גם את אמא) ובשום אופן לא 1800 סמ"ק כדי לא לחזור על התסריט הנוכחי. כמו כן שנתון 2000 לפחות בתקציב של 50-60K. מתגובות של אנשים בפורום ומכרים שלי הבנתי שהאיביזה של סיאט הוא אוטו די חסכוני, אמין ונוח. ראיתי את האיביזה לאחר שיפורי קוסמטיקה שונים והתלהבתי שכן באוטו היעודי אני מתכוון להשקיע מבחינה קוסמטית ולאיביזה יש פוטנציאל יפה. אחרי שראיתי את ה-Leon עוד יותר התלהבתי מכ…
הודעה אחרונה מאת asaf_a, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בן 19 ויש לי כבר שנה וחצי רשיון, צברתי סכום של 17 אלף שקל ואני רוצה להשקיע אותו בקניית הרכב הראשון שלי. הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות עירוניות ובין עירוניות קצרות (ראשון-תא-רמת גן) , סדר הצרכים מהרכב: 1. אמינות 2. צריכת דלק נמוכה 3. בטיחות ולבסוף אם אפשר אז מהנה ונוח ככל האפשר. אני חושב רק על רכב עם גיר ידני...שונא אוטומט. הרכבים שחשבתי עליהם הם: 1. פורד פיאסטה 1300 ידנית 96-97. 2. דייהטסו שרייד 1300 ידנית 96-97. 3. סוזוקי סוופיט 1300 ידנית 95. רציתי לדעת מה חוות הדעת שלכם על הרכבים, מי עדיף, יתרונות חסרונות וכאלה. אגב אשמח לדעת מהי עלות הביטוחים הממוצעת לרכבים מהסוג הזה.
הודעה אחרונה מאת elad789, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ליועצים ולגולשים הנכבדים! חבריי המליצו לי על מכונאי רכב בעירנו שיכול לבדוק רכב לפני רכישה בסכום סימלי ובאמינות, במידה ואיני רוצה / לא משתלם לי לגשת למכון (מדובר על רכבים בין 5-7K). כשדיברתי איתו על זמינותו באופן כללי, הוא יצר רושם של אדם אחראי, וכשסיפרתי לו שאין לי עוד רכב ספיציפי שאני רוצה לקנות, הוא הציע לי לבדוק במוסכים המקומיים עמם יש לו קשר ע"מ להציע לי רכב למכירה במסגרת שקבעתי. הוא אמר שהמוסך מעניק לי 3 חודשים אחריות, ושהוא יבדוק בשבילי את הרכב לפני הרכישה. האם יש כזו פרקטיקה של רכישה ממוסכים, והאם כל הסיפור נראה לכם אמין?
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
סיאט 95
מאת סאונד בראש- 0 תגובות
- 628 צפיות
ברשותי תקציב של 15K פלוס מינוס לרכישת רכב ונידלקתי על ה עיצוב של ה סיאט 95 ספורטיבי נחמד אבל שמעתי שיש להם פול בעיות מישהו יוכל ליעץ לי בבקשה או שאולי הבעיות הם בדגם מסויים
הודעה אחרונה מאת סאונד בראש, -
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו מוכן לתת לי מחיר עדכני להעברת בעלות בדואר? (אם כן אספר לך מה הטרנטה החדשה מסוגלת לעשות...)
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
סובארו טנדר
מאת igrinber- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי משהוא יודע מה המחיר של אגרת רשוי שנתית של סובארו טנדר זאת אומרת האים המחיר זהה לסובארו לאונה בשנתון זהה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת igrinber, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, אני מחפש רכב משפחתי (בעיקר לאשה) בגבול ה 50K ראיתי S40 עם 100K קמ. שמורה ויפה אבל הבעיה שאני לא ממש מכיר את הדגם הזה (המפגש האחרון שלי עם ולוו קטנה היה ה340 מתחילת שנות ה80 שהיתה בעצם DAF משופרת ולא יותר). הדילמה היא שהאוטו ניראה כמו הגדולים ומאובזר מעבר למשפחתית ממוצעת השאלה אם היא גם אמינה נוחה וחסכונית כמו הגדולות (משהוא יודע במיקרה מה התצרוכת ממוצעת שלה?). השמח לקבל חוות דעת או המלצות על רכבים אחרים. אבל לא משהוא בסדר גודל של הS70 כי כמו שאמרתי אשתי אמורה לנהוג בה והיא מסרבת בתוקף לעלות על רכב בגודל כזה. תודה, גיא.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קודם כל מה דעתכם על האוטו? בדקתי במחירון לוי יצחק וגיליתי שיש 3: קומפורטליין שעולה 60300 קוד דגם במחירון 724199b קומפורטליין שעולה 63200 קוד דגם במחירון 724199 פסיפיק שעולה 64940 קוד דגם במחירון 724199c מה ההבדלים בין ה-3 (כ"ס / רמת גימור..)? מה עוד הייתם ממליצים בתקציב הנוכחי? (שימו לב מה יש לי עכשיו YUKON 5.7L 225HP )
הודעה אחרונה מאת eddie_a, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי בנות! הציעו לי לקנות אוונסיס שנת 2004, במחיר נוח. מה דעתכם על הרכב? אודה לכל התייחסות, במיוחד מבעלי נסיון!
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אחת כזאת שנת 87 , ידוע למישהוא על תקלות כל שהן רכב אמין לא אמין? מנוע 850 סמק 4 הילוכים .
הודעה אחרונה מאת SuBaRu_MaN, -
-
- 8 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
חלק אומרים לי שזה לא שסי וחלק אומרים שכן... מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
אני מחפש דיי הרבה זמן A3 טורבו 01 או 02 ובזמן האחרון אני מתחיל להתיאש מחוסר ברכבים כאלה.. התחלתי לשקול קניה של גולף V5 טיפט. 02 (170 כ"ס מול האאודי עם 180). מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המעבר הזה ? כדאי או לא ?
הודעה אחרונה מאת ילדון ה-GT, -
206CC
מאת crossfire 2- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת איך האוטו מבחינת אמינות/בטיחות , והאם יש כאן מישהו שמוכר את האוטו עם גיר אוט'?
הודעה אחרונה מאת fish, -
שלום לכל חברי הפורום,ובייחוד לזקנים שבינינו שאולי יזדהו עם הסיפור אז ככה,אבי הגיע לשלב שהוא מחפש ריגושים בחיים(אל תשאלו אותי למה) הוא החליט שהוא רוצה אופנוע 500 סמ"ק ומעלה אך לאחר שהוא ראה שזה יותר מידי מפחיד הוא החליט לוותר ולעבור למשהו יותר בטיחותי אך מרגש באותה צורה,הוא החליט לקנות מכונית ספורט עכשיו אין יותר מידי דרישות חוץ מזה שהיא תהיה מהירה בקו ישר ושהיא תהיה עד 200 אלף שקל,היא לא חייבת להיות חדשה אבל שהיא לא תעלה יותר מ200 אלף גם אם היא תצטרך יישור קו. אבי נסע על המיאטה והתרשם לא מעט הוא אמר שהיה חסר טיפה כוח(כלומר האצה בקו ישר) מקווה שתוכלו לעזור לאדם קשיש במשבר תודה אלון
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום מישהו ממשפחתי מעוניין לקנות ב.מ.וו 525 E39 מודל 2001-2003 או מעוניין לדעת את התוספות האפשריות לדגם הזה ואת מחירן(כאשר האוטו היה חדש) האם יש קטלוג תוספות?אם לא איך הוא יוכל לדעת איזה תוספות קיימות חוץ ממה שבעל האוטו יומר. נ.ב אשמח לחוות דעת על הדגם עם המנוע הזה ועל ה-E39 בכלל
הודעה אחרונה מאת raptor, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מעוניין לקנות אוטו יפני בין השנים 97- 98 בתקציב של 30K - 35K ואני רוצה המלצה על אוטו שההחזקה שלו לא יקרה ושאין בו הרבה בעיות ושיראה יפה חיצוינת... ישנה האפשרות של מיצובישי סופר לנסר אך אני רוצה לשמוע אם יש משהו יותר טוב מהמצובישי בשנים הללו במחיר הזה...
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
שלום. זכור לי כי לאחר דגמי ה-200 (214/16) הגיעו ה 25 אם אני לא טועה. כמו כן - באיזה שלב הם נמכרו תחת המותג MG. א. האם זכור לי נכון? ב. האם מדובר באותה גברת בשינוי אדרת קלה - כלומר הרכבים עדיין לא אמינים בעליל וכל שאר מאפייני הסדרה היוצאת או שמדובר ברכב טוב יותר? שאלתי עולה לאחר הדיון שהיה על הרוברים. אשמח לעוד מידע ככל העולה על דעתכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתעניין ברכב מסוג מזדה 323F שנת 2003 שראיתי אצל סוחר .נאמר לי על ידו שהרכב היה מליסינג של חברת ניו-קופל.(הוא לא העביר את הרכב על שמו ולכן הרכב יד ראשונה עם כ-60000 ק"מ) האם הגיוני שרכב שהיה בליסינג תפעולי 3 שנים עשה כ-20000 ק"מ בשנה?(נראה לי מעט...) האם מנסיונכם כדאי ללכת לבדוק בכלל את הרכב הזה או שכדאי להתרחק כמו מאש? בהנחה ואלך לבדוק את הרכב הנ"ל,כמה אני אמור להוריד בגלל שהוא היה בליסינג תפעולי? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סיאט איביזה מודל 94 זאת הצורה הישנה ביותר או זאת הצורה עם הפנסים הקטנים המרובעים מאחורה?
הודעה אחרונה מאת zvih, -
- 1 תגובות
- 921 צפיות
מעוניין לקנות סופר לנסר 1600. מה עדיף-אוטומט או ידני?, האם הרכב חסכוני בדלק?, אוהב לבקר במוסך?, בעיות אופייניות ועוד פרטים והכי חשוב האם זה כדאי בכלל?!
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
כפי שכמה מכם בטח יודעים אני התלבטתי בין רובר 214 ולבין הפונטו... לאחר התייעצות בפורום החלטתי שהרובר לא תיהיה החלטה נכונה. אז ככה שנשארתי עם הפונטו...אני אוהבת את הרכב גם חיצונית וגם הנהיגה שלו היא סבבה (לא מסעירה במיוחד...אבל סבירה). ולכן לפני שאני הולכת להכנס לתוך החיפוש המאסיבי אחר הפונטו שלי..רציתי להיות בטוחה ב 100% לגבי הפונטו... קראתי כאן בפורום כול מיני חוות דעת על הרכב והאמת שהרוב אומרים שהרכב הוא אחלה... אבל רציתי לקבל את האישור הסופי עליו..וכאן אתם נכנסים לתמונה .... התקציב שלי הוא 22 +-האמת שאני מעדיפה להוציא על הרכב 18-19 ואת שאר הכסף להשקיע במערכת חדשה...מה אתם אומרים? איזה דגם הוא המועדף ולאיזה דגם לא להתקרב? איך האחזקה של הרכב...מה…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, כמה שאלות בשביל חבר שמתעניין ברכב. איך הרכב באופן כללי? בעיות ידועות? טיפולים, צריכת דלק וכו'. דברים שצריכים לשים לב אליהם בזמן בדיקה? איך הרכב סוחב יחסית למתחרות במחירים שלו (סביב ה27K). מדוע הרכב יותר זול מאשר יונדאי אקסנט מאותו שנתון?!? תודה.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה קורה חברים שאלתיהיא כזאת? מישהופה יכוללתת לייעוץ על הרכב הנ"ל מבחינת איכות,סחירות בשוק,אמינות,וכןהלאה אגב הרכב שנת1993פצצה של אוטו מבפניםובחוץ
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אוקיי, אז הוחלט למכור את המאזדה 3 (נמכרה כבר ), ולקנות אוטו מעט יותר זול, בקבוצת רישוי 2... הציעו לנו ב"קל-אוטו" רנו מגאן 2005 מנוע 1600 גיר אוטומט אני ישר עצרתי את הסיפור, מתוך זכרונות עבר על גירים אוטומט של רנו, היות ואין לי היכרות עם המגאן החדשות, האם הגיר שם נשאר בעייתי כתמיד ? עוד בעיות או מחלות שאני צריך לדעת לפני שאני הולך לעשות טעות ולקנות את הצרפתיה המוזרה הזו ? לגבי האיכות של האוטו לטווח ארוך וכדומה, אינני מוטרד, הרכב יוחלף תוך שנתיים במקרה הכי הכי רחוק.
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! שאלתי אליכם- האם קיים טנדר טויוטה היילקס 4X4 דיזל אוטומט?? קיים הדגם המוגבה אבל הוא 2X4... אבל האם יש 4X4 אוטומט? אם לא, אילו עוד טנדרים 4X4 דיזל אוטומטיים קיימים? תודה!
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבטת אם לרכוש פז'ו 306 מודל 94' מחברה לעבודה. יש למישהו דעה בעד או נגד?
הודעה אחרונה מאת noamfa, -
-
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, אני יודע שאתם לא מחבבים הודעות נוסח "ההורים שלי" אבל מה לעשות, אני חייב לעשות את העבודה. אז אבא שלי החליט למכור את המקסימה (כפי שניתן לראות בחתימה), ומיכוון שאני נוהג במה שהוא נוהג החלטתי לשכנע אותו ללכת לכיוון של אוטו מפואר עם נטייה לספורטיביות (מה שבטח לא נמצא במקסימה). חשבנו בכיוון ה166 מודל 99-01..כך שתיכנס לתקציב של 100-110אלפים, גרסת הV6 3000. 1- חוות דעת על האוטו בכללי? 2- לינקים למבחנים? 3- בזמנו היא נמכרה עם גיר רגיל? ואם כן, יש סיכוי למצוא כאלה? 4- אם לא 166, על מה אתם ממליצים? תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת X-cutioner, -
רכב חברה ?
מאת אליאור-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 736 צפיות
זה מכבר רכשתי רכב, הרכב הינו יד 2, ברשיון הרכב סעיף המקוריות ריק, בעל הרכב טוען שבמקור הרכב, נרכש עבור אשתו מהחברה בה עבדה ושלמעשה היה הסכם בינה ובין החברה, כי בתום תק' השימוש תוכל לרכוש את הרכב, שאלתי הינה האם ייתכן כי במצב עיניינים שכזה הרכב לא נרשם כרכב חברה ולכן סעיף המקוריות ריק ? מדובר במאזדה 6.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 508 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RedLabel
- אהרן ג
- HybridBoy
- vigi
- SurfHigh
- discoTD5
- Shaike.Zam
- GTאי
- natco
- שחר 1
- T_A
- חוםואבק