Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחת ולתמיד -פונטו כן או לא?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קונדסון, אני אסגיר אותך בסוף.... גם כן פונטו - MK2 זה לא "ה"פונטו.... :)

לי יש פונטו ודיברתי רבות על זה שהיא אמינה ולא מאכזבת נוסעת טוב מאוד (HSD) וחסכונית , המזגן מעולה... אבל היום החלפתי משאבת מים.... אוי אוי אוי... 115 ש"ח... איזו מכה...

ונראה לי שזאת הפעם הראשונה שהיא הוחלפה באוטו...

אז היום זה ככה - פונטו 98 HSD עם מזגן, ח"ח, נ"מ, ה"כ, כ"א, אימובילייזר, כסא והגה מתכוונים לגובה, ABS ומשאבת מים חדשה, חשבתי להחליף גם את המותחן של הטיימינג אבל זה הוחלף לפני חצי שנה בטיפול הגדול שבו הוחלפה גם הרצועה עצמה....

מה יש במחיר הזה יותר כדאי? הפונטו מרווחת מאוד, נוסעת טוב בכל יום עם 5 באוטו....

אוטו מעולה. מומלץ בחום, ומי שאין לו רישיון שיכתוב המלצות במחברת ויחכה שיגמר לו הנהג חדש....

haters will hate

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעבר הייתה לי פונטו S60 שנת 98, נקנתה מחברת השכרה.. עברה סה"כ 100K עד שנמכרה..

אפס תקלות רציניות!! רק טיפולים תקופתיים, מצבר, נורה אחורית אחת וזהו.. האוטו עבר חיים מאוד קשים!! רק קיבלתי רשיון ולא ממש ריחמתי עליו.. כמו כן הוא בא מהשכרה אז גם שם הוא לא חי חיים קלים.

כיום יש לי פונטו ספייס 01, גם נקנתה מחברת השכרה, עברה עד היום 115K, שופץ סטרטר, הוחלף אטם בין הראש מנוע לבלוק, מספר מנורות שנשרפו.. בנתיים זהו.. טפו טפו טפו...

לעוד שני חברים יש פונטו..

אחת 96 1.6, עברה 90K הוחלפה משאבת דלק, חוץ מזה רק טיפולים שוטפים...

ועוד אחת שנת 00' 1.1 נקנתה מחברת השכרה, עד היום אפס תקלות!!! עברה 100K.

האוטו עצמו מרווח מאוד יחסית לקוטן שלו, אולי הכי מרווח מהמכוניות בסגמנט שלו בשנים האלה..( דור ראשון), לא מהיר במיוחד אבל די זריז עקב משקל עצמי נמוך יחסית (כ-850ק"ג), חסכונית מאוד בדלק, חלפים זולים ועלויות ביטוח נמוכות יחסית.

פורסם
היה לנו במשפחה פונטו s90,דגם שאין אותו הרבה מנוע 1600 אחלה אוטו,אני חושב שבכלל

הוא לא היה במוסך חוץ מטיפולים תקופתים,תפסיקו להשמיץ מכוניות שאין לכם ויש לאחרים.

היה לי אישית פונטו 1600 95 ידני, דגם לא מוצלח בכלל ומנוע מאוד מיושן ורגיש לבעיות חשמל חיישנים והזרקה, לפי מה שאמרו לי במוסך פיאט שזה דגם לא מוצלח והם ממליצים על דגמים 55 60 ו 75 וההבדלים בביצועים לא גדולים בין ה 75 ל 90 (1600).

פורסם

נחזור לנושא;

לגביך מור,הפונטו 60 תתאים מאד.אמנם המנוע חלש יותר ממנוע ה 75,אבל הרבה יותר גמיש ונעים לשימוש.

לפונטו 60 ול 75 יש אותו מנוע(1.25)כשההבדל הוא בשיטת הזרקת הדלק.

מנוע ה 75 חזק אמנם,אך חסר גמישות לחלוטין.

ה55 חלשה מידי,וה 90 לא נותנת שום יתרון על ה 75,חוץ מרעש מעצבן.

הדגמים עם הגה כוח מומלצים,למרות שגם ההגה הרגיל לא כבד מידי.

סה"כ הפונטו על כל גירסותיה הינה מכונית אמינה למדי,ובניגוד לקטנות היפניות אין לך תחושה של נסיעה בפחונית.

מה שחסר לה,ונראה שאבד מדור לדור,הוא אלמנט ההנאה מהנהיגה והאופי האיטלקי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מבחינת מרווח, אכן יש צדק בדבריך

ואני מדבר איתך על נסיעות יותר ארוכות (10 שעות ביום מאחורי המושב הזה, ונראה אותך מדבר...)

נראה לך שג'אסטי תהיה יותר נוחה ל10 שעות מאחורי ההגה?!

באיזה סרט את חי!?

ל10 שעות צריך טיל שיוט של אוטובאנים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
קונדסון, אני אסגיר אותך בסוף.... גם כן פונטו - MK2 זה לא "ה"פונטו.... :)

אוטו מעולה. מומלץ בחום, ומי שאין לו רישיון שיכתוב המלצות במחברת ויחכה שיגמר לו הנהג חדש....

אתה תסגיר אותי, אני אלשין עלייך לדרדסים... :twisted:

ומסכים עם כל מילה !!!!!!!!!!!!!!!!1

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
נחזור לנושא;

לגביך מור,הפונטו 60 תתאים מאד.אמנם המנוע חלש יותר ממנוע ה 75,אבל הרבה יותר גמיש ונעים לשימוש.

לפונטו 60 ול 75 יש אותו מנוע(1.25)כשההבדל הוא בשיטת הזרקת הדלק.

מנוע ה 75 חזק אמנם,אך חסר גמישות לחלוטין.

ה55 חלשה מידי,וה 90 לא נותנת שום יתרון על ה 75,חוץ מרעש מעצבן.

הדגמים עם הגה כוח מומלצים,למרות שגם ההגה הרגיל לא כבד מידי.

סה"כ הפונטו על כל גירסותיה הינה מכונית אמינה למדי,ובניגוד לקטנות היפניות אין לך תחושה של נסיעה בפחונית.

מה שחסר לה,ונראה שאבד מדור לדור,הוא אלמנט ההנאה מהנהיגה והאופי האיטלקי.

מסכים עם הכתוב,

בהתייחס למשפט האחרון הבעייה נובעת מהגה כוח פחות ופחות מתקשר עד שהפך להגה חשמלי - רחמנא ליצלן!!

מור, תלמדי לסנן חלק מהתגובות ותצאי נשכרת. קחי בעל פונטו איתך לבדוק את הפונטו. עצה מהחיים.

פורסם

אם אתה רוצה רכב ל 10 שעות נהיגה מאחורי ההגה, גם הפיאט תקרע לך את הגב, רוצה נוחות קנה רנו\סיטרואן .

גאסטי זה רכב מעולה ואמין ביותר, אומנם לא הכי נוח אבל המינוס הזה בא ליידי ביטוי באמינות מופלאה ששום רכב קטן לא ייתן לך.

אם אתה רוצה רכב אמין, רכב שאפשר לסמוך עליו, רכב שלא כל שני וחמישי יספוג קללות, רכב שלא יאכזב אותך ולא יקרע לך את חשבון הבנק = אל תקנה פיאט.

לפיאט אין שום נקודות זכות מלבד מחיר הרכב עצמו שהוא זול מאוד(מעניין למה...) וחלפים זולים בשפע, מלבד זה הכל על הפנים.

סקר מוסכים ייתן תמונה הכי אמיתית.

פורסם
אם אתה רוצה רכב ל 10 שעות נהיגה מאחורי ההגה, גם הפיאט תקרע לך את הגב, רוצה נוחות קנה רנו\סיטרואן .

גאסטי זה רכב מעולה ואמין ביותר, אומנם לא הכי נוח אבל המינוס הזה בא ליידי ביטוי באמינות מופלאה ששום רכב קטן לא ייתן לך.

אם אתה רוצה רכב אמין, רכב שאפשר לסמוך עליו, רכב שלא כל שני וחמישי יספוג קללות, רכב שלא יאכזב אותך ולא יקרע לך את חשבון הבנק = אל תקנה פיאט.

לפיאט אין שום נקודות זכות מלבד מחיר הרכב עצמו שהוא זול מאוד(מעניין למה...) וחלפים זולים בשפע, מלבד זה הכל על הפנים.

יש לך פונטו (בבעלותך, לא של אבא/אמא/דוד של השכנה)?

הייתה לך פונטו (כנ"ל)?

יש לך רישיון?

נהגת פעם על פונטו?

כל מי שעונה על תגובה נוספת בשרשור הזה שישאל את עצמו ויענה על השאלות האלו.

כל מי שיש "לא" אחד בהודעות שלו שלא יענה.

די, נמאס!!!!!!!!!!

פורסם

היום הציעו לי להחליף את הפונטו שלי בפונטו דיזל שנת 2000... אבל צריך לתקן אותה יש בעיה עם המשאבת סולר... נראה...

היא נראית פחות טוב משלי....

ההגה אצלי מעולה, וכמו ששמתי לב אז לא רק אצלי נשרפה המנורה בפנס האחורי פעמיים בחצי שנה...

מה שאני מאוד אוהב באוטו לעומת הסיריון לדוגמא זה המקום, זה לא שהסיריון לא נוחה ל5, היא נוחה. אבל הפונטו הרבה יותר נוחה, מקדימה הרגליים מתוחות קדימה ולא מרגישים ברכיים בגב כמו באוטובוס...

הבאסה היא שבדשבורד יש מקום לרמקולים מאוד קטנים מתחת לחיפוי הפלסטיק. לי נוח לשבת נמוך ואני מוריד את הכסא לרצפה אבל אחרי לילה הכיסא שב לשיא הגובה... יתרון חשוב זה כיוון גובה מושב והגה במיוחד אם זה רכב לבחורה...

ד"א קונדסון, אתה חייב לראות איך ריטה נוהגת אתה תקרע, מושב אחורה יד על החלון, איך היא מקללת... נהגת למופת, לא מפסיקה לצעוק על נהגים ונוסעת מהר, חובה שדרוג מסיריון ל106 GTI...

haters will hate

פורסם

אני נוהג על פונטו ספייס מידי יום.

לדרישות מינימליות של נהיגה בעיר + מזגן + הגה כוח + נוחות (לא כיסאות ספארקו ואחיזה) אלא נוחות מינימלית , אני יכול להגיד שהאוטו מצויין ! אהבתי את דוושת הקלאץ שלנחצת בקלות ולא שוברת את רגל שמאל...

בקשר להגה החשמלי באמת הוא לא מתקשר טוב , אני מעדיף את ההגה היותר "קשה" של הגולף ...

הוחלף טרמוסטט, חוץ מזה כלום במשך שנה וחצי (טפו טפו טפו)

שלי היה ליסינג בעבר , מבנאדם שהאוטו היה אצלו שנתיים , (נרכש ב2004 לי ולאחי)....

החברה עשתה לו כל 8 אלף טיפול מקיף האוטו 130אלף קילומטר ונוסע כמו בובה...

אפרופו הוא למכירה :-)

פורסם

ד"א קונדסון, אתה חייב לראות איך ריטה נוהגת אתה תקרע, מושב אחורה יד על החלון, איך היא מקללת... נהגת למופת, לא מפסיקה לצעוק על נהגים ונוסעת מהר, חובה שדרוג מסיריון ל106 GTI...

אם הית בא אליי והיינו נפגשים הייתי רואה...

איך היא גדלה, אני זוכר כשעוד היה לה מלווה :-)

יאאללה, נעבור לפרטי!!

פורסם

טוב, קודם כל תרשו לי לחתוך כאן באופן חד כמה אנשים שמוסרים חוויות מפונטו ספייס, זה כבר באמת זבל של אוטו, עושה ים של צרות עם המחשבים, הדשבורד מתנפח ומקרקש, אלו דברים שלא קיימים בפונטו הראשונה.

הקטע הוא שהפונטו לא עשתה לי כאבים אחרי 10 שעות, אלא אחרי שעתיים גג כבר מתחיל לכאוב בגב תחתון.

הרכב מיניס הכי נוח שנסעתי עליו בנסיעות ארוכות עד היום היה סיטרואן סקסו.

בגדול, בשביל השימושים של ידידתנו, והתקציב שלה, אין הרבה חלופות...

ושוב: לכל חכמי הסובארו או הלאנסרים, צאו מהסרט שלכם, אמינות היא דבר יחסי, נכון שבסובארו אפשר לטפל פחות, אבל זה לא אומר יותר אמינות...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בוא אני אספר לך למה המיני'S של פיאט הם זולות והחלקים שלהם זולים.

האונו נמכרה משנת 84 או 85 (אל תתפוס אותי בשנתון) עד סוף 95 וכמה הצליחו "לזחול" ל-96. רק תקח בחשבון שרכב שנמכר כ"כ הרבה שנים במספרים די נאים, יהיו מספיק דגמים בשוק, וככול שיש יותר רכבים כאלה בכביש, ככה יש יותר חלקים (מצד שני הרכב הופך להיות גניב... הצד הלא נעים של המטבע), וככול שיש יותר חלקים - מחירם הופך לזול. שאלה של ביקוש והיצע.

כנ"ל עם הפונטו שמדי פעם לפעם עוברת מתיחת פנים, אבל העקרון זהה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

הסופר מיני הבאות עדיפות על הפונטו

1. סקסו

2. 106

3. 205

4. קליאו

כל ה- 4 נוחות ומתנהגות טוב יותר ובנוסף אים טופלו טוב אמינות מאוד.

בנוסף :

1. שרייד- פשוטה ואמינה.

היתרון היחידי של הפונטו חלקים זולים באופן יחסי, וחיסכונית באופן יחסי.

מניסיון היה לי פונטו אחר כך 205 ועכשיו קליאו השביעות רצון שלי מהקליאו וה 205 הרבה יותר גבוהה.

• תוכן חדש...