ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,554 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אודה לכם על המלצות לאתרים טובים ששם אוכל לפרסם את מכירת הרכב שיש לאימי למכירה, וששם אוכל לראות פירסומי מכוניות יד שניה ? וכן בקשת מכונית דרושה לקניה. די מפחידים הסיפורים שמתוארים כאן על סיוטי רכישת רכב מיד שניה. איך ניתן להימנע מזה ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה נידבקתי בחיידק של אופל טיגרה ורציתי לשאול את כל בעלי הטיגרה פרטים כלליים לגבי הרכב ....... אמינות רמת נסיעה אחזקה ......... איזה נפח וגיר עדיפים ....???? בתודה דודו
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, מה זה אומר - תיקון בקורת רוחב אחורית? שילדה? קצה שילדה? או שזה סתם תיקון רגיל? תודה
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כללי הפורום.: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת shaps, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
בחפשי אחר רכב זול וחסכוני נתקלתי ברכב הנ"ל, אלא שאין עליו כמעט מידע- וחיפשתי. מי שמכיר/ שמע/ יודע ויכול לעזור במידע אני אשמח ואודה לו. התחומים שאליהם צריך להתייחס אמינות, בטיחות, חסכון (דלק) וכדאיות (בגלל שלא שמעתי עליו)
הודעה אחרונה מאת ruby 5gtt, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. ברצוני להוועצץ עעם חברי הפורום בנוגע לרכישת רכב. תקציבי נע באזור ה-15K. הרכב המבוקש הוא רכב אוטומט שני המרכיבים שהכי חשובים לי בו הם: תאוצה, מהירות ובכלליות שיהיה לאוטו כוח לנוע ולא להזדחל השני- בתוך תא הנוסעים שהרכב יהיה כמה שיותר מושקע, טכנולוגיף מתקדם או איך שלא אקרא לזה. כמובן שאני מבין שהתקציב לע גבוה בשביל מהירות של הונדה וטכלוגוגיה של אוטו חדש אבל איזה אוטו הכי מומלץ לי לטעמכם?
הודעה אחרונה מאת Roey88, -
ייבוא אישי
מאת usafun- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבקש לדעת האם למישהו נסיון בייבוא אישי של רכב והאם כדאי?
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
- 4 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מצאתי סוזוקי סוויפט שנת 92 , מנוע 1300 , עשתה 96 אלף ק"מ , אוטומטית..ב10000 ש"ח ואולי יש אפשרות להוריד את זה ל9000...היא במצב טוב... אין לי מושג בכל מה שקשור לרכישת רכב..אז אשמח אם מישהו פה יזרוק לי איזה ייעוץ אם שווה להביא אותה... ואם המכונית לא שווה..אז מה כן אני יכול להביא ב10000 ש"ח? אולי אפילו קצת יותר... אני מחפש מכונית קטנה...אם לא יותר מידיי הוצאות , בלי יותר ידיי מוסכים , וחסכונית בדלק... תודה רבה
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, לקחתי לבדיקה רכב מסוג פגו 206 cc בבדיקה עצמה הרכב היה בסדר גמור ללא דברים רצינים שמצריכים טיפול(שנת 2003) אך לרכב הוחלף כנף ימינית ושמאלית קדמי (מקורי כמובן) ונצבע הגג,ומכסה המנוע בגלל שריטות(הוכח יש תמונות) הכל נצבע במוסך מורשה פגו . הרכב עצמו נראה שמור. האם אני צריך להוריד אותו במחיר בגלל הדברים הללו? ואם כן בכמה? בברכה,
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
-
סיטרואן XM 1 2
מאת pskicker-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני בדרך להחליף אוטו וחשבתי על XM טורבו (96 +) האם יש למשהו ניסיון אם הרכב .לא חייב טורבו ... האם ישנם בארץ דגמים אם גיר רגיל ? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
דבר ראשון, אני חדש קוראים לי דור, נעים מאוד, חן חן. אז ברצוני לקנות 205GTI בסביבות ה-8 אלף (כנראה שנת 92, כי ב-93 הצרפתים הפסידו לנו 3-2 בצרפת) ולעבוד עליה ככה שהיא תגיע למצב טוב מאוד מבחינה מכנית וסבבה מבחינת חיצונית+פנימית (כלומר, ריפוד חדש, פחחות לדברים רציניים וטיפול בחלודה אם יש). מהיכרות כללית שלכם עם הדגם הזה בטווח המחירים הזה, האם 10-12 אלף ש"ח נוספים למחיר האוטו יספיקו בשביל להעלות אחלה אוטו על הכביש? וסתם, כי הרגע שלחו לי את זה וזה הצחיק אותי: http://www.thatvideosite.com/view/939.html
הודעה אחרונה מאת אלון חלווה, -
-
Toyota Ractis
מאת gdanon-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני חושב לקנות רכב חדש, כשעד עכשיו האופציה העיקרית שהסתמנה היתה הונדה ג'אז. עכשיו ראיתי שטויוטה יצאו עם דגם חדש שמאד מזכיר את הג'אז ונראה כמו משהו שיכול אולי להתאים לי. עד כמה שהצלחתי להבין, זה כנראה בא להחליף את היאריס ורסו: http://www.toyota.co.jp/en/news/05/1003.html העניין הוא שרק עכשיו הם הכריזו על הדגם הזה ביפן, ואין לי מושג כמה זמן זה יכול לקחת עד שנראה את זה בארץ, ככה שהשאלה היא האם הגיוני לחכות. מנסיון העבר- כמה זמן לוקח מהרגע שיצרן מכריז על דגם חדש בחו"ל ועד שהוא מתחיל להמכר בארץ, או לפחות עד שהיבואן הישראלי מודיע אם הוא מתכוון לייבא את הדגם בעתיד הקרוב?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
בעקבות דברים שקראתי כאן ירדתי מהרעיון לרכוש אופל קורסה... כעת אני מתלבט בין סיריון לרנו קליאו B (התקציב שלי 60 אלף שקל). אני מחפש רכב אמין, בטיחותי וחסכוני. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
פורד אקספלורר 2002? 1 2
מאת AMG- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כנראה שכרכב אחד אני יקח את ה mx-5 החדשה כפי שהמלצתם אך כרכב שני אני רוצה רכב שטח אמריקאי. ראיתי היום פורד אקספלורר 2002 למכירה. הבעיה היא שלא הספקתי לכתוב את הטלפון. שאלתי היא כמה היא שווה בערך? במקרה שזה נכנס בתקציב אני ינסה לחפש את הרכב. במקרה שזה לא נכנס בתקציב אז חבל לי על כל המאמץ. אז כמה היא שווה בערך? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 3 תגובות
- 908 צפיות
מהם ההבדלים בין דגם GLS ל GLF? תודה
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך הרכב מבחינת נוחות נהיגה? נהג "גדול" יסתדר ? רכב זריז? שווה תמורה לכסף? רכב מהנה? ספורטיבי משהו? ואשמח לעוד הארות והערות
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנת 94 גג T מנוע V6 3.8 יד חמישית הבנאדם רוצה 65 אלף שאלותיי אליכם, אחיי היקרים: 1) האם המחיר בסדר או שאני צריך לנסות להוריד אותו? 2) מה צריכת הדלק של המכונית הזו? 3) האם יש חלקי חילוף זמינים בארץ למנוע שלה? תודה רבה מראש וחג שמח, עידן
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב משומש משנים 2000 ואילך, בתקציב סביבות 60K. היה לי קליאו והייתי מעונין ברכב מעט יותר מרווח. המחשבות שלי כרגע הן לכיוון יונדאי אקסנט או קורולה. אני לא מבין הרבה בדגמים לכן אשמח מאוד לקבל המלצות לרכבים בסביבות המחיר הזה , כמובן חשוב אמינות חסכוניות וזולות. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
התקציב שלי מוגבל מאד, וכולל בתוכו את יישור הקו הנדרש. כלומר אני מחפש רכב באיזור ה 10-17K אמינות הראשונה בחשיבות, לאחר מכן החסכוניות. ומן הסתם מדובר על ידנית. איזה מהבאות הכי חסכונית/אמינה? סאקסו פיאסטה פונטו בראבה 106 ניו פילישיה לנטרה אקסנט קליאו או לרדת למודלים ישנים יותר ולמכוניות כמו קולט, 323, 121, וכו. יש עוד הצעות? את הרשימה הזאת הוצאתי מאתר מכירות פשוט כדגמים שבפועל נכנסים לתקציב ומעניינים אותי, אני לא רוצה אונו או 205. תודה מראש רום
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
אני בעל סקסו שעיקר הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר. הרכב הנ"ל לוקח לי 1:24-25 שזו צריכה מצויינת. עקב גידול במשפחה אני מחפש רכב עם צריכת דלק (בנזין/ סולר) זהה פחות או יותר, מקטגוריית המשפחתיות. זה חשוב בעיקר לאור עליית מחירי הדלק לאחרונה. לעזרתכם אשמח
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם הבדיקה הזאת שווה משהו, אני מדבר על בדיקה מקיפה של הרכב מנוע,שלדה וכו' אבל ללא חיבור למחשב לקחתי היום רכב לבדיקה כזו, הבוחן שהוא גם בעל המוסך אמר שכיום בדיקת מחשב מיותרת ועדיף לבדוק הכל בשיטה "הישנה" הילקויים היחידים שיצאו בבדיקה הם תיקוני צבע בדלתות ובכנף שמאל (שלדבריו היו ברמה גבוהה) בלמים - יש לבדוק לאחר פירוק, לפי מה שהוא אמר זה כסת"ח של משרד התחבורה, ברכב הוחלפו צלחות + רפידות לפני כחודשיים ובנסיעת מבחן שהוא עשה הם היו תקינים לחלוטין. גיר - תקין, לדבריו קשה לדעת למרות שהוא לא רואה שום בעיה וזהו, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי מה זה אומר 13 11 12 maximum = 15 12 minimum = 11 13 diff = 4 15 ---------------------------------------- Attention no cylinder allocation ---------------------------------------- engine RPM = 282 RPM start consumption = 174.5 AMP END consumption = 170 AMP load duration = 4.26 SEC --------------------------------------- 16 14 15 12 13 14 12 12 8 11 11 19 6 9 12 15 6 15 8 15 13 14 14 12 10 15 12 16 13 12 10 10 13 13 12 17 19 8 10 12 14 16 14 15 18 16 15 15 איך קוראים בדיקה כזו ומה משמעות כל המספרים האלה. להסביר בפירוט
הודעה אחרונה מאת Eli.1982, -
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי שקיבלתי מגאן מהעבודה, אפשר להיפטר מהקבליר 96' שלי. במקביל, אשתי עוברת לעבוד בירושלים, מה שאומר שצריך לשדרג לה את הפונטו 2002 שלה. 2 המכוניות שאני חושב לקנות לה הן הונדה ג'אז בנזין ידנית (חסכונית על הנייר 1:14), או סיטרואן C3 דיזל ידנית (עוד יותר חסכונית 1:19), מחישובים שלי אני יכול להשיג את שתיהן משנת 2003 במכירת הרכבים הנוכחיים, בלי להוסיף יותר מדי כסף. מכאן, ל 2 שאלות: איזה רכב מבין השניים עדיף לדעתכם, והאם כדאי לנסות למכור את שתיהן ואז למצוא רכב מתאים, או לבקר בסוכנות טרייד אין ולבקש מהם לשבור את הראש ולמצוא לי אחת כזו (ובטח להפסיד על זה קצת), ולסגור את כל העסקה בבת אחת?
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בבקשה אים מישהו מכיר את הדגם el ויכול לספר לי קצת מה שווה הרכב
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מחפש רכב ספורט והתקציב הוא 150 אלף ש"ח עד 200 אלף ש"ח (יש לי אפשרות להוסיף עוד קצת אך אני מעדיף לא לעשות זאת). הדרישות הם: ידני אך לא חייב רצוי גג נפתח פוזה כיף לנהיגה וחסכוני יחסית (אני לא רוצה מנוע ענק) יש עדפיות לרכב חדש אך אין לי בעיה לקנות רכב בין 2-3 שנים. עד עכשיו חשבתי על הונדה S2000,mazda mx5. הבעיה היא שבחיים שלי לא נהגתי על המכוניות האלו. כל אפשרות אחרת תתקבל בברכה. אני רק רוצה להגיד שאודי TT לא מתאים לי. אז על אילו רכבים אתם ממליצים? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
בהנחה שהרכב במצב טוב. ואל תגידו לי - בכמה שאתה יכול להוריד. אני שואל האם אתם יודעים כמה המוכרים יורדים כשהם מוכרים רכב כזה (שפשוט אין לו שוק). תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
מה דעתכם על גולף (דגמי 99-2000) stock/comfortline/generation במקביל לגולף הישנה דגמי 94-98 ? שמעתי מ 4 בעלי גולף 1600 ידני (דגמי 99-2001) שהגיר הידני "הלך" אחרי 110000 ק"מ . האם זה פשוט מקרה או יש בעיה בגיר ידני בדגמי הגולף האלה? ומה דעתכם על הגולף הישנה (דגמי 94-98 ) ידני 1600 סמ"ק ? חבו דעתכם על שני הרכבים מבחינה מכנית / אמינות בכלל / וצריכת דלק.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 1 תגובות
- 763 צפיות
בשעה טובה קניתי את ה206CC גרסת ה1600 אוט'. רציתי לדעת האם יש כפתור בתוך האוטו שפותח את הבגאג' מאחורה?אם כן איפה הוא? (חיפשתי ולא מצאתי) או שצריך לקום מהמכונית כדי לפתוח את הבגאג' עם המפתח?
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
שלום,שאלה בשביל חבר. רציתי לשאול אם למשהו יש ניסיון עם פורד טאורוס בשנתונים 93-96-7, מתיי החליפו צורה? ניתן למצא את הרכב הזה במחירים מגוחכים , אשמח לשמוע חוות דעת ממי שיש לו או היה לו או כל דבר אחר. מחלות \ בעיות \ טיפולים \ האם כדאי בכלל לגעת ברכב כזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שנים 90-93 מי לוקחת? מי מקום ראשון וכן הלאה?
הודעה אחרונה מאת ofir,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 776 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- לב טוב
- Johnathan
- D1winner
- כוכב השחר
- חד אופן
- arice
- MIHAEL
- yohai71
- גולדן191
- AmitGo
- stx