ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נניח ואני מתכנן לקנות רכב בסביבות השנים 92-93-94-95 על כמה הקילומטראז של המכונית צריך לעמוד כדי להיות קניה נכונה?
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש אוטו כזה, חדש. מה יש לכם להגיד? תודה
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
- 0 תגובות
- 888 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737 תנו כותרות שימושיות לנושאים חדשים שאתם מפרסמים, ע"מ שמשתמשים אחרים ידעו מה הנושא גם בלי לפתוח את ההודעה. "צריך עזרה דחוף", "כנסו לכאן עכשיו" וכיוצ"ב לא יתקבלו בהבנה. גם כותרת "ייעוץ ברכישת רכב" בפורום ייעוץ ברכישת רכב היא לא ממש עניינית.
הודעה אחרונה מאת hadads, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מצעתי רכב במצב ממש טוב (עדיין לפי בדעקה שלי ולא של מכון עדיין) הרכב יד 2 עבר 92000 אלף קילומטר. מצב חיצוני שמור מאוד ומצב פנימי כמו חדש מהחברה.... לפי בדיקות כלליות שערכתי לרכב הוא נמצא במצב מכני טוב מאוד... מה גם שיש את כל ספר הטיפולים שהרכב עבר (במוסך המרכזי יש לציין) . המחירון של הרכב בסביבות ה 26500 אלף והוא דורש 29000 . עכשיו בהנחה שבבדיקה הרכב נמצא תקין האם זה מוגזם במה שהוא מבקש או שזה נורמלי? הבנתי גם שהדגם הזה די פופולארי אבל אני לא כזה מבין גדול.. ואם אפשר ככה על הדרך חוות דעת כללית על האוטו אני מאוד אודה לכם... בתודה מראש ושבת שלום איציק
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
וולוו S40\850 1 2
מאת ibiza-cupra-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
החלטתי שאני רוצה לרכוש וולוו סופית בתור רכב ראשון! יש לי חולשה לאוטו הזה אני מת עליו.... עכשיו אני מעוניין לקבל פרטים על שתי דגמים: S40 ו8500. יש לי תקציב של 40-50 אלף שקל. מה הכי מומלץ בישבילי לקנות מבין שתי הדגמים. המחירים של שתי הדגמים כמעט אותו דבר למרות שה850 יותר ישנה..למה זה? מה בקשר לעלויות אחזקה,דלק ביטוח וכ'ו. מישהו יכול לתת חוות דעת על המכוניות ועל מה אפשר להמליץ לי..... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה עכשיו חזרתי אחרי שנה ארוכה בחו"ל ואני מחפש רכב ספורטיבי הרכב הקודם שלי היה פולו GTI נחמדה אבל לא מספקת חשבתי על- V6, GOLF GTI או אולי A3 1.8T או TYPE R אני רוצה בבקשה חחות דעת על ה V6 ועל ה GTI , type R ו ה A3 מצאתי בחיפוש אבל אם יש למישהו לומר משהו בנוגע אליהן תרגישו חופשי, גם כן אם יש למישהו עוד הצעות אני יותר מישמח לישמוע בנוגע ל V6 וה type R : 1 כמה סוסים? 2 אמינה? 3 איך ההתנהגות? 4 מקום לשיפורים ועלויות?! 5 שמירת ערך? תודה אורן
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה כדאי יותר לקנות? (חדשה מהסוכנות) גם מבחינת מנוע וגם מבחינת יופי.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב לקנות התקציב הוא 40 אלף הבעיה שאין לו ממש כיוון איזה רכב הוא מחפש אבל מכיוון שהוא לא בדיוק טחון אני חושב שרכב קטן או משפחתי יהיו הפיתרון הכי טוב בשבילו אבל הוא רוצה משהוא מיוחד הצעתי לו את המאזדה MX3 הוא אמר שיש בעיה בגלל שהחלקים נדירים ויקרים הצעתי לו את שלל דגמי פיזו הוא אמר לא בגלל האמינות הצעתי לו מאזדה F הוא אמר שהיא מכוערת הצעתי לו פולו הוא גם לא רצה הדבר האחרון שעולה לי בראש ממש עכשיו זה טיוטה סליקה בכל מקרה הוא לא מישהוא שמתפרע הוא מאוד שומר על הרכב ונוסע רגוע אבל הוא אוהב לתת מידי פעם איזה קיק בשביל להרגיש את המנוע והוא חולה על מערכות סטריאו ואני מעיז להגיד שהוא הבן אדם הכי תותח באשדוד בכל מה שקשור למערכות לרכב …
הודעה אחרונה מאת SPORT, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! בעקבות חיפושיי אחר הרכב הנ"ל - פורד אסקורט 95 clx נתקלתי ברכבים שונים ומשונים... אחד מהם למשל היה עם מנוע של טויוטה קורולה... ירדתי מהענין בלי לבדוק כי זה נראה לי לא משהו מה שכן אני מתלבט זה לגבי רכב שהחליפו לו מנוע וגיר למנוע וגיר של פוקוס.. (מנוע 1600הזרקה) ההתלבטות היא גם לגבי הביצועים של הרכב האם זה פוגם או שמא משפר? וגם לגבי אמינות החלקים - מנוע האסקורט וכן הגיר מיוצרים בגרמניה וידועים כאמינים.. מה שלא בטוח בפוקוס.. מצד שני - הפוקוס חדשה יותר ואולי המנוע יותר מודרני ועדיף ... בקיצור מה דעתכם ?! אל תתביישו להעלות גם סתם מחשבות .. (רק אל תשכחו לציין שהם כאלה... ) …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר שלי שמאוד רצה רובר 400 והחליט לרדת ממנה עקב כל הסיפורים שכולנו שומעים עליהם ועצם ההעובדה שהחברה לא קיימת יותר רק חיזקה את דעתו נתקל היום ברחוב ברכב כזה: http://www.hondavilsund.dk/UploadImages%5CCIVIC-5D.jpg רק ידעתי לספר לו,שאם זכרוני לא מטעה אותי, הייתה תקופה מוסיימת שבה יובאה הסיויק הבריטית לארץ במקביל לסיויק הרגילה. האם מישהו יודע מה ההבדלים בין הדגמים?! האם ישנם הבדלים מהותיים? באיזה שנים יובא הרכב? האם מדובר ברכב אמין? האם ישנה בעיית חלפים? בקיצור כל פרט שמישהו יודע ויוכל להעיר על הפרשה יעזור. תודה וחג שמח.
פיג'ו 406 SV
מאת אליאור- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה אצלנו במשפחה יש משיכה בלתי פוסקת לדגמי P.S.A , לאחרונה שכני שמכרתי אותו לעניין החל לתור אחרי 406, 2.0 סמ"ק ואני די מבין בדגמי הרכב ST ו - SV , השבוע לקח הבחור רכב מדגם SV לבדיקה , והבעלים פירט בפניו את ההבדלים ביו ה - ST ל - SV, כגון : בקרת שיוט מושבים חשמליים, שעון לחץ שמן, והוסיף ואמר לו כי גם סוג המושבים שונה מ - ה - ST, ושאלתי הינה האם אמנם כך, ז"א האם אכן ישנו הבדל כלשהוא בין המושבים ? ואם כן מה הוא? באם ישנם הבדלים נוספים אשמח להתעדכן ולעדכן, בתודה מראש לכולכם.
הודעה אחרונה מאת אליאור, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אבא שלי גר בארצות הברית והוא רוצה לקנות רכב חדש שיהיה לו מקום לסחוב דברים מאחורה. כרגע יש לו גיפ אבל הבעיה שהוא מרים דברים כבדים זה בעיה להכניס לבגאז כי זה גבוה מהרצפה..(הוא עושה אומנות בזמנו החופשי... לך תבין..). כרגע הוא נוהג על גרנד צירוקי 2005 והוא חשב להחליף להאמר עד שהוא הגיע למסקנה שתהיה בעיה להוביל איתו דברים.. אין בעיה כשהוא סוחב לקפל את המושבים האחוריים או אפילו להויצא אותם כי הם רוב השנה רק שני אנשים ויש להם גם עוד מכונית ( אני ואחי הצעיר אצלהם רק בחודשי הקיץ). אבא שלי חשב שגי אם סי ספארי יעשה את העבודה אבל אמרתי לו שייקנה משהו יותר יפה. לאבא שלי ממש אין בעיה של תקציב והתקציב הוא כמעט בלתי מוגבל אז גם מכוניות יקרות באות בחשבון(לא שאני חושב שרכב שמשמש ג…
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אני מחפש רכב קטן , ואחת האפשרויות היא רנו קליאו 1600 אוטומטית שנת 2000 יד שניה עם 100 אלף ק"מ יש למישהו דעה ? כי הבנתי שיש הבעיה בגיר האוטומטי בדגם הזה תודה
הודעה אחרונה מאת pinninfarina, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
במצוד אחר רכב עבורי.. הסתכלתי על מה כיוונים שונים ראשית סיאט איביזה 94'(לא מוצא) שנית פיג'ו 106 (לא מוצא!) שלישית גולף 1.6 ידנית 92'(לא הצורה המרובעת!) בכל אופן מצאתי 2 גולפים.. הראשונה 92' השנייה 93' אך שניהם 1800 סמ"ק... בכל אופן התקשרתי לקחת פרטים הנתונים היו לא רעים,של שניהן... אך רק בעיה אחת הקילומטראז' ! כל אחת עשתה בפני עצמה 240 אלף ק"מ ! אני לא מבין איך מישהו יכול לקנות אוטו כזה? אני יודע שזה מנוע גרמני,פולסווגן אך הוא לא יתפרק עוד 10-20 אלף קילומטר? האם מי שיקנה את הרכב יצטרך לקחת בחשבון החלפת מנוע? כמה עולה מנוע מתאונה עם קילומטראז' סביר(150K) מתאונה או פירוק או משו כזה.. כולל עבודה,כמה יעלה להחליף? אההה ועוד דבר.. כמה דלק צ…
הודעה אחרונה מאת batman, -
-
חבר עומד לפני רכישת פיג'ו 106 ראלי דור 2 , שנת 97. רציתי לדעת (דיי בדחיפות) כיצד ניתן לזהות שמדובר אכן בראלי, בהנחה שבדיקה ויזואלית עברה בהצלחה. ברשיון הרכב רשום : פרטי דו שימושי 3 דלתות נפח 1587 משקל 1255 דגם מנוע : NFW דגם(?) : 1CNFWT דרך אגב, מספר הרישוי של הראלי 91-901-04 ,אם מישהו שמע או מכיר .... (יש ברכב קצה שילדה על פי הבדיקה, לא משהו שימנע רכישה ) תודה
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם על סקסו מנוע 1100 האם היא אמינה? טיפולים זולים? חלקים? ודלק? השמח אם אני יקבל תשובה מאנשים שיודעים על הרכב ולא מאנשים שחושבים שהם יודעים. תודה.
-
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב בתקציב של 50 K ש"ח חשבתי על רנו קליאו או טויוטה יאריס או פיאט פונטו. אגב, הרכב צריך להיות אוטומאטי. (מה עם סוזוקי יורוסוויפט?) תודה
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 0 תגובות
- 986 צפיות
שלום רב. ברצוני להוועץ עימכם איזה רכב מומלץ לי לרכוש בתקציב הנ"ל הדרישות שלי הן: רכב אוטומטי צריכת דלק נורמאטיבית צובר תאוצה נחמדה (לא כמו בפיאט אונו שהייתה לרשותי) חשבתי על מיצובישי גאלאנט 89-92 לנסר רנו קליאו אשמח לקבל הצעות נוספות ותגובות
הודעה אחרונה מאת Roey88, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפי מה שאתם אנשים טובים הסברתם לי 1.3 שווה סקודה ו 1.6 שווה סקודה + WW השאלה שלי אם גם ב1.3 פליסיה או ניו פליסיה הולך ראש מנוע כמו כל הסקודות ואם במנוע של WW 1.6 הבעייה הזאת קיימת? השכן שלי מוסכניק מדופלם והוא אמר לי שאפשר להחליף את הרדיאטור של הסקודה ברדיאטור גדול יותר וכך הבעייה נגמר. האם זה נכון? אם יש לכם הצעות לרכב בשנה גבוה במחיר טוב שהוא אמין גם השמח לכמה הצעות
הודעה אחרונה מאת מקס555, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני מחפש רכב שנה גבוה יחסית. חיפשתי כבר שבוע סקודה 1.6 פליסיה אך ללא תוצאות יפות ( כל משמצאתי זה סוחרים מסרחים בחיפה ואני גר בתל אביב). חברים שלי אמרו לא לגעת בצרפתיות. אבל אחד מהם אמר לי כך AX. השמח מאוד אם תעזרו ותבינו למה אני עצוב.......(למי שלא הבין זה כי אין לי אוטו!!!!!!! תעזרו לי לשנות את הכינוי שלי למקס השמח)... תודה לאנשים היפים שיעזרו לי ולא תודה לסוחרים החכמולוגים וכל שער האנשים המציקים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי עכשיו אופציה לקנות פורד ארוסטאר קצר שנת 95 מנוע 3000 יד שניה מנכה במחיר של 15000 ש"ח השאלה שלי זה האם זאת באמת כזאת מציאה? או שלא כדאי לגעת בה? מבקש את דעת המומחים, בתודה, דימה.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רנו קליאו 93 כבר 3 שנים ואני מעוניין להתקדם במעט בשנת הייצור בסכום המעט שיש לי 25,000 ש"ח ורק עם זה אני צריך להסתדר, מה לקנות למשפחה שבדרך? אולי קוואליר 96?
-
שלום לכולם, אני מתלבט, אני מחפש רכב בתקציב של עד 30 אלף בערך, חשוב לי שיהיה כיף לנהוג בו אך גם שיהיה מספיק מקום (משמע רכב משפחתי). עד אתמול חיפשתי סיטרואן קסרה אוטומטית שנת 1999-1998 ללא הצלחה, ואתמול ראיתי במקרה הונדה סיוויק שנת 96 עם מנוע 1400 סמ"ק 4 דלתות, זה יד שלישית עם 166,000 ק"מ נראית במצב טוב ולפי הבעלים הנוחכי לא עבר התעללות. הוא גם אומר שזה מנוע 110 כ"ס למרות שזה 1.4 ליטר. מישהו יכול אולי להביא נתונים טכניים או ניסיון עם המכוניות, מי עדיפה?? חשוב לי הנוחות והאמינות, עד עכשיו היתה לי קרייזלר נאון (כן אני יודע לא מציאה) אבל נוחה (מושבים לא בולמים), מרווחת, וחזקה (132 כ"ס). לא הכי אמינה אבל זה בנפרד, היה ממש כיף ליסוע עליה. שמעתי שהקסרה אמורה לה…
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מבקש ייעוץ לגבי רנו 19, מנוע 1800 הזרקה, ידני דגם RT מודל 1995. כל מי שמכיר או שיש\היה לו את הרכב ויכול לתת את דעתו על הרכב מכל הבחינות, אני אודה לו מאוד. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 849 צפיות
אני בדילמה עם להשקיע מנוע לדייאסטו קורה ,או לקנות רכב אחר מצאתי סוזוקי שנת 87 (סוויפט) מטופלת וטובה ,( הפעם אני לוקח לבדיקה אם אני קונה ,מישהוא פעם ניסא את המומחה ?)שעל הסוזוקי המחיר 4500 ש"ח ומנוע לקורה שלי עולה 2500 אבל מפירוק מה אתם אומרים ?יש הצעות ?......
הודעה אחרונה מאת doctor99, -
-
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אבקש לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל. תצרוכת דלק ביצועים תקלות אופייניות או כל מידע אפשרי תודה
הודעה אחרונה מאת tiller, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
המערכת: --------- 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה האבחנה: --------- בלאי פנימי גבוה,רעש מערכת תזמון ושסתומים,סימני קורוזיה במעברי מים וראש מנוע,מנוע שורף שמן, תושבות מנוע פגומות,קורוזיה במצנן,ניקוי מערכת הקירור,לתאם מנוע(מה זה? ),מנוע מצלצל. -------------------------------------------------------------------------- הנתונים הנ"ל הם מטופס תוצאות בדיקה בקומפיוטסט לפני שקניתי את האוטו שלי מה שאז היה חשוב לי שאין פגיעה בשילדה ,וכשוידאתי את זה קניתי את האוטו ולא הבנתי מה הנתונים על המנוע אומרים. אז הנה העתקתי אותם לקבל חוות דעת מחברי הפורום החשוב הזה מה אתם אומרים על הנתונים הנ"ל? זה נורמלי למנוע של רכב?(להזכ…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום ראיתי את הרכב ונראה דיי טוב, מדובר בדגם עם ישבן מקוצר (יש דגם עם ארוך ויש את היותר נדיר עם קצר) 2 הרכבים שראיתי בעיר הם עם סאנרוף ואינני יודע אם הוא מקורי או לא (מוזמנים לענות) אני אשמח לדעת את שם הדגם הזה, במה שונה מדגמים אחרים של ניסן סאני?, האם נדיר מאוד?, האם מחירו גבוה יותר מהדגם הרגיל? ועכשיו אפשר לומר בכלליות על הרכב, בעיות, טיפולים, מחירים, דלק וכל השאר. תודה מראש. כמו כן אשמח לשמוע על רשימה של האצ'בקים 3 דלתות בלבד עד 20K
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
מגולף לגולף !!! כדאי ? 1 2 3
מאת Samiro-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 5 אלף צפיות
יש לי כרגע גולף ג'נריישן 2001 (שבתמונה) הצבע לא אהוב עלי אני מבין פחות או יותר מה הבעיות של הגולפים והם לא הרבה לשמחתי עכשיו החלטתי למכור אותו.... עכשיו החלטתי לקנות עוד פעם גולף עם פחות קילומיטראג' (יותר נקיה אני לא אמצא בטוח) אבל אחפש עכשיו לשאלתי על מה באמת כדאי להסתכל - לא בכללי - אלה על גולף ספציפית ("המחלות שלה" לדוגמא") קילומטראג' - יד - איזה מנוע - רגיל אוטומט - צבע - שאסי - תאונות פח !!! טסט לא טסט - ותוספות אלה דברים כללים........עכשי לגבי גולף אם יש לכם מושג על מה אני באמת צריך להסתכל ומה המחלות שלהם אשמח !!! אגב אני חושב על מנוע 2000 גיר רגיל שנת 2001... תודה !!!!
הודעה אחרונה מאת Samiro, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היה לי סקודה פיבוריט ואני הייתי מרוצה מאוד (אין לה בעיות מנוע). אמין מאוד מאוד. אני חושב עכשיו לעבור לפליסיה 1.3 או ניו פליסיה 1.3 מה ההבדל בינהם.
הודעה אחרונה מאת מקס555,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Derish
- sperial
- בן מיכאל
- קוסקוס
- jpex
- Obgel
- hans
- yoav911gt2
- Supertigre
- IsraCar
- DubelBoom