Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני מתכנן לקנות רכב בסביבות השנים 92-93-94-95

על כמה הקילומטראז של המכונית צריך לעמוד כדי להיות קניה נכונה?

:smilecolr
פורסם

יותר חשוב איך הק"מ עברו על הרכב אם הם היו בנסיעה עירונית או בינעירונית

איך נהגו ברכב ואיך טיפלו בו.

בכל מקרה אני קניתי רכב מודל 94 עם 155K ק"מ אחרי שחיפשתי רכב עם מקסימום 130K ק"מ

וראיתי שקשה מאוד למצוא רכב מהשנים האלו עם ק"מ נמוך ( למרות שאם יש לך זמן וכוח אפשר למצוא ), שגם יהיה אפשר להאמין למוכר שזה הק"מ האמיתי של הרכב.

מניסיון אישי קניתי בעבר רכב בן 9 עם 30K ק"מ אמיתיים אבל שלא טיפלו בו כמו שצריך

ואכלתי ממנו הרבה קש.

לסיכום חשב יותר איך עבור הק"מ על הרכב + מי נהג והכי חשוב איך טיפלו ברכב מאשר אם יש לרכב

120K ק"מ או 150K ק"מ .

פורסם

לדעתי בשנתונים כאלו לקילומטראז' יש הרבה פחות משמעות. הרבה יותר חשובה הדרך בה טופל הרכב במהלך השנים.

מה יעזור לך רכב עם קילומטראז' נמוך, אם מעולם לא הוחלפו בו בולמ"ז, תושבות ושמנים כאלו ואחרים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מניח שאתם צודקים אבל בתור קונה רכב אני לא יכול לדעת איך טיפלו ברכב רק עד הבדיקה במכון..

לפני הבדיקה אני צריך לבחור את האוטו על "עיוור" ולכן הדבר שיכול למשוך אותי לרכב בנתים הוא קילומטראז נמוך

פורסם

אל תרוץ ישר לבדיקה במכון אם יש רכב שנראה לך טוב פשוט תיפגש אם הבעלים

ותסע עליו, תשמע את פעולת המנוע , תרגיש את הבלמים והמתלים וכו' אפשר לפסול רכבים הרבה לפני שמגיעים למכון, בנוסף נתתי אותה תשומת לב לרכב כמו לבעלים ופסלתי הרבה רכבים בגלל הבעלים שלהם שהיו לא אמינים.

תסננן לך מועמדים ותתחיל לבדוק ,אין מה לעשות זה תהליך שלוקח זמן ולפעמים קצת עצבים.

פורסם

בישראל הקילומטראז הממוצע הנורמלי הוא 20k ק"מ בשנה.

יוגבבמחירון אין אינני טועה מצויין 17K, אבל נהוג להתייחס ל-17-20K כקילומטרז' ממוצע.

פורסם

זה אומר שאוטו בן 10 שנים (שנת 95) בממוצע אמור להיות אם 170-200 קילו' (הרבה!!)

ראיתי מלא רכבים בשנתונים האלה עם פחות קימוטרים שעברו ...:roll: מוזר או מה

פורסם

יש כאלה שנוסעים יותר ויש כאלה שנוסעים פחות.. מכולת ובחזרה הביתה..
פורסם

סתם לדוגמא, הרכב שלי הוא עם ממוצע של +- 11 אלף ק"מ בשנה. (185 אלף ק"מ לחלק ל16 שנים על הכביש).

פעם בדקתי אונו שמה שמשך אותי זה ק"מ נמוך, רק 70 אלף לשנת 94. הלכתי איתה למכון וגיליתי שהאוטו כמעט ולא עלה על כביש מהיר, רוב הנסיעות היו עירוניות והאוטו לא טופל כמו שצריך. הבודק אמר לנו במשרד "זה רכב עם 70 אלף ק"מ שכאילו עבר 140 אלף ק"מ" - ז"א מנוע שעבד קשה בנסיעות קצרות.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

לפי הרבה מודעות למכירה שמפורסמות , הק"מ הממוצע הוא דווקא 3000 ק"מ בשנה.

נורא נורא פשוט לחתוך קילומטרים עודפים ברכב שמועמד למכירה ע"מ להפוך אותו ליותר אטרקטיבי , וכדי להעלות את השווי שלו..

כשרואים מודעה בסגנון : "סיויק 93 , יד 15 , 12000 ק"מ , במצב חדש !!" צריכות להידלק כמה נורות אדומות...

ק"מ נמוך אמור להיות רק "בונוס" לרכב שהמנוע שלו ושאר המכלולים החשובים הם במצב מצויין.

בקיצור מי שמבסס את הקניה לפי מספר הקילומטרים שהרכב עבר או נותן לקילומטרים משקל מכריע , עושה טעות.

GOT סחוג?

פורסם

• מכונית נוסעים בישראל נוסעת בממוצע 16,000 ק"מ. בהחלט יש כאלו שעושים 8000 ק"מ בשנה (רכב שני במשפחה, סידורים בסביבה בלבד). שנות בעלות באופן ממוצע הן 3-4.
  • מחזור החיים של רוב מכלולי הרכב המתבלים (צמיגים, מצבר, בולמים, ציריות, חלק מהמשאבות וכו') קצר יותר. מה שחי מעבר לקילומטראז' המצטבר הנ"ל הוא המנוע ותיבת ההילוכים.
  • אלו מושפעים במיוחד מאופי הנסיעה. 150,000 ק"מ בכביש בין-עירוני פתוח הרבה יותר ידידותיים מאשר בנהיגה עירונית עם קילומטראז' נמוך יותר. רמת הרכב שנסע בתנועה כבדה תלויה הרבה יותר ברמת הנהיגה וברמת האחזקה השוטפת. ייתכן ורכב שעבר הרבה קילומטרים טופל מהיסוד וחודש.
  • כאשר אתה הולך לקנות רכב משומש, התייחס למפגש הראשון כאילו אתה קונה את הרכב ללא בדיקה. בדוק חלודה במקומות מוסתרים (בתי דלתות, תא-מטען), בדוק נקיון מנוע מלמטה, הסתכל מה יש למוכר בתא המטען; גלון שמן והרבה מים לרדיאטור הם לא סימן טוב. וכמובן תנהג – במקומות לא נחמדים כמו כביש עירוני משובש. יופי של דרך לשמוע רעשים (מעבר לבולמי זעזועים, תחושות בהגה וכו').
  • אם הכל נראה טוב, אבל ממש טוב, רק אז לך למכון. סגור מראש עם המוכר מחיר – ובכמה הוא מתכוון להשתתף בטיפול בבעיות שיתגלו (כלום, חצי, הכל, בין לבין).
  • את מה שהמכון הוציא קח למוסך מורשה ובקש הצעת-מחיר לאיפוס הרכב, כלומר: הבאתו למצב נקי. על ההצעה הזאת הוסף משהו בין 25% ל-50%. בהחלט ייתכן כי במוסך, בזמן הטיפול, יגלו יותר.
  • רכב עם טיפול רצוף במוסך מורשה והיסטורית טיפולים מוכחת ראוי הרבה יותר לתשומת לבך. הנ"ל מתייחס בייחוד למכלולים כבדים שצריך להחליף לפי הוראות יצרן (רצועת תזמון, למשל), בעיות המספרות על צרה עתידית (אוטו שהתחמם, אפילו אם לא סידרו לו אטם ראש, יכול להפתיע אותך) או תקלה החוזרת על עצמה.

פורסם

תשמע לכל אחד יש את השימוש שלו לאוטו...ולפעמים זה יכול להיות אוטו שני כשהאוטו הראשון הוא רכב מעבודה ובו עושים את רוב הנסיעות.

אצלי לדוגמא ההורים מחרו שנה שעברה שברולט קורסיקה (אנחנו יד ראשונה) שנת 96 שהקילומטר עמד על 50 ומשהו אלף (בחישוב מהיר זה ממש כלום!!).

ככה שבסופו של דבר זה מה היה היעוד של הרכב...ומבחינה עקרונית סביר להניח שרכב עם הרבה קילומטר אך שטופל בצורה מצויינת יעשה פחות בעיות מרכב עם קצת קילומטר אך שבקושי טופל

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

• תוכן חדש...