ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאימא שלי הציעו רכב מהעבודה. וזה 2 המכוניות הפיינליסטיות בתקציב הנתון, מי יותר טובה מבחינת נוחות, צריכת דלק, איכות חומרים ולמי יש יותר פאן בביצועים אפילו שקצת קשה לבקש, אימא שלי תרד מהליאון טורבו לאוטו הזה אז צריכה כמה שיותר "כיף" בנהיגה, וכוח. מי תהיה עדיפה? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת FairlyEvident, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 935 צפיות
שלום רב, רציתי לדעת מה הטווח ק"מ של רכב שנת 2004 שסביר שאמור להיות לרכב?. היום הלכתי לראות רכב שנת 2004 מאזדה לאנטיס 323, עם 70,000 ק"מ, האם זה סביר ק"מ כזה גבוה? האוטו שנתיים על הכביש והוא מליסינג. ועוד שאלה קטנה, שריטות באוטו במכסה מנוע, ובבגאג', שריטות כאילו שלקחו מפתח ושרטו את האוטו, יורד בפוליש ווקס? או בהחלקה?,יש דרך להעלים אותם? זה שריטות לא עמוקות כל כך. תודה וסופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דוד שלי עשה תאונה לפני כשבוע וחצי והרכב הושבת, עכשיו הוא קיבל מחירון מלא שזה 115K -הייתה לו הונדה סיווק 2005 עכשיו הבנתי שיש לו הנחה במס ברכישת רכב חדש, הוא מחפש רק רכב חדש, בתקציב הזה, אם מישהו יודע כמה ההנחה על המס שלו? הבנתי ש50 אחוז... דרך אגב הוא נכה 95 אחוז אבל יכול לנהוג ולעשות הכל ככה שהוא צריך רכב רגיל רק שיהיה בעל גיר אוטומט. אה והכי חשוב רק חדש.
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום! הציעו לי לקנות הונדה סיוויק S חמש דלתות שנת 2003. רציתי לשאול האם יש למכוניות אלו שוק טוב? והאם הן שומרות על הערך שלהן? תודה.
הודעה אחרונה מאת rotev, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן. כן, לאחר לבטים אדירים וממושכים החלטתי סופית למכור את הrs2000 שלי. אני לא רוצה להיוותר בלי רכב יותר מדי זמן("יותר מדי" = מעל שבוע ) ומתלבט אם ללכת לכיוון של פורד פיאסטה 1300, 1997-1998, או פולו 1400 שנת 1996, או אפילו פולו 1000 סמ"ק. לכל מי שיש מידע לגבי רכבים אלו, אמינותם, תצרוכת דלק ואיזה עדיף לבחור שמחפש כרגע, לאחר שנים עם רכבים זוללי-דלק, לחסוך בהוצאות ולנסוע עם מינימום תיקונים ועלויות, אשמח לשמוע. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני לא מצליח למצוא כמה כוחות סוס יש למזדה 626 שנת 1997... מצאתי כאן דף שמרמז על 114 בלבד, קצת מעט מידי בשביל 2000 סמ"ק לא? יש למשהו נתונים אמיתיים? שמו לב ששנת 1997 שונה מהדגם של שנת 1998... http://www.internetautoguide.com/car-specifications/09-int/1996/mazda/626/index.html
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, מחר אני הולך עם הרכב המיועד מאזדה לאנטיס 323 שנת 2004 לבדיקה במכון, השאלה שלי האם כדי שהם יעשו בדיקה למנוע, או רק לתאונות ושאסי? כי הבנתי שהם קורעים את המנוע בבדיקות האלה, ותכלס האוטו עוד לא עבר עד ה- 100,000 ק"מ, זאת אומרת שהוא עוד באחריות של החברה, המנוע וכל האוטו. שווה לקחת סיכון? תודה
הודעה אחרונה מאת ebari, -
שלום ברצוני לרכוש רכב בערך בסביבות 10K 12K ערכתי חיפוש ראיתי שהרבה ממליצים על הג'אסטי שרייד אבל אני יותר חשבתי בכיוון של 205 106 כי אני מעוניין ברכב עם התנהגות מינימלית לפחות אז רציתי לדעת אם אני יוכל לרכוש בכלל אחד מהרכבים האלה (205\106) חשוב לי שגם הרכב יהיה אמין ואני לא אצטרך לזרוק אותו כל חודש למוסך חאפר ובניו. בקיצור האם כדאי לקנות 205\106 או שיש רכב אחר עם התנהגות דיי טובה במחיר הזה. טהר.
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
ניסאן פרימרה
מאת prigat_a-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שכן שלי מוכר את האוטו שלו וחשבתי לקנות ממנו אני יכתוב פרטים תגידו לי מה אתם חושבים ניסאן פרימרה שנת 96 מנוע 2000 אוטומט (בעסה) אני חושב 200 אלף ק"מ יד שניה צבע כסף. המחירון כתוב 30 עוד לא שאלתי כמה הוא רוצה....מה אתם חושבים על האוטו ואם אפשר עוד פרטים כמה כוח הוא וכדומה
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום אני מחפש כבר מזמן אונו טורבו דור שני אבל המנימום שלפחות לא יהיה לה שסי. ליפני כמה חודשים היתה למכירה שנת 92 שזה נדיר נסעתי לריאות אותה אז ככה רצו עלייה 25 אלף אם שסי רציני . וגם המחיר קצת גבוה כך שלניארתי בלי אונו. עכשיו מצתאי אונו טורבו אם שסי נקי הבעיה הגדולה ביותר בא שהמנוע פשוט גמור יש לה נזילה של מים ושמן אין לי מושג מאיפה כי הוא פשוט משפריץ כמויות עדירות וגם הרינגים גמורים בקיצור מנוע מת . אני מאוד רוצה להביא את הרכב אבל אין לי מושג אם ניתן להביא מנוע מאיפה להביא כמה הוא עולה . אם מישהוא מבין טוב ברכב הזה ויודע כמה עולה ואם ניתן בכללל להשיג מנוע מוזמן לעזור לי תודה
הודעה אחרונה מאת Turbo HKS, -
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
האם מישהו החזיק ברכב כזה ויכול לתת כמה נקודות לגבי אחזקה, צריכת דלק ושאר ירקות? והאם בכלל שווה לקנות את הרכב. וסוגדי הלאנטיסים למינהם, המנעו... תודה, ארז.
הודעה אחרונה מאת erez, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , ברצוני להחליף את רכבי. מבקש המלצות לגבי רכב שמחירו בסביבות 50,000 ש"ח. שנת ייצור 2002 ומעלה , אוטומטי, מנוע 1,300 ומטה עלויות אחזקה זולות תודה רבה
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מקווה שאני משתמש בפורום נכון, אם יש כבר תשובה לשאלה שלי אי שם בפורום, אנא תפנו אותי. אבל אם לא... ראיתי אתמול שני רכבים כאופציה לקנות, ואני מתלבט איזה לקחת לבדיקה. שניהם פיז'ו 206 ידנית שנת 2002 בערך 80000 ק"מ אחת היא xr והשניה xt (הפרש של 4000 ש"ח בערך). ממה שהבנתי התוספות ב xt הן מראות חשמליות וגלגלים רחבים קצת יותר. שכלולים (כמו המראות) לא ממש מעניינים אותי, והרבה יותר חשוב לי אם יש הבדל בבטיחות, באמינות או במחיר שבהמשך הטיפול (חלפים וכדומה). אשמח לדעת האם יש הבדלים שחשוב לדעת עליהם, ועל מה אתם ממליצים. תודה
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי התלבטות לגבי קניית רכב אני מחפש אוטו לא גדול במיוחד ואוטומט . רציתי לדעת מה דעתכם על האופל קורסה מבחינת החזקה בעיות וכדומה. האם היא בעייתית יחסית ליפניות ? וכנל לגבי היונדאי אקסנט או הבלנו. אני מתלבט בין שלושתם , מה שחשוב לי שהאוטו יעשה כמה שפחות בעיות ותקלות בקיצור רכב אמין עם אחזקה ודלק זולה וחלקים זולים תודה אשמח לשמוע המלצות לרכבים נוספים
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה מכונית עדיפה? בלי קשר אלי בקשר למכוניות איזה מכונית יותר טובה בכל הפרמטרים?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי שעשיתי חקר שוק קטן וישבתי בהרבה הרבה מכוניות, החלטתי שאני מתחיל לחפש מזדה 626 5 דלתות מהשנים 96-97. אני גם שם עיין על הונדה אקורד מהשנים האלה אבל נוטה יותר למזדה. הסיבה היא שאני נוסע הרבה ורוצה את הנוחות נהיגה ובקרת השיוט שיש לדגמי המנהלים, אשמח לקבל כמה עצות: 1. מה צריכת הדלק של ה626 בעיר או בין עירוני? 2. מה לבדוק במיוחד באוטו כזה יד שנייה? 3. הערות נוספות על הרכב יתקבלו בברכה (חיזוקים או הזהרות) תודה!
הודעה אחרונה מאת vio, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים היום הייתי בבדיקה אם גולף 1996 1800 המוכר מבקש מחיר מחירון 38000 להלן תוצאות הבדיקה,אשמח לשמוע את דעתכם והערותכם, נתתי לו תשובה שאני לא מעוניין לאור דוח זה אך בכל זאת מאחר ואתם מבינים יותר ממני מעוניין לקבל חוות דעת תודה מראש. רעשים במנוע-אביזרי מנוע ,נזילות שמן מסביב,לבדוק ואו להחליף רצועות תיזמון. לתקן זוויות היגוי קדמי ואחורי גומיות מגן להגה פגומות,נזילות שמן מסרק הגה תוחבים ותפוחים למשולשים פגומים מעיכות ושריטות מרכב סביב תיקונים כללים בגוף המרכב ותיקוני פח וצבע נחלפת חלקי מרכב סביב ומעיכות פח ותחתית. צמיגים שחוקים גומיות מגן לציריות פגומות ,נזילות שמן בתיבת ההילוכים החלפת הילוכים מאוחרת …
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לייבא את אחת מהמכוניות הנ"ל לארץ,מחירן של המכוניות האלה באירופה נע בין 15-18 אלף יורו שנת יצור 2004,אל חלקן ניתן לקבל החזר מס בגובה 16% משווי הרכב. פניתי טלפונית לבית המכס והם לא מוכנים לענות על שום שאלה בטלפון,כול הפניות והשאלות באמצעות פקס בלבד!? לכן לפני שאני ישלח פקס אני רוצה להתייעץ איתכם ולקבל אינפורמציה על כל תהליך הייבוא. בעיקרון השאלה שלי מה אני צריך לשלם למדינה? כמה שקלים לכל סמ"ק של המנוע?כמה עולה להעלות את הרכב על הכביש בארץ(רישום הרכב ,אגרת רישויי,וקבלת לוחיות)? האם יש עוד תשלומים שצריך לשלם או דברים לעשות ?אודה לכם אם תידעו אותי. עכשיו לקטע הטכני כידוע האקלים בארץ זה לא כמו באירופה ,במיוחד מדאיגה אותי תקופת הקיץ ורצית…
הודעה אחרונה מאת green monster, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, חברה מה אתם אומרים על הסליקה? מבחינת ביצועים,מנוע(איזה נפח יש לה?...אני יודע שיש לה 2.0 GT,תקנו אותי אם אני טועה),אמינות,חלקים,דלק.. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת rodon, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי היום בלנו שנת 97 אוטומט מסוחר מכוניות. יפה אבל יש לה שסי האוטו נראה ממש חדש המחירון לי דעתי 37000 והוא רוצה עליה 31000 שווה ללכת על אוטו כזה או שלרכב עם שסי מומלץ לא להתקרב האוטו גם עשה מאה אלף קילומטר יד ראשונה , כשנסעתי הרגשתי כל מהמורה בכביש והוא אמר שהוא צריך עוד לסדר לי את הרכב והבולמי זעזועים ויעשה לי אוטו חדש מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
אהלן חבר'ה! איך השוק של הקאפה טורבו? השמורות נמכרות במעל המחירון? רצוי מאנשים שמבינים.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב משומש, בן 3-5 שנים, שיהיה מהנה לנהיגה, מהיר, אמין ולא יקר לאחזקה. האם רק סיאט לאון טורבו עומדת על הפרק ??? למרות שהנושא נדון מספר פעמים (ביצעתי חיפוש מדוקדק) יש לי מספר שאלות. איך מתנהגת מערכת ה 4X4, האם היא רק תוספת משקל מכעיסה ??? האם 2002 = 4X4 ואילו 2003 = 2X4 איך השוק של הרכב, כמה משלמים ביחס למחירון, האם יש בעיות כרוניות או דברים חשובים שכדאי לדעת על הרכב מניסיונכם. האם יש רכבים נוספים בקטגוריה (ולא, לא להציע WRX\GT) ליאור
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי התלבטות קשה, הציעו לי לקנות דייהו רייסר 94 אוט' עם 90000 ק"מ יד ראשונה (שכן בביניין שלי שאני מכיר שמלקק את האוטו וכל הטיפולים היו במוסך מרכזי) ב13000 ש"ח. מכל החיפושים שעשיתי אני רואה שמרבית התגובות היו להתרחק מהאוטו, אבל, אם זה בערך התקציב שלי ואני מחפש רכב אוט' האם זה לא רכישה כדאית ? אשמח לקבל חוות דעת רצינית, אני מחפש כלי רכב שישמש את אישתי לנסיעות של מקס' 50 ק"מ ביום ולא מחפש תענוגות נהיגה וכו'. דרך אגב אין מה להתפשר על גיר רגיל כי יש לה רישיון לאוט' בלבד... תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
טנדר סובארו
מאת SkyLiner- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה התעורר צורך להוביל את האופנוע למסלול אחרי שהעגלה כשלה ואני צריך לקנות טנדר,חשבתי לקנות טנדר סובארו כי הרבה מהחברים שלי שרוכבים מוטוקרוס גם קנו טנדר סובארו. איזה תקלות מיוחדות אני אמור לחפש? מה הוא בערך קלומטרז' נורמאלי לסובארו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה התקציב הוא 200 + רצוי 200 אך גמיש. הדרישות קצת מצחיקות: מחשב דרך,המראה נתונים על הנסיעה ו cruise control.יש עדיפות לרכ ידני או לפנות טיפטרוניק. בקשר לרכב עצמו מינימום 2000 סמ"ק רצוי יותר. הרכב חייב להיות חדש. חשבתי על גולף gti חדשה,אודי a3 2.0fsi וזהו. מה עוד ניתן לקנות בסכום כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, מצאתי renault clio 16V EX מודל 2002 עברה 59000 ק"מ והבן-אדם רוצה עליה 55K ש"ח יש לו את כל הקבלות והכל כך שהאוטו לא עבר תאונה.. עכשיו רציתי לדעת אם ידוע לכם איזה גרסא זאת החדשה (עם הפנסים המשולשים האלו שהוינקר מעל הפנסים) או הפנסים העגולים הקטנים האלו.... שאלה שנייה היא בכלליות איך האוטו דלק בטיחות וכל היוצא בזה.. תודה!!
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
ברצוני לרכוש סוזוקי בלאנו מהשנים שציינתי מה דעתכם על הרכב יתרונות וחסרונות הרכב לצורכיי משפחה בלבד ונסיעות לרוב בתוך העיר תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב לכולם וולבו 940 מנוע 2000 שנת 94 עברה 311 אלף ק"מ. להלן חלקים עיקריים מדו"ח הבדיקה, אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי את חוות דעתכם כיוון שלי אין מושג בתחום הרכב. חשוב לי לא להיות כל יום שני וחמישי במוסך, וכן שהאוטו יחזיק מעמד תקופה ארוכה יחסית. תודה רבה. הדברים העיקריים הם: נזילות שמן/חזקות, סימנים לשריפת שמן מן המנוע, פ"ה ראש מנוע, לנקות מערכת קרור ולהחליף מים, מצנן מים פגום. משאבת דלק מרעישה. דוד אחורי פגום. תיקונים כלליים בגוף המרכב, תיקון גג הרכב. רעידות בבלימה. מתנע פגום. מערכת איוורור אינה פועלת/רועשת. החלפת הילוכים לקוייה. נזילת שמן מתיבת ההילוכים. לבדוק מערכת תזמון. מתנע פגום לא ניתן לבדוק לחץ דחיסה. לקנות או לוותר ?
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זה זמן רב ששכני מחפש רכב בתקציב של עד - 50 אלף לאחר שבדק בירר והחליט על כיוון מסוים החל לחפש ברצינות, ולהלן הסיפור המדהים : בסופ"ש האחרון הבחור בטוח היה כי מצא את האחת, לאחר שיחת אימות עם הבעלים שטען כי הרכב הוא של האח שלו והוא רק מוכר אותו עבורו כי . . .כי האח אינו מבין דבר, והרכב הוא יד 1 שמור כחדש ללא תאונות ובשולי הדברים ציין כי בעברו הרחוק הרכב היה ממשלתי, עד כאן הכל נשמע די סביר,(למעט עניין היד הראשונה), כאשר ביקש שכני, לראות את הרכב הוא פשוט נדהם לגלות שאת אותה המכונית בדיוק הציעו למכירה במכרז שרוב מבקריו הינם סוחרים מקצועיים ובו מוצעים רכבים מגוף מסוים הידוע בהשחתת רכביו, לאחר שגמעה כ - 430.000 ק"מ, לשאלתו של שכני האם הרכב שימש בגוף המסוים, ענה הבחור נראה …
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
- 5 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
האם יש למישהו מידע מניסיון אישי, מה בד"כ המחיר, ביחס למחיר מחירון, שמציעים לקניית רכבים מכונס נכסים - רואים הרבה מודעות כאלה בעיתונים. איזה בדיקות אפשר לעשות לרכבים שנמכרים מכונס נכסים? במודעות רשום שהרכב נמכר AS IS - האם זה אומר שאי אפשר לעשות נסיעת בדיקה או לקחת למכון? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת tsachi1,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Derish
- sperial
- בן מיכאל
- קוסקוס
- jpex
- Obgel
- hans
- yoav911gt2
- Supertigre
- IsraCar
- DubelBoom