ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מצאתי 306 שנת 94 עם 120 אלף קמ ושלוש ידיים זה נראה לי לא הגיוני בגרוש..... האם יש דרך איכשהו לבדוק אם נגעו בקילמוטרז'? תודהה
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום , מצאנו מישהו (שאנחנו מכירים) שרצה למכור את הרנו מגאן שנת 2005 מליסינג יד ראשונה 25 אלף קילומטר מנוע 1.6 ב 70K האם כדאי לבדוק את הרכב לפני הקנייה? , נהג יחיד. הוא מוכר בגלל נסיעה לח"ול. ממה כדאי להיזהר? ותקלות או בעיות נוספות ברכב? איך בודקים איך הוא מעוקל? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 3 תגובות
- 876 צפיות
שלום, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על איביזה 1.8T/20VT 2001, ועל איביזה קופרה 2 99-2000 (מנוע 2000 אטמוספרי נכון?) קצת פרטים כלליים על כל אחת מהן, מה אתם חושבים על כל אחת, איזו מבין השתיים נחשבת מומלצת יותר, עד כמה יהיה קשה למצוא קופרה במצב טוב ועוד שאר פרטים שאתם מוצאים חשובים.. אם אפשר דגש מיוחד על התנהגות, הנאה, אמינות (אני מניח שדיי זהה לשתיהן, אבל לאיביזות בכלליות..) ובטיחות. כמו כן האם יש דגמים נוספים של איביזה שנחשבים ספורטיביים? תודה רבה מראש על המידע!!
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעקרון אני כבר מתחיל לחשוב על רכב שאיתו אני ארצה להעביר כמה שנים הבאות התקציב יכול לעלות ל 18 אבל כמה שפחות אז יותר טוב (מחיר ביחס לתועלת) בכל מקרה יש כמה רכבים בעיקר שחשבתי עליהם בהתחלה ומה שעמד על הפרק היה רכב ''ספורטיבי'' אבל אז הבנתי שזה כנראה יהיה יותר מדי הוצאות בשבילי ושרכב ספוקטיבי וקטן בתקציב זה לרוב עובר לפחות 5-7 ידיים ככה שזה עקרונית ירד... חשבתי על רכבים כמו פיאט טיפו (1.6), או סקודה פליסיה (1.6) פיאסטה 2 דלתות בלבד (1.4) למישהו יש עוד הצעות? ומה לדעתכם הבחירה הנכונה? בעקרון שיהיה רכב זריז, פשוט יחסית לאחזקה (גם תלוי ברכב ספציפי ולא דגם אבל יש את הסטיגמות אז מה הן במקרים האלה?) ומנוע עד 2.0 יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
אני מאוד דלוק על הרכב הזה ולא מזמן יצא לי להכנס ללוחות רכב ולראות אפשרויות של רכבים מכל האפשרויות נבלטה בפניי 106 XSI אבל כמו שידוע לכולנו היד המינימלית שניתן למצוא אחת לרוב היא 5 והק''מ של רוב הרכבים ממש גבוה ראיתי הרבה רכבים כאלה ויש מצב שאפילו את הרוב מתחת ל 20K וכמובן יד 5-7 עכשיו דעתכם היא שרכב כזה יד 5-7 שנת 93-94 יכול להיות במצב טוב? סביר? נגיד ואנחנו עושים סטטיסטיקה אז לדעתכם הרכבים הם במצב סביר או הם באמת שחוטים? אני אשמח לשמוע ממישהו שחיפש רכב כזה ובדק כמה... מה יצא לו מהבדיקות? ואם קונים אחת ומה שיצא זה שהרכב עם גיר והמנוע במצב לא טוב... כמה יעלה עניין של החלפת מנוע? (פירוקיות? לא יודע...) וגיר... פשוט הרכב מאוד מושך אותי... התק…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
XR3I RS TURBO אדומה 1 2 3
מאת איתיRallye-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מהכתבה הזאת- http://www.sharks.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=42&mode=&order=0&thold=0 יש למישהו פרטים על הרכב?, ראיתי אותו לפני כמה ימים מאוד מוזנח ולמכירה...
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברי הפורום המנוסים. הבן שלי רוצה לעלות במודל,במקום הבלנו 96/1600/אוטומט(פרטי) יש לי שתי אפשרויות ,רנו מאגן 1600/2001/אוטומט/220K ק"מ(השכרה, וכרגע חברה)יד שניה או, פולו 1600/2001/ידאני/120K ק"מ(חברה)יד ראשונה המחיר שלהם שווה,אני יכול לקבל ב- 24K ש"ח כל אחת. המכוניות מטופלות במוסכים המורשים. והשאלה,מה עדיף מבחינת שמירה על המחיר,אחזקה זולה,וביצועים. בתודה דוד
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה אתם חושבים על הרכב הזה?? בעיות אמינות?? מחיר ביחס למחירון?? תקלות?? וכיוב. בתודה ירין אלקיים
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתה לי קליאו שנת 91 קרבורטור הייתי מרוצה מאוד מצריכת הדלק.... כיום אני מחפש סופר לנסר 93-94 אנשים מדברים שהאוטו הזה באוטומט זולל דלק וידני יהיה לי קשה למצוא... השאלה אם זה כל כך גרוע יחסית לפג'ו 91 1400? קראתי בפורום שהצריכה שלה זה 1:12 אמרו לי שיש לה צריכה יותר גבוהה.... אשמח לעזרה תודה לכם
הודעה אחרונה מאת yuvali, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק *** חובה לכתוב כותרת ענינית: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737 נעילת שרשור - הלב שלך בנוי לזה.
הודעה אחרונה מאת d00G, -
שלום, קודם כל רציתי להגיד שהרבה זמן לא כתבתי פה, וקצת התגעגעתי, מקווה שזוכרים אותי.... אז ככה, יש לי כמה שאלות.. 1.מהי הצריכת דלק של שברולט קוואליר שנת 98, מנוע 2.4 ליטר... 2.אותה שאלה לגבי מזדה 323 שנת 98 מנוע 1.8 ליטר... 3.האם ישנם אתרים כלשהם שבהם ניתן לראות מידע לגבי מכוניות משומשות? תודה...
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אבא שלי רוצה להחליף אוטו.. יש לו אופל אומגה 99 cd ביזנס שזה אומר גג נפתח ריפודי עור חימום במושבים בקיצור לא רע בכלל הוא אומר שזה לא מספיק הוא רוצה מרצדס.. אבל אין תקציב ל2006 הוא מצא שנת 93 s420 במחיר טוב.. ואני רציתי לדעת מה אתם אומרים שווה להחליף?
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה מדוייקת . דובר בעיקר על דגמים ישנים יותר. אני מעוניין בלאנטיס F או 1600 2002 או 1800 2001 השאלה שלי אם הם בצורה של ההצבק או סטיישן? עד איזו שנה יש את הצורה של ההצבק? האם זו למעשה הלאנטיס הרגילה מבחינת אמינות ומכנית או שהF שונה לא רק בצורתו? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת erez, -
שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב חדש. אולי חלק מכם זוכרים ששאלתי לפני כמה ימים לגבי רכב "שטח" מסוג טויוטה לנדקרוזר (בנזין או דיזל). בכל מקרה, ההתלבטות היא כזו: לרשותי כ300 אלף שח שאותם החלטתי להקדיש לרכישת מכונית חדשה. ההתלבטות הראשונית היא אם ללכת לכיוון רכב "שטח" או רכב פרטי מפואר כשבכל מקרה, גם רכב השטח לא ממש הולך לראות שטח. אני רווק (בינתיים לפחות) וללא ילדים ולכן אין מבחינתי בעיה לרכוש גם רכב עם שתי דלתות בלבד ועם מקום מצומצם ליושבים מאחור (אם בכלל). בחנתי כבר כמה מכוניות: 1. אודי A4 2. אודי A3 3. ב.מ.ו סדרה 3 וסדרה 1 4. אלפא GT 5. VW - פאסאט 6. טויוטה לנדקרוזר עוד נקודה - אני לא רואה את עצמי קונה רכב משומש, כמו כן עלות הביט…
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש SKODA OCTAVIA חדשה (לא "OCTAVIA II") אוטומטית, עם המנוע 1600 של הגולף. יש המלצות, או ההפך? איך שוק המשומשות שלה?
הודעה אחרונה מאת ORacing, -
-
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מבקש את עזרתכם בהמלצה או אי המלצה לגביי רכישת רכב זה . מכיוון שמעולם לא היה ברשותי רכב עם מנוע טורבו , איני מודע לנושא עלויות,תחזוקה,כדאיות,וכו'. אשמח לקבל תגובות. דרך אגב הרכב נראה נהדר לגילו (לפניי בדיקת מכון ). האם המחיר "חשוד" ??? 21K בלבד ו- 106500 ק"מ. יד 5
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
קאיה או אלנטרה
מאת much- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אבא שלי אמור לקבל השנה רכב מהעבודה ואלה כרגע 2 האופציות שהצאו לו מה לדעתכם עדיף עבור רכב מישפחתי ובעל צריכת דלק יחסית נמוכה וכמובן שעדיף כמה שפחות תקלות ומוסכים למרות שזה לא מהווה בעיה מכיוון שכל הטיפולים על החברה בלבד מבחינה כספית הכוונה אשמח לשמוע את דעתכם על יתרונות וחסרונות של 2 הרכבים האלה ובכך תעזרו לי לקבל החלטה מה לבחור תודה לכולם ושבוע נעים
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום אחרי חיפוש רק על רכב כבר מספר חודשים היום חבר שמתעסק עם מכוניות הציעה לי יונדאי אלנטרה הצורה החדשה שנת 2001, רכב שמור והכל אני פשוט לא ממש מכיר את היונדאי לא יודע איך הם... אני חיפשתי עד עכשיו מאזדה לאניס 323 או טויוטה קורולה אז מה דעתכם על היונדאי במחינת אמינות? נסיעה? בטיחות? נוחות... הכל הכל הכל... הבנתי שהרכב במצב פצצה כמו חדש... השאלה היא באמת איך האוטו הזה בכללי אני מחכה לתגובות כמה שיותר מהר... כי זה לא נראה לי רכב שישאר הרבה כי הוא שמור בצורה יוצאת דופן אז ח'ברה אני חייב את העזרה של כל המבינים פה דחוף! בתודה מראש אביחי
הודעה אחרונה מאת הראל, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בקר טוב לכולם!!! מבקש ייעוץ בקניית רכב סובארו 1600 DL מודל 1979 במצב די סביר מכנית וחיצונית 4 דלתות זקוקה לתיקוני פחחות וחלודה קלים. תיקוני ריפוד פנימיים. מצב מנוע סביר. נוסעת עם רשיונות. מבקשים 5000 ש"ח. תודה אלקו
הודעה אחרונה מאת aa123, -
טוב אז הרגע הגיע, וכמו שרשום בכותרת אני מתלבט בין איביזה טורבו (2001-2002) לבין קליאו ספורט (2001) למה איביזה? -עושה רושם של יותר אמינה (אחרי הכל VAG, אבל לא יודע עד כמה זה נכון) -טורבו, משמע פוטנציאל שיפורים זול/זמין יותר (צ'יפ טוב וכבר יש לה +-200 כ"ס) -צריכת דלק נמוכה יותר (מנוע קטן יותר, ומגדש שעוזר לו להיות יעיל יותר) למה קליאו? -התנהגות עדיפה לעומת האיביזה -יפה יותר (לא ממש חשוב, אבל בכל זאת...) -הרבה יותר נחמד בפנים (עיצוב פנימי) אני יותר נוטה לכיוון האיביזה והדבר שהכי מרתיע אותי בקליאו זה צריכת הדלק... אני אשמח לשמוע את הדעות שלכם בנושא, וד"א אם יש לכם הצעות אחרות לאיזה קומפקטית חמימה אני תמיד מוכן לשמוע (התקציב הוא עד 70,000)
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, בן דוד שלי (זה שמוכר את הGTI 2003 שלו) הזמין GTI חדשה. הוא משלם 235K ומקבל את הGTI עם גיר ידני ו5 דלתות. ניתנה לו הזדמנות להחליף את האוטו ל A3 TFSI חדשה (הסוכנות של אודי אמרה שהם יכולים לשנות את ההזמנה בקלות). לאחר מקח עם המוכר - הציעו לו את הTFSI ב240K (כולל צבע מטאלי, איתוראן וכו'...) מצויידת בDSG. כאן באה השאלה: מה עדיף?? האם יש הבדל ברמת הביצועים הדינמיים של הרכב? אני קצת משוחד אבל לטעמי DSG עדיף על ידני (במיוחד עם המדפים מאחורי ההגה), מה אתם אומרים? מה אתם הייתם עושים.
הודעה אחרונה מאת gibsonlp, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הרכב הוא עבור קרוב שהקטע שלו הוא אמריקאיות. האיש הוא בחור מבוגר, סולידי ורגוע ותמיד העדיף אמריקאיות ובעל ניסיון איתן (ענין של טעם ולדעתי גם קצת שמרנות, אבל זהו האיש). ולרכב: הוא מצא לומינה משנת 95 עם 240 אלף על השעון. הוא הציע 22000 ש"ח למוכר, שפרש הצידה כדי לחשוב. מכם אני מבקש דיעה כללית על עיסקה זו ויותר חשובה לי דעתכם לגבי הרכב. נא להימנע מתשובות כגון: "תשכנע אותו להוסיף עד 28 פיאסטר (PIASTER...) ושיקנה יפנית". זה מה יש. תודה לכם מראש!
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום! היום לקחתי לבדיקה 156 ידנית 2 ליטר JTS, 2003 כסופה. לשמחתי לא שילמתי על הבדיקה כי התגלה שיש פגיעה (עם משמעות נמוכה..) בשלדה והמוכר התחייב בפני שאם ישנה פגיעה בשלדה הוא ישלם על הבדיקה. רציתי שתעזרו לי לנתח את תוצאות הבדיקה, כמה מתוך זה אלו דברים שמופיעים כרגיל בבדיקות ככסת"ח, כמה הם דברים פעוטים וכמה הם דברים רציניים. אציין כי לרכב הוחלף מנוע (בחינם ע"י המוסך המרכזי, לאחר טיפול רשלני שלהם לטענתו) לפני כחודש והמוכר הציג אישור על ההחלפה לכן אין להתייחס לסעיף שמדבר על אי התאמה בין מספר מנוע בפועל לבין הרישיון. אוסיף כי האוטו לפי הבדיקה לא נראה במצב משהו והנטייה שלנו כרגע היא להתרחק ממנו (מחר בבוקר אני לוקח לבדיקה 156 שנת 2001), עם זאת רציתי לקבל את…
הודעה אחרונה מאת DJO, -
-
שלום לכולם! ברצוני לקנות מכונית בערך של 120-130 אלף. עכשיו ראיתי את האופטרה רציתי את חוות דעתכם עליה? האם שווה לקנות אותה? תודה!
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 0 תגובות
- 854 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק *** כל השרשורים פה הם התלבטויות ברכישת רכב. כתוב כותרת ענינית.
הודעה אחרונה מאת shay5119, -
- 2 תגובות
- 927 צפיות
אנשים יקרים. אשמח לדעתכם על הרכב "דיהטסו סיריון" בשנתונים 2000-2002. אני מעוניין באוטומאט ולכן שואל האם נפח 1000 אוט מספיק חזק או שמאכזב והאם כדאי לחפש את נפח ה-1300 אוט בלבד? ובכלל רשמים כללים על הרכב...תודה מראש
הודעה אחרונה מאת galbo, -
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב לקנות, וכרגע המועמדת הראשית שלי היא A3 שנת 2000 (או 99) 1.8T ץ(150 כ"ס) היום דיברתי על זה עם כמה חברים שלי, אמרו לי שמנועי טורבו הם סיבה לצרות בגלל השחיקה שלהם, והשאלה אם מנוע כזה, ועוד בן 6 שנים, יחזיק מעמד ולא יגרור אותי למוסך(ואפילו שזה רק לתיקוני בלאי) כל חצי שנה במילים אחרות, עד כמה "נורא" (אם בכלל) הבלאי שנוצר על המגדש? והאם הוא כל כך נורא עד שכדאי לשקול מעבר לגסרא נטולת המגדש? (החלשה ממנה ב25 כ"ס) (חיפשתי בפורום, מצאתי כל מיני דיונים על מגדש והאמינות שלו, אבל לא משהו שענהלי על השאלה)
הודעה אחרונה מאת de_dude, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה לדעת האם האוטו הזה אמין, איך הוא מבחינת ביצועים,ומה עלויות האחזקה(טיפולים,ביטוחים)... ובכללי איך הרכב? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
דימקס 0-100
מאת Gargoyle- 2 תגובות
- 970 צפיות
למישהו יש מושג אולי כמה D-MAX 2005 2X4 עם מנוע 3.0 טורבו דיזל עושה 0-100??? חיפשתי המון ולא מצאתי תודה לכל מי שיעזור!
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרכב הנ"ל נלקח לבדיקה קצת פרטים שנת 98 מנוע 1600 יד שניה(אני אהיה השלישית) 155,000 ק"מ על השעון נבדקה היסטוריית טיפולים האוטו טופל במורשה עד התקופה האחרונה עכשיו השאלה שלי, התגלתה באוטו תאונה,הבוחן אמר שמבחינת ירידת ערך קיימת ירידה של 4-7 אחוז.הוא חזר ואמר והסתכל שוב ושוב ואמר שאין פגיעה בשלדה הוחלפו החלקים שרשומים בבדיקה. המחירון של האוטו כיום,41800 המחיר הנדרש בעקבות התאונה והליקויים הוא 35000 המחיר הוגן לדעתכם? להלן הבדיקה לעיונכם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אור .ס.,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 333 אורחים (הצג רשימה מלאה)