ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
ראיתי 106 XR,הוא טוען שזה XSI!,אבל על הרכב כתוב XR!הוא אומר שברשיון כתוב XSI ומבחינתו הרכב הוא XSI...שנת 93 מנוע 1400 יכול להיות?? ד"א הקילומטראז' הוא 170 כדאי לגעת בק"מ כזה? יד שישית תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Zboy, -
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
להלן תוצאות בדיקה של פיאט אונו בדיוק כמו שלי שנסעה 90,000 ק"מ. (חבר מהצבא לקח לבדיקה). הוא קיבל רשימה מפוצצת, להלן: 1. מנוע, 2. מערכת קירור, 3. מערכת דלק, 4. מערכת הצתה: דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, רעש מערכת שסתומים, רעשים במנוע, מנוע שורף שמן, נקישות גל זיזים, נזילות שמן, נתוני מנוע נבדקו ע"י מחשב ומצב, חגורות מנוע, מערכת תיזמון, לנקות מערכת קירור, צינורות מים פגומים, נזילות מים, לנקות מערכת דלק, לתאם מנוע, מנוע מזייף. 5. מערכת פליטה: תקין. 6. סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זויות היגוי, נקישה בתיבת הגה, חופש בסרן קדמי. 7. קפיצים: בולמי זעזועים קדמיים חלשים. 8. שילדת מרכב ליקויים בעלי משמעות גבוהה: מעיכות בקורות, תיקון תאונה בחזית, בוצעו תיקו…
הודעה אחרונה מאת מקס555, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. קיבלנו הצעה (מחבר טוב של אבי) לקנות אודי A4 1.8 רגילה, שנת 96, הרכב הוא אוטומט,סאן רוף, אימבולייזר והתוספות הרגילות. רציתי לדעת מה המחירון שלו ? לרכב יש דפיקה בדלת, וכמובן המחיר בהתאם. מה שמיוחד ברכב הוא הקילומטרז, הרכב עשה רק 70,000 קילומטר ! הרכב בבעלות אדם מבוגר, ובקושי נסע בו מהעבודה עד לבית. בכל אופן הוא מעוניין ב45 אלף, האם זה מחיר טוב לרכב ?! זה לאחר הורדה על המכה שיש לרכב ... איזה בעיות בכלליות יש לרכב הזה והאם הקנייה היא קנייה חכמה ? אשמח לדעות, שמעון. נ.ב אני שואל בקשר למחיר של הרכב כי בדקתי בכמה מקומות והמחירים שונים, לכן אני צריך להיות בטוח,תודה.
הודעה אחרונה מאת AudioRider, -
מישהו במקרה יודע מהן האפשרויות מימון רכב בסוכנות טויוטה? כמה נותנים מקדמה, כמה תשלומים, עם ריבית או בלי? חשבתי על לקנות יאריס TS חדשה.. (מקווה שזה קשור לחלק הזה בפורום - אם לא, תמחקו ) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כלומר אני רוצהלדעת במידה ולוקחים 5 מכוניות זהות מבחינת נתונים (שנתון,יד , ק"מ ,מצב מכני ,מצב פח וכו ) רציתי לדעת איזה אוטו נמכר הכי מהר ומי נמכר במחיר הכי גבוהה ? ב-3 קטוגריות שונות : בין 15-25 אלף ש"ח . בין 30-45 אלף ש""ח . ובין 50-70 אלף ש"ח . תודה מראש שושו השועל .
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת בכלליות איך הרכב מדובר על פיגו 306 קבריולט אוטומט 96 ומה צריך לבדוק לפני קניה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Guy, -
אופל אסטרה 2005
מאת Coupe- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן אנשים אני חושב לקנות אופל אסטרה מהדגם החדש מנוע 1800 שהזכרתי את זה ליד דוד שלי, שהוא אחראי על צי רכב של חברת עורכי דין, הוא אמר על אופל אסטרה מהדגם הקודם (שנת 2004-2000 נדמה לי) שיש להם הרבה בעיות והם נכנסות למוסכים כל הזמן ויש להם תקלות שלא מצליחים לתקן. אז אני רוצה לדעת אם למישהו שיש או היה לו אסטרה מהדגם הקודם או יותר טוב מהחדש, אם הוא יודע על בעיות כלשהן. ואחרי כל זה אם יש סתם דעות על הרכב, לחיוב ושלילה. תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אבא שלי ואני מחפשים רכב מנהלים חדש מהחברה (חייב מהחברה ) היום יש מיגוון לא קטן של מכוניות אבל אני מאוד רוצה את הממלצות שלכם: המטרות של הרכב: * רכב חזק - אנחנו תושבי ירושלים עליות לא חסר רוצים רכב ש"יצחק" שיעלה את העליות הקשות * נוח ומפנק - אני ואבא שלי נוסעים הרבה אבא שלי לא עובד ואני לפני צבא ,ואנחנו כל היום על בכביש * צריכת דלק ממוצעת בעיקרון התקציב הוא בין 157 ל200 אלף שקל ! אבל אם יש רכב שדורש עוד 15-20 אלף והוא שווה את זה יש על מה לדבר (לדוגמה פאסאט החדשה שעולה 215) איזה רכב אנחנו כבר פוסלים ? בעיקרון הראש פתוח להכל ..אבל -נסענו על B4 החדשות (165 כ"ס) ולמרבה הפלא היא היית חלשה לא מפנקת קיצור B4 לא כל השאר דיי פתוח תודה …
הודעה אחרונה מאת מרון, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני לפני קנייה,ק"מ 130 נראית טוב מאד בדיקה נקייה יחסית(דברים קטנים) יד שנייה אחרי יד אחת מהשכרה.20000 ש"ח אחרי הנחה של חבר האם כדאי להתקרב? צריך עזרה דחופה תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני לדעת בעיות אופיניות לגבי הרכב, האם קיימות תקלות במערכת הטורבו, ואו במערכות נוספות, הרכב שנת 97 ועבר כ -200.0000 ק"מ יד 1 , הגיר שופף ב - 193000 ק"מ, כמו כן הייתי רוצה לדעת מהי הסחירות של הדגם הזה בנתונים הקיימים ?
הודעה אחרונה מאת 11guy11, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חיפשתי ב carfolio ולא מצאתי פרטים לגבי הקופה נפח 2200. גם בחיפוש בפורום לא מצאתי מידע מפורט. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר שה-306 שלי הושבתה שלא באשמתי, ואני צריך אוטו... אני מתלבט בין 3 סוגיי מכוניות: 1. סיאט איביזה GTI או בנפח 1.6-2.0 משנים 94-97 (כמובן שאני מעדיף את ה-GTI על פניי הנפחים הנמוכים יותר) 2. פיג'ו 106 XSI או ראלי 94-97 3. רנו קליאו RSI מהשנים 95-97 אנא תנו דעתכם בנושא... מה עדיף?, אמינות, איכות נסיעה, וכל מה שחשוב. תקציב? נגיד ש-30K כמובן שאני מחפש שאסי נקי, אוטו לא שחוט מדיי! תודה רבה לכל מי שנותן מעצמו ועוזר!!!
הודעה אחרונה מאת nimi13, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם.. צריך חוות דעת לגבי איביזה שנת 98 בעלת מנוע 1.6, מבחינת אמינות, צריכת דלק, אחזקה, ביצועים.. ראיתי איביזה כזו עם ג'אנטים 16 אינץ'!! (16/45/195 ) מורכבים עליה, איך זה משפיע על ההתנהגות של הרכב, צריכת דלק וביצועים.. אותה איביזה שנת 98 עם 130K ק"מ יד שניה, הבעלים דורש 24K, מה אתם אומרים על ההצעה הזו? תודה רבה לכל העונים..
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הרכב הוא אאודי A4 1.8T שנת 2001...יד ראשונה,80 אלף קילומטר יש תאונת שלדה מקדימה אורך -25 ס"מ, התיקון לא נעשה על ידי החברת ביטוח כך שלא רשום על התאונה בשום מקום, (אי העלה של מחיר ביטוח), הפח והצבע במצב מעולה, ההצעה שקיבלנו היא 25% מתחת למחירון כלומר משהו כמו 70 אלף ש"ח... ברצוני לדעת אם יש למכונית בעיות ספציפיות,איך השוק?, מחיר תיקונים (לא צ'מפיון), אמינות, חלפים בשפע?, צריכת דלק (בלי הפעלת הטורבו,נסיעה מאוד רגועה),וכיוצא בזאת... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
שלוםם לכולם!!
מאת Justy- 3 תגובות
- 815 צפיות
אז ככה.. לפני כמה ימים קניתי אוטו חדש..האוטו הראשון שלי.. סובארו ג'אסטי שנת 87 גיר ידני..מנוע 1000 סמ"ק... רציתי לשאול את דעתכם למי שמכיר את הרכב..איך הוא בנוגע לאמינות ולגביי חלקים\תיקונים וכדומה.. מה שאני רק יודע שהוא נוסע חבלז וסוחב טוב אפילו שהנפח מנוע קטן מאוד.. אני לא ילד קטן אז תהיו רציניים ואל תגידו סתם דברים..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
איך רמת האבזור של הרכב? נוחות? טיפולים? אמינות? צריכת דלק (מנוע 1400)? האם יש הבדלים בין שנים מסויימות (בחיצוניות אני יודע שיש בבודי: טמבון קדמי ועוד) בפנימיות? בחיצוניות? במנוע? אם כן איזה שנים מומלצות בפרט? בעיות מיוחדות ברכב? ועוד שאלה שלא כ''כ ברורה לי: האם קיימת בכלל Forever 3 דל' או שקיימות רק Top XRI 3 דל'? אם קיימים שני הסוגים בתצורת 3 דל' אז מה ההבדל ביניהם? אני יודע שהתשובות קשורות בעקרון ל כל 205 אם תוכלו תענו רק על ההבדלים של הרכב הזה משאר 205
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צריך חוות דעת על הרכב, הרכב לא הולך להכנס לשטח ככה שיכולות השטח לא ממש מעניינות. האם יש רכב אחר בתקציב הנ"ל שעדיף? הקונה לא מעוניין לרדת שנתון או לקנות רכב שהטיפולים בו יהיו גבוהים יותר בצורה משמעותית.
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
יונדאי גטס החדשה 1 2
מאת מייקי-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים, מישהו מכיר את היונדאי גטס החדשה ? האם נעלמה תופעה תצרוכת הדלק הגבוהה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב לכם אני מבקש את דעתכם על שני הרכבים בכותרת..(מודל 94-95 מש'ו כזה..) על מה אתם ממליצים כרכב ראשון אני מחפש רכב מהנה ולא הרבה הוצאות תודה רבה למגיבים!
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום מוצעות למכירה לנטרה ופוקוס שנת 1996. יד שניה מצב חיצוני וקמ דומה (סביבות 120K?) מחיר דומה על מה ממליצים???
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אבקש לדעת מה המחיר המומלץ עבןר רכב כזה - היה בליסינג 7 חודשים ואח"כ ליד פרטית -27000 ק"מ באחיות עד אוגוסט 2006 - רכב עבר בדיקה והכל תקין. תודה רבה מראש עידו
הודעה אחרונה מאת Guy, -
אני צריך חוות דעת על סוזוקי מרוטי ONE שנת 2000 ידני?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! שאלה שלי היא כזאת: מצאתי סיטרואן BX Gti. האוטו משנת 90' (עד כמה שאני זוכר). היה פעם 1600 ועבר הסבה ל-1900. גיר רגיל. מצב פנימי טוב. מראות חשמל לא עובדות. ABS לא עובד. נוסע טוב (לפחות בסיבוב שעשיתי). עולה/יורד בסדר, עד כמה שאני יכול להבין, ואין לי הרבה ניסיון ב-BX ים. חיצונית טוב, מעט מאד חלודה, נראה ממש בסדר, עם כל מיני תוספות מעניינות (בעיניי, לפחות) וגלגלי מגנזיום. האוטו די בוודאות עבר צביעה, אבל לא מצאתי בשום מקום עדות לתאונה רצינית- רק מכות/חלודות קלות פה ושם. כמובן, שלטענת המוכר האוטו מעולם לא עבר תאונה רצינית . שוב לטענת אותו המוכר (שאגב מוסכניק בעצמו), האוטו במצב מכני מושלם, וחלק גדול מהחלקים- עכביש, צנרת וכו', הוחלפו לא מז…
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
יונדאי אקסנט 2000 1 2
מאת באטרף- 15 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
הדגם המדויק הוא ESTEEM 3 דלתות 1500 סמ"ק.. מצאתי את הרכב הנ"ל ב43 אלף והוא עשה כבר 90 אלף ק"מ שזה סביר ואני רוצה לדעת עוד פרטים בכלליות על אותו דגם. מה דעתכם על הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק, בטיחות, אחזקה? (כל המאפיינים הנ"ל חשובים לי כי אני רוצה שהאחזקה של האוטו תהיה זולה במידת האפשר) בהתחלה הייתי נעול על קורולה 96-97, הונדה סיויק 96-97 ולאנטיס .. אבל עכשיו כשאני כבר מחפש כמה שבועות בנרות את המכוניות האלה באזור שקרוב אלי ולא מצאתי שום דבר מעניין החלטתי לבוא בראש פתוח .. ולכן אני שואל האם כדאי לי להמשיך לחפש את המכוניות שהייתי נעול עליהם או ללכת על היונדאי.. (התקציב שלי הוא עד 40 אלף).
הודעה אחרונה מאת IceCuBe, -
פולו (או למה לא?) 1 2 3
מאת Black Joker-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 4 אלף צפיות
טוב, אז התייאשתי מחיפושים אחרי איביזה נורמאלית ודייהטסו שרייד שלא הייתה בעברה בליסינג והיא כרגע אצל סוחרים. לאחרונה אני מסתכל על פולו והיא פשוט עושה לי את זה. (אל תשאלו מה הקשר בין הפולו לשרייד, בבקשה). כמובן, שכמו ילד טוב, הקשתי חיפוש וקראתי כמעט את כל התגובות עליה, אך עדיין אני מוצא את עצמי מבולבל. הדגם שאני מחפש הוא 1.4 שנת 2000 ידני(לא 16V, לפחות לא כרגע). 1. הבנתי שהדגם בשנה הזאת הוא 75 כ"ס , זה נכון? אם כך, כמה זה 1600 ? 2. האם מנוע 1.4 הוא זריז או בשפת עמנו - "עגלה"? 2. ביטוח לנהג צעיר - שחיטה כמו שאומרים או שזו סתם שמועה חסרת בסיס ? ( אני יודע שזאת לא בעיה להתקשר לחברת ביטוח שלי ולשאול אותם, אך כרגע אני לא יכול לעשות זאת, לכן אשמח לאומדן מחיר שעל…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האוטו הבא שאני מעוניין לקנות זה סיאט איביזה, 2003, 3 דלת', 1400 ספורט (100 כ"ס), ידנית כמובן. המחיר הוא דיי אטרקטיבי (63,000 - מחירון), והאוטו נראה טוב כביכול. מעבר לזה, אני מחפש אמינות (לא בא לי לחתום קבע במוסך סיאט) ונוחות. מה אתם חושבים? נוח? אמין? האם ישנן מתחרות אחרות (חוץ מיאריס TS שנדיר מאוד למצוא במחיר סביר)? אנא תנו את דעתכם. השאלה באה בעקבות כך שאין לי נסיון נהיגה על האוטו, לא חשתי אותו לעולם, והשאלה היא לאלה שנהגו באוטו בעבר. תודה מראש, יניב.
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 1 תגובות
- 943 צפיות
אם הייתם במקומי על מה הייתם הולכים לפי הצצה מוקדמת בקישור להלן : http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp כשהאגרת הטסט + מקיף + חובה לא יעלה מעל 6000 ש"ח עוד דבר - אם הייתם צריכים ללכת על שנתוני השקתם זה רכב למשפחה לא למטרות אחרות אם יש לכם עוד הצעות למיקרוואנים בסביבות 100k אשמח לתגובתכם תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Sago, -
- 1 תגובות
- 941 צפיות
כמה צריכה לעלות פג'ו 106 שנת 1993 על הנייר בלי להכנס למצב מכני טוב או לא טוב היא היתה של חברה להשכרה לשעבר, עכשיו היא בידיים פרטיות אני לא זוכר כמה קילומטראז' היא עשתה אבל בטוח שהרבה מה המחירון שלה צריך ליהיות בערך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Golf-VR-6, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נתקלתי בפיזו 309 למכירה מודל 88.... המחיר שהוא דורש ממש מצחיק....2500 שקל ... אני רוצה לקנות אותה בכרב נוסף ....אני לא מצפה ממנו להרבה 200 אלף קילומטר +- עכשיו כמה נקודות ....הרכב מעשן .....והגיר הוא אוטומטי אבל יש שמה 1 2 3 4 כלומר אין הילוך דרייב שיעביר אותם ברצף....הבן אדם טוען שהרכב מצב מכני מצויין ...עובד טסט והכול באוטו יש מזגן ....חלנות חשמל וכול מיני דברים נחמדים ....למחיר הזה .... אז ככה כמה דלק הוא אוכל ...? הוא אמין פחות או יותר? מה הבעיה של הרכב שהוא מעשן וכמה אמורה לעלות הבעיה? וכעקרון ...הרכב סובח??כי זה רק 4 הילכוים אני לא מצפה ממנו להרבה...אבל עדיין אם הוא סוחב... תודה מראש קובי
הודעה אחרונה מאת ofir, -
-
- 37 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
רציתי חוות דעת על צריכת דלק של מאזדה לאנטיס 1997 F 1.8 אוטומט.. האם שווה למשפחה להחזיק כזה רכב? ואם קשה לעמוד בהוצאות דלק של הרכב וכ'.. *בבקשה רק מי שבאמת מתמצא ברכב..למה התשובות פה יכולות להכריע אם בסוף ללכת על הקנייה הזאת או לא..
הודעה אחרונה מאת psycho,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 424 אורחים (הצג רשימה מלאה)