ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אשמח אם תעזרו לי בנוגע לרכישת רכב יד שנייה בתקציב של כ-95K. רשמו כל דגם מכל חברה שנראית לכם, בינתיים חשבתי על זה: מאזדה 3 או לנסר החדשה בשניהן מדובר בשנתון 2004. דברים שחשובים לי באוטו: בטיחות, נוחות, התנהגות כביש טובה. חשוב לציין שזה יהיה הרכב הראשון עליו אני אנהג, כך שנושא ביצועי המכונית לא ממש חשוב. תודה לעוזרים ...
הודעה אחרונה מאת ptyahoo, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, מבקש יעוץ לגבי רכישת MAZDA LANTIS שנת 2004 יש לי שתי אפשרויות, או מנוע 1600 או 2000, שתיהן אוטומטיות. מה לגבי המנוע אלפיים? כמה כ''ס, האם כדאי וכד'. תודה!
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צריך לעמוד בעליות חיפה. דרישות עיקריות : חסכוני בדלק וחלקי חילוף בעל "שוק" - הכוונה שלא תהיה בעיה למכור אותו בחודשים הקרובים. נוח גם לנסיעות ארוכות. אופציות שחשבנו עליהן: פונטו 2001 ידני קורדובה 1600 2001 ידני קורולה 96-7 ידני (אם בכלל נמצא) באלנו 98 ידני (או אוטומט) נשמח להערות והצעות
הודעה אחרונה מאת Alchemy, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
עד לפני מספר חדשים החיים היו יפים. היציאות המרובות, הבירה המשכרת, שנת הלילה הרציפה, תנומת הבוקר הארוכה ועוד היד נטויה. לא עוד! במזל טוב (באמת) נולד בני הבכור וברגע אחד שונו חיי מן הקצה אל הקצה. מצד אחד, הוא חמוד כל כך שפשוט מתחשק לאכול אותו, הגרגורים שלו מקסימים ומבטו ממיס. מצד שני, מהיציאות שכחתי, את הבירה זנחתי, שנת הלילה הפכה לסידרה בהמשכים ועל תנומת בוקר אפשר רק לחלום. ואני,לתומי, חשבתי שזהו. נגמר. החיים חוזרים למסלולם. "לא ולא" הודיעה לי אשתי בפסקנות."אנחנו צריכים להחליף את האוטו". "אוטו". כך היא מכנה את אהובת נפשי."אוטו". כך היא קוראת ל-306XSI המלוקקת שלי. "זה לא סתם אוטו", אני עונה לה, "וחוץ מזה, את יודעת כמה זמן לקח לי למצוא אקזמפלר שכזה?!". "לשמ…
הודעה אחרונה מאת דן 4, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי לעזור לאחותי. היא מחפשת רכב משפחתי עד 80,000 ש"ח. חשוב שהרכב יהיה מרווח, בטיחותי, אמין וזול לאחזקה. הרכב אמור להישאר אצלה לפחות 8 שנים. כנראה שנרכוש את הרכב מליסינג. הרכבים שחשבנו עליהם הם פורד פוקוס, מזדה לאנטיס, טויוטה קורולה, רנו מגאן, סובארו אימפרזה ויש עוד כמה באותו סגנון. האם יש המלצות מיוחדות? האם להיזהר מרכבים מסויימים? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם, לקחתי פולו 16V 00 לבדיקה. בסעיף העברת כוח רשום לי: מצמד מפריד גבוה+קשה (בלאי), שילוב הילוכים קשה, חריקות בשילוב הילוכים,חופשים במנגנוני הילוכים. ברור לי שצריך להחליף קלאץ' והבודק גם אמר לי זאת, כאשר ישבתי איתו, אך הוא לא התייחס לשאר. האם זה רציני או שזה רק כסאח של הבדיקה? נסעתי באוטו וראיתי שהעברת הילוכים היא חלקה ולא מראה/משמיעה משהו חשוד. סה"כ הרכב הוא של בן אדם מבוגר והקילומטראז' נמוך מאוד לשנה, כך שממש לא נראה לי שקרעו את האוטו. מה אתם אומרים? נ.ב לרכב גם צריך להחליף צמיגים, אם זה אומר משהו בנוגע לחריקות...
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
העבודה מציעה לבחור בליסינג תיפעולי רכב חדש 1600 סמ"ק בין טויוטה קורולה לבין מאזדה 3 אוטומטיות.מה מומלץ כרכב למשפחה ,רוב הנסיעות בתוך העיר ? אודה על יעוץ והכוונה.
הודעה אחרונה מאת אליתיבי, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני לא מדבר על קופה או האצ'בק.. אני מדבר על EX ! לקחתי בתור אופציה רכב 4 דלתות אמין יפה ועם טיפה כח... אז הונדה סיויק שנת 95 נראתה לי אופציה טובה. אבל כל אלה שהם למכירה 200 אלף קילומטר ! ואיזה מחיר דורשים ! הרבה הרבה מעל המחירון.. לדעתי זה פשוט ביזיון.. כמה עולה השתלה של מנוע חדש.. ? כולל הרכבה והכל ?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מבקש חוות דעת לבן משפחה סטודנט תפרן . כדאי ליגוע? תקלות אופיניות ? מחיר אחזקה ? שרידות ? האם במחיר יש לאחרות עדיפות ? נוחיות נסיעה , מה קורה כשמזגן עובד? מבחני דרך/כביש וכל מיידע אחר . לחוות דעתכם אודה . יואב .
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
חבר רוצה לרכוש היום 98 פונטו xtz ואין לו מושג אם מדובר ב 60 או 75 כיון שאין מדבקות על הרכב. האם יש דרך לברר זאת על גבי הרכב? בתודה אבי
הודעה אחרונה מאת avipel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים בתור רכב לסטודנט שקצר בכסף מבחינת דלק טיפולים וכול המסביב ?
הודעה אחרונה מאת hanang, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב הוא בעל מנוע 2000 דגם SX מה זה אומר SX ?
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי חשק לקנות אחת כזאת, וכרגע גם הזדמנות. מי יודע מה צריכת הדלק שלה? מה רמת התקלות שבהן היא נתקלת? מה דעתכם באופן כללי? אלעד.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, היום הלכתי לבדוק גולף קבריולט שנת 97 מנוע 1800 ידני, בעיקרון הרכב במצב פשוט מעולה, גג חדש הרכב נקי מאוד אין תיקונים, יש כמה תוספות כמו מגנזיום, חצאיות וטמבונים חמודים ובקיצור הרכב ממש שמור ובעל 100 אלף קילומטר. על פי מחירון לוי יצחק המחירון הוא 57 אלף שקלים, רציתי לדעת מה נהוג לשלם על רכב כזה האם מתחת או מעל למחירון. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מצטער על הבהילות - מצאתי לאחי מגאן קופה 1600 אוטו' משנת 2001, יד ראשונה ובלא תאונות, עם קילומטראז' ממוצע לשנה. אני מכיר היטב את הדגם ואת הבעיות (רגישות תיבת הילוכים, בעיות חשמל וכו') ואף את היתרונות (יפה, מנוע חזק יחסית, בטוח, מאובזר, מחיר נוח מאוד כ-50,000 ש"ח בלבד). השאלה שלי היא - איך הסחירות של הרכב בדגם הספציפי ובשנתון זה? האם יהיה קל למכור אותו בעוד שנה/שנתיים? בתודה, מיקי.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם. התעניינתי בכמה חברות ביטוחים לגבי ביטוח מקיף. שאלתי אותם לגבי VW גולף, הונדה סיויק, מזדה 1800 ומיצובישי סופר לנסר, (כל המכוניות משנים 95 פחות או יותר) ובדקתי בכמה חברות - כולם רצו מחירים שנעו בין 6 ל8 אלף שקל למקיף בלבד (!). הכל כנראה בגלל שאני נהג חדש וצעיר (ללא תביעות ביטוח), במאי אמור להגמר לי ה"נהג חדש" כמה זה כבר יוזיל לי את המקיף? הבנתי שאם אני ארשום את הרכב על שם אבא שלי ואבטח את שנינו באופן יחסי זה יעלה יותר זול, אבל אבא שלי לא רצה כי כבר יש לו רכב שאני לא יכול לנהוג עליו (מונית) ובמיסים יעשו לו בעיות על אחזקת 2 מכוניות. אז זה כנראה לא אפשרי. לאמא שלי אין רישיון, ורציתי לדעת אם יש איזשהי דרך לרשום את הרכב על השם שלה או משהו בס…
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום... יש לי כרגע מגאן קופה שנת 99...1.6 אוטומט...ויש לי אפשרות להחליף לסיאט לאון 1.8 גיר רגיל עם כל התוספות...שנת 2003...בתוספת של 10,000 שקל.... כדאי לי? ואם אפשר קצת מידע לגבי הסיאט... אני חושב שהיא 20 וי....
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
איך הרכב בשטח? ואיך הוא בכביש? ראיתי שהמחיר שלו הוא נמוך ביחס לגיפים מדוע? הורי מחפשים גיפ עד מחיר של בערך 110K בהתחלה חשבנו ניסן טראנו, אבי ראה את הרכב ושאל עליו... מה דעתכם? תנו הצעות ורעיונות לגיפים אחרים בתקציב הנל
הודעה אחרונה מאת moshikop, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז ככה קודם כל אני חדש בפורום =] אני אוטוטו מוציא רישיון נהיגה, כן אני נהג חדש וצעיר. אין ולא היה רכב במשפחה אף פעם. התקציב לרכב זה גג 35000 ש"ח. אני מחפש רכב אמין שיחזיק לכמה שנים טובות, חסכן בדלק ושחלקי החילוף שלו לא יהיו יקרים מדיי. נסיעות ברכב יהיו בעיקר בתוך העיר. חשוב שמרחב הפנים של הרכב יהיה גדול כיוון שאבא שלי הוא בחור מגודל זהו חח אמרתי הכל - הבמה שלכם !
הודעה אחרונה מאת Adrenaline, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 947 צפיות
*נערך*
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
דעותיכם בבקשה
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, אבא שלי מחליף את הרכב ומחפש משהו אחר,מכיוון שאני לא מבין גדול במכוניות באתי לכאן. בכול מקרה אין לו הרבה דרישות. טיפולים בגדר הסביר תצרוכת דלק סבירה עם מנוע גדול יותר מ1.4 מרווחת וידנית. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת מה הפיקאפ הכי חם היום בשטח. (חזק \ יפה \ מאובזר). האם ה D-BLACK של איסוזו זאת התשובה הסופית שיש לנו (בישראל) כיום לפיקאפ ? או שישנם אלטרנטיבות יותר טובות ? . אני פשוט צריך לקנות טנדר פיקאפ במהלך החודש הקרוב ואני צריך עזרה. בתודה מראש. עידן.
הודעה אחרונה מאת XENON, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי פולקסווגן גולף שנת 99 שאני רוצה לקחת לבדיקה, ורציתי שתעזרו לי כמה אני צריך להוריד מהמחירון, האוטו: - 1.6 ידני, - יד שניה, (הוא טוען שיד ראשונה הייתה במשפחה) - והאוטו עבר 110 אלף ק"מ, והאוטו בצבע כחול אבל הצבע בגג התחיל לרדת, הכי מדאיג אותי הצבע כמה עולה לצבוע את הגג, ואם כדאי בכלל לצבוע או שהוא תמיד יעשה בעיות ויתחיל לרדת גם אחרי הצביעה (כי אף אחד לא יצבע את זה כבר כמו במפעל...?) זה די דחוף אז אני אשמח אם תעזרו לי תודה.
הודעה אחרונה מאת 360kpa, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בן דוד שלי סיים מלווה במזל טוב. והוא מעוניין לקנות רכב ראשון בתקציב של עד 10 אלף ש"ח (לא כולל ביטוח) הוא מתלבט בין פיאט אונו מהשנים 94,95 לבין פורד פיאסטה דגם גיאה תחילת שנות ה90 (הדגם עם הגג שמש) ברצוננו לדעת פרטים כמו-זריזות,צריכת דלק,אמינות וכיוצ"ב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dodo19, -
- 0 תגובות
- 865 צפיות
תוכן ההודעה נמחק. קרא את כללי הפורום. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737
הודעה אחרונה מאת SubarU, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן אנשים. אני בקשר עם בחור (סטודנט נדמה לי) המוכר 106 3 דלתות שנת 1999 כסופה דגם QUICKSILVER לפי מה שהוא מציין יש 5 כאלו בארץ. הוא מתאר את הדגם לפי הניפוחים מעל הגלגלים .... הרכב שמור , יד ראשונה היה של אישה עשירה מרעננה , יד שניה הבחור שנראה לי אמין למדיי ומטפח תאוטו שלו. קצת פרטים : 124.500 ק"מ יד 2 נפח 1.4 1999 ידנית 3 דלתות אז חברה אני שואל אותכם מה דעתכם והאם כדאי לסגור איתו ? הוא מבקש 32 (זה המחירון) ומוכן לרדת קצת בגלל מעיכה קטנה בדלת , הגעתי איתו עד ל29. האם זה הגיוני שזה המחירון ? והאם זה הגיוני שזה הדגם quicksilver ? ובכלל יש אותו בארץ ? ןהאם תוכלו להגיד לי מה ההבדל בין הדגם הנ"ל לרגילות (חסרונות של 106 ויתרונות בכללי) מודה…
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
החלום שלי היה תמיד ג'יפ .. החלטתי לראות עד איפה אני יכל ללכת עם החלום שלי, עם 43 אלף שקל אני מחפש ג'יפ בסיגנון פאג'רו, לאן קרוזר ...שניראה טוב ומרשים לרוב עירוני אך איך אומרים עם האוכל בא התאבון ..שיעמוד גם במצבי שטח בסיסים .. צריכת דלק ..אין לי מושג אם יש בכלל סולר בתקציב הזה ,אבל אם יש אז כמובן סולר. לגבי מודל כמובן כמה שיותר חדש (אין כסף לחלקים )
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ראיתי שיש איזה 3 (?) דגמים שונים של יונדאי גטס... GLF, GLX, נראה לי ועוד משהו... מישהו יכול להסביר מה ההבדלים ביניהם? (אם זה אבזור או כל דבר אחר) תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת manco, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. לקחתי את האוטו (רנו קליאו 93 גיר רגיל 1.4) לבדיקה וזה מה שנירשם!!! 1.רעש מערכת שסתומים,רעשים ונקישות פנימיים,רעש פנימי מי מייסבים,נזילת שמן,ניקויי מערכת קירור. 2.חופש ונקישות תיבת הגה,לכוון פרונט. 3.תותבים למיצב אחורי להחליף דחוף. 4.צינורות גמישים קדמיים פגומים. 5.מצמד מפריד גבוה(בלאי),נזילת שמן ממערכת הנעה,נקישה בדפרנציאל,רעש מערכת הנעה קידמית. אבקש לדעת מה העלות ומה מומלץ לתקן או במידה ויש דברים שאפשר לדלג . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת onimrod,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Derish
- sperial
- בן מיכאל
- קוסקוס
- jpex
- Obgel
- hans
- yoav911gt2
- Supertigre
- IsraCar
- DubelBoom