ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 942 צפיות
שלום פורומים מה אתם אומרים או יודעים על קליאו RSI? יש לי רנו קליאו רק רציתי לשמוע שמי יגיד או יודע עליו תגידו תודה לכל עוזרים
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 885 צפיות
אבא שלי רוצה לקנות וולווs70 דגם SE שנת 1999. הבן אדם שאבא שלי רוצה לקנות ממנו אומר שהיה לו תאונה מקדימה לפני כמה שנים, הוא אומר שהוא החליף מכסה מנוע ואת כל החלק הקידמי וגיר. השאלה שלי אם אפשר להגיד לו שיוריד מחיר בגלל זה, ואני צריך גם חוות דעת על האוטו עצמו, איך הוא, אמינות, צריכת דלק,כוח סוס ועוד כל מידע שיש. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שנים 98-99... אני עכשיו מחפש אבל אני פשוט לא מוצא בשנים האלה למכירה!! למה האוטו נעלם מאינטרנט?.. אני מדבר על הדגם עם ההידראוליקה, שעולה ויורד... מה אתם אומרים שווה לחרוש את האינטרנט בשביל למצוא את הרכב?...
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 0 תגובות
- 733 צפיות
שכנעתי את עצמי ללכת על פיאסטה פורד יש לי בחניה פיאסטה 84 אדומה מנוע עשה 132K, במצב נדיר אבל בגלל הצבא היא מושבתת בקיצור כנראה שצריך מצבר חדש ואין טסט כבר למעלה משנה נראה לי אבל הייתה אחלה מכונית עכשיו השאלה איזה שנה? מה ההבדלים בין השנתונים 95-97? יש להם כבר ה"כ ח"ח ? מה ההבדל בין הדגמים 1300 ס"מק ו1400 סמ"ק? מה צריך לבדוק כשרואים את האוטו לפני שבכלל חושבים על בדיקה במכון ? מה הפאקים שצריך להזהר מהם במכונית הזאת? תנו את כל המידע בקשה, מחר אני רוצה לצאת למסע חיפוש ברחבי המרכז
הודעה אחרונה מאת shahar50, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב חסכוני עד 15K שכמובן עם מיקוח ירד לסביבות 10K חשבתי על 205 שנת 95-7/8 או פורד פיאסטה אותן שנים יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת RuDiK-G, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
למכובדיי הפורום, לאחר "שאכזבתם" אותי בנוגע לכך שסוכנות רנו לא תייבא (בשנים הקרובות...) את הרנו קליאו. ולדעתי התייחסות הסוכנות שמוותרת כך בקלות ובזלזול על הנהג הישראלי צריכה לגרור התעלמות מוחלטת מהודעות משבחות וגורפות כאן בפורום, אבל זוהי דעתי האישית. בהמשך לכך החלטתי לפנות לסוכנות SEAT, ולבחור דווקא את האיביזה (כן, כן אני יודע שהליאון עדיפה...) . ובחרתי לבדוק את דגמי ה-FR מול ה-CUPRA. אז בסוכנות סיאט הודיעו לי כי א-י-ן נהיגת מבחן על הCUPRA ומי שמעוניין לדעת איך מרגישים מאחורי ההגה, ייצטרך כנראה להמשיך ולדמיין. אז בוא נעבור לחלק המעניין, לנתונים "היבשים" : 2 המכוניות הן בעלי נפח מנוע זהה - 1.8 טורבו, שתייהן בעלות 150 כ"ס, ובלה בלה בלה. ההבדל המשמעותי היחידי בין …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
זקוק להמלצות על רכב עם גג נפתח, בסטייל מיאטה, Z3, S2000... מקווה שהבנתם את הרעיון... רצוי אוטומט, חובה שנת 99 ומעלה. מה נכנס בתקציב, וכדאי לקחת, מלבד מה שרשמתי למעלה (S2000 אני לא יודע אם נכנסת) תודה.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה אני החלטתי בדעתי להחליף את הפונטו האהובה שלי לרנו קליאוB מכמה סיבות קודם כל בטיחות לאחר מכן אבזור,נוחות והנאה מהנהיגה אשמח אם תוכלו לתת לי פוינטרים בנוגע לקניה (אני מתכנן על שנת 2001) ויתרונות וחסרונות על הרכב תודה מראש טל קנופף
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר קרוב עומד לפני קנייה של סופר לאנסר 94, אלףששמאותטומט. חיפוש בפורום מעלה את בעיית הגיר האוטומט, ואכן רוב הרכבים שנדגמו עד כה עברו החלפת גיר כזה בעבר. מה שהחיפוש לא מעלה זה פיתרון קונקרטי לבעיית הגיר. האם התקנת קולר שמן לגיר פותרת את הבעיה? האם מדובר בסך הכל בבעיית תחזוקה ויש להקפיד הקפדה יתרה על הטיפולים השוטפים שעבר הגיר?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מצאתי אתמול במכרז סיאט איביזה 2003 , מנוע דיזל 1900ס"מק (130 כ"ס), 131 ק"מ במצב מצויין. דגם stella SDI. מליסינג. אכן סיאט איביזה אחרי הדגם של 2003 אחד המכוניות האהובות עלי, ובעצם המכונית הספציפית הזאת כנראה היחידה שאני יכול למצוא במחיר שאני יכול לשים. השאלה היא, האם באמת כדאי לקחת אותו למרות שהוא דיזל? הטסט גבוהה אבל זה לא מה שמדאיג אותי כי זה מתקזז בדלק ובמחיר שאני מוכן לשים עליו. אלא שלמכור אותו בעוד שנתיים שלוש, אתם חושבים שיהיה אפשרות למכור אותו? שזה ילך בשוק?... צרייך יעוץ מה לעשות...
הודעה אחרונה מאת HurRy, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, הכותרת מדברת בעד עצמה, מדובר בקליאו 1.8 RSI שנת ייצור 94, אני זקוק למידע לגבי הרכב ,יתרונות,חסרונות ואמינות בהנחה שהרכב מטופל ותקין. טרם ראיתי את הרכב אני מעוניין בנתונים לפני כן, תודה למסייעים
הודעה אחרונה מאת N.bentovim, -
טיגרה או אימפרזה? 1 2
מאת kolokito-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני יודע שהשאלה היא קצת מוזרה.... ושאילו שתי מכונויות מקטגוריות שונות אבל... אני מחפש רכב בסביבות ה50 K, לא נוסע יותר מידי קילומטרים אבל מחפש להנות מכל אחד מהם ההתלבטות שלי היא בין ספורטיבית קטנה כמו הטיגרה לבין משפחתית אמינה ומרווחת עם קריצה של ספורטיביות כמו האימפרזה מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Doubl3T, -
-
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום רב. ברצוני לרכוש פורד פוקוס משנתון 2001-2003. ממספר אנשים, וגם כאן בפורום, נאמר לי שבאחד השנתונים הייתה בעיה בסדרת ייצור מסוימת של הפוקוס שגרמה לתקלות בגיר האוטומט. השאלות : באיזה שנתון מדובר? מה היתה התקלה? האם בוצע תיקון כללי ברכבים אלה ("ריקול")? תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת sksb, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב חדש לאישתי. הדבר שהכי חשוב לי ברכב הוא הבטיחות (יש לי גם 2 ילדים קטנים מאחורה), ולכן כרגע נראה לי שהאפשרויות הצטמצמו לפוקוס TRENDX או רנו מגאן או כל רכב בטוח אחר (גם מאחור) באזור ה-130000 ש"ח מה שמציק לי הוא עניין האמינות. לי היתה פוקוס 2003 מליסינג שהלך לה הגיר לפני חצי שנה, ולפי בירורים שעשיתי, מצאתי עוד שני אנשים לפחות עם הבעיה הזאת. האם זו בעיה ידועה בפוקוסים? אולי רק בדגמי 2003? מה עם האמינות של מגאן? (זה רכב צרפתי...) בקיצור, בהנחה שמבחינת בטיחות הן פחות או יותר זהות, מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מאוד מתלבטת על איזה רכב ללכת. קודם חשבתי רק על סיאט איביזה או סקודה פביה (יותר לכיוון הפביה), אבל קשה - מאוד - למצוא אותן יד סבירה במחיר טוב. אני קצת מיואשת מהן למרות שלדעתי זאת עדיין הבחירה הטובה ביותר, ואני קצת משתפנת עכשיו מהגיר הידני (אני צריכה אוטו לנסיעות יומיומיות לירושלים והזינוקים בעליה מעבירים בי חלחלה). אז התחלתי לחשוב בכיוונים אחרים : סוזוקי יורוסוויפט ? טויוטה סטרלט (בהצלחה לי למצוא אחת) ? פיאט פונטו ? ללכת על אוטו גדול יותר כמו קורולה או אוקטביה ? רבותי, אני חייבת עצה. תנו לי רעיונות, אני מחפשת בראש ובראשונה רכב אמין וחזק מספיק לנסיעות לירושלים. האבזור לא מעניין אותי אבל צריכת דלק נמוכה זה טוב . ומה עדיף מבחינת חוזק, ידני או אוטומט ? (אם ז…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 994 צפיות
המלצות לרכב משפחתי. 55K אמין, עדיפות לחסכוני בדלק,ומינימום 2001 . העדיפות היא לפי סדר הפרמטרים.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
רכב לנהג צעיר
מאת אבש- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בני בן ה-17 עבר טסט ואני מחפש מכונית עבורו. הקריטריון המרכזי : בטיחות, שיצא שלם מכל מצב (מפגש עם עץ, גדר הפרדה, מכונית אחרת וכו"). התקציב כ -20 אלף שקל. המליצו לי על "לאדה -ניבה" כעל "מיני-טנק". מה דעתכם ? המלצות אחרות ?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 0 תגובות
- 950 צפיות
מחר אני הולך לבדיקה תעזרו לי ותגידו לי מה דעתכם הכללית על האוטו בבקשה ממכם
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הייתי היום בבדיקה של פיג'ו 205 שנת 95 מחיר מחירון:13000 130,000 ק"מ יד נמוכה מאוד 1.מנוע 2.מערכת קירור 3.מערכת דלק 4.מערכת הצתה: מנוע חלש-בלאי פנימי גבוהה, דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים, רעשים במנוע, מנוע שורף שמן, לחץ עוקה גבוהה (מבלאי), הספק מנוע ירוד, חוסר שמן במנוע, לתקן נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, התחממות יתר, במנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, ניקוי מערכת הקירור, תצרוכת דלק גבוהה, לתקן - סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע 5.מערכת פליטה - תקין 6.סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש במערכת היגוי, סטיות הגה, לתקן זויות היגוי 7.קפיצים - תקין 8.שלדת מרכב.ליקויים בעלי משמעות גבו…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני רואה שבזמן האחרון יש לא מעט המלצות בפורום בעד הקליאו ספורט. לבסוף אחרי לבטים החלטתי לקנות 1 חדשה. טלפנתי לסוכנות רנו/ניסאן ולהפתעתי התברר לי שכלל לא מייבאים את הדגם הנ"ל. ז"א שכיום בארץ ניתן להשיג מכונית זו רק יד שנייה/שלישית...??? והאם צפוייה השנה להגיע מכונית זו לארץ???
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אין הגבלה של שנתון , חייב להיות אוטומטי , אמין יחסית , יופי (בקטע הזה אני בספק אם אפשר למצוא בעקבות הדרישות). אין צורך במשהו משפחתי במיוחד כי זה רכב שני ומשמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר. 2 רכבים שראיתי באחד הלוחות ומשכו את תשומת ליבי: סיאט קורדובה שנת 98 ,143 ק"מ מאובזרת (סאן רוף ,ג'נטים וכו') ב-22K. פיאט בראבה שנת 97 , 57 ק"מ יד ראשונה ב-23K. אבל בעיקרון אין דגם ספציפי שאני סגור עליו, פתוח להצעות. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 930 צפיות
שלום לכולם. אני מחפש סופרמיני שתחליף את הפולו ( 1.6 ידנית 99) שהייתה בבעלותי ( משאית החליטה להכנס בי, אי שם בשטחים .. לכל הנוסעים שלום ). אני מתלבט בין כמה אפשרויות, כאשר האופציה הראשונה מבחינתי היא פולו ( נהניתי מהקודמת , מבחינה בטיחותית היא גם הוכיחה עצמה מאוד בתאונה ), חשבתי על דור 3 2000-2002 ( כמובן ידנית ). אשמח לשמוע על ההבדלים העיקריים בין דור 3 לדור 2 שהיה ברשותי, אני יודע שלשתיהן 75כ"ס, אבל לחדשה יותר מנוע 1400 סמ"ק, איך בא לידי ביטוי השינוי הזה ? כוח,צריכת דלק וכו' .. והאם יש עוד הבדלים בולטים בין הדורות ? מאחר ואני לחוץ בזמן ( קשה-קשה באוטובוסים.. ) אני מחפש עוד אופציות ועלו במוחי ( ובמסגרת התקציב ) : אופל קורסה, סיאט איביזה, פיג'ו 206 ... כמובן ידניות…
הודעה אחרונה מאת raphael, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לא יודע עם אני במקום הנכון או שאני צריך להיות ביעוץ לרכישת רכב... מה כל כך רע במגנום שהמחירים שלו ממך על הפנים דוגמא מגנום 4*4 שנת 98 עולה כמו איסוזו 2*4 98 נכון שהאיסוזו 3100 טורבו והמגנום 2500 טורבו.. אבל למה הוא בריצפה כל כך?? יש איתו בעיות מיוחדות?
הודעה אחרונה מאת shawa, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה דעתכם על הסיריון החדשה? האם כדאי לקנות? צריכת הדלק, אמינות, בטיחות, מרחב וכו,
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב משפחתי גדול יש לי תאומות בנות שנה וחצי אז יש לי בעצם שתיי כסאות מאחור אז אני מחפש אוטו גדול ורחב שיוכל להכיל את משפחתי התקציב שלי הוא 50,000 שח וכמובן שיהיה גם אמין וחסכוני באופן יחסי תודה
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם למישהו יש ניסיון איתם? עד כמה הם אמינים? (חוץ מהשם הפולני שלהם...) תודה, דימה.
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לקבל חוו"ד על וקטרה (שנת 2001 , מנוע 2200). אם מישהו מכיר את הרכב מבחינת אמינות, עלויות טיפולים, צריכת דלק ונוחות כמובן. תודה.
הודעה אחרונה מאת Grand Torismo, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, ברצוני לקבל מידע על האוטו הנ"ל מודל 96 (אמינות,אחזקה וכד') והאם הוא נותן תמורה טובה למחיר או שעדיף ללכת על המתחרות הצרפתיות ? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש לחברה שלי רכב במחיר של עד 12K. רכב שלא "יבלה" במוסך כל חודש, אחזקה זולה(דלק/ביטוח/טיפולים), לפחות שנת 94, מנוע 1400,גיר רגיל,עדיפות לנעילה מרכזית וחלונות חשמל. המליצו לי על פיאט אונו שבמחיר הזה ניתן למצוא שנת 95/96 או אולי פיגו 205/106 או אולי סיטרואן AX. על מה אתם ממליצים???(לא מחייב מהרשימה שרשמתי). תודה.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים. נו..הודעה ראשונה בפורום..נראה רציני ובסדר טוב..לא עלאה אותכם. החלטתי להחליף את רכב המשפחה הישן נקנה לפני 12 שנה ובסה"כ ממש בסדר. הצלחתי לגרד 85 אלף שקל לקנייה. ממחקרים שעשיתי ובירורים עם יודעי דבר החלטתי ללכת על קורולה 2003 הבעייה שאני נתקל היא- קומבינטורים / סוחרים/ ליסינגים הרכב שאקנה ישרת אותנו ..המשפחה לפחות 5-7 שנים. נראה לי כי קשה למצורא רכב כזה יד ראשונה נקי מתאונות מטופל ושמור. זה ממש פרוייקט היום. להשלים לקניית חדש צריך להוסיף 45 אלף שקל שממש אין לי אותם . מה דעתכם?? ליסינג?? . אני בן 43 ..נשוי + 3. הרכבהישן נוסע עדיין אז אני לא ממש לחוץ אך רוצה לקדם ולהתקדם בנושא .. הכסף אצלי ..נזיל בבנק…
הודעה אחרונה מאת guygar, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix