ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות את אחד מהרכבים הבאים מחברת ליסינג ואני מבקש את חוות הדעת שלכם לגבי יתרונות וחסרונות, על מה לשים דגש בבדיקות שכבר נעשו לרכבים ובכלל, ואיזה רכב עדיף ולמה (אשמח אם תוכלו להתייחס לביטוחים ולטווח של 3 עד 4 שנים קדימה). ראוי לציין - המודל הוא 2003 או 2004. סדר הגודל של קילומטרז': בין 70 ל - 80 אלף קילומטר. טסט בין אמצע לסוף 2006. כולן אוטומטיות 1600 סמ"ק. הרכבים הם: 1. מאזדה לנטיס 2. מיצובישי כריזמה 3. סובארו אימפרזה. תודה רבה על העזרה, דרור.
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מחפש לקנות רכב פרטי ראשון, התקציב עומד על 40K (+/-). דרישות: 1.רכב אמין - שלא יראה הרבה מוסך 2. שנתון 97 ומעלה 3.רצוי שהרכב יהיה עם תיבה ידנית 4.מראה ספורטיבי וצעיר 5.מרווח עד כמה שניתן,שיוכלו לשבת בנוחות מסויימת מאחור. כמובן רצוי,שהרכב יהיה חיסכוני עד כמה שאפשר ולא מטחנת דלק... הרכב ישמש אותי ביום-יום,נסיעות בתוך העיר,ובסוף שבוע לצאת לבלות מחוץ לעיר. אני חושב שרשמתי את כל הדרישות מהרכב. תודה רבה לעוזרים,אתם אחלה!!!
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום ! ברצוני לרכוש רכב קבריולט עם חזות די מרשימה, שנתון 95 ומעלה (שנתונים נחותים לא באים בחשבון), אוטומטי+הגה כח חובה, החזות יותר קריטית מאשר ביצועים, עם העדפה ל4 מקומות (2 קדימה ו-2 אחורה), התקציב הוא 60-70 אלף ש"ח. האם פיג'ו 206 CC בשנתון 2001 (כמדומני שנת הבכורה של הCC בארצינו) נכנסת לתקציב? מה לגבי במוו סדרה 3 הפתוחות? האם באמת יש מקום מאחורה לעוד 2 או אפילו 3 אנשים? אנא התייחסו בבקשה לעוד גורמים המתלווים כמו ביטוח, צריכת דלק, טיפולים ואחזקה לכל רכב המוצע. תודה רבה ושבת שלום, ליאור.
הודעה אחרונה מאת יוגב R, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בחיפוש אחר עצות לרכב... אז בעקרון הנה הקריטריונים ידני, חזק יחסית אך עם זאת חסכוני (מנוע אני מאמין עד 2.0) מראה חמוד וספורטיבי (אחד הנהגים צעיר) שנתון גבוה כמה שיותר, כמו כן ידיים נמוכות (אמרנו מראה ספורטיבי לצעיר, זה אמנם לא בא ביחד עם ידיים נמוכות אבל עד כמה שאפשר לשלב בין שניהם) אולי אפשרות לקופה, האצ'בק פשוט תכתבו אפשרויות וכמה מילים על כל אחת מהן זהו לבנתיים נראה לי תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. זקוק למידע בקשר לאלפא ספירנט, מידע לגבי המנוע כמה כוחות סוס ביצועים וכולי....והאים זה נכון שהאלפא סוד יותר טובה/חזקה בביצועים ומה ההבדלים בין שתי המכוניות? מחפש אחת למכירה. תודה
הודעה אחרונה מאת שחר.מ, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום שוב בימים אלה (ממש ) אני מחפש רכב חדש, אמין וחסכוני.. פשוט הא? בכל מקרה חשבנו על הגטס החדשה. 1.4 ידנית עם כל התוספות (מבצעי חבר! סכום משוער של 91K) עכשיו עברתי בפורום וקראתי קצת על מה שכתבו עליה.. על צריכת דלק גבוהה בצורה קריטית. בכל מקרה חשבנו כבר מחר ללכת לסגור את העסקה - המבצע הנ"ל נגמר בסוף החודש (ינואר) אז קפצתי לשמוע עוד דעה מאנשים עם קצת יותר ניסיון. תודה
הודעה אחרונה מאת Juk, -
-
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הטיעונים בעד הגטס: - אנחנו כבר מכירים טוב את היבואן ואת המוסכים, ובקשר ליבואני טויוטה אין לנו שמץ של מושג מי ומה ואיך.. - יותר תא מטען. - באותו כסף כמו היאריס מקבלים את מנוע ה-1.6 הזריז. - היאריס מוחלפת בקרוב מאוד ככה שבקצה השני כשנמכור אותה היא תיחשב "הדגם הישן" (מה שבטח יוריד ממחירה) אז יאללה, אם למישהו יש טיעוני נגד שאני יכול להשתמש בהם, אני מאוד אשמח לשמוע. תודה, עמוס
הודעה אחרונה מאת nath, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המכונית מנסיון ? למה אני לפני קנייה של אחת כזאת. ק"מ 136K טופל בחברה טיפ טופ יד ראשונה.
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברה,בוודאי קראתם את הכותרת המרמזת קלות על מה מדובר. בחיפושי אחר רכב מהנה לנהיגה נתקלתי באופל אסטרה GSI אך לצערי לא ידוע לי דבר וחצי דבר על הרכב,לכן מבקש חוות דעת מבעלי נסיון (לקרוא באינטרנט כמה הוא עושה מ-0 ל-100 גם אני יודע). בנוסף אשמח לקבל עוד רעיונות לגבי רכב שהוא טיפה יותר מסטנדרתי בטווח של עד 80K ולצערי הרב גם אוטומט. תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה דעתכם על במוו 318 i קבריולט 98. איך היא מה הבעיות שיש לה תגידו הכל על מה אתם יודעים על הרכב הזה. תודה .
הודעה אחרונה מאת Tsahi_d, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר 1.היום נשאלתי על-ידי נציג של חברת טרייד אי,ן האם הרכב עבר תאונה ? האם מישהו שנסע רוורס ופגע בכנף שמאלית וגרם למעיכה בפח,שדרשה תיקון פחחות קל וצביעה מחדש של הכנף=תאונה ? מדובר על גולף שנת 2000 . 2.חברת הטרייד אין הציעה לי מחיר מחירון עבור רכב יד ראשונה ללא תאונות,אז ממה הם מרוויחים כסף ?
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הנושא בכותרת, מקווה לשמוע תגובות . תודה!
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין לקנות משפחתי קומפקטי ומתלבט בין פורד פוקוס לרנו סיניק, אשמח לשמוע המלצות, אפשר גם על רכב אחר עד 65k
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 14 אלף צפיות
שלום אני רוצה לרכוש את הג'יפ הנ"ל ורציתי עזרה בפרטים על הג'יפ...כגון: צריכת דלק, הספק כ"ס, נפח, וכ"ו אודה לכם אם גם תרשמו לי על דברים שלא ציינתי... תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לקחתי אתמול לבדיקה קורולה 01 , קילומטראז' בערך 78,000 ק"מ. ישנו סעיף שרציתי לקבל את חוות דעתכם: ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון בחזית, תיקון מאחור, תיקונים בתא מטען + סימני מתיחה, הוחלפו חלקי מרכב, הוחלף מכסה מנוע, הוחלפה כנף קדמית ימנית + שמאל, הוחלף פח אחורי, הוחלף מכסה תא מטען, תיקוני פח וצבע סביב, תיקונים בתא מנוע, מעיכות בקורות תחתית + וו גרירה, לחיצות פח, פגמים בצבע, פגושים פגומים. אז מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת shay5119, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מה אתם חושבים ? עדיף רובר 623 , מ-רובר 825 ו 827 .. ?? תגיבו !! ותביאו סיבות : כי אנו עוד מעט קונים אחד מהדגמים הנ"ל @@!!!! תודה...
-
שלום לכולם... רציתי לדעת אם יש כזה דבר אוטו קטן (אונו, שרייד ודומייהם) בסביבות תחילת שנות ה90 שיש לו את הפינוקים של הגה כח, חלונות חשמל וכו'... תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת R.L, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל עצות בנוגע לרכבים בסכום שעומד ברשותי הצרכים הם: 1.אמינות 2.זריזות 3.חסכוניות אין בקשות מיוחדות לרכב בעל שילדה מהנה למרות שזאת תוכל להיות תוספת נחמדה חשבתי לכיוונים של סיויק קופה-קשה מאוד למצוא אחת במצב ראוי אסטרה GSI קורסה GSI אסקורט RS אשמח לשמוע פירוט על הרכבים הנ"ל או אוליי אפילו השוואה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אמור לקבל כסף מהביטוח על השבתת הרנו שקניתי לפני כ5 חודשים בערך,טוב אז אני מחפש אוטו בסביבות ה15-18 אלף שקל אני מחפש אוטו אמין ,המראה מאוד חשוב(אתם יודעים קצת פוזה כי אי אפשר הרבה במחיר הזה בכל זאת אני צעיר),צריכת דלק ממוצעת מינוס כמה כיוונים שלי: מזדה 323F עם הפנסים העולים מזדה 323 סדאן כמו של הבילוש 306 שנת 94-95 OPEL CORSA 1.4 ופתוח להצעות תודה מראש סיימון
הודעה אחרונה מאת lebovitz, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
**תוכן ההודעה נמחק**
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
חברים יקרים שאלה. האם יש רכב בסוכנות רכב ,טרייד אין,או סוכנות גדולות של רכבים {לא חאפרים ממגרשים} אלה המגרשים הגדולים,האם הייתם קונים מהם רכב,האם הם לא מורידים ק"מ? זה החשש שלי. ממתין לתשובתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת yonatanl, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ללא פגיעה בשסי - לקחת או לברוח????
הודעה אחרונה מאת jink, -
במהלך החודש האחרון אני מחפש מכונית ספורט (בהגדרה שלי, קופה/רודסטאר/קבריו) שיכנסו לי להתקציב של כ120-130 אלף ש"ח.. בסוף השבוע מצאתי מודעה בעיתון של יונדאי קופה, שנת 2005 מנוע V6 2700 סמ"ק, ידנית, למכירה מטרייד אין של סוכנות יונדאי המחיר שלה אומנם מעל התקציב, אבל אני די בטוח שבהתחשב בעובדה שקונים מטרייד אין, ומשלמים במזומן - אני אצליח להוריד אותם לתקציב שלי.. מה שנשאר לי לשאול אתכם, זה אילו מחלות ידועות יש לקופה ? בעיות יוצאות דופן? דברים שחוזרים על עצמם? דברים ספציפיים לשים אליהם לב בקניה ? מן הסתם, אני ארצה לקחת את הרכב לבדיקה, ולכן אני גם זקוק להמלצות על מכון בדיקה טוב באיזור הרצליה.. תודה נ.ב. גם הצעות אחרות באיזור התקצ…
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. אני לא מבין גדול במכוניות (אבל מבין משהו... למשל: פיאט זה אוטו יפני! סתאאאאאאאאאאם ) אני רוצה לקנות אוטו אבל מתלבט על איזה אוטו. אפילו לא יודע אם אני אקנה יפני או צרפתי או ישראלי אז ככה: פרמטרים... 1. תקציב:.......30-40 אלף 2. שנה:.........99-02 3. גיר/הגה:.....ידני/הגה כח 4. יד/בעלות:....ראשונה בלבד/פרטי 5. ק"מ:.........עד 140 אלף 6. נפח:.........1400-1600 7. צרכי נסיעה:..בגדול לעבודה, קניות ולפעמים להתפנק. אבל לא מחפש פוזה/עונג. יספיק לי אמינות, כמה שפחות שהאוטו יראה מוסך אשמח מאוד אם תתנו לי כיוון, לפחות בחברת מכוניות (פיז'ו, טויוטה, יונדאי...) אם תגידו שהתקציב מאט מידי לדרישות כאלו אז זה גם תשובה בשבילי תודה ויום טוףףףף
הודעה אחרונה מאת a_mayor, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
רציתי לדעת האם ניתן לקבל פרטים של כל הבעלים הקודמים של הרכב בעת העברת הבעלות בדואר, כלומר האם הם יכולים לומר לי לגבי הבעלים הקודמים אם הם היו ידיים פרטיות/ליסינג/השכרה/חברה וכו' או שפרטים כאלה מקבלים רק במשרד הרישוי???
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה שחשוב לי הם לפי סדר העדיפויות כדלקמן: 1. אמינות (אני שונא (!) לראות מוסך, אין לי ת'זמן ועצבים לזה). 2. נוחות (חלונות חשמל, הגה כוח וכו'). חשבתי על מזדה 323 סדן, האוטו עונה פחות או יותר על הדרישות. השאלה אם יש לכם עוד הצעות במחירים האלו, או אולי לדעתכם לא כדאי לי ללכת על ה323. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Davidi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר, ברשותי גולף דור IV ואני מעוניין לקנות גולף חדשה דור V. מדי פעם יש מבצעים בצ'מפיון של טרייד אין. שאלות 1.האם בזמן הטרייד אין מבצעים החלפת בעלים כמו במכירה לאדם פרטי ? 2.כמה מורידים משווי הרכב ? 3.האם נחתם חוזה מסויים בזמן הזמנת רכב חדש בטרייד אין ? תודה, למשיבים
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר חיפושים רבים יכול להיות שמצאתי סופסוף את האוטו שמתאים לי, ביום ראשון בלי נדר אני מתכנן לגשת למקום הקניה ולשלוח את הרכב לבדיקה. קראתי את כל השרשורים והת'רדים הרלוונטים אבל בכל זאת רציתי לדעת למה בדיוק לצפות ואיך לשפוט את תוצאות הבדיקה. שמעתי גם על חברה בשם המומחה ששולחת נציג לבדוק את האוטו ורציתי לשמוע חוות דעת גם עליהם. אם ההודעה הייתה צריכה להרשם בת'רד של טיפולים אני מתנצל מראש. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת TipTronic, -
- 0 תגובות
- 740 צפיות
טעות, אפשר למחוק
הודעה אחרונה מאת McL, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי שאלה ספציפית בקשר לרכב: האם גרסת ה- GLS (לא ה"ספורט". כלומר לא הגירסה עם גג השמש וכו' שאני יודע שמגיעה עם הגה חשמלי) שאחרי מתיחת הפנים האחרונה מגיעה עם הגה חשמלי או הגה הידראולי. נ.ב. כל מידע מעניין אחר בנוגע לה כמובן יתקבל בברכה. תודה, עמוס
הודעה אחרונה מאת IceCuBe, -