ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
משהו יכול בבקשה לתת לי פרטים על סזוקי ליאנה כלומר איך הרכב באופן כללי ?? דגשים לפני קניה?? האם הבלוק מנוע שלו גם מאלומיניום כמו בבלינו. בקיצור מידה כללי על הרכב תודה!!!
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין בחוות דעת איזה רכב כדאי לקנות בתקציב הנ"ל. (40-45K) יש לציין, שהעדיפות היא למראה קומפקטי ו-3 דלתות (רצוי). תודה, עידן.
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צריכת דלק כוח סוס ופרטים כללים תודה ויום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי מספר חברות ליסינג הציעו לי פורד פוקוס וקורולה RUNX. הן דרשו מחירון (למרות קילומטר גבוה ואף גבוה מאוד), ולא מחירון משוקלל לאחר הק"מ והיד הקודמת שהיתה ליסינג (של חברה ולא אדם פרטי), אלא ממש מחירון כאילו אני קונה מאדם פרטי, אולי אפילו כמה מאות שקלים יותר. בלוי יצחק מופיעה מן תיבה בשקלול המחיר של "בעלות נוכחית". מה אני אמור לבחור שם ? בבעלות חב' ליסינג המעניקה הטבות, בבעלות חב' ליסינג שלא מעניקה הטבות, בבעלות ליסינג בשימוש ע"י נהגים פרטיים, בבעלות חברת ליסינג שימוש ורישום בחברה ועמותות שיתופיות למיניהן וכו' וכו' ? יש לציין שהחברה מעניקה "הטבות" בעת הקנייה. אחריות לשנה (במקרה של 2 מכוניות. מכונית שלישית היא רק חצי שנה - האם זה משפיע על המחירון?), בדיקה במכון מ…
הודעה אחרונה מאת guygar, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי עד הגיוס עוד כחצי שנה ובזמן הזה אני רוצה לרכוש לעצמי איזה רכב שישרת אותי בדרכי מהבית לעבודה ובחזרה- מדובר ברכב שיסע מידי יום בממוצע 80 ק"מ ולאחר מכן מהבית לבסיס ובחזרה. אני מחפש אוטו קטן (על מנת שיהיה גם חסכוני) ואמין (זה רכב שיסע כל יום 80 ק"מ בכבישים מהירים, לא הכי נעים להתקע עם אחד כזה באמצע איילון)- עדיפות לידני, אבל אפשר להתפשר. עלו האפשרויות הבאות פיז'ו 205,306 סיטרואן סקסו שנת 99-00 מיצובישי קולט אני אשמח לקבל גם רעיונות חדשים... תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 882 צפיות
כמה אחוזים ממחיר המכירון של הרכב עלי להוריד עבור רכב שאינו שמור מבחינה חיצונית (מספר קמטים בפח , הוחלפה דלת , צבע הגג דהוי ובעל נקודות לבנות , ובעיות בריפוד) האוטו בן 10 שנים ומחיר המחירון שלו הוא כ 16300 תודה
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מהם עליות הביטוח?הטסט?מחירי חלקים? נוחות?שימושיות בכביש?אמינות? הרכב הולך מעל המחירון\מתחת או מחירון? מחלות של הדגמים? מאיזה שנה זה הצורה החדשה והאם היא עדיפה בהרבה?
הודעה אחרונה מאת neo19, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ממש אוהב את שניהם ו לא יודע מה לבחור רוצה לשעול את דעתכם מה יותר טוב אולי או הסבר כללי???
הודעה אחרונה מאת IID, -
- 7 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום .. לאחר שאמא ירדה מהעניין של הג'יפ.. נדלקתי על הוולוו מה אתם אומרים עליה מבחינת: אמינות ירידת ערך תמורה למחיר ביצועים(אם אפשר גם 0-100) מהנה לנהיגה ודבר אחרון האם משלמים עליו מחירון?? תודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה. האם מותר לצבוע רכב שהיה בצבע אדום לצבע אחר לדוגמה שחור ? או למשל להחליף את הצבע 3 פעמים לצבעים שונים ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, דיפדפתי בדפים ובכל פעם שראיתי המלצות על רכבים אף פעם לא ראיתי מישהו ממליץ על סיאט קורדובה, האם יש סיבה מיוחדת לכך? יש לי -+ 30K לקניית רכב ומצאתי מספר רכבים שנת 2000 מנוע 1600 ידני קורדובה בסביבות 33K. אני גר בערד ולומד בב"ש ולכן אני נוסע כ 110 ק"מ ביום. האם מומלץ רכב זה או שידועות אצלו בעיות כי המחירון שלו ממש נמוך יחסית לשנתון. אודה על העזרה. בברכה.
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
הכל התחיל כשעברנו עם הסובארו 93 לבירת הנגב מבחינתנו (זוג + שני ילדים) היא היתה מעולה אמינה, צריכת דלק לא גבוהה , טובה גם בשטח בקיצור- סובארו כעבור חודש היא נעלמה מה אתם ממליצים? ההעדפה שלי היא לכיוון קורולה- האם אפשר למגן אותה כך שלא תיגנב אשמח לחוות דעתכם ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בהחלטה משפחתית החלטנו להעמיד 10K לרכישת רכב. אמא כמובן רוצה "בטיחותי - תיקח גולף" אבל זו אמא, ואני לא לוקח את המפט האחרון ברצינות יתרה. אני העליתי את האפשרויות הבאות: 205 שרייד גולף (בשביל אמא) פיאסטה ג'אסטי. הפייבוריטיות שלי הן הג'אסטי והפיאסטה עד שנתון 93. אשמח לחוות דעתכם, הצעות לשיפור וכל מה שיעלה על רוחכם.
הודעה אחרונה מאת tomcar, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב קטן שישמש אותי לשלוש השנים הקרובות בנסיעות יומיומיות י"ם-ת"א וחזרה. מכיוון שסביר שאצבור קילומטרז' די נכבד (כ-30,000 בשנה) החלטתי לקנות רכב חדש כך שהקילומטרז' בסוף התקופה יהיה איכשהו סביר ואוכל למכור את הרכב בקלות יחסית. התקציב שלי הוא עד 100K והדרישות העיקריות הן אמינות, חסכון בדלק, ונוחות יחסית בנסיעה. אשמח לקבל המלצות
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
איזה רכב מהשניים עדיף מבחינת אחזקה זולה,אמינות וגודל תא מטען?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צירך עזרה חבר'ה מה אתם אומרים על הרכב הזה אני שוקל לקנות אחד שנת 98 עם 155000 ק"מ כדאי או לא?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אמרו לי שהסיביק הישנה יותר, יותר טובה האם זה נכון? מה השינוי בין השנים הללו (חוץ מהעיצוב) כלומר ביצועים....
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 964 צפיות
האם יש בקטגורית מחיר קבוצה 2 דגם סטיישן ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתלבט בין אלמרה אוט', לכרזימה אוט'. הקריטריונים שלי הם: 1.אמינות 2.אחזקה /דלק/טיפולים 3.סחירות/שוק ( את מי אני אמכור יותר מהר ) מדובר על שינם 97-98 פלוס מינוס זה התקציב תודה
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מתלבטת בין שתי מכוניות אלו - זהו רכב שמיועד לאמא + 2 תינוקות (4 ושנה). מבלי להיכנס לשאלת היופי (חו"ד על היאריס ידועות), אבקש לדעת האם למישהו המלצה או חו"ד מומלצת לגבי הבחירה בין שני אלו. האם הזנב של היאריס ורסו אכן רגיש מאוד לפגיעות שילדה (כי הקורות שילדה ממש יושבות על טמבון)? האם טיפולי המוסך של ההונדה אכן יקרים מאוד? תא המטען יספיק ל2 עגלות (נראה לי שכן אבל אשמח לשמוע מנסיון)? האם יש אפשרות לביטול כרית אויר הנהג (כמו ב-206)? במבחני הדרכים של מוטו הורסו יצרה עדיפה על הג'אז אבל במגזין הרכב של "הארץ" הג'אז מוצגת כעדיפה בהרבה על הורסו תודה מראש על כל מידע שיוכל לעזור.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אשמח אם אנשים שמבינים באמת יתייחסו לזה ברצינות. יש לי תקציב של 60 אלף שקל פלוס מינוס, בינתיים חשבתי על לקנות פג'ו 206 או פולו , 2002-2003. אם מישהו יודע פרטים על המכוניות, כמו צריכת דלק ובעיות מנוע, ומה משתלם יותר לקנות, או שיש לכם הצעות למכוניות אחרות בסגנון, אשמח לשמוע. תודה רבה !!!!
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, על גבי הרכב כתוב SX , בפועל הרכב נטול תוספות של SX. כלומר אין הגה כח ,נעילה מרכזית, ח"ח .....היתכן?(טרם ראיתי רשיונות) למוכר אין תשובה לשאלה זו,לטענתו ,ככה קניתי אותו. מי יכול להאיר לי? (מדובר במודל 96)
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי מה צריך לבדוק? ומה אמור לעשות בעיות? האוטו נראה מאוד יפה וגם נוסע טוב.. והמחיר גם מאוד אקטואלי... אז כנראה אני אסגור עליה.. יש לי למישהו הערות או עיצות???
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אחרי חיפוש ארוך ומייגע, לא מצאתי שום רכב שיהיה תקין או בעל ק"מ נמוך. אני צריך את עזרתכם בהמלצות לרכבים ספורטיביים או בעלי מראה ספורטיבי. התקציב עומד על 30-35 אלף. מתעניין רק ברכב ידני וכל המשופרים (rsi,gti,vti.xsi) למיניהם .. תודה !!
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
ברצוני לרכוש רכב עד 30 אלף שקל אני רוצה אוטו אמין חסכוני חדיש יחסית (95 -2000) שנראה טוב ספורטיבי כמה שיותר למרות שאני יודע שאין יותר מדיי ספורטיבי במחיר הזה. סגנון : פולו, 306 קבריולט, CC למינהם, אם יש לכם עוד הצעות אשמח לשמוע.. תודה מראש לעונים..
הודעה אחרונה מאת Mick Fanning, -
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מנוע 1800, האם יש למישהו? האם זה נכון שככל שהמנוע גדול יותר, האוטו יאכל יותר דלק? האם למישהו מהנוכחים היה.. במקרה... כזה רכב?
הודעה אחרונה מאת ayadsign, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בלית ברירה אני צריך רכב זול למשוך שנתיים עד שיבואו כמה גרושים. תקציב עד 18000 ש"ח. חשבתי על סופר רייסר או סקודה ניו פליסיה. על הסקודה קראתי כבר לא מעט בפורום. מה דעתכם על הדייהו סופר רייסר שממדיו (למי שירד מzx סטיישן מפנקת) עשויים להתאים לי כרכב משפחתי. חוות הדעת צריכה לגעת בעיקר בעניין האמינות.
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם הוא אכן חלש? אשמח לדעת פרטים......
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני סטודנט עם תקציב של 20,000 ש', ורציתי לדעת מה דעתכם אם התלבטותי היא בין רכישה של פיג'ו 205 לבין פונטו. האם ישנם דגמים ספציפיים מומלצים מכל אחת מהשתיים? תודה! זיו
הודעה אחרונה מאת musical warlock, -
- 30 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני לא יודע מה לקחת מהליסניג כי אני רוצה להתקין מערכת נורמאלית. רק הטויוטה קורולה מאפשרת התקנה פשוטה של מערכת איכותית. ברשימה : קורולה פוקוס ומאזדה 3 האם לוותר על חווית נהיגה למען סאונד טוב או לוותר על חווית נהיגה ולקחת קורולה . האם הנהיגה על הקורולה החדשה היא באמת מנותקת מהכביש . אל תגידו לי לעשות נסיעת מבחן כי לא נותנים לעשות נסיעת מבחן על הטויוטה ליסינג. ולא על הפוקוס ליסינג. על המאזדה נהגתי. כמו כן ראיתי שיש דרכים להתקין על המאזדה מערכת אבל זה לא ממש מותר לי על הליסינג. התלבטות משונה אני מודה
הודעה אחרונה מאת mdma,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Aviady001
- sperial
- Markm4
- RBRB
- אהרן ג
- gadik6
- עדי-אל
- eladts
- amosbmw
- אלפרד חיות
- Carjhpua
- asix