ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש רכב ספורטיבי כרכב ראשון ( אגב יש לי נסיון נהיגה , אחרי קורס נהיגה מתקדמת ) אז חשבתי על VR6 או GSI .. אבל מה דעתכם ? התנאים שלי - רכב שיש לו מרבית הכוח ומרבית היציבות .. האם פיאט קופה נכללת בתקציב ?
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחר נוסע לבדוק רכב והעניין הוא כזה לבדיקה לא ממש שווה לקחת אותו, כמו כן הבחור נשמע נחמד מאוד והרכב נשמע במצב מצויין ואני לא רוצה סתם לזרוק כסף על הבדיקה, אני מעוניין שיתחייב במסמך כתוב על כך שאין לרכב פגיע בשאסי! מה שאני מבקש מכם זה אם למישהו יש מסמך כזה מוכן שאני יכול פשוט להדפיס? אשמח לקבל עזרה בזה! דבר שני שברצוני לבקש זה מסמך שבו כתוב שנתתי לו מקדמה ובמסמך תנאים מסויימים! אשמח לקבל מסמך בעל אופי כזה! אני מאמין ששני דברים פורסמו אי פעם בפורום ואני מאמין שזה הכי קשור לפורום הזה. תודה מראש! עמית.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב , רציתי לקבל חוות דעת ל 206 אוט' מנוע 1600 מודל 02-03 אנחנו זוג צעיר שמחפשים רכב קטן אבל זריז בתוואי דרך של עליות של רכס הכרמל לכן רצוי 1600 .. בעיות מיוחדות שאני צריך לחשוש מהן כמו בגיר או בעיות אמינות אחרות ? ושאלה אחרונה , מה ההבדל בין הדגם הספורטיבי ידני שנקרא XS שהוא בעל 110 כ"ס לבין הדגם ה XT מבחינת נתוני המנוע ? תודה
הודעה אחרונה מאת Vast_27, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכב הנ"ל, ורוצה לדעת מה דעתכם עליו (מגאן קופה שנת 96 סמ"ק2000 ) כרגע יש לי איביזה שנת 2000 , סמ"ק 1600 רגילה, 75 כ"ס, תודה.
הודעה אחרונה מאת R.E.L1, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי ממש התייחסות לשאלה האם כדאי לקנות אפלאוז? אני מתעניין בדגם האוטו' משנת 97 עד 2000. האם הרכב נחשב אמין ? מהי צריכת הדלק שלו? תודה
הודעה אחרונה מאת ariano, -
-
פורד מוסטנג
מאת AssafO- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם הרכב נסחר במחיר מחירון או מעל? הכוונה לרכבים משנת 96-99 שנמכרו בארץ ביבוא סדיר. אסף
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
עזרה בקשר לניסאן סאני 1 2 3
מאת SIMONSS-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מצאתי ניסאן סאני יד ראשונה 136 אלף K. הלכתי לראות את האוטו מלוקק ושמור ביותר,רוסי עולה בזמנו קנה אותו יד ראשונה וטיפל רק במוסכים מורשים,ראיתי את האוטו חבל על הזמן. הבעיה היחידה שזה הדגם הלא מאובזר בלי הגה כח חלונות חשמל ונעילה מרכזית. זאת הדילמה שלי מה לעשות,כי אני יודע שאוטו שמור ואמין יותר מזה בתקציב שלי אני לא אמצא,ואמינות זהו קרטריון מספר אחד בשבילי. המחירון הוא גם 19,425 בשכלול עם יד ראשונה אני יכול לקחת ב18 אני מאמין. האם זו עסקה כדאית או שלא שווה לגעת בלי ה"כ?
הודעה אחרונה מאת SIMONSS, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, בטוח מישהו ממכם יודע את התשובה לכך, מגאן קופה MK1 לפי הבדיקה שלי יוצר משנת 1996 עד 1998 ומ1999 והלאה יוצר MK2 האם ייתכן כי מוכרים מגאן קופה 1999 MK1?? זה אפשרי בכלל?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
בשנים 95-00 האם אין אף דגם 1400 עם הגה כח ? האם זה ממש יהווה בעיה בשביל אישה? האם המזגן מקורי בדגם 1400 ואיך ניתן לדעת ? באותה הזדמנות האם 205 נפח 1600 אוט' מומלץ? כלומר מבחינת דלק אמינות וכד' תודה
הודעה אחרונה מאת גל1, -
פיאט פונטו 2005
מאת rev22- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב שנת 2005. ורציתי לקבל חוות דעת על פיאט פונטו גיר משולב, מנוע 1300, שנת 2005. אשמח לקבל כל ביקורת תודה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי תקציב עד 18 אלף שקל מישו יכול להמליץ לי על אוטו במחיר הזה? לנסיעה עירונית
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין לקנות את אחד מהם וזקוק לעצתכם. ה-Justy: שנת 93, מנוע 1.0, בלי מזגן, 123.000 ק"מ, יד 3. ה-Corsa משנת 95, מנוע 1.4, בלי מזגן, 203.000 ק"מ, יד 3. מה שחשוב לי הוא בעיקר אמינות (גם לאורך זמן). איזו מהן יותר אמינה ואיכותית? באיזו יש פחות תקלות? איזה מנוע יותר אמין. (אני מודע שהמנועים האלה לא באותה קטגוריה..), האם הקילומטרז' של קורסה גדול מאוד או שיחסית למנוע הזה הוא סביר? מה היתם קונים לעצמכם מבין השניים?? צריךאת עצתכם כמה שיותר מהר! תודה רבה לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת Paprika-Metuka, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש נתונים לגבי פיגו 505 1.8L שנת 89. ידוע לי שהרכב עם גיר 4 הילוכים (חשוב לי), קרבורטור, מנוע עם 96 כ"ס. מעוניין לדעת מה צריכת הדלק שלו? ידוע שהוא לא מהחסכוניים בקטגוריה. הרכב המדובר הוא דגם XS (לא SX כמו שמופיע גם בלוי יצחק), מה אומר? לא מוצא נתונים לגבי הדגם הספציפי? וכן כל אזהרת קניה או המלצה. מה לבדוק ולמה לשים לב? תודה. נ.ב. בהמשך לשרשור על ה 760 גיליתי כי הוא עם 3 הילוכים, ולכן אני מוותר.
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 33 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מי לוקח לדעתכם? מבחינת בטיחות, נוחות, יופי, יתרונות, חסרונות והשאר.. (בלי קשר למחיר) תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב כבר כחודש (ב35 K לערך) בדרכי לאוניברסיטה ראיתי פונטו ספייס למכירה שנת 2001, מיד התקשרתי למספר, בעלת הרכב יצאה ולקחתי את הרכב לסיבוב נסיון, הרכב נסע חלק ללא שום בעיות, אבל ברגע שהתקרבתי לרמזור ולחצתי עם הבלם הרגשתי את כל הרכב רועד מתחת לדוושת הבלם, כמו דפיקות מוזרות כאלו. מיד שאלתי את בעלת הרכב והיא אמרה לי שהיא הייתה במוסך ואמרו לה שזה הרפידות עניין של 120 ש"ח לערך. חזרנו לחניה התחלתי לבדוק את הרכב לשרידי תאונה והיא אמרה לי שהרכב אצלה כשנתיים ולפני זה הוא היה אצל אישתו של בעל חברת השכרה, ולא עבר שום תאונה!!!. התקופפתי בחזית הרכב וראיתי כי צבע הטמבון הקדמי וצבע הרכב 90% זהים אבל הטמבון צבוע לא בצבע מטאלי (לא מחזיר אור כמו הרכב) מה שאומר שהחליפו …
הודעה אחרונה מאת SuicidaL, -
סיאט איביזה
מאת tsahix-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רואה המון המלצות חמות על איביזה 99 כמכונית מאוד אמינה ומומלצת האם זה נכון???? היתה לי איביזה מודל 90 ואכלתי הרבה חצץ האם הדבר השתנה???
הודעה אחרונה מאת חולה הגהה, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1.האם זה IMPREZA או GRAND LEONE או שניהם ברצף או שזה לפי שנתון? 2.היבנתי ש GL זה עם כל הפינוקים שאין ב LX , אבל ראיתי המון שהם LX עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית וזה לא אמור להיות ככה. 3.באיזה דגם יש טמבונים בצבע הרכב ? או שזה לא דגם זה משנתון מסויים ? 4.ראיתי שב 94 יש מספר סוגי גריל, זה מצביע על משהוא בדגם ? (יש כזה שהוא כימעת אטום ורק באמצע מיסביב לסמל יש עיגול שהוא גריל מרושט, יש כזה שהוא 3 תריסים לכל האורך ויש כזה שהוא טיפה יותר צנוע משל GT אבל כולו מרושת בפלסטיק שחור) 5.מאחר ועדיין ישלי סלט בטעם GL LX , שמתי לב שגם האיתותים הקידמיים שונים, יש כזה שהפנס שקוף ובפנים יש פילטר כתום ויש כזה שכולו כתום, מי מה ולמי ? 6.אולי נסכם את כל זה בתיאור לגבי כל כל כל ההבדלים …
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במסגרת הסאגה של חיפוש רכב לאחותי, המועמדת הנוכחית היא דיהטסו שרייד 1997 ידנית, 1300 16V יד 3 שעשתה קצת פחות מ-200K. מבחינה חיצונית ופנימית הרכב נראה שמור יחסית. מכנית לא נבדק עדיין. מחירון 16.5K, מחיר מבוקש 1K יותר לפני בדיקה, ויכוחים ומיקוחים. הכוונה לרכוש ולעשות יישור קו. השאלות שאני רוצה לשאול: 1. איזה תקלות אופייניות יש לחפש ברכב הזה 2. בהנחה שעד היום טופל היטב (כפי שטוען המוכר) האם אפשר לצפות מהמנוע/גיר לעוד קילומטראז' ניכר או שיש להניח שישבקו בקרוב? האם יש משהו ספציפי לבדוק? 3. מה הייתם שוקלים לעשות ביישור קו (יש כוונה לבצע גם תיקונים "מונעים", כלומר כאלה שעוד לא הגיעו ממש למצב של שבר אבל צפיו שיגיעו).
הודעה אחרונה מאת ***subaru, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
זה מומלץ?מה לגבי אמינות?אחזקה?תיבת הילוכים?מנוע? וכל דבר אחר שיעעור. תודה
הודעה אחרונה מאת toM\\\, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר הרבה חיפושים לקניית לרובר 620 ללא הצלחה חשבתי להרחיבאת החיפוש גם לרובר 623 מישהו מכיר את הרכבויכול להמליץ עליו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מיצובישי לאנסר שנת 1992 אדומה, יד ראשונה (!), 70,000 ק"מ (!!), הגה MOMO, בלי תאונות, בלי שאסי שמאסי, צמיגים חדשים, מצבר חדש. אז כמה אני אקבל עליה? 10,000? 20,000? מה אני יעשה עם הגרושים האלה? לא עדיף לשמור עליה???
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחותי מעוניינת לקנות רכב אך היא מתלבטת בין פיג'ו 206 (אוט') לבין גולף (אוט') בסביבות מודל 99-02 על מה אתם ממליצים?.. איזה בעיות יש בכל רכב? כי אמרו לה שיש ל 206 הרבה בעיות וגם לגולף הייתי שמח אם הייתם עוזרים לי.....
הודעה אחרונה מאת POHUIST, -
- 0 תגובות
- 812 צפיות
בפוקוס יש XSI מודל 95 כחולה עם ספויילר מאחורה וחצאית נחמדה מקדימה, מישהו מכיר את הרכב? יודע עליו דברים? נתונים? הבחור דורש 5000 מעל המחירון שזה לכל הדעות יקר מאוד במיוחד והוא יד-8. כמובן שברכב הזה ידיים לא משחק תפקיד כל כך רציני כל עוד והרכב במצב שמצדיק לרכוש יד-8. הרעיון הוא שראיתי את הרכב, הצבע שלא לא כמו בתמונה, לדעתי יש צורך בצביעה, יש כמה מכות קטנות. הייתי שמח לשמוע אם למישהו יש מידע על הרכב הספציפי הזה מה שאני יודע שיש לו צ'יפ, אגזוז, פילטר פתוח בפנים הוא נראה יחסית שמור אבל אשמח לפרטים תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת En-Solutions, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב ושבת שלום... ביד שנייה פורסמה 106 XSI שנת 95 1.6, יד 4 עם 140K על השעון..צבע כסף, בחור מבת ים. מישהו שמע/מכיר/ראה את הרכב הזה? שוב, הבנאדם לא מוכן להתחייב על שילדה כי הוא לא בדק את הרכב כאשר הוא קנה אותה.. היא אצלו שנתיים לטענתו. לדבריו הייתה תאונה בדלת, לחבר אחר שהתקשר אליו הוא אמר שהיתה תאונה מקדימה, בעקבותיה הוחלף בין היתר רדיאוטר.. בלי שום קישקושים חוץ מפילטר פתוח, הכל מקורי ברכב. נ.ב. אני שואל כי אני לא רוצה לנסוע סתם מערד עד למרכז, ולקחת חופש מהעבודה.. תודה רבה לכל המגיבים..
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, האם המנוע 1.6 של פיז'ו 306 משנת 2000-02 הוא 8 שסתומים? הבנתי שכן וכי עפ"י הצהרת יצרן - הספקו 100 כ"ס. כמו כן הבנתי כי התיבה האוטומטית החל משנת 2000 היא AL4. האם השילוב הזה (1.6 + AL4) יוצר רכב משעמם ואנמי (כמובן שביחס לשאר הרכבים מאותו סגנון)? הציעו לחבר שלי רכב כזה במחיר שלדעתי נשמע סביר - 35,000 ש"ח,יד ראשונה וגמע 90,000 ק"מ. אשמח ואודה לשמוע דעותיכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עובד בתחום המוסיקה,יש לי רמקולים לסחוב...האם כדאי לי לקנות מכונית סטיישין או מסחרית. ואם מסחרית, דיזל או בנזין בהתחשב שצריכת הדלק שלי עומדת על 15,000 ק"מ בשנה ועליית מחיר הסולר. תודה, מישאל
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמי שנהג בסיטרואן לאורך שלוש עשרה השנים האחרונות (zx 1.8 96 ו c15 1.4 ) אני שוקל כעת רכישת קסנטיה. את המנועים והמחלות אני מכיר בסך הכל אך נושא ההידראוליקה של הבולמים והעובדה שאני שומע על יותר ויותר בעלי קסנטיות שמספרים לי על קריעת תושבות שדופקות את מכסה המנוע וכו' מפחיד אותי. מה נוהל הטיפולים השוטף בעניין הבולמים והמשאבות ועד כמה הוא עשוי ליקר את אחזקת הרכב? ובנוסף, איך הגיר האוטומטי (שבו לא התנסיתי) של הצרפתים מתפקד? אשמח לתשובתם של בעלי הקסנטיות וברי הסמכא.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 842 צפיות
הציעו לי מזדה לנטיס שעשתה 200 אלף קילומטר שנת 97 אוטומט זה נחשב הרבה קילומטר יחסית לשנה ? עוד 3 חודשים יש לה לעבור טסס במצב כזה צריך להוריד מהמחירון ? בכלל כדאי להתקרב לאוטו שעשה מעל 200 אלף קילומטר?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מדובר בוולוו 760 שנת 84 לפני רכישה. הרכב אוטו' מנוע 2.8L V6. הרכב נראה ממש טוב לגילו (וגם לא לגילו). מבירור ראשוני הבנתי שמדובר במנוע אלומיניום V6 של פיג'ו רנו וסיטרואן, והאמינות שלו לא כ"כ גבוהה. שאלותי הם (בהנחה שבעל הרכב מוכר ואמין ומחזיק ברכב מעל 15 שנה) 1) הרכב עבר 260,000 ק"מ, המנוע לא טופל ב 15 שנה האחרונות, ועדיין לא אוכל שמן, כיצד ייתכן אם הוא לא אמין? 2) מחיפוש באינטרנט הבנתי שלרכב גיר בעל 4 הילוכים, למרות שלטענת כמה מומחים הרכב הגיע לארץ עם גיר בעל 3 הילוכים. כיצד אני יכול לבדוק האם ברכב 3 או 4 הילוכים ולא תוך כדי נסיעה? 3) כיצד אני מבדיל מע' הזרקה מקרבורטור? אם יש תמונה של מע' הזרקה כזאת אני אשמח לראות. 4) האם הרכב זהה מבחינת תאימות החלקים ל 740? האם א…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים לגבי האוטו אמינות צריכת דלק ומידע כללי תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת Wiking,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 367 אורחים (הצג רשימה מלאה)