Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.האם זה IMPREZA או GRAND LEONE או שניהם ברצף או שזה לפי שנתון?

2.היבנתי ש GL זה עם כל הפינוקים שאין ב LX , אבל ראיתי המון שהם LX עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית וזה לא אמור להיות ככה.

3.באיזה דגם יש טמבונים בצבע הרכב ? או שזה לא דגם זה משנתון מסויים ?

4.ראיתי שב 94 יש מספר סוגי גריל, זה מצביע על משהוא בדגם ? (יש כזה שהוא כימעת אטום ורק באמצע מיסביב לסמל יש עיגול שהוא גריל מרושט, יש כזה שהוא 3 תריסים לכל האורך ויש כזה שהוא טיפה יותר צנוע משל GT אבל כולו מרושת בפלסטיק שחור)

5.מאחר ועדיין ישלי סלט בטעם GL LX , שמתי לב שגם האיתותים הקידמיים שונים, יש כזה שהפנס שקוף ובפנים יש פילטר כתום ויש כזה שכולו כתום, מי מה ולמי ?

6.אולי נסכם את כל זה בתיאור לגבי כל כל כל ההבדלים בין שני השנתונים והדגמים ? (אפשר גם 95..)

בבקשה זה חשוב כי אני סתם מתקשר לאנשים ומבלבל להם בשכליל וזה ניראה שכאילו אני לא יודע איזה דגם אני מחפש ליקנות

(אוי איזה נייוב אני במשפחתיותלאאוטומטיות-אלפששמאות-הנעהקדמית-טילבליסטי...)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
1.האם זה IMPREZA או GRAND LEONE או שניהם ברצף או שזה לפי שנתון?אותה מכונית בדיוק.האימפרזה בראשית דרכה בארץ ניקראה גרנד ליאונה ע"מ שתמשיך את ההצלחה של הלאונה היוצאת,וגם על מנת לבדל אותה מהלאונה שעדיין נימכרה,בשנת 95' היא ניקראה אימפרזה בלבד.

2.היבנתי ש GL זה עם כל הפינוקים שאין ב LX , אבל ראיתי המון שהם LX עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית וזה לא אמור להיות ככה.האימפרזה בגירסת LX הגיעה ללא חלונות חשמל ונעילה מרכזית,אולם רוב הרוכשים הוסיפו אותם בהתקנה מקומית.

3.באיזה דגם יש טמבונים בצבע הרכב ? או שזה לא דגם זה משנתון מסויים ?רק בדגמי ה GL.

4.ראיתי שב 94 יש מספר סוגי גריל, זה מצביע על משהוא בדגם ? (יש כזה שהוא כימעת אטום ורק באמצע מיסביב לסמל יש עיגול שהוא גריל מרושט, יש כזה שהוא 3 תריסים לכל האורך ויש כזה שהוא טיפה יותר צנוע משל GT אבל כולו מרושת בפלסטיק שחור)חסר חשיבות של ממש.

5.מאחר ועדיין ישלי סלט בטעם GL LX , שמתי לב שגם האיתותים הקידמיים שונים, יש כזה שהפנס שקוף ובפנים יש פילטר כתום ויש כזה שכולו כתום, מי מה ולמי ?

6.אולי נסכם את כל זה בתיאור לגבי כל כל כל ההבדלים בין שני השנתונים והדגמים ? (אפשר גם 95..)האימפרזה הגיעה ב 3 סוגי דגמים;הפשוטה ביותר ניקראה DL וכללה מזגן מקורי ורדיו בלבד.ה LX כללה בנוסף הגה כוח,ואילו הדגם המפואר ביותר,ה GL כלל את כל החישמולים המקובלים,פגושים בצבע הרכב וריפוד מפואר.

בבקשה זה חשוב כי אני סתם מתקשר לאנשים ומבלבל להם בשכליל וזה ניראה שכאילו אני לא יודע איזה דגם אני מחפש ליקנות.עכשיו נקווה שתדע...

(אוי איזה נייוב אני במשפחתיותלאאוטומטיות-אלפששמאות-הנעהקדמית-טילבליסטי...)

12345

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סלמתק (זה 5 תוים...במיקום תודה שזה 4 )

פורסם

ההבדלים בין LX ל GL הם אלו:

1. ברקסים - דיסקים בקוטר 260 מ"מ (250 ממ ב LX)

2. מושב אחורי מתקפל מפוצל (קבוע ב LX)

3. פגושים בצבע הרכב (שחור ב LX)

4. מצב השהייה מתכוונן בוישרים (2 מצבים קבועים ב LX)

5. דיפוני דלתות בצבע המושבים של הרכב (סקאיי פשוט ב LX)

6. צמיגים 175/70 R14 (ב LX זה 165/80 R13)

7. 4 חלונות חשמל (ב LX אין שום ח"ח במקור)

8. נעילה מרכזית (כנ"ל - אבל הרוב הוסיפו נעילה מרכזית עם השנים)

9. צלחות נוי - טאסות (ב LX ג'אנט רגיל בצבע כסף)

10. הגה 3 חישורים (הגה 2 חישורים ב LX)

11. "דימר" לאורות לוח שעונים (אורות בעוצמה קבועה ב LX)

מקווה שלא שכחתי משהו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השם "גרנד לאונה" זו המצאה ישראלית , הלאונה הייתה כ"כ מוצלחת שרצו לרכוב על גל ההצלחה ולכן קראו לה גרנד לאונה.

בכל מקרה מדובר ברכב מצויין , סוס עבודה אמיתי.

אם אתה רוכש אימפרזה , אני ממליץ לך לרכוש את הדגם הכי מפואר שלה = GL.

פורסם

התגובה המצויינת על ההבדלים דדקא עזרה לי מאוד, ומצד שני העלתה את הנושא שוב:

פשוט ירדתי למטה, יש 4 אימפרזות מיסביב לביניין,ושוב ה "התקלות"

LX באמת עם טמבונים לא צבועים, אבל הגה 3חישורים,

חלונות חשמל, ואני לא מיתכוון לסתם כאלו לחצנים ג'נריים אלא ממש לחצן של סובארו עם המיסגרת שלו על הדלת.

וכמובן , גאנט כמו שמתואר ל LX אבל צמיג במידה הגדולה שמגיע ב GL.

ככה זה על 2 מהם שהם LX , ב GL באמת הכל מופיע.

מוזר ש ב LX עם צמיגים דקים ניתקלתי רק פעם אחת מאז שאני מחפש.

אגב, אני דיי נעול רק על סובארו, ירדתי מסאני ובאלנו למרות שאין לי שומדבר נגדהם

אבל פשוט מעדיף לחפש עוד קצת סובארו כי הקוקפיט שלה יותר נעים לי.

אבל עכשיו הקטע שיש יותר LX מ GL אבל אני פשוט מוצא ב LX את רוב הדברים שאמורים להיות ב GL

אז למה לי לא להיתפשר על LX ?

(את האמת בכל ה LX היו טמבונים לא צבועים , ואני מעדיף אותם על הצבועים)

• אחראי פורום
פורסם

קצת מתעלק -

לפי מבחנים ישנים ב"אוטו" ואם אני זוכר גם לפי היבואנים ,

הגיעה לארץ אימפרזה/"גרנד לאונה" (שם מגוחך) בשנתונים הנ"ל עם מנוע 1.8 ליטר, 103 כ"ס.

לא נתקלתי באף אחת כזו, גם לא למכירה כמשומשת.

הגיעו או לא?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אבל עכשיו הקטע שיש יותר LX מ GL אבל אני פשוט מוצא ב LX את רוב הדברים שאמורים להיות ב GL

אז למה לי לא להיתפשר על LX ?

(את האמת בכל ה LX היו טמבונים לא צבועים , ואני מעדיף אותם על הצבועים)

הגרנד-לאונה עברה מספר שינויים לאורך השנים ובין היתר באיזור שנת 96 ה LX קיבלה את הג'נאטים והצמיגים מה-GL של תחילת שיווק הדגם - וגם ההגה, 3 חישורים, הגיע באיזור השנה הזו לדגמי ה LX. לא מעט אנשים "הוריד" מ GL מושבתות את הדיפונים וכמובן מנגנוני החלונות החשמליים והעבירו אותם לאוטו שלהם (LX). יכול להיות שחלק ממכוניות הדגם של 95 גם כן קיבלו שינויים של הגה או דברים בסגנון - זה לא מה שאמור לשנות לך משהו...

אגב, דגם ה GL הופסק לייבוא בשנת 98 והחל משנה זו יש רק דגם LX שהוא מאובזר לחלוטין (כמו GL בדיוק).

התוספת הראויה של 5% לדגם ה GL לפי מחירון לוי יצחק - שווה כל שקל. אם מצאת GL - לך על זה.... א-ב-ל, דגם ה LX יספק אותך לחלוטין מבחינת איבזור (2 מראות חשמל, ה"כ מתכוונן, מד סלד, מזגן מקורי וברוב המכוניות כבר יש נעילה מרכזית וחלונות חשמל) כך שאם מצאת LX במצב פנטסטי - לא חייבים לשלול. בתור מי שהחזיק LX הדבר היחידי שהפריע לי זה עניין החלונות חשמל - והתקנתי זוג חלונות חשמל בעצמי בעלות סבירה (לאוטו כבר היתה נעילה מרכזית).

קצת מתעלק -

לפי מבחנים ישנים ב"אוטו" ואם אני זוכר גם לפי היבואנים ,

הגיעה לארץ אימפרזה/"גרנד לאונה" (שם מגוחך) בשנתונים הנ"ל עם מנוע 1.8 ליטר, 103 כ"ס.

לא נתקלתי באף אחת כזו, גם לא למכירה כמשומשת.

הגיעו או לא?

הגיעו, נמכרו (מעט) באיזור שנת 94-95, קשות מאוד להשגה ועוד יותר נדירות לאיתור בעיתון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פששש תודה זה מסביר את הכל !

ובקשר לזה ששאל על ה 1.8 , יש אחת ב YAD2 למכירה.

• תוכן חדש...