ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שילדת רכב-ליקויים בעל משמעות נמוכה תיקון תאונה לפנים,הוחלפו חלקי מרכב,כיפופים מעיכות ותיקון בקורת רוחב,תיקון תאונת צד ימין/שמאל, הוחלפו חלקי מרכב,מעיכות במרכב תחתון,תיקוני מרכב וצבע כללי,לחיצות פח מעיכות וצבע כללי פגום עשיתי בדיקה לרכב וזה מה שיצא בבדיקה,בעל הרכב אומר שאין לרכב שאסי,מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Krusty, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם כדי לקנות פיאט בראבו הילוכים שנת 97 מנוע 1600 , עם קילומטראז' 170000, מצב מכני תקין לגמרי?
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
1 - מידע אודות המעלות והמגרעות של הרכב באופן כללי. 2 - אולי מישהו מכיר את הרכב שאני עומד לרכוש ויספק לי מידע חשוב? - שנת 97 כסופה מנתניה.. 3 - אז ככה.. *לרכב יש קצה שילדה *גלגל מגנזיום אחד חסר (צריך לקנות רביעייה חדשה..) *אין מערכת סאונד *טסט לחודש אחד בלבד *חסר ממיר קטליטי והרכב מונמך - בעיות ברישוי.. *מזגן לא תקין מצד שני.. *וואלה.. VTR.. לא מוצאים כל יום.. *נראית טוב מאוד בפנים ובחוץ. *נוסעת סבבה לגמרי *המחיר - 23.000 ש"ח ועכשיו.. בהתאם לכתוב.. שתי שאלות: 1 - האם כדאי בכלל? 2 - האם המחיר סביר? אשמח ואעריך מאוד!! טיעונים לעניין.. תודה, תודה ושוב תודה נ.ב. אני יודע.. כבר נכתב כאן על הרכב הזה (אולי אפילו הספציפי).. אבל אשמח לקבל…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום פתאום אבא שלי צריך אוטו משלו. יש לנו כבר לסאנר ישנה אחת ועכשיו אנחנו מחפשים עוד אוטו, אשמח לקבל ממכם עצות. ראשית אבא שלי בן אדם גדול, 1.90 ודבר שני הוא מחפש רק אוטומטית. בנוסף הרכב משמש לעבודה ולכן ייתכן שייבלה בו הרבה במהלך היום אז עדיף משהו כמה שיותר נוח ואמין. הדברים החשובים הם אמינות, נוחות לגובה שלו, וצריכת דלק נמוכה. אם אפשר לקיים את שלושת המרכיבים האללו מצויין. איזה דגם ניתן להשיג שהוא יחסית שנתון גבוהה? אין שום משמעות לחיצוניות של הרכב, אם זה משנה משהו. תודה לעוזרים מראש, gura
הודעה אחרונה מאת TwiSteD Nipple, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 956 צפיות
שלום. מה אתם אומרים על: Seat Ibiza 2003 1.4 Pego 206 1.6 אני מדבר על גיר רגיל. יש לכם עוד הצעות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CaRismA, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כיום אני נוסע על gmc sonoma 1998 מנוע 4,300 סמ"ק ואני מאוד מרוצה! אבל עברתי את ה 200 אלף קילומטר והרכב מתחיל לעשות בעיות לכן אני רוצה להחליף אותו. הרכב חייב להיות 4x4,אוטו',4 מושבים לפחות, טנדר pickup,ורצוי אמריקאי. אני נסעתי על היפניות (מאגנום,איפון) והייתי מזועזע. החוויה הייתה כל כך גרועה שלא הצלחתי להבין מדוע כל עם ישראל קונה את הרכבים הללו. אבל זה לא משנה. כעת שאלת היא מה אני יכול לקנות כמחליף? אני לא רוצה לבזבז יותר מ 80 אלף. אני יוציא 80 אלף + כמה שאני יקבל על הרכב שיש לי כרגע שזה לא הרבה 20-35 אלף. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת TopOfTheGear, -
-
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם .צריך עזרה מבעלים של המכוניות הנ"ל אני מעוניין לקנות איביזה טורבו 20VT שנת 2002 או גולף GTI שנת 2000 מי מהן עדיפה מבחינת ביצועים ?אמינות ואחזקה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מכונית באיזור ה 50 אלף קיבלתי כמה הצעות , שאני ישמח אם יתנו לי דעה עליהם: פיג'ו 306 XT שנת 2002, עשתה איזה 15 אלף ק"מ בשנהאישה זקנה מהצפון, 44 אלף יונדאי גטס 1400 משנת 2004, עשתה 77 אלף ,מחברת השכרה אמינה, 56 אלף פיאט פונטו ספייס משנת 2003 , 95 אלף קילומטר, מחברת השכרה, 50 אלף אני פתוח לעוד אפשרויות, אבל אם אפשר מהיר, ובבקשה בדעות להגיד למה אתם בעד/נגד תודה עריכה: אסור לי רכב גרמני (סיבות אישייות של אבא שלי שמתנגד לכך לחלוטין)
הודעה אחרונה מאת naor205, -
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אחרי הרבה זמן של חיפוש רכב, וייאוש רב במציאת הונדה האצ'בק די שמורה יחסית, עברתי לקולט וגם לא מצא חן בעיני ממש. עכשיו ראיתי כמה סיטרואן סקסו VTR ורציתי לשאול כמה דברים לגביה: 1. אחיזת כביש, טובה ? 2. צריכת דלק, גבוה מאוד או סבירה (אל תשכחו זה VTR). ? 3. ביטוח, זול/יקר ? (ואני נהג חדש+צעיר). 4. בעיות מכניות/חשמליות מרובות ? 5. מה המחירון שלה ? (שנת 97' ,יד 3, קילומטרז' בסביבות ה130). תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעונייין ברכב בטיחותי עם שוק טוב וסחירות טובה שניתן יהיה למוכרו בקלות בליי לספוג ירידת ערך משמעותית חשוב שצריכת הדלק שלו תהיה נמוכה אך שהרכב יהיה משפחתי ולא קטן חשבתי לקנות מודל ישן אך הבלאי עלול לגרום להוצאות נוספות ולכן החלטתי ללכת על מודל יותר חדש מה האפשרויות אני חשבתי בהתחלה על סוזוקי בלנו בגלל שהבנתי שצריכת הדלק בו נמוכה מאוד אך כשהתברר שענייין הבטיחות בו לא הכי טוב אז ררדתי מזה כרגע אני חושב על סוברו אימפרזה שנת 93 או 94 ורציתי לדעת האם הוא בטיחותי ומה צריכת הדלק שלו וכמובן האם הוא רכב סחיר שלא סובל מירידת ערך משמעותית לכל השואלים למה אני מעוניין שיהיה סחיר אז אני מעונייין להחזיק את הרכב למשך שנה בערך
הודעה אחרונה מאת technet, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני חייב עזרה אני ממש נדלקתי על הצורה של הרכב ... ואני לא מכיר את המפרט הטכני שלו... יש לי אחת שאני על סף לרכוש אותה ... 2001 אני חייב עזרה ... האם האוטו אמין .. האם יש לו שוק ... מהירות .. הכול... בבקשה דיי דחוף ... תודה רבה , אור ..
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
- 1 תגובות
- 993 צפיות
עד כמה זה מפריע לרכב בנסיעה העם זה מסוכן? זה מוריד 50 אחוז מהמחירון אם אני צעיר ואני רוצה רכב טוב למשל גולף שנת 2000 עם אני יקנה אותו עם נגיע בשלדה עד כמה זה משמעותי מה הן סיבות לא לקנות?
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- 2 תגובות
- 974 צפיות
שלום, יש לי שאלה, איביזה CLX שנת 2000 1.4, יש לה את הגוף הישן? . לפי מחירון יצחק לוי ייצרו את CLX 1.4 משנת 1994 עד 2000, השאלה היא האם הגוף זהה בכל השנים הללו?? אני ממש אודה לכם על העזרה... מצאתי אחת למכירה ואני לא יודע אם להשקיע את הנסיעה עד לשם כדי לבדוק אותה, כי אם זה הגוף הישן אין טעם...
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מעוניין לקנות רכב חסכוני בדלק, אמין ולא קטן מדי(משפחתית). האם סוזוקי בלנו הוא רכב שיש לו "שוק" טוב ? האם ניתן להיפטר ממנו בקלות והאם ניתן למכור אותו במחיר מחירון ? באם יש בעיות מיוחדות ברכב הנ"ל ? ומה רמת הבטיחות שלו ?
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם כדאי לרכוש רכב עם פגיעה בשאסי (תיקון בקורת רוחב וקורת אורך - עד למתלה) אם כן ירידת ערך של 12% מהמחירון זה סביר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 986 צפיות
שלום לכולם אני עומד לבצע עסקת טרייד לאימפרזה GT שמופיעה בפוקוס 99 לבנה http://www.focus.msn.co.il/results.aspx מה אתם אומרים ממליצים או לא? ואם יש למישהו משהו אחר להציע גם מתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
שלום לכולם מה אתם אומרים על פיאט טיפו 1600 שנת 94 גיר רגיל מבחינת אמינות וחלקים בתודה מראש ארתור.
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
20-30 K יש חיה כזאת?
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מתכנן להחליף את האקסנט 01 שלנו (לא מומלץ) . מתעניין ברכב משפחתי אוטומטי בתקציב שלא יחרוג מ70,000 ש"ח . למשפחה עם ילדה קטנה ותינוק . מתלבט בין פורד פוקס / טויוטה קורולה /ופאסט . התיעדוף הוא אמינות ,בטיחות ונוחות . אודה לקבלת חוות דעתכם . שלומי
הודעה אחרונה מאת e717, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
מה שמענין אותי הם כמעט כול הפרמטרים. דגשים רצויים: בטיחות פאסיבית ואמינות. בקיצור - רכב משפחתי במקום הקסארה סטיישן הנוכחית: ברכב: 2 מבוגרים. 3 ילדים: 1 מקום לילד שכבר נחגר כמבוגר,1 פעוט על בוסטר, 1 מקום לכיסא תינוק. במטען: הענינים הרגילים + עגלת תינוק. דגש: אין ביכולתי לרכוש רכב גדול יותר מהנ"ל (מיניוואנים וכדומה) מבחינת סכום קניה וגם מבחינת סכומי אחזקה וביטוח. אם יש רעיונות לרכבים אחרים המתאימים לדרישות הנ"ל - אשמח לשמוע. אה, וחשוב גם שיהיה מזגן סביר. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! סבי וסבתי רוצים לקנות את דייטסו סיריון החדשה. שאלתי היא, ראיתי שהמחיר שלה עומד על 93,400 רציתי לדעת אם יש מספר דגמים שלה או רק אחד למשל כמו תוספות מגנזיום וכ....? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל את תגובתכם: כרגע אני נמצע בשלילה של חצי שנה ואמור לקבל תשובה אם אקבל את הרשיון בחודים הקרובים או לא. בכל מקרה בעבר הייתה לי סיטרואן קסנטיה מנוע 2000 גיר רגיל עם כמה שיפורים קטנים ל מערכת הפליטה וסעפות. האוטו היה טיל בליסטי ומה שזכור לי לטובה ממנו זה שלא משנה באיזה הילוך או מהירות ברגע שהדבקתי את הדוושה הייתי מקבל חתיכת בעיטה בגב מהתאוצה. ועכשיו לחלק המעניין: אשמח לקבל המלצה לרכב שייתן לי את אותה הרגשה א ב ל !!! אישתי [כן כן יש לי כזאת בבית] לא הסכימה לאימפרזה טורבו משומשת בגלל "עודף הכסף" שלנו ואני יודע שזה הולך להיות רכב שרוב שעות היום יסע בפקקים לעבודה וממנה אני בסה"כ רוצה אוטו שיתן הרגשה של כוח קראתי את כל ההודעות שכת…
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
חוות דעתכם על לאון החדשה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות אימפרזה טורבו ב- 90k על איזה דגם אתם ממליצים ? והאם מישהו מכיר כזה רכב למכירה במצב טוב תודה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות אימפרזה טורבו שנת 99-01 על איזה דגם אתם ממליצים ? והאם מישהו מכיר רכב כזה למכירה עם קילומטרז' נמוך ויד 1-2? תודה
-
האם שנת 90 זה אותו צורה כמו 91-92-93?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 1 תגובות
- 957 צפיות
שבוע טוב אני מחפש פולו דיזל, היות והוא הרכב המשתלם ביותר (עלות שנתית של 20K ש"ח ל- 40K ק"מ, כולל ירידת ערך). ראיתי 2 מכוניות: 99 עם 270K ק"מ, טסט עד מאי בלבד, מחיר 30K. האוטו יד ראשונה, אבל עכשיו בסוכנות טרייד אין, ולא בבעלות כבר 9 חודשים. 97 עם 200K ק"מ, טסט עד ספט', מחיר 12K העז היא שהאוטו יד 2, והמקוריות שלו היא מורה לנהיגה... מה דעתכם? אני מתכנן להוציא עד 30K.
הודעה אחרונה מאת nitch, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אודה מאוד ל2 המכונים הטובים ביותר באזור חיפה אודה מאוד על סמך ניסיון אישי עם אפשר תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת hanang, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי נו..מחפשים טיוטה קורולה 2003 תקציב..יש ..על הגבול ממש!! היום קפצתי לראות רכב פרטי ..בדקתי היטב GLI יד ראשונה עבר 80 אלף קמ הבחור מבקש מחירון ומשאיר לי את הרכב לבדיקה איפה שארצה מכיר אותו דרך המישפחה כך שהוא באמת סומך אלי שלא אגנוב לו את הרכב אמרתי שאחשוב ואחזור אליו ברך הביתה קפצתי לאכול שוורמה אדם מבוגר ראה אותי עם תג החברה על החולצה שלי ושאל מה אני עושה רחוק מהעבודה סיפרתי לו. בוא ותראה אמר לי..יש לי בחוץ כאן בחנייה קורולה 2002 ..מהדגם הקודם הרכב יד ראשונה פרטי אצלו והוא יצא לפנסיה ולא צריך 2 מכוניות בבית הרכב עם 30 אלף קמ בלבד GLI מטופל במוסך במרכזי ברחובות שם הוא נקנה וגר. הוא מבקש 85 אלף כשהמחירון שלו הוא 79 אלף …
הודעה אחרונה מאת guygar, -
-
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איזה מנוע יש להונדה סיוויק dx? אני יודע שייש 1500 ו 1600. האם כדיי להתקרב ל 1500? כמה הספק מוציא כל אחד? ואם זה 1600 ויטק?
הודעה אחרונה מאת 106devil,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 426 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ofralon
- Avia
- PASHUT
- farkash7
- גרנד פריקס
- arice
- om2
- asix
- פריג'י
- גולדן191
- AmitGo
- yohai71