ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני זקוק להמלצה לרכב עד 30K. רצוי משנת 95 ומעלה. שיהיה מרווח ואמין לא משנה נפח מנוע ולא משנה מבחינת זלילת דלק... עדיפות לגיר ידני. תודה.
הודעה אחרונה מאת FreeStyle, -
- 13 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
התגלגלה לידי מרצדס A190 מודל 2000 יד ראשונה עם 28.000 ק"מ בלבד. הרכב מזוג זקנים שבקושי נוסעים למכולת... שווה לקנות רכב כזה במחיר של יונדאי אקסנט 2002 ?בכל זאת לנסוע במרצדס... אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את הדגם הנ"ל ,אני יכול לקנות אותו במחיר די זנותי.
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פיג'ו 206 דגם XS, יד ראשונה, שנת 2005, מנוע בנזין 1,600 סמ"ק, ידנית, עברה 13,000 ק"מ ומאז היא יושבת בחנייה של הבית, תוספות: סאן-רוף וגלגלי מגנזיום בגודל 15 אינץ', הסיבה למכירה: בעקבות אירוע משפחתי שאירע לבעל הרכב מיד לאחר קניית הרכב, הוא החליט שהוא עובר לחו"ל לצמיתות... חבר של אבא שלי הפנה אותי להצעה והבטיח לי שהוא מכיר אישית את הבנאדם ככה שאין מצב שיש פה איזה משהו מסריח (מה גם שעם כל הכבוד לבעל הרכב, כל ההליך של בדיקת הרכב יעשה לפני הרכישה, ככה שאני לא אקנה חתול בשק ואהיה בטוח שאכן אני מקבל את ההצעה הנ"ל)... וכעת, לאחר שראיתם את ההצעה, שאלתי אליכם היא האם כדאי לי לקנות את הרכב? או שישנן הצעות טובות יותר במחיר הזה? ממש לא נראה לי שאני אשיג הצעה טובה יותר במחיר הנ"ל... בנו…
הודעה אחרונה מאת MustardMan32, -
-
בד"כ איני כותב בפורום זה (אני בפורום האספנות), אבל בחרתי להביא לכם סיפור מעניין שהיה השבוע. אימי (נכה בת 63, שתהיה בריאה) החליטה שהגיע הזמן להחליף את ריכבה. בשל נכותה, יש לאימי פטור מלא ממיסים על הרכב שתרכוש והיא רשאית להחליף את רכבה כל 4.5 שנים וכך עשתה עד היום. עד היום, היו ברשותה רכבי וולבו בלבד, כאשר זו הנוכחית, עליה מדובר בסיפור זה, היא התשעית במספר. אימי הייתה מאוד מרוצה מהוולבו הנוכחית ולכן באופן יוצא דופן, שמרה אותה כ-7שנים. הרכב המדובר הוא וולבו S-70 T-5 שנת 1999. אימי הייתה הבעלים הראשון והיחיד של הרכב והייתה גם הנהגת היחידה על הרכב. הרכב טופל כל חייו במוסך וולבו מורשה ועשה ב-7 שנים 58,000 ק"מ בלבד (כ-8000 ק"מ בשנה). הרכב ללא תאונות ועבר תיקון…
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- 1 תגובות
- 692 צפיות
מעוניין לשמוע יותר על הסיאט איביזה ורנו קליאו, אני מעוניין לקנות אחת מהשניים,מודל 2000, אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שמכירים את הרכבים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
וואלה? אתה רוצה ייעוץ בקניית רכב? נראה לי שהיינו מנחשים את זה בקלות גם בלי הכותרת הזו, אתה לא חושב? קרא את כללי הפורום וכתוב כותרת נורמלית. ההנהלה
הודעה אחרונה מאת sahars, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אוקי אז ככה..אני בחיפוש אחרי רכב ספורטיבי,הציעו לי סיאט לאון שנת 2003 ,עם 39,000 ק"מ יד ראשונה מנוע 1800 125 כ"ס, אוטמומט. אם אפשר בבקשה קצת פרטים על האוטו כמו :אמינות,דלק,0-100,זמינות חלקים וכד'. אני ישמח אם מישהו שיש לו רכב כזה יספר קצת . תודה רבה גברי.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ביצעתי חיפוש אך לא הבנתי לחלוטין. לדוגמא: הרכב שנת 84. עד 97 שולמו הטסטים. מ 98 כולל ואילך, הרכב עמד ולא שולמו הטסטים ולא הוקפאו רשיונות. אני מעוניים לקנות את הרכב. מה השלבים???? 1.האם צריך לשלם את כל הטסטים עד 2006 ובנוסף בדיקת מעבדה. והאם יש קנסות? מצב נוסף? עד 97 שולמו הטסטים. מ 98 כולל ואילך, הרכב עמד ולא שולמו הטסטים. רק ב 2003 הוקפאו רשיונות. מה אם ה 6 שנים שלא שולם הטסט לפני הקפאת רשיונות? יש לי סלט בראש ואני לפני עשיית צעד חשוב בנושא שעלול לעלות לי המון כסף. רוצה לדעת למה אני נכנס. תודה
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע שדנו בזה בעבר, אבל לא ממש מצאתי תשובה לשאלתי, אני מחפש רכב כבר כחודש +-, בדקתי כ 3 אקזמפלרים של מגאן קופה, וראיתי שזה יהיה רק כאב ראש והשקעה לקנות אחת, ויתרתי עליה... אני עכשיו מחפש, יותר נכון מצאתי מספר איביזה ומספר ספייס לקניה, יש לי תקציב של כ 45+-, בדקתי ביטוח לספייס יעלה לי כ6200 ש"ח ולאביזה כ5600 (נהג צעיר), מדובר בספייס 2001/2 ובאיביזה מאותן שנים. איביזה 1400 ידני ספייס 1250 ידני השאלה מופנת לבעלי הרכבים או למבינים בעניין... מבחינת צריכת דלק, ומבחינת טיפולים\חלקים יש הבדל מהותי בין השניים? או שהם פחות או יותר שווים. בעבר השכרתי גם פונטו וגם איביזה מהשנים הנ"ל ונהנתי משניהם... בתודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חבר טוב חזר מבדיקה של סיאט איביזה 1600 ידני שנת 98 השאלה המרכזית היא כזו: אני הייתי בבדיקה גם אז אני אצטט את בוחן: "כיפוף בקצה קורת אורך אחורית"= קצה שילדה , הבוחן אמר שאין שום פגיעה בטיחותית או התנהגותית של הרכב לטענת הבוחן היתה פגיעה בטמבון והקורה השמאלית בקצה האחורי התקופפה באופן די זניח אבל ישנו כיפוף קטן!!! שאלתי היא האם לדעתכם זוהיא פגיעה משמעותית?? ומהם גורמי ירידת הערך?? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ynetcenter.co.il/Static/Articles/Art/art_CUSEDCAR2824638.htm
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני עכשיו לפני קניית אוטו ככה עד 18 אלף שקל נהג חדש + צעיר אוטו ראשון אני לא יודע מה צריך לבדוק כשה קונים - מה צריך לשאול וכל זה מישו יכול להגיד לי? מצאתי בנתיים שתי מכוניות שהכי נראות לי: רנו קליאו שנת 96 יד שניה עברה 140 אלף - 17 אלף שקל וסיטוראן סקסו 1600 שנת 97 יד 1 - 16 אלף עברה 100 אלף
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע 1600 אוטומטית יד 1 שנת 97,עברה 100 אלף רוצים 16 אלף מה אתם אומרים על האוטו בכללי? סיטרואן לא עושים בעיות? מחיר סביר? האוטו לא עבר תאונות בכלל
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
השאלה נשאלת בשביל חבר. לקראת שבוע הבא הוא מתכוון לקחת את האוטו לבדיקה מדובר בקולט שנת 95-96 כיוון שאין ידע נירחב בנושא, מתבקש לפנות אליכם.. חברי הפורום (מי שמוכן ורוצה כמובן ) לעזור בטלפון בכדי להבחין בבעיות חמורות כמו שאסי או תאונות רציניות אחרות שיפורטו מדף הבדיקה. תודה רבה ! מראש!.
הודעה אחרונה מאת Volk, -
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולכם, הודעה ראשונה... אני מחפש מכונית בסביבות ה 20K מינוס. נתקלתי בפיאט פונטו שנת 95, מנוע 1300, אשר נסעה משהו כמו 180000 ק"מ, יד שניה אני חושב. היא נראית במצב טוב, בעל המכונית טוען שהייתה תקלה (עם האגזוז?) והוא החליף את הקלאץ'? (יתכן שפיספסתי משהו... ) ומלבד זאת שיש בעיה במזגן עם החימום, משהו שלתקן עולה בסביבות 600 שקל, כל זה לא נורא. הוא מציע מחיר מחירון 17,000. מה אתם אומרים? אין לי בעיה עם תיקונים קטנים אבל המחיר לא גבוה מדי בשביל הקילומטראז'? תודה, רון
הודעה אחרונה מאת idan307, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב אז ככה שאלתי פה כמהש שאלות לגבי איביזה טורבו ...... לא משנה שלא ענו מכבר שבוע ככה ....... בכל מקרה קחו את זה לצומת ליבכם מנהלי האתר......חבל אנשים מתאכזבים מזה .. בכל מקרה מצאתי לי איביזה תמונות יועלו בהמשך....
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום ברצוני לרכוש רכב דיזל חדש (גיר ידני), אני עצמאי , נוסע כ 40K בשנה סדר החשיבות שלי הוא : 1) צריכת דלק 2) צריכת דלק 3) צריכת דלק 4) אמינות 5) בטיחות לפי המידע שאספתי הבחירה היא בין רנו מגאן 2 לבין סיטרואן C4 השאלות שלי : *) האם יש עוד רכבים שכדאי לי לבדוק ? ואם כן אז אותן שאלות ( שבהמשך ) גם כן 1) צריכת דלק בפועל ( לא נתוני יצרן ) ? 2) מה ההבדל בהיקף\משך\טיב אחריות היבואנים ? 3) אני רוצה לרכוש את הרכב בליסינג מימוני עם אופצית רכישה בתום התקופה (קיבלתי הצעה מדורנט ) , איך אני בודק כדאיות בין ליסינג\מימון יבואן\מימון בנק ? המלצות על חב' ליסינג ? 4) מה החשיבות\האפקטיביות של מערכת ESP (ברנו ניתן להוסיף ביסטרואן לא ניתן) ? **)…
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים על האוטו צריכת דלק עירוני ובין עירוני תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
גיסתי עוד כמה שקלים אני מעוניין לדעת מה דעתכם על הjoice איך האמינות כי המכוניות שראיתי נסעו הרבה בעיות שיש לשים לב לפני שקונים מכונית כזאת? מה צריכת דלק שלו? משפחה
הודעה אחרונה מאת משפחה, -
-
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
תמיד היתה לי חולשה לאניות אמריקאיות, והנה לי העבודה שלי חונה פורד טאורוס סטיישן 8 מקומות ישיבה, מודל 93 יד ראשונה עם 160,000 ק"מ במחיר 16000 ש"ח. שווה לקחת כאוטו שני? הוא נראה במצב טוב. מי יודע מה המחירון? האם הוא בעייתי? למה המחיר כל כך נמוך?
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מוכר השובע את גולף (1990 1600) וחשבתי על ZX שתי דלתות, שנת 94-95 נכנס לי בול בתקציב גיר רגיל כמובן האם יש למישהו ניסיון אם מנוע 1400 (חיסכוני ?) ובכלל רושם כללי על האוטו .... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- 5 תגובות
- 862 צפיות
מעוניין לקנות רכב קומפקטי ב-45-50K ש"ח ,גיר רגיל, מנוע 1400-1600 סמ"ק. יש רעיונות? המלצות? דעות? רנו קליאו? פיג'ו 206? סיטרואן C3? מכוניות נוספות? אשמח לקבל תגובות...
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המוכר טוען - ליסינג מימוני פרטי. מכיוון שיש הבדל של כמה אלפים בין מימוני לתפעולי, איך ניתן לאמת זאת?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, רכב מסוג XSI מודל 95 שהתעניינתי לגביו עבר בדיקה של לקוח פוטנציאלי שלבסוף לא לקח (כבר סיבה לחשוד). התשובות של הבדיקה (נאמרו מפי מוכר הרכב בטלפון), לפני הבדיקה המוכר אמר לי שיש להחליף גומיית אטם שסתומים שבגללה יש נזילות שמן. לאחר הבדיקה זה הפך להיות מסרק הגה בנוסף. ולאחר שהטופס היה אצלו והוא הקריא לי את הליקויים, מסרק הגה לא היה כתוב אבל נאמרו הדברים הבאים רעש מערכת שסתומים (שסתומים מצלצלים) נזילות שמן (שלטענתו בעקבות אטם ראש מנוע) לא ידוע מתי עברה טיפול לרצועת טיימינג, הבחור בטלפון מתחייב שבטיפול 10K האחרון לברר מספר מנוע, בגלל השמן לא הצליחו לראות את המספר מנוע לחץ עוקה גבוה (משהו כזה לא הבנתי בדיוק מה הוא אמר לי) בלאי פנימי גבוה מע…
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מחפש לגיסתי רכב התקציב שלה עד 25 אלף מה אתם ממליצים ? זה חייב להיות אוטומט על גיר ידני זה לא ילך האוטו לא יחזיק מעמד..... תודה סוף שבוע נעים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רנו קליאו B
מאת ORIV- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי הזדמנות לקנות רנו קליאו B שנת 2000 מקרובת משפחה במצב מצויין. היתרון - אני יודע ממי אני קונה את הרכב. השאלה היא כזאת, השמועות אומרות שרכבים צרפתיים לא כל-כך אמינים, ומאוד יקרים לתיקון. מה אתם אומרים? אני ממש לא מבין בזה בשיט. אני כבר כמה שבועות מחפש דייהטסו סיריון, אבל כל מה שאני מוצא זה אנשים לא ישרים או סוחרים. האם שווה "להתפשר" על קליאו B? מה דעתכם על האוטו? לא בא לי לקנות אותו ואחרי זה להתרושש מהתיקונים שלו.. למרות שעד עכשיו לא היו לו בעיות בכלל. עזרה, פליז! אורי
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 3 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
חברה אני צריך חוות דעת,המלצות לבעד ונגד האוטו,וכל דבר שיכול לסייע בקשר לאוטו. אנחנו שוקלים להחליף את הקרייזלר שיש לנו עכשיו(intrepid) בסנטה פה,שנת 2001,מנוע 2700 סמ"ק בנ****,אוטו'. בעקרון הרכב לא יסע בשטח,הוא ישמש יותר לנסיעות יומיומיות,רק מה שכן נסיעות ביום יום פה שונות ממה שבישראל,בזכות כל השלג שיורד כל פיסת מידע תתקבל בתודה!
- 1 תגובות
- 999 צפיות
הרכב ישמש אותי ואת אימי , לרוב בנסיעות בתוך העיר. הדרישות: אוטומטי ( אמא) רצוי סאנרוף (אני יודע שזה דרישה מוזרה אבל הייתי שמח אם היה ברכב ,אבל זה לא הסיבה שתגרום לי לרדת מרכב מסויים). בעיקרון פתוח לגמרי להצעות
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אוטו וזה אחד המכוניות שמצאתי: רנו קליאו שנת 94 יד 3 עברה 88 אלף ק"מ צבע ירוק מטאלי אוטומטית דגם RT רוצים עליה 17 אלף אבל אפשר לדבר מה אתם אורמים על האוטו או שאם יש משו יותר תציעו לי עד 18 אלף אני מוכן להשקיע תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 0 תגובות
- 873 צפיות
מה דעתכם על הרכבים הנ"ל: http://www.yad2.co.il/Cars/CarDetails.php?CarID=101206 http://www.yad2.co.il/Cars/CarDetails.php?CarID=105621 מישהו בדק אחד מהם ? ידוע למישהו פרטים ? תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת Hatch_a,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 343 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אורי מ.
- pooh-bear
- sperial
- מרקורי
- Benor
- רפי לין
- daniel.asu
- mcaspi
- yohai71
- Shaike.Zam
- סידן
- nir eli