Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברצוני לרכוש רכב דיזל חדש (גיר ידני),

אני עצמאי , נוסע כ 40K בשנה

סדר החשיבות שלי הוא :

1) צריכת דלק

2) צריכת דלק

3) צריכת דלק

4) אמינות

5) בטיחות

לפי המידע שאספתי הבחירה היא בין רנו מגאן 2 לבין סיטרואן C4

השאלות שלי :

*) האם יש עוד רכבים שכדאי לי לבדוק ? ואם כן אז אותן שאלות ( שבהמשך ) גם כן

1) צריכת דלק בפועל ( לא נתוני יצרן ) ?

2) מה ההבדל בהיקף\משך\טיב אחריות היבואנים ?

3) אני רוצה לרכוש את הרכב בליסינג מימוני עם אופצית רכישה בתום התקופה (קיבלתי הצעה מדורנט ) , איך אני בודק כדאיות בין ליסינג\מימון יבואן\מימון בנק ? המלצות על חב' ליסינג ? :roll:

4) מה החשיבות\האפקטיביות של מערכת ESP (ברנו ניתן להוסיף ביסטרואן לא ניתן) ?

**) Off Topic - כיוון לביו-דיזל ? מישהו מלמד\סדנא ? מידע בעברית ? :idea:

המון תודה מראש :wave:

גיל.

פורסם

ברוך הבא לפורום!

לצערי לשאלה המרכזית שלך אני לא יכול לעזור.

לשאלות המשניות כן. ESP - מערכת בקצת יציבות. מדובר במערכת בטיחתית מומלצת מאוד.

לגבי דיזל היברידי - פה.

בבטיחות שתיהן בטוחות מאוד (כל עוד ה-C4 גם עם שש כריות אוויר).

אולי שווה להכניס לרשימה את האוקטביה דיזל (אם כי מעט יותר יקרה, השאלה מה התקציב)

פורסם
לגבי דיזל היברידי - פה.
הוא שאל על ביודיזל.

אני ממליץ מאד על ESP. היא חילצה אותי פעם מצרות - כתם דלק שהיה בעיקול חד מאד. החווייה אמנם לא היתה נעימה אך הפעולה מרשימה ביותר!

אני לא יודע אם זה כולל ברנו גם ASR אבל זה מסייע בכל המצבים שהגלגלים הקדמיים מחליקים בזינוק (טיפוס על שוליים גבוהים בעלייה, דרכי עפר תלולות, שלג, וסתם זינוק חזק בעליה תלולה מאד).

מצד שני קשה להאמין שתקבל שקל יותר עבור ה ESP כאשר תמכור את האוטו.

פורסם

במבחן הדרכים של YNET ה-C4 צרכה ליטר דלק ל-18 ק"מ.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3127767,00.html

המגאן דיזל אוטו' במבחן צרכה לליטר ל-12 ק"מ בתנאים מאומצים, אבל אם משחררים את הדוושה היא תצרוך 1:15 (תזכורת: אוטו' צורך יותר דלק מידני).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2985358,00.html

פורסם

אני אצטט מהכתבה בירחון אוטו גיליון 237.. מבחן על ה-C4

"את הפרט החשוב ביותר במבחן זה השארנו לסוף: צריכת הדלק של ה-C4 בתוואי המבחן התובעני עמדה על כ-15.6 ק"מ לליטר סולר. צריכה מרשימה ביותר ויש לשער כי בתנאים רגועים ניתן להגיע אף ל-20 ק"מ לליטר".

הגרסה היא ידנית!

פורסם

אני הלכתי על גרסת הבנזין ידנית אבל בחרתי במגאן מכמה סיבות:

1. בטיחות.

2. נוחות.

3. מרווח פנימי ותא מטען.

4. אבזור

האוטו אצלי שבועיים וחצי, עבר 2800 ק"מ ואני מאוד מרוצה מהבחירה.

לגבי אמינות אני מאמין שהן יהיו דומות וכנ"ל לגבי צריכת דלק.

תבדוק גם את הפיאט דובלו שצורכת 1 ליטר סולר ל 18.5 ק"מ (אמיתי ולא תיאורטי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברשותנו מגאן 2 דיזל ידנית עברה כבר כ13K קילומטר הרכב מצויין, גדול, מרווח, נוח, בטיחותי וחסכוני מאוד ללא שום בעיות אפשר להגיע לצריכה משולבת של 1 ל20, ואף טוב מכך.

לרכב אומנם מנוע 1500 סמ"ק בלבד עם 80 כ"ס אבל המומנט מפצה על כך ושיוט ב130 היה נוח וללא צעקות מכיוון המנוע.

המנוע גם שקט מאוד יחסית לאוקטביה של חבר שלי למשל שפשוט נשמעת כמו טרקטור, והכי חשוב היא זולה מאוד 125000 שקל ביחס למתחרות שלה, האוקטביה והC4, היא זולה משמעותית שתיהן נמכרות באזור ה140K שקל.

סך הכול משפחתית מעולה וחסכונית בגירסתה הידנית את הגירסה האוטומטית הייתי מוריד גם בגלל גיר בעייתי, וגם בגלל שתצרוכת הדלק תיפגע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני אצטט מהכתבה בירחון אוטו גיליון 237.. מבחן על ה-C4

"את הפרט החשוב ביותר במבחן זה השארנו לסוף: צריכת הדלק של ה-C4 בתוואי המבחן התובעני עמדה על כ-15.6 ק"מ לליטר סולר. צריכה מרשימה ביותר ויש לשער כי בתנאים רגועים ניתן להגיע אף ל-20 ק"מ לליטר".

הגרסה היא ידנית!

את המשפט הזה אני כתבתי (שים לב מי חתום על הכתבה :wink: ), בגדול, ל-C4 דיזל שלוש בעיות (אולי יש יותר, זה מה שעלה לי לראש עכשיו):

1.המחיר גבוה ביחס למגאן

2. העדר ה-ESP משמעותי כיוון שלרכב אחיזה נמוכה וציר אחורי שמח

3. האיבזור נמוך ויש רק גרסה אחת.

מלבד זאת, צריכת הדלק מצוינת, המנוע חזק והרכב נוח ומרווח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

וואו , תודה רבה על התגובות ! :-)

1) טוב זה נראה לי הולך לכיוון הרנו בעיקר בגלל ה ESP , אשמח לעוד חוות דעת מאנשים שבבעלותם רנו 1.5dCi.

2) זה גם נראה שצריכת הדלק בנהיגה "אקונומית" תהייה זהה בין הסיטרואן \ סקודה \ רנו ובבקשה תקנו אם זאת הנחה שגויה.

3) מה לגבי הליסינג ? מישהו יכול להגיד לי איך אני בודק כדאיות ? חברות מומלצות ?

שוב , תודה ! :wave:

פורסם

לא רק ה-ESP צריך להשפיע. יש דברים אחרים חשובים במכונית... קח נסיעת מבחן ותראה בעצמך מי מהשתיים עדיפות לך. (שים לב למשל שהרנו חלשה יותר אבל גם זולה יותר). מבחינת צריכת הדלק אל לך לדאוג - בשתיהן היא נמוכה ביותר. שתיהן תעשנה כ-1000 ק"מ על מיכל אחד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכול שלא שאלת עליה אבל, מה בנוגע לסקודה אוקטביה? חשבת על האפשרות, עדיין משווק הדגם הישן והטוב מאוד.

ד"א, המלצה סופר סופר סופר חמה. אם אתה נוהג 40K ק"מ בשנה זה אומר שאתה הולך לבלות הרבה זמן באוטו. תעשה נסיעת מבחן, לא פעם מגלים בנסיעת מבחן משהו שלכאורה נראה פעוט אך הופך את הנסיעה למעצבנת מאוד (על אחת כמה וכמה בזמן שאתה מבלה באוטו).

אנחנו לדוגמא התלבטנו מאוד האם לקנות את הסיויק הקודמת, אחרי נסיעת מבחן גיליתי שיש איזשהי בליטה במושב (ארגוני, שמרגונומי) שמטריפה אותי ואחרי 5 דקות כבר כואב הגב וקשה לי להמשיך לשבת.

פורסם

את הC4 אני לא מכיר כ"כ טוב, אבל מהיגה קצרה בה הסקתי שהיא מרגישה מאוד דומה למגאן.

מנסיון רב אני יכול לומר לך שהמגאן היא מכונית מרווחת ונוחה מאוד, מתאימה מאוד לנסיעות מרובות וארוכות, ואצלנו גם לא עשתה הרבה בעיות (שנה וחצי 120 אלף ק"מ)

• תוכן חדש...